Aluat:
Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in...
Asezam hartie de copt tava destul de incapatoare, oricum nu putem coace decat vreo 7-8 bucati pe tura.
Mixam bine untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi esenta. In alt bol amestecam ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, sarea. Le turnam peste amestecul de...
Blatul:
Mixam albusurile cu un praf de sare, cand se intaresc adaugam zaharul. Dupa ce acesta s-a topit punem si galbenusurile, pe rand, apoi ciocolata topita si la final, adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Punem blatul intr-o tava de 25 cm x 35 cm si coacem la...
Am tapetat o tava de 30cm x 20cm si am pornit cuptorul la 180C.
Bilute:
Frecam galbenusurile cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam branza si amidonul, iar la final punem cocosul.
Formam bilutele si le dispunem in tava distantate cu cca 2cm....
Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
Umplutura:
Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare....
Incalzim cuptorul la 190C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm cu hartie de copt.
Cel mai bine e sa incepem cu crema, deoarece trebuie sa stea la racit la frigider.
Crema de ciocolata alba:
Punem frisca lichida pe baie de aburi, iar cand e fierbinte (NU o lasam sa fiarba) adaugam...
Cojile :
Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine.
Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat)...
Aluat:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul si cand bezeaua e gata turnam galbenusurile pe rand, untul topit, sucul de lamaie, iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, macul si coaja de lamaie. Coacem la 180C.
Bilutele de mac:...
Blat:
Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si lasam la 180C pana trece testul scobitorii. Taiem blatul in doua nivele....
Blat :
Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si coacem blatul la 180C.
Crema :
Mixam untul pana devine cremos, apoi...
Blatul:
Incalzim cuptorul la 180C, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, untul topit si apa. La final punem faina amestecata dinainte cu praful de copt ajutandu-ne de o lingura mare.
Punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si...
Crema de ciocolata alba:
Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam 300 gr ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine...
Blat:
Mixam bine margarina moale cu 200 gr zahar, apoi punem galbenusurile, pe rand. Alternand, incorporam iaurtul si faina amestecata bine cu praful de copt. Separat, batem bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si cand capata consistenta de bezea turnam in 3 ture peste...
Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C.
Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem faina mixand pe viteza mica, apoi turnam alunele reci si coaja de portocala si le amestecam cu o...
Blat:
Batem albusurile bine cu un praf de sare pana se tin de tel, apoi adaugam cate o lingurita de zahar tos si mixam pe viteza mare cate 2-3 minute dupa fiecare.
Cernem de cateva ori faina de migdale cu zaharul pudra si incorporam amestecul in bezea cu miscari circulare de jos in sus, cu...
Blat:
Mixam untul bine cu zaharul si untul de arahide, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi laptele, esenta si la final, faina amestecata cu praful de copt. Fulgii de ciocolata ii inglobam cu o lingura de lemn. Turnam blatul intr-o tava de 25cm x 35cm si tinem la cuptor la 180C pana trece...
Blat:
Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi punem galbenusurile, esenta si la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam intr-o tava de 25cm x 35cm 3 sferturi din compozitie, iar in restul punem cacaoa si marmoram blatul cu un cutit. Tinem la cuptor la 180C pana trece...
Eu am folosit o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt.
Blaturile:
Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia Lica. Dam tava la cuptor la 180C pana...
Tiramisu reţetă cu blat
Si-a luat mama "cuptior" electric :D:D:D si ce miiinunaaaate sunt toaaate acuuum, maai minunate ca inainte! :))
Pregatim o tava de 30cm x 40 cm.
Blat:
Batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pana capata consistena...
Decor Joconde:
Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 35cm x 45 cm pe care o tinem in frigider. Mixam untul cu zaharul, apoi punem albusurile, pe rand, iar la sfarsit, cacaoa amestecata in prealabil cu faina. Folosind un cornet/posh/seringa pt ornat, desenam ornamentele pe foaia de...
Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm.
Blat:
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de...
Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt.
Blat:
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de...
Inmuiem orezul in apa domoala cca 2 ore. Fierbem laptele cu vanilia si coaja rasa de portocala, apoi scoatem pastaia.
Punem orezul in laptele cald pe foc mic si lasam pana ce absoarbe tot lichidul amestecand continuu, altfel se prinde.
Intre timp, mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si le...
Incalzim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, daca avem, e mai usor la scos :).
Crusta:
Faramitam biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit pana cand se tine compozitia cand o strangem intre degete. Apasam bine intr-un strat uniform in...
Incalzim cuptorul la 190C si tapetam formele cu unt si faina.
Untul se fierbe pana cand incepe sa se "rumeneasca", cca 10-15min, pe foc mic, apoi se lasa la racit.
Batem ouale bine cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, apoi inglobam zaharul in fir subtire si continuu....
Aluat:
Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a "omori" cocoloasele :) La final punem ouale batute si verificam gustul (daca mai trebuie sare)....
Amestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Aluat:
Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece macar 30min.
Crumble:
Amestecam toate...
Incalzim cuptorul la 190C si pregatim tava pentru muffins cu hartiute speciale sau unse cu ulei si apoi presarate cu faina. Pregatim intai crema de cocos ca aluatul sa nu stea mult inainte de a intra in cuptor.
Crema de cocos:
Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi se pun...
Incalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec.
Zmeura caramelizata:
Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza, apoi turnam pe fundul formei de chec si rasturnam zmeura peste.
Chec:
Batem albusurile spuma...
Preparare Prajitura rasturnata cu prune
Cuptorul se incalzeste la 180C. Pregatim o tava de 30cm x 30 cm. Incepem cu fructele.
Fructe :
Caramelizam zaharul pe foc mic, iar cand s-a lichefiat de tot adaugam untul si lasam sa se omogenizeze (amestecam continuu). Luam de pe foc, turnam...
Fursecuri cu unt de arahide aromat
Aluat: Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in...
Fursecuri cu Oreo
Asezam hartie de copt tava destul de incapatoare, oricum nu putem coace decat vreo 7-8 bucati pe tura. Mixam bine untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi esenta. In alt bol amestecam ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, sarea. Le turnam peste amestecul de...
Prajitura "Foret Noire"
Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare, cand se intaresc adaugam zaharul. Dupa ce acesta s-a topit punem si galbenusurile, pe rand, apoi ciocolata topita si la final, adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem blatul intr-o tava de 25 cm x 35 cm si coacem la...
Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos
Am tapetat o tava de 30cm x 20cm si am pornit cuptorul la 180C. Bilute: Frecam galbenusurile cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam branza si amidonul, iar la final punem cocosul. Formam bilutele si le dispunem in tava distantate cu cca 2cm....
Strudel Transalpina
Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Umplutura: Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare....
Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina)
Incalzim cuptorul la 190C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm cu hartie de copt. Cel mai bine e sa incepem cu crema, deoarece trebuie sa stea la racit la frigider. Crema de ciocolata alba: Punem frisca lichida pe baie de aburi, iar cand e fierbinte (NU o lasam sa fiarba) adaugam...
Choux à la crème
Cojile : Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou si omogenizam bine. Cu un posh (eu am folosit o lingura ca n-am :D) formam bilute (cu vf spiralat)...
Guguluf cu lamaie si mac
Aluat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul si cand bezeaua e gata turnam galbenusurile pe rand, untul topit, sucul de lamaie, iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, macul si coaja de lamaie. Coacem la 180C. Bilutele de mac:...
Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale
Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si lasam la 180C pana trece testul scobitorii. Taiem blatul in doua nivele....
Prajitura Brath
Blat : Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si coacem blatul la 180C. Crema : Mixam untul pana devine cremos, apoi...
Tort cu mango si capsuni
Blatul: Incalzim cuptorul la 180C, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, untul topit si apa. La final punem faina amestecata dinainte cu praful de copt ajutandu-ne de o lingura mare. Punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si...
Tort cu kiwi si mango
Crema de ciocolata alba: Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam 300 gr ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine...
Pufulica
Blat: Mixam bine margarina moale cu 200 gr zahar, apoi punem galbenusurile, pe rand. Alternand, incorporam iaurtul si faina amestecata bine cu praful de copt. Separat, batem bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si cand capata consistenta de bezea turnam in 3 ture peste...
