Aluat:
Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare.
Sos de caise:
Caisele se tin in apa minim 1 ora, apoi se taie marunt si se fierb la foc mic cu...
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30 x 20 cm (placinta iese INALTA).
Prunele se spala, se desfac in jumatati (biine, de fapt si ciopartite merg, numai sa nu lase mult suc :P) si se dau prin amestecul de zahar cu scortisoara, iar strugurii se spala si se curata de pe ciorchine....
Cuptorul se preincalzeste la 180C. (acum imi dau seama... "preincalzeste"..? :))) sa mai adaugam niste cuvinte fondului lexical ca oricum sunt putine :)) )
Tapetam o tava de cca 40cm x 30cm cu ulei si faina/hartie de copt.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga...
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau cu hartii speciale pentru muffins.
Ingredientele pentru topping se amesteca bine.
Faina, sarea, scortisoara, nucsoara si praful de copt se amesteca. Intr-un alt vas, ouale se mixeaza la viteza mica cu...
Cuptorul se preincalzeste la 190C. Se pregateste cu hartie de copt o tava cat mai mare (eu am copt in 3 randuri chiar daca am ales ceeaaa mai maare tava :P)
Untul se mixeaza pana se deschide la culoare si devine cremos, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam si esenta de...
Aluatul se lasa la dezghetat si intre timp se prepara umplutura.
Albusul de ou se bate cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine lucios, dupa care se pun si esenta si migdalele macinate (daca pare prea lunga compozitia, mai adaugati migdale, ea trebuie sa...
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare.
Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si restul de zahar se amesteca bine si apoi se incorporeaza ingredientele lichide. Se framanta bine...
Cuptorul se preincalzeste la 180C, iar forma rotunda se tapeteaza BINE BINE cu ulei si faina.
Untul se mixeaza bine singur pana devine mai albicios si cremos, apoi se adauga zaharul si se repeta mixarea. Ouale se introduc pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi punem si smantana si esenta...
Preincalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava nu prea mare (blatul trebuie sa creasca inalt).
Blat:
Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul+cel vanilinat, iar cand consistenta devine lucioasa punem galbenusurile pe rand si esenta de vanilie. Faina se adauga in...
Faina se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi se adauga margarina impartita in bucatele mici si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile de paine. Punem dupa aceea si coaja rasa de portocala/lamaie si atata suc cat sa se lege amestecul. Formam o bila si il invelim in celofan...
Cuptorul se preincalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se aseaza hartiutele speciale.
Faina, sarea, bicarbonatul si zaharul se amesteca bine. Separat, ouale se bat bine, se adauga untul topit, laptele, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se face o fantanita mica...
Cuptorul se preincalzeste la 190C. Pregatim o tava cat mai mare cu hartie de copt sau tapetata cu ulei si faina (eu am copt in trei ture... dar a meritat :D)
Ciocolata se topeste la bain-marie. Untul se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana se obtine o consistenta...
Cuptorul se preincalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se folosesc hartii speciale.
Ouale se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga laptele si untul topit (o sa para prea lichid, dar nu e problema). Faina se amesteca in prealabil cu praful de copt si cu sarea,...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul topit.
Faina se incorporeaza ultima, in ploaie, nu cu mixerul, ci cu o spatula, pentru a nu...
Faina se amesteca impreuna cu praful de copt, musli, sarea si stafidele. Separat se amesteca mierea (sa fie mai moale, eventual incalzita usor) cu uleiul, sucul si coaja de portocala/lamaie.
Se amesteca cele doua compozitii si se formeaza in mana bilute mici care se asaza pe o tava tapetata cu...
Preincalziti cuptorul la 200C. Amestecati zaharul cu scortisoara si, eventual, nuca macinata.
Presarati amestecul pe o planseta si intindeti aluatul dezghetat deasupra. Presati pentru ca amestecul sa se prinda de aluat. Repetati si pe partea cealalta.
Apoi, indoiti aluatul de la ambele margini...
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Pregatim o tava de chec tapetand-o cu unt si faina.
Cu o furculita, zdrobim banana bine si o punem deoparte. Frecam bine untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand. Faina, sarea, bicarbonatul, nucsoara si cuisoarele se amesteca bine...
Preincalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma de tort mai mica de 23cm.
Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, iar cand s-au intarit se adauga treptat zaharul. La final se adauga in ploaie amestecul de faina.
Daca nu avem o forma...
Preincalzim cuptorul la 190C si tapetam formele pentru muffins cu unt si faina (sau punem hartii speciale).
Cu mixerul, frecam untul pana cand devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana cand se omogenizeaza, apoi adaugam ouale, unul cate unul. Faina si praful de copt se amesteca bine, apoi...
Drojdia se moaie in laptele caldutz peste care se adauga un varf de cutit de zahar.
Intr-un vas mare amestecam faina, sarea si zaharul, apoi adaugam si laptele cu drojdia si uleiul.
Aluatul se framanta bine cca 3min. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin,...
Intr-o cratita (sau forma speciala pentru tort) se caramelizeaza 200g zahar, apoi se tapeteaza peretii vasului. Separat, se amesteca 6 oua cu 50g zahar, laptele caldut si esenta de vanilie. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se pune la cuptor la 180C cca 30min, pana cand crema de zahar ars...
Preparare Reteta de tort simplu de facut si racoritor - tort rasturnat cu mere
Cuptorul se preincalzeste la 180C.
Merele se curata de coaja si se scot cotoarele.
Intr-o forma rotunda de tort se caramelizeaza 100g de zahar. Se asaza merele peste care se arunca bucatelele de unt si forma...
Preincalziti cuptorul la 190C. Amestecati faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Mixati untul si zaharul pana cand se formeaza o crema, apoi adaugati oul, laptele si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare.
Cu o lingura, formati fursecuri rotunde si asezati-le in tava pe...
Mixati untul pana cand se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati zaharul si amestecati bine, apoi oul, esenta de vanilie, coaja de portocala, macul si sarea. Apoi adaugati si faina amestecata in prealabil cu praful de copt pana se omogenizeaza.
Puneti aluatul in presa si dati forma...
Pentru aluat, untul se mixeaza cu oul, apoi se adauga pe rand smantana, sucul de lamaie, esenta de vanilie si faina. Se intinde o foaie de aluat de cca. 0,5cm grosime din care se taie cerculete de 2,5cm in diametru. Acestea se asaza pe hartie cerata si se tin la cuptor la 180 C pana devin...
Cuptorul se incinge la 200 C, iar tava se tapeteaza cu unt si faina sau se intinde o hartie de copt.
Faina se amesteca bine cu praful de copt, apoi se incorporeaza margarina amestecand cu degetele. Se adauga zaharul, stafidele si jumatate din cantitatea de seminte de floarea soarelui si se...
Cuptorul se preincalzeste la 170 C. O forma rotunda de tort de 20cm se tapeteaza cu unt si faina.
Biscuitii se amesteca impreuna cu nuca, scortisoara si untul topit, apoi se folosesc la tapetat forma de tort, inclusiv pe pereti (se apasa cu dosul unei linguri).
Crema de branza se mixeaza...
Frecati untul cu zaharul cu mixerul, iar cand amestecul a devenit usor si cremos, adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare.
Intr-un alt bol, amestecati bine faina, malaiul, sarea si praful de copt. Adaugati la crema de unt si omogenizati pana se formeaza un aluat relativ tare....
Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati bine faina cu zaharul pudra si praful de copt. Bateti albusurile spuma cu praful de sare pe viteza medie pana cand se intareste, apoi adaugati zaharul granule, tot cate 2 linguri, pana cand amestecul devine cremos si lucios. La final adaugati si esenta...
Se freaca oul cu zaharul. Apoi se adauga laptele si uleiul/untul. La final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, coaja de lamaie si sarea. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze amestecul.
Fructele se pot adauga apoi in compozitie amestecand de sus in jos incet sau se...
Clatite cu sos de caise
Aluat: Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare. Sos de caise: Caisele se tin in apa minim 1 ora, apoi se taie marunt si se fierb la foc mic cu...
Placinta cu prune si struguri
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30 x 20 cm (placinta iese INALTA). Prunele se spala, se desfac in jumatati (biine, de fapt si ciopartite merg, numai sa nu lase mult suc :P) si se dau prin amestecul de zahar cu scortisoara, iar strugurii se spala si se curata de pe ciorchine....
