Anamaria7

1

Bucataras
incepator

Cristian, jud. Sibiu

Bucataras din 24.08.2009

RETETE205
PRIETENI105
Retete / Dulciuri

Placinta cu mere

In Prajituri la 17 Aug 2011

Cum se prepara aceasta delicioasa placinta cu mere : Umplutura: Nu am curatat merele de coaja :D Le-am curatat doar de cotor si le-am ras, apoi le-am pus pe foc cu zaharul pana ce au scazut, s-au muiat si s-a evaporat sucul. Apoi am luat de pe foc, am lasat la racit si am adaugat...

Swirly Brownies

In Prajituri la 11 Aug 2011

Ne suflecam manecile si ne apucam de preparat Swirly Brownies : Incalzim cuptorul la 190C. Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara cu latura de 20cm x 20cm. Intai pregatim umplutura de crema de branza , altfel tinem blatul prea mult afara din cuptor pana o facem. Batem branza...

Gem exotic de piersici

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2011

Piersicile se taie cubulete, iar ananasul se paseaza cu blenderul. Fructele se lasa peste noapte cu zaharul pe ele ca sa lase zeama, altfel se prind pe foc. A doua zi se adauga ghimbirul si se pune oala la foc mic (preferabil pe table/tigle) si se lasa pana se ingroasa si se gelifica daca luam...

Gem de corcoduse galbene

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2011

Fierbem la foc mic fructele pana lasa suc bine si se mai si reduce din el putin, apoi adaugam zaharul si lasam pana cand se ingroasa. Pentru a verifica daca e gata, luam putin gem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca. Daca dupa ce s-a racit se gelifica inseamna ca e gata. Pastram in...

Gem de zmeura

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2011

Zmeura se spala bine si se pune intr-o oala mare pe foc mic. Eu am facut gemul la buni si am preferat sa il fac pe soba. Cand a lasat suc destul si s-a muiat adaugam zaharul si sucul de lamaie si lasam sa clocoteasca incet pana se ingroasa la consistenta dorita - verificata racind cate o...

Briose daneze

In Dulciuri la 15 Iul 2011

Maia: Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut si o lasam sa se umfle. Aluat: Amestecam faina cu sarea si restul de zahar, apoi incorporam maiaua, galbenusurile, coaja de portocale, esenta de rom si laptele. Framantam bine aluatul, apoi il presaram cu putina...

Inghetata de cuisoare

In Dulciuri la 14 Iul 2011

Punem laptele la fiert cu linguritele de cuisoarele macinate, apoi il strecuram si il lasam la racit. Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se dizolva si galbenusurile se deschid la culoare. Cand laptele s-a racit putin, il turnam peste galbenusuri si omogenizam. Punem crema...

Gem de afine

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2011

Spalam afinele bine si scapam de eventualele frunzulite, apoi le punem pe foc intr-o oala mare cu tot cu zaharul. Le lasam sa fiarba pana scade sucul indeajuns, dar din cand in cand merita verificat luand cate o lingura pe o farfurie. Gemul se ingroasa destul cand se raceste chiar daca pare prea...

Tarta de vara cu crema de branza

In Prajituri la 13 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 200C si tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Eu am vrut neaparat steluta! :P Blat: Amestecam sarea in faina, facem o gaura in mijloc si punem untul rece taiat bucatele si galbenusul. Cu mana infainata incorporam untul cat mai repede, sa nu se topeasca. Putem...

Tortul bunicii

In Torturi la 12 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma rotunda cu diametrul de cca 23cm. Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine ca bezeaua. Apoi adaugam galbenusurile, pe rand, si sucul de lamaie. La final punem amestecul de faina, praf de copt...

Gem de visine

In Dulceata / Gem la 10 Iul 2011

Visinele spalate si curatate de samburi se pun la fiert la foc mic, FARA zahar, deoarece acesta se caramelizeaza si inchide la culoare gemul. Cand sucul s-a evaporat destul (depinde cat de gros vrea fiecare sa fie gemul) se adauga zaharul si se mai lasa la fiert pana se topeste bine si ajunge...

Prajitura rasturnata cu piersici si banane

In Prajituri la 10 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 190C. Eu am folosit o tava dreptunghiulara destul de adanca (5-6cm). Fructe caramelizate: Punem zaharul la caramelizat la foc mic, iar cand a capatat o nuanta aramie si s-a topit adaugam untul si scortisoara. Piersicile si bananele taiate feliulte se vor aseza in tava...

Piersici grilate

In Prajituri la 6 Iul 2011

Aluatul se pregateste ca la reteta de Pariziene cu fondant de visine. Jumatatile de piersici se umplu cu finetti, apoi se scufunda partea taiata in gris astfel incat sa nu se umezeasca aluatul si sa nu cumva sa ramana necopt. Punem o jumatate de piersica pe un cerc de aluat de cca 0.3 cm...

Pariziene cu fondant de visine

In Prajituri la 6 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava cat mai mare, cu hartie de copt. Aluat: Laptele sa fie domol, dizolvam drojdia in 3-4 lg. Se amesteca faina, sarea si zaharul, facem o fantanita in mijloc si turnam laptele, drojdia si untul moale, taiat bucatele. Facem o bila din aluat,...

Prajitura Lacrima

In Prajituri la 1 Iul 2011

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm. Aluat: Mixam ouale cu zaharul pana cresc si se deschid la culoare, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam, iar la sfarsit punem margarina topita. Turnam aluatul in tava si presaram gris, apoi visinele....