Biscotti cu alune de padure
Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C. Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem faina mixand pe viteza mica, apoi turnam alunele reci si coaja de portocala si le amestecam cu o...
Macarons
Blat: Batem albusurile bine cu un praf de sare pana se tin de tel, apoi adaugam cate o lingurita de zahar tos si mixam pe viteza mare cate 2-3 minute dupa fiecare. Cernem de cateva ori faina de migdale cu zaharul pudra si incorporam amestecul in bezea cu miscari circulare de jos in sus, cu...
Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata
Blat: Mixam untul bine cu zaharul si untul de arahide, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi laptele, esenta si la final, faina amestecata cu praful de copt. Fulgii de ciocolata ii inglobam cu o lingura de lemn. Turnam blatul intr-o tava de 25cm x 35cm si tinem la cuptor la 180C pana trece...
Prajitura cu nuca oparita :)
Blat: Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi punem galbenusurile, esenta si la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam intr-o tava de 25cm x 35cm 3 sferturi din compozitie, iar in restul punem cacaoa si marmoram blatul cu un cutit. Tinem la cuptor la 180C pana trece...
Prajitura "Iugoslavia"
Eu am folosit o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt. Blaturile: Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia Lica. Dam tava la cuptor la 180C pana...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Si-a luat mama "cuptior" electric :D:D:D si ce miiinunaaaate sunt toaaate acuuum, maai minunate ca inainte! :)) Pregatim o tava de 30cm x 40 cm. Blat: Batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pana capata consistena...
Joconde et Amaretto
Decor Joconde: Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 35cm x 45 cm pe care o tinem in frigider. Mixam untul cu zaharul, apoi punem albusurile, pe rand, iar la sfarsit, cacaoa amestecata in prealabil cu faina. Folosind un cornet/posh/seringa pt ornat, desenam ornamentele pe foaia de...
Amandina mamei
Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm. Blat: Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de...
Prajitura Delia
Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt. Blat: Batem albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de...
Semifreddo cu orez
Inmuiem orezul in apa domoala cca 2 ore. Fierbem laptele cu vanilia si coaja rasa de portocala, apoi scoatem pastaia. Punem orezul in laptele cald pe foc mic si lasam pana ce absoarbe tot lichidul amestecand continuu, altfel se prinde. Intre timp, mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si le...
Cheesecake cu zmeura
Incalzim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, daca avem, e mai usor la scos :). Crusta: Faramitam biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit pana cand se tine compozitia cand o strangem intre degete. Apasam bine intr-un strat uniform in...
Madlene
Incalzim cuptorul la 190C si tapetam formele cu unt si faina. Untul se fierbe pana cand incepe sa se "rumeneasca", cca 10-15min, pe foc mic, apoi se lasa la racit. Batem ouale bine cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, apoi inglobam zaharul in fir subtire si continuu....
Clatite a la buni
Aluat: Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a "omori" cocoloasele :) La final punem ouale batute si verificam gustul (daca mai trebuie sare)....
Crantz cu zmeura
Amestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare. Aluat: Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece macar 30min. Crumble: Amestecam toate...
Muffins cu miez de cocos
Incalzim cuptorul la 190C si pregatim tava pentru muffins cu hartiute speciale sau unse cu ulei si apoi presarate cu faina. Pregatim intai crema de cocos ca aluatul sa nu stea mult inainte de a intra in cuptor. Crema de cocos: Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi se pun...
Gugelhopf cu zmeura caramelizata
Incalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec. Zmeura caramelizata: Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza, apoi turnam pe fundul formei de chec si rasturnam zmeura peste. Chec: Batem albusurile spuma...
Prajitura rasturnata cu prune
Preparare Prajitura rasturnata cu prune Cuptorul se incalzeste la 180C. Pregatim o tava de 30cm x 30 cm. Incepem cu fructele. Fructe : Caramelizam zaharul pe foc mic, iar cand s-a lichefiat de tot adaugam untul si lasam sa se omogenizeze (amestecam continuu). Luam de pe foc, turnam...