Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI129
Retete / Aperitive / Garnituri

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2013

 Mai intai se face coaja de tarta. Untul se taie in bucatele mici si se pune peste faina. Se amesteca cu varfurile degetelor (ca sa nu se topeasca untul) pana ce toate bucatelele de unt sunt acoperite de faina. Se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca putin pana ce se formeaza coca....

Anghinare cu sos de iaurt si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2012

 Mai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada (cam 3 randuri de petale), apoi 2-3 cm din varf. Se spala bine sub jet de apa  Anghinarea se pune in apa cat sa le acopere, impreuna cu o felie de lamaie, 2...

Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2012

Taie vinetele in felii subtiri si presara-le cu putina sare. Lasa-le 2-3 ore, apoi clateste-le si scurge-le bine. Taie prosciutto in bucati mai mici si rupe mozzarella in bucatele. Daca folosesti mozzarella adevarata, n-ar trebui sa poti s-o tai cu cutitul pt ca e moale si se desface in fasii....

Placinta cu vinete coapte

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2011

Coace vinetele, curata-le si pune-le intr-o strecuratoare de plastic, ca sa se scurga. Toaca-le nu foarte marunt. Taie ceapa marunt. Incalzeste untul si uleiul si caleste ceapa in ele. Cand ceapa devine galbuie, pune vinetele si lasa-le la foc mic pentru 5- 10 minute. Lasa amestecul sa se...

Quiche cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2011

In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de...

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2011

Pune conopida intr-o forma de tarta, sau o tavita ce poate fi bagata in cuptor.  Stropeste conopida cu ulei si presara cu piper. Pune putina apa si baga tava in cuptor pentru 30 minute la 170 C (sau pana ce conopida se inmoaie. In acest timp bate bine cu mixerul oul, pana devine o...

Placinta cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2011

Incalzeste cuptorul la 180 C. Unge cu putin ulei o tava rotunda. Taie branza si cascavalul in bucati mai mici. Toaca marunt mararul Pune intr-un blender vertical sau un robot de bucatarie cu cutit: branza, cascavalul, ouale si 1/2 din lapte. Amesteca pana cand branzeturile sunt...

Cartofi frantuzesti cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2011

Incalzeste cuptorul la 180 C. Taie cartofii in felii destul de subtiri. Pune cartofii intr-o oala si acopera-i cu lapte. Adauga dafinul, nucsoara, sare si piper. Fierbe cartofii la foc mic cam 15 minute, pana sunt jumatate fierti. Unge bine cu unt o tava si presara usturoiul ras pe fundul ei...

Quiche cu leurda si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2011

Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bine In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece. Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format....

Muffins cu rosii uscate la soare

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2011

 Pregateste tavile de briose. Incalzeste cuptorul la 190 C Amesteca bine faina cu sarea, piperul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ierburile si branza rasa Cu un mixer bate ouale, apoi adauga untul. Amesteca 1/2 din kefir Pune 1/2 din amestecul de...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2011

Amesteca untul si branza. Adauga faina si amesteca. Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena. Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte) Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti...

Prima mea piftie

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2011

Spala carnea si pune-o in apa, cu ceapa, piperul si foaia de dafin. Da focul tare pana ce apa da un clocot. Da focul mic.Scoate foarte bine spuma. De fapt asta e un lucru esential daca vrei ca piftia sa arate frumos. scoate spuma ori de cate ori e nevoie. Lasa sa fiarba usor, la...

Mozzarella facuta in casa

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

1. Laptele se incalzeste la 37- 38 grade C, nu mai mult. Daca e abia muls, nu se mai incalzeste. 2. Se pune cheagul si se amesteca bine. 3. Se lasa 1-2 ore, pana se incheaga bine. 4. Se amesteca cu un tel in forma de para si se mai lasa 1 ora. 5. Se pun 2 randuri de tifon peste...

Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

1. Mai intai pregateste florile. Cu un cutit mic si ascutit fa usor o taietura in lungul florii. Taie usor pistilul (vezi poza) 2. Ia o bucatica de branza si infasoara in jurul ei un fileu de ansoa. Umple cu ele floarea de dovlecel si rasuceste-o usor ca sa inchizi taietura. 3. Pune uleiul...