Bomboane "Suspans cu cirese"

In Dulciuri la 24 Iun 2011

Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam ciresele si le scoatem samburii. Apoi luam cate putina compozitie si invelim fiecare cireasa in ea,...

Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat

In Dulciuri la 24 Iun 2011

Punem apa la foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam fulgii si sarea si dam focul mic. Lasam sa se umfle si tinem pe foc pana cand ne place consistenta (mai moale sau sa ramana putin fermi fulgii). Intre timp, spalam ciresele si le scoatem samburii, apoi le tocam mai marunt, daca vrem. Daca ne...

Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata

In Dulciuri la 17 Iun 2011

Punem laptele la incalzit. Mixam bine galbenusurile cu 110 gr zahar pana se deschid la culoare, incorporam faina fara sa lasam cocoloase, apoi turnam laptele cald si omogenizam. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa, apoi lasam la racit. Intre timp, spalam si...

Belgian Waffles

In Prajituri la 14 Iun 2011

Maia: Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg lapte, adaugam putina faina, omogenizam si lasam la crescut la caldura. Aluat: Amestecam ouale, mierea, laptele, untul topit si esenta de vanilie. Apoi adaugam maiaua dospita, omogenizam si incorporam la sfarsit faina, amestecand cu...

Placinta cu rabarbar

In Prajituri la 14 Iun 2011

Incalzim cuptorul la 180C. Batem galbenusurile cu 10 lg de zahar, apoi adaugam laptele si margarina topita. La final incorporam faina pana cand aluatul ajunge de consistenta putin mai groasa ca cel de chec (cca 3 cani) Rabarbarul spalat bine il curatam de pielita exterioara luand fasii,...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 14 Iun 2011

Tiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu zaharul vanilinat, apoi adaugam branza si omogenizam. Inmuiem rapid piscoturile in cafea, asezam un strat, acoperim cu un strat de crema, apoi repetam terminand cu un strat de crema. Folosim cacao pentru pudrat.

Minichec cu capsuni

In Prajituri la 1 Iun 2011

Incalzim cuptorul la 190C si ungem formele cu ulei. Amestecam faina cu praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara si zaharul vanilinat. Apoi rasturnam capsunile si le acoperim bine cu faina amestecand cu grija sa nu le zdrobim. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se deschid la culoare...

No-Bake Berry Cheesecake

In Torturi la 16 Mai 2011

Biscuitii se fac PRAF :P, apoi se pune untul topit si se amesteca bine. Compozitia se apasa pe fundul unei forme rotunde. Daca nu avem una cu pereti detasabili, cel mai bine e sa punem celofan pe interior, iar peste celofan un carton decupat dupa forma vasului. Dam vasul la frigider. Pentru...

Pasca mea

In Prajituri la 27 Apr 2011

Maiaua: Drojdia se freaca bine cu 1 lgt zahar intr-o cana, apoi se adauga 2 linguri de lapte si se lasa 10 min la crescut. Aluatul [in masina de paine]: Faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie, ouale si laptele se pun in masina de paine si se amesteca cu maiaua crescuta. Cand...

Prajitura cu brandy si fructe

In Prajituri la 26 Apr 2011

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final punem amestecul de faina, cacao si praf de copt, trecut prin sita. Amestecam usor de jos in sus. Coacem blatul intr-o tava mare (30 cm x 40 cm) tapetata cu hartie de copt, pana cand trece testul...

Regina prajiturilor

In Prajituri la 26 Apr 2011

Pregatim tava in care vom coace blatul (25 cm x 35 cm). Asezam alunele peste tot in tava si le prajim in cuptor. Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, iar cand compozitia se tine de tel adaugam pesmetul, nuca si faina amestecate in prealabil cu praful...

Prajitura Raluca

In Prajituri la 26 Apr 2011

Foile: Separat, din jumatate din cantitatea de ingrediente, se pregatesc doua foi care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180C (eu am folosit o tava de 25 cm x 35 cm). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar cand compozitia devine lucioasa si se tine...

Desert prajitura cu cocos

In Prajituri la 26 Apr 2011

Foile:  Amestecam ingredientele pentru blat fara a le framanta prea mult, altfel untul se va muia prea tare. Impartim in doua si intindem 2 foi. Crema de cocos:  Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma se tine bine de tel si devine lucioasa....

Clatite cu sos de kiwi (de post)

In Dulciuri la 10 Apr 2011

Aluatul: Intr-un vas inalt, punem faina amestecata cu sarea si cu zaharul si facem o gaura in mijloc. Acolo turnam apa, cate putina, amestecam energic si luam tot mai mult din faina. Nu incorporam toata faina deodata sa nu se formeze cocoloase. Incingem bine o tigaie unsa cu putin ulei si...

Minitort bavarez rasturnat

In Prajituri la 25 Mar 2011

Eu mi-am cumparat patru forme de unica folosinta, de cca 10cm x 15cm. Am pus folie transparenta inclusiv pe pereti pe 3 dintre ele, pe una am uns-o cu putin ulei (inca nu am scos-o pe aceea, sunt curioasa cum va merge - trebuie tinuta in apa fierbinte forma pentru a se desprinde mai usor...

Afisate 31 - 60 din 122 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2012

Fursecuri cu Oreo

publicat la 07.09.2012

Prajitura "Foret Noire"

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Retete preferate
Limbi de pisica

Voturi:14

Vulcan dulce

Voturi:12

Halva de casa

Voturi:4

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]