Rulada cu ciocolata si zmeura
Cuptorul se preincalzeste la 180C. (acum imi dau seama... "preincalzeste"..? :))) sa mai adaugam niste cuvinte fondului lexical ca oricum sunt putine :)) ) Tapetam o tava de cca 40cm x 30cm cu ulei si faina/hartie de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga...
Muffins cu prune
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau cu hartii speciale pentru muffins. Ingredientele pentru topping se amesteca bine. Faina, sarea, scortisoara, nucsoara si praful de copt se amesteca. Intr-un alt vas, ouale se mixeaza la viteza mica cu...
Fursecuri cu nuci, ciocolata si cocos
Cuptorul se preincalzeste la 190C. Se pregateste cu hartie de copt o tava cat mai mare (eu am copt in 3 randuri chiar daca am ales ceeaaa mai maare tava :P) Untul se mixeaza pana se deschide la culoare si devine cremos, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam si esenta de...
Gheare de urs
Aluatul se lasa la dezghetat si intre timp se prepara umplutura. Albusul de ou se bate cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine lucios, dupa care se pun si esenta si migdalele macinate (daca pare prea lunga compozitia, mai adaugati migdale, ea trebuie sa...
Crizanteme cu migdale
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare. Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si restul de zahar se amesteca bine si apoi se incorporeaza ingredientele lichide. Se framanta bine...
Rotita glazurata cu afine si nuca
Cuptorul se preincalzeste la 180C, iar forma rotunda se tapeteaza BINE BINE cu ulei si faina. Untul se mixeaza bine singur pana devine mai albicios si cremos, apoi se adauga zaharul si se repeta mixarea. Ouale se introduc pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi punem si smantana si esenta...
Tort TGV :)
Preincalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava nu prea mare (blatul trebuie sa creasca inalt). Blat: Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul+cel vanilinat, iar cand consistenta devine lucioasa punem galbenusurile pe rand si esenta de vanilie. Faina se adauga in...
Cosulete cu zmeura
Faina se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi se adauga margarina impartita in bucatele mici si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile de paine. Punem dupa aceea si coaja rasa de portocala/lamaie si atata suc cat sa se lege amestecul. Formam o bila si il invelim in celofan...
Muffins cu afine
Cuptorul se preincalzeste la 200C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se aseaza hartiutele speciale. Faina, sarea, bicarbonatul si zaharul se amesteca bine. Separat, ouale se bat bine, se adauga untul topit, laptele, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se face o fantanita mica...
Chocolate Delights
Cuptorul se preincalzeste la 190C. Pregatim o tava cat mai mare cu hartie de copt sau tapetata cu ulei si faina (eu am copt in trei ture... dar a meritat :D) Ciocolata se topeste la bain-marie. Untul se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana se obtine o consistenta...
Muffins cu cirese
Cuptorul se preincalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se folosesc hartii speciale. Ouale se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga laptele si untul topit (o sa para prea lichid, dar nu e problema). Faina se amesteca in prealabil cu praful de copt si cu sarea,...
Patratele cu caise
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul topit. Faina se incorporeaza ultima, in ploaie, nu cu mixerul, ci cu o spatula, pentru a nu...
Biscuiti cu musli
Faina se amesteca impreuna cu praful de copt, musli, sarea si stafidele. Separat se amesteca mierea (sa fie mai moale, eventual incalzita usor) cu uleiul, sucul si coaja de portocala/lamaie. Se amesteca cele doua compozitii si se formeaza in mana bilute mici care se asaza pe o tava tapetata cu...
Palmieri
Preincalziti cuptorul la 200C. Amestecati zaharul cu scortisoara si, eventual, nuca macinata. Presarati amestecul pe o planseta si intindeti aluatul dezghetat deasupra. Presati pentru ca amestecul sa se prinda de aluat. Repetati si pe partea cealalta. Apoi, indoiti aluatul de la ambele margini...
BananaChec condimentat
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Pregatim o tava de chec tapetand-o cu unt si faina. Cu o furculita, zdrobim banana bine si o punem deoparte. Frecam bine untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand. Faina, sarea, bicarbonatul, nucsoara si cuisoarele se amesteca bine...