Hai sa mancam ROMANESTE: Scovergi din Lunca Dunarii

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2010

Poate mi se trage de la nou aparuta serie a minunatelor bucate romanesti culese de R.A.R. Sau de la faptul ca de 3 saptamani stau la tara. Nu stiu. Dar pentru sambata trecuta n-am vrut nici ceva Italian, nici Chinezesc, nici Indian. Am vrut sa am o masa asemanatoare cu cea a strabunicilor mei din...

Terina din ficat de pui infasurata in bacon

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2010

Incalzeste cuptorul la 200 C Topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Pune ceapa si caleste-o pana devine transparenta. Nu o arde. Adauga ficatul, da focul mai mare si aureste-l putin la suprafata. In interior sa ramana nefacut. Ia tigaia de pe foc, pune coniacul si...

Pate vegetal tricolor

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2010

Intinde de-a lungul formei folie de plastic in asa fel incat sa fie mai mare decat forma. Stratul alb: Se mixeaza toate foarte bine, pana ce rezulta o pasta. Se intinde in forma in strat uniform. Stratul rosu: Mixeaza toate pana ce ajung ca o pasta. Intinde uniform peste stratul alb....

Risotto cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2010

1. Fierbe cele 5 fire de sparanghel, impreuna cu cozile mai groase care nu se folosesc la mancare in cca 600 ml apa, cam 10 minute. Strecoara zeama, arunca cozile si taie firele folositoare in bucatele potrivite. 2. Incalzeste supa. Amestec-o cu zeama de la sparanghel, astfel incat in...

Tortilla mexicana cu guacamole

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2010

Se taie avocado si se scobeste pulpa cu lingurita. Pune zeama de lamaie, sarea si usturoiul taiat bucati mari peste avocado si mixeaza cu blenderul vertical. Taie marunt ceapa si amestec-o. Potriveste de sare si lamaie. Pune salata in tortillas pregatite ca aici . Ruleaza.

Tort de clatite cu saumon fume

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2010

Clatitele Bate ouale cu laptele. Adauga zaharul, sarea si faina si bate ca sa nu se faca cocoloase. Lasa sa se odihneasca 15 minute. Adauga uleiul si sifonul. Prajeste clatitele in tigaia unsa putin cu ulei. Pentru crema pune totul in blender si amesteca pana ce totul devine o pasta...

Risotto galben (cu sofran)

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2010

Mai intai pune intr-o ceasca cam 5 linguri de apa calduta peste sofran. Amesteca si lasa sa se dizolve. Incalzeste supa. Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa si maduva si lasa  sa se inmoaie cam 5-7 minute. Da focul la mediu si adauga orezul. Prajeste-l...

Hummus bil tahini

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2010

Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana totul devine ca o pasta moale. Verifica gustul si daca vrei mai aduga sare/lamaie/usturoi....

Sa ciocnim un ou si Paste Fericit

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2010

In primul rand, dragi Bucatarasi, va doresc sa aveti niste sarbatori pline de dragoste si bucate gustoase (nu prea multe, ca strica la sanatate) Si am aici cateva oua pe care vreau sa le ciocnim, chiar daca virtual. Cum le-am facut: Am folosit oua albe, le-am spalat cu apa si detergent,...

Cartofi cu seminte

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2010

Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca, curata-i de coaja si taie-i cubulete. Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Pune condimentele in urmatoarea ordine (prajeste putin pe fiecare): chimen, schinduf, susan, curcuma. Adauga cartofii, pune putina sare si piper si prajeste-i putin....

Mamaliga cu branza sarata si sunca afumata de la nea Cornel

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2010

Fa o mamaliguta nu foarte tare. Asezoneaz-o cu unt, branza telemea rasa si sunculita taiata betisoare si prajita putin.

Orez simplu cum sa prepari un orez perfect

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2010

Cum se prepara Orez simplu cum sa prepari un orez perfect Spala orezul, lasa-l la inmuiat in apa calda pentru 30 min. Scurge bine orezul. Intr-o craticioara pune uleiul la incalzit si adauga orezul. Amesteca pana ce se absoarbe toata apa si se prajeste putin (ai grija sa nu se prinda de...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]