Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1825
PRIETENI299
Retete

Franzela umpluta

In Sandvisuri la 5 Ian 2016

Am facut curatenie in frigider...Taiem marunt, salamul, cascavalul,casul, cabanosul, maslinele, ceapa, peste ele spargem ouale, adaugam sare si piper si omogenizam. Scobim franzela, tain deasupra un capac cat toata lungimea ei, lasand coltucul plin, in scobitura turnam umplutura, deasupra punem...

Salata

In Salate la 3 Ian 2016

Spalam salata frunza cu frunza, le scuturam de apa si le rupem marunt intr-un castron incapator, adaugam ceapa taiata, castravetii taiati rondele, ardeiul cubulete, potrivim de sare, adaugam otet si ulei dupa gust. Delicioasa salata, servita pe post de garnitura langa niste fripturica....

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

In Oaie la 3 Ian 2016

Pulpa o lasam la dezghetat de seara, apoi o spalam putin, o stergem cu un servet si o intepam din loc in loc, facem ca niste buzunarase. Intr-o farfurie punem sare, piper si cimbru si tavalim pulpa, apoi bagam in buzunarasele formate usturoi si sunculita taiata marunt. Intr-un vas de yena punem...

Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2016

Toate acestea necesita nu neaparat o tehnica de pregatire, tot ce am avut eu pe masa, mai putin salam, cascaval, sunca sisi si branza, restul sunt pregatite de mine.Iti trebuie vointa, placere si poti sa faci asezi o  masa diversificata si bogata. Poate va ajuta s ava inspirati....

Friptura crud - afumata, la cuptor

In Porc la 2 Ian 2016

Pregatim o tava  cu hartie de copt, in asa fel sa avem si sa invelim friptura, portionam carnea si o asezam alternativ in tava, acoperim cu hartia de copt, indoim pe margini si bagam tava la cuptor la foc mic cca 2 si 1/2 ore. Iese o friptuta foarte frageda si suculenta.

Aperitiv floare cu carne si cas dulce

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2016

Intindem aluatul, il decupam cu o forma in 12 ''floricele. Ungem formele de silicon cu ulei si asezam ''floricelele. Amestecam carnea tocata cu morcovul ras,ceapa taiata marunt si oul, apoi potrivim de sare si piper.Umplutura o impartim in cele 12 ''floricele'', adaugam cas ras, deasupra, din...

Aripioare la cuptor

In Pui la 2 Ian 2016

Spalam si curatam aripioarele de eventualele impuritati. Cartofii si morcovii, curatati si taiati, cubulete si rondele, ii amestecam cu sare si piper. Intr-o tava rotunda de ceramica sezam aripioarele presaram sare si piper, punem si cartofii, morcovii si cateii de usturoi, apoi stropim cu ulei,...

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

In Dulciuri la 2 Ian 2016

Mai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit. Adaugam faina si praful de copt omogenizam si apoi incorporam albusurile...

Tort ''22''

In Torturi la 31 Dec 2015

Blat: Blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana acesta se topeste acesta, apoi se adauga faina si nuca macinata,  se omogenizeaza. Incorporam albusul, avand grija sa amestecam incet de jos...

Choux a la Creme

In Dulciuri la 28 Dec 2015

Coji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam cu hartie de copt tava de la cuptor si cu ajutorul unui posh formam choux-le. Dam tava la cuptorul...

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron cernem faina si facem in mijloc o adancitura, sfaramam drojdia, presaram un praf de sare si adaugam 5 linguri de lapte caldut si amestecam, lasam sa creasca cca 15 min. Cat creste maiaua, incalzim laptele. Intr-un castron punem...

Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby

In Prajituri la 23 Dec 2015

Pregatim blatul cu o zi inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa si uleiul si omogenizam, apoi faina, cacaoa si praful de copt. La final incorporam...

Somloi by Ina

In Dulciuri la 23 Dec 2015

Mai intai pregatim blaturile cu o zi inainte, am folosit o tava de dimensiunile 36/24 cm. Blat de vanilie : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarta , apoi faina cernuta si praful de copt, omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata...

Sarmale pentru Craciun 2015

In Porc la 23 Dec 2015

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in tuci, calim cca 15 min, amestecand sa nu se lipeasca orezul. Apoi rasturnam ceapa si orezul peste...

Rulada din carne de porc afumata

In Porc la 23 Dec 2015

Mai intai amestecam carnea tocata, cu ceapa taiata marunt,adaugam piper si ou si omogenizam. Apoi luam bucata de carne afumata si o crestam pe unde este mai inalta, s afie cat mai plata posibil. Apoi intindem carnea tocata pe toata suprafata si rulam cat putem de strans, in asa fel incat sa nu...

