Anamaria7

1

Bucataras
incepator

Cristian, jud. Sibiu

Bucataras din 24.08.2009

RETETE205
PRIETENI105
Retete / Dulciuri

Galuste cu prune (de post)

In Prajituri la 18 Mar 2011

Prunele uscate se pun la muiat de seara in apa domoala cu putina esenta de rom. Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au racit, decojim cartofii, ii pasam si adaugam faina, grisul, pesmetul, sarea, uleiul si cele 3 linguri de zahar. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie...

Chec cu morcov (de post)

In Prajituri la 18 Mar 2011

Pregatim o tava de 20cm x 20cm sau una rotunda de chec. Incalzim cuptorul la 180C. Cernem impreuna faina, sarea, praful de copt si scortisoara. In alt vas, pasam banana, apoi o mixam bine cu zaharul si adaugam uleiul si laptele de soia. Amestecul de faina se inglobeaza in cel cu banana fara...

Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)

In Torturi la 6 Mar 2011

Pregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180C. Rulada Velvet: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza si cu zaharul. Cand amestecul devine lucios si tare se adauga galbenusurile pe rand, apoi esenta de vanilie, sucul de...

Briose cu mure si topping de crema de branza

In Prajituri la 6 Mar 2011

Briose: Pregatim tava de muffins si incingem cuptorul la 190C. Amestecam bine faina, praful de copt si sarea. Mixam ouale cu zaharul pana creste volumul si se deschid la culoare, apoi adaugam mierea, uleiul, smantana si ghimbirul. Inglobam ingredientele uscate in amestecul de oua si mixam...

Prajitura cu foi Lica

In Prajituri la 25 Feb 2011

Ouale se mixeaza bine cu 200gr zahar, apoi adaugam nuca. Punem intr-o oala cu fund gros 100gr zahar la caramelizat. Cand e gata adaugam margarina si amestecam bine, iar dupa omogenizare turnam si compozitia de oua. Crema aceasta trebuie sa stea la foc mic pana se ingroasa destul de bine....

BMX Cheesecake

In Torturi la 25 Feb 2011

Cuptorul trebuie incalzit la 180C (am vazut in multe retete si mai putin, dar eu n-am avut atata rabdare :P). Ideal este sa se lucreze cu ingredientele aflate la temperatura camerei, astfel evitam sa se crape tortul. Al meu s-a crapat :D, dar mi-a convenit :P semana cu pamantul. Si doar pe...

Mocha Muffins cu crusta de biscuiti

In Prajituri la 20 Feb 2011

Incalzim cuptorul la 190C si pregatim o tava de briose. Crusta de biscuiti: Se amesteca bine biscuitii cu untul si cu ciocolata, se aseaza cate o lingura in fiecare forma de briosa, peste hartiuta si se apasa bine. Tinem tava la rece cat timp pregatim aluatul. Aluatul: Faina...

Chocolate Chip Waffles

In Prajituri la 17 Feb 2011

Faina se amesteca bine cu praful de copt, sarea si scortisoara. Separat mixam bine oul cu zaharul, apoi adaugam untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Incorporam tot cu mixerul amestecul de faina, dar la viteza mica, doar pana cand nu mai raman cocoloase de faina. Ciocolata se inglobeaza...

Tort de Dragobete

In Torturi la 13 Feb 2011

Cuptorul se incalzeste la 190C. Tapetam cu ulei si faina (nu ca mine... ca am uitat de faina :D) o forma rotunda (eu am folosit una de chec, cu gaura in mijloc - mi-a iesit un tort inaaaalt :D). Blatul: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand...

Turnulete cu dovleac

In Prajituri la 10 Feb 2011

Cuptorul se incalzeste la 190C. Eu am folosit forme de briose unse cu ulei. Aluatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mare pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de palete. Galbenusurile se adauga pe rand amestecand bine...

Suc de struguri

In Sirop / Compot la 8 Feb 2011

Toamna aceasta am hotarat sa imi fac singura sucul de struguri. Nu obisnuiesc sa beau sucuri din comert, nici macar din cele "naturale" sau cu aroma "identic naturala" :P Cantitatea facuta e pentru o iarna intreaga :)) Pentru ca tata a facut vin, eu am avut noroc cu...

Muffins cu caise

In Prajituri la 8 Feb 2011

Cuptorul se incalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii speciale de muffins. Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna. Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si caisele facute piure. Amestecul de faina se inglobeaza...

CoffeeTime

In Prajituri la 26 Dec 2010

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm. Blatul: Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel/paletele mixerului. Apoi turnam galbenusurile, pe rand, ciocolata amaruie topita si...

Caramel Chew Bars

In Prajituri la 26 Dec 2010

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30cm x 20cm. Mixam bine untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat turnam faina amestecata cu biscuitii, apoi punem compozitia in tava. Tava se tine in cuptor cca 15min, pana se rumeneste. Pe...