Chocolate Angel Cake
Preincalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma de tort mai mica de 23cm. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, iar cand s-au intarit se adauga treptat zaharul. La final se adauga in ploaie amestecul de faina. Daca nu avem o forma...
Chocolate Chip Muffins
Preincalzim cuptorul la 190C si tapetam formele pentru muffins cu unt si faina (sau punem hartii speciale). Cu mixerul, frecam untul pana cand devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana cand se omogenizeaza, apoi adaugam ouale, unul cate unul. Faina si praful de copt se amesteca bine, apoi...
Donuts
Drojdia se moaie in laptele caldutz peste care se adauga un varf de cutit de zahar. Intr-un vas mare amestecam faina, sarea si zaharul, apoi adaugam si laptele cu drojdia si uleiul. Aluatul se framanta bine cca 3min. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin,...
Tort "Caramel"
Intr-o cratita (sau forma speciala pentru tort) se caramelizeaza 200g zahar, apoi se tapeteaza peretii vasului. Separat, se amesteca 6 oua cu 50g zahar, laptele caldut si esenta de vanilie. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se pune la cuptor la 180C cca 30min, pana cand crema de zahar ars...
Reteta de tort simplu de facut si racoritor - tort rasturnat cu mere
Preparare Reteta de tort simplu de facut si racoritor - tort rasturnat cu mere Cuptorul se preincalzeste la 180C. Merele se curata de coaja si se scot cotoarele. Intr-o forma rotunda de tort se caramelizeaza 100g de zahar. Se asaza merele peste care se arunca bucatelele de unt si forma...
Fursecuri-surpriza cu bezea
Preincalziti cuptorul la 190C. Amestecati faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea. Mixati untul si zaharul pana cand se formeaza o crema, apoi adaugati oul, laptele si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare. Cu o lingura, formati fursecuri rotunde si asezati-le in tava pe...
Fursecuri cu mac si portocala
Mixati untul pana cand se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati zaharul si amestecati bine, apoi oul, esenta de vanilie, coaja de portocala, macul si sarea. Apoi adaugati si faina amestecata in prealabil cu praful de copt pana se omogenizeaza. Puneti aluatul in presa si dati forma...
Ishlere :)
Pentru aluat, untul se mixeaza cu oul, apoi se adauga pe rand smantana, sucul de lamaie, esenta de vanilie si faina. Se intinde o foaie de aluat de cca. 0,5cm grosime din care se taie cerculete de 2,5cm in diametru. Acestea se asaza pe hartie cerata si se tin la cuptor la 180 C pana devin...
Sultani
Cuptorul se incinge la 200 C, iar tava se tapeteaza cu unt si faina sau se intinde o hartie de copt. Faina se amesteca bine cu praful de copt, apoi se incorporeaza margarina amestecand cu degetele. Se adauga zaharul, stafidele si jumatate din cantitatea de seminte de floarea soarelui si se...
Cheesecake clasic
Cuptorul se preincalzeste la 170 C. O forma rotunda de tort de 20cm se tapeteaza cu unt si faina. Biscuitii se amesteca impreuna cu nuca, scortisoara si untul topit, apoi se folosesc la tapetat forma de tort, inclusiv pe pereti (se apasa cu dosul unei linguri). Crema de branza se mixeaza...
Lemonetti
Frecati untul cu zaharul cu mixerul, iar cand amestecul a devenit usor si cremos, adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare. Intr-un alt bol, amestecati bine faina, malaiul, sarea si praful de copt. Adaugati la crema de unt si omogenizati pana se formeaza un aluat relativ tare....
Cocotort :))
Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati bine faina cu zaharul pudra si praful de copt. Bateti albusurile spuma cu praful de sare pe viteza medie pana cand se intareste, apoi adaugati zaharul granule, tot cate 2 linguri, pana cand amestecul devine cremos si lucios. La final adaugati si esenta...
Muffins cu zmeura
Se freaca oul cu zaharul. Apoi se adauga laptele si uleiul/untul. La final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, coaja de lamaie si sarea. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze amestecul. Fructele se pot adauga apoi in compozitie amestecand de sus in jos incet sau se...