Mixt de peste prajit in tuci

In Peste la 19 Dec 2015

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si l-am tavalit printr-un amestec de sare, malai si faina.Am pus tuciul pe foc, l-am lasat sa se...

Bezele cu nuca si bombonele colorate

In Dulciuri la 18 Dec 2015

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine de tot, apoi am adaugat zaharul, putin cate putin, dupa fiecare lingura pusa, mixam cca 10 min, pana am terminat tot zaharul si am obtinut o bezea foarte tare. Am tapetat tava de la cuptor cu hartie de copt, am asezat un sfert de miez de nuca si apoi...

Turta dulce pentru fetite si baieti

In Dulciuri la 18 Dec 2015

Intr-o cratita cu fundul dublu am pus o lingura de zahar brun si am caramelizat-o, am turnat apa clocotita peste si am lasat sa fiarba pana s-a topit caramelul, apoi am adaugat restul de zahar impreuna cu mirodeniile. Am lasat sa fiarba pana zaharul s-a topit, apoi am tras cratita de pe foc si am...

Floricele pentru Mos Craciun

In Dulciuri la 16 Dec 2015

Pentru ca aveam in congelator niste aluat foitaj si pentru ca trebuia sa-l scot sa bag ''porcariile'' pentru Craciun, am zis ca mi-ar prinde bine niste joaca, ca am niste forme dragute si-mi place sa le folosesc. Deci, am lasat aluatul sa se dezghete la temperatura camerei, apoi am decupat niste...

Carnati de casa afumati

In Porc la 15 Dec 2015

Intr-un vas incapator punem carnea tocata, apoi condimentele, nu toata cantitatea de condimente, aici fiecare jongleaza cu gustul sau, mai sarat, condimentat, usturoiat. De aceea e bine sa punem o parte din condimente sa amestecam, gustam si eventual mai adaugam ce mai trebuie, cat sa fie un...

Muschiulet de pui in crusta crocanta, la cuptor

In Pui la 14 Dec 2015

Mai intai presaram sare peste muschiulet si-l lasam sa se odihneasca pana preparam crusta. Intr-un castron punem ouale, mustarul, laptele, sare si piper si omogenizam, apoi adaugam faina, amestecam bine sa nu formam cocoloase. Tapetam cu hartie de copt tava de la aragaz, sa o avem pregatita....

Mini cozonac

In Dulciuri la 13 Dec 2015

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am taiat nuca, rahatul, am cernut faina intr-un castron. Ouale cu zaharul, zaharul vanilat si smantana le-am amestecat bine, apoi am adaugat pliculetul cu garant si laptele caldut si am omogenizat totul, acest amestec l-am turnat peste faina si am...

Pomana porcului

In Porc la 12 Dec 2015

Sa incepem cu inceputul, adica barbatii au injunghiat porcul,l-au parlit. Dupa ce a fost inegrit, am acoperit porcul si hop pe el, eu, ca-s mai zurlie, am fragezit carnea..... Cat timp barbatii au parlit porcul eu am pregatit niste carnati , am cumparat carne, ca niciodata nu se ajunge si pentru...

Tort Ema

In Torturi la 11 Dec 2015

Blat: Am pregatit blatul cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi, asta cand nu esti presat de timp.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile cu zaharul le-am frecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am omogenizat. Am incorporat...

Prajitura ametita

In Dulciuri la 10 Dec 2015

Blat : Am folosit o tava cu dimensiun de 22/32 cm, tapetata cu hartie de copt. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Apoi am adaugat faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie, am incorporat bine. La final am...

Aripioare picante

In Pui la 9 Dec 2015

Mai intai taiem aripioarele in doua, le spalam, apoi le punem intr-un bol si turnam sosul de soia, amestecam si lasam cca 10 min. Intr-un castron punem faina, boiaua iute si pudra de usturoi si amestecam bine, apoi tavalim aripioarele prin acest amestec, le asezam pe o tava. Dupa ce am tavalit...

Prajitura lui Mos Nae

In Dulciuri la 5 Dec 2015

Foaie de blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam nuca macinata, faina si praful de copt, omogenizam si apoi incorporam albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam o tava cu...

Tocana de cartofi cu ceapa verde, la cuptor

In Mancaruri de post la 4 Dec 2015

Curatam cartofii si ii taiem in patru. Ceapa verde o taiem marunt. Punem o cratita  pe foc sa se incