vasimur

4

Bucataras
grozav

Piatra Neamț

Bucataras din 14.09.2017

RETETE164
PRIETENI86
Retete

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

In Mancaruri cu carne la 6 Noi 2024

Cum se prepara Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica Pasul 1: Alegem orezul, îl spălăm bine după care îl punem într-un vas cu apă rece, până ce ne vom ocupa de pipote. El se va umfla și va fierbe mult...

Pulpa de porc inabusita – reteta simpla, la tigaie

In Porc la 6 Sep 2024

Cum se prepara Pulpa de porc inabusita – reteta simpla, la tigaie Medalionul din pulpă de porc (o rotiță) avea grosimea de ~ 3 cm. Aș fi preferat să fie ceva mai subțire dar așa era la carmangerie. Am pus carnea la fezandat în marinată, la frigider, până a doua zi....

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

In Mancaruri cu carne la 7 Iul 2024

Cum se prepara  Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie Pasul 1 . Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa și usturoiul le tocăm cât de mărunt vrem, morcovii și pătrunjelul îi tăiem rondele sau cubulețe, la fel și...

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

In Mancaruri de post la 9 Mai 2024

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelulîi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea...

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

In Porc la 15 Mar 2024

Iata cum se prepara  Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime. Eu am avut o bucată de pulpă de porc, de 450 g și mi-au ieșit 12 felii. Bateți feliile de carne,...

Reteta de pipote picante, cu paste

In Mancaruri cu carne la 20 Ian 2024

Iata cum se prepara Reteta de pipote picante, cu paste Mai întâi preparăm pipotele, deoarece până se gătesc, avem suficient timp să ne ocupăm de paste. Spălăm bine pipotele, le lăsăm în apă rece vreo 15-20 minute, după care le punem la scurs, într-o...

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

In Pui la 29 Noi 2023

Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două....

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana

In Ciorbe la 3 Oct 2023

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de cartofi cu smantana M-am decis la varianta light, adică dietetică și fără prăjeli, dar am să vă prezint în paralel și varianta cu ceapa și roșiile prăjite în ulei. Punem oala cu apă la fiert, cu puțină sare. Între timp...

Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor

In Porc la 3 Aug 2023

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de carne deoarece vrem s-o lăsăm la fezandat, până ce vom pregăti legumele și aluatul. Spălăm carnea cu apă rece, o uscăm cu prosoape de bucătărie, după...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

In Porc la 7 Iun 2023

Iata cum se prepara  Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor Pasul 1 . Curățăm cartofii, rădăcinoasele , ceapa și usturoiul și le spălăm bine. Tăiem ceapa în 4- 6 bucăți, cartofii și roșia în 4/ 8 bucăți,...

Reteta de ciorba cu mazare boabe si loboda, de post

In Mancaruri de post la 14 Apr 2023

Iata cum se prepara Reteta de ciorba cu mazare boabe si loboda, de post C ur ățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, p ă trunjelul și ț elina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelul îi tăiem rondele (sau...

Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos

In Curcan la 1 Mar 2023

Iata cum se prepara aceasta Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos După ce carnea de curcan s-a decongelat, am pus-o să stea în apă rece, mai bine de o jumătate de oră, ca să se elimine sângele lăsat de ea. Apoi, am spălat-o bine în apă...

Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

In Porc la 19 Ian 2023

Iata cum se prepara  Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii Pasul 1. Dacă varza murată este prea acră, o punem la desărat în apă rece, cam 20-30 minute, după aceea la scurs, într-o sită. Tăiem varza fâșii subțiri, sau o tocăm...

Reteta de lucicos ca la Satmar

In Ciorbe la 15 Dec 2022

Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o tăiem cubulețe, la fel și roșia, rădăcinoasele rondele, iar varza bucăți ceva mai mari (nu...

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

In Mancaruri de post la 27 Noi 2022

Iata cum se prepara Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat Separăm frunzele de varză și dacă sunt prea acre, l e punem în apă rece, la desărat, cam jumătate de oră, apoi la scurs, într-o sită. Observație: Dacă folosim ciuperci champignons, le...

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

In Mancaruri de legume la 31 Oct 2022

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m vinetele în apă sărată și le ține m minim o jumătate de oră, pentru a îndepărta...

Reteta de ardei iuti murati, in saramura

In Muraturi la 8 Oct 2022

Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti murati, in saramura Folosim borcane de 350 ml, la spălăm bine și le uscăm, ca să fie sterile. Spălăm ardeii iuți, îndepărtăm codițele, î i înțepăm în câteva locuri cu o scobitoare și-i așezăm în...

Compot de cirese

In Sirop / Compot la 9 Sep 2022

Curățăm cireșele de frunze și de codițe, le spalăm bine în apă rece și le punem apoi într-o strecurătoare ca să se scurgă apa. Observație: Dacă suspectați că cireșele ar putea conține viermișori, atunci puteți să le lăsați mai mult timp în vasul cu...

Fasole boabe cu costita afumata si legume, la tigaie

In Porc la 21 Iul 2022

Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore, în apă clocotită, într-un vas încăpător, deoarece se umflă! Vom acoperi vasul cu...

Tocanita de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

In Porc la 2 Iun 2022

Pasul 1 . Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelul îi tăiem rondele sau cubulețe, la fel și roșiile. Cartofii îi tăiem bucăți de mărimea dorită iar costița o tăiem felii nu prea groase, cam de 1 cm....

Ardei si sarmalute cu ciuperci si orez, de post

In Mancaruri de post la 20 Apr 2022

Se scot ardeii și frunzele de viță de vie, din congelator, ca să se dezghețe. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. Între timp se curăță ceapa, ciupercile , morcovii, pătrunjelul și țelina și se spală bine. Ceapa și...

Reteta de musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc si cascaval

In Porc la 24 Mar 2022

Preparare Reteta de musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc si cascaval Mai întâi punem cartofii la fiert, deoarece durează ceva timp. Spălăm foarte bine cartofii și îi punem la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare, așa întregi și cu coajă. Apa...

Mazare cu rasol afumat si legume, la tigaie

In Porc la 23 Feb 2022

Curățăm ceapa, usturoiul, rădăcinoasele, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan/rasol cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se desprinde ușor când înțepăm cu o furculiță!...

Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc

In Porc la 19 Ian 2022

Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore, în apă clocotită, într-un vas încăpător, deoarece se umflă! Vom acoperi vasul cu...

Ciorba de ardei umpluti

In Ciorbe la 19 Dec 2021

  Pasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le tocăm mărunt. Într-o tigaie încingem uleiul, călim ceapa  împreună cu orezul...

Rosii umplute

In Porc la 18 Noi 2021

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu o linguriță mică, îndepărtăm miezul din interior. Tocăm ceapa mărunt. Încingem...

Ghiveci de legume, de toamna

In Mancaruri de legume la 24 Oct 2021

Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa o tocăm ceva mai mare, morcovii îi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea mare) iar ardeii, vinetele și roșiile le tăiem cubulețe, de mărimea dorită. La fel procedăm cu țelina, cartofii și varza iar conopida o desfacem...

Pulpe de pui cu legume, la tigaie

In Pui la 2 Sep 2021

Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, după care le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până ce se rumenesc ușor și se pătrund. Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie și le lăsăm în așteptare....

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

In Mancaruri de legume la 6 Iul 2021

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se desprinde ușor când înțepăm cu o furculiță! Observație2: Dacă avem fasole...

Taitei cu varza, de post

In Mancaruri de post la 15 Mai 2021

C urățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla. Desfacem foile de varză și îndepărtăm cotorul și nervurile. Dacă este prea acră, o punem în apă rece, cam 10-15 minute, după care o...

Afisate 1 - 30 din 164 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]