Rugelach

In Prajituri la 26 Dec 2010

Aluatul: Se mixeaza untul pana devine cremos, apoi se amesteca bine cu crema de branza. Faina se inglobeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios deloc, s-ar putea sa mai trebuiasca putina faina. Umplutura: Se amesteca bine ingredientele. Montare: Se imparte...

Banane caramelizate

In Prajituri la 22 Dec 2010

Intr-o tigaie, zaharul se caramelizeaza. Bananele se taie pe jumatate pe lungime. Cand zaharul e caramelizat de tot, punem bananele la prajit. Le lasam 2min pe fiecare parte, apoi le scoatem pe farfurie. In zaharul ramas, caramelizam feliile de portocala. Peste banane presaram alune, iar peste...

Pain d'epice

In Prajituri la 22 Dec 2010

Aluatul: Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit. Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca. Mixam ouale in lichide, apoi adaugam...

Banana Nanaimo Bars

In Prajituri la 5 Dec 2010

Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol. Baza: Biscuitii se macina => "pesmet". Pe baie de aburi, untul, zaharul, cacaua si oul se amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Luam apoi vasul de pe...

Muffins de post

In Prajituri la 28 Noi 2010

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se pregateste cu hartii speciale pentru briose sau se unge cu ulei si faina. Zaharul se amesteca bine cu mierea, apoi se adauga toate lichidele (ulei, suc de struguri, lapte de soia). Faina amestecata in prealabil cu praful de copt, sarea,...

Chec bicolor

In Prajituri la 14 Noi 2010

Facand in cuptorul de paine... nu am prea putut "seta" temperatura :)) dar 180C e de ajuns. Tapetam cu ulei si faina o tava de chec (a mea era de cca 30cm lungime). Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce compozitia...

Pancakes cu sos de vanilie

In Prajituri la 6 Noi 2010

Aluatul: Faina se amesteca bine cu zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul, laptele si untul topit/uleiul, apoi turnam peste faina si omogenizam. Fiecare pancake se coace pe ambele parti cate 2min, la foc mic, intr-o tigaie unsa...

Halloween Cookies

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Fursecuri: Untul se mixeaza pana devine cremos, apoi se adauga zaharul, apoi ouale (pe rand) si esenta de lamaie. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea se incorporeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios, sa poata fi framantat cu mana. Se tine la frigider...

ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel

In Prajituri la 31 Oct 2010

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii de muffins. Zaharul si mierea se amesteca bine, apoi se adauga oul. uleiul, banana, iaurtul, ghimbirul si fulgii de ovaz. Faina se amesteca bine cu praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi se toarna peste...

Raffaello caramelizat

In Prajituri la 23 Oct 2010

--> Se amesteca bine laptele praf, nuca de cocos, zaharul pudra si biscuitii, apoi se incorporeaza untul taiat bucatele, pana cand compozitia seamana cu firimituri mai mari de paine si se leaga cand o strangem intre degete. --> Adaugam smantana (daca vi se pare ca e deja destul de moale,...

Pumpkin Pie

In Prajituri la 17 Oct 2010

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma de tarta/cu pereti detasabili se tapeteaza (eu am folosit-o pe cea cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt). Crusta: Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim...

Muffins cu dovleac

In Prajituri la 17 Oct 2010

Cuptorul se incalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina/hartiute speciale. Faina se combina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele. Untul se mixeaza pana devine cremos si se deschide la culoare, apoi se adauga si zaharul si se amesteca in...

Tort "80 ++"

In Torturi la 3 Oct 2010

Blat: Eu am gasit o anumita ordine in preparare, dar am preferat sa o folosesc pe a mea, veche si de nedaramat :)) O sa vi le scriu pe ambele: 1. Varianta mea: - albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cand se intaresc se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mica, apoi...

Parisul in flacari

In Prajituri la 3 Oct 2010

Blat 1 : Ingredientele pentru primul blat se impart in 2 cantitati egale din care coacem pe rand 2 foi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana capata luciu. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi incorporam amestecul de faina, cacao si praf de...

Patratele cremoase cu lamaie

In Prajituri la 3 Oct 2010

Incingem cuptorul la 190C si tapetam o tavita de 20x20cm. Crusta: Batem untul pana cand devine cremos, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu sarea. Asezam aluatul in tava apasandu-l cu degetele umezite. Tava se tine in cuptor cca...

Cornulete fragede cu gem

In Prajituri la 3 Oct 2010

Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt. Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de copt si sare. Se framanta putin aluatul, apoi se intind foi rotunde subtiri de cca 2-3mm care se taie...

Afisate 61 - 90 din 122 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2012

Fursecuri cu Oreo

publicat la 07.09.2012

Prajitura "Foret Noire"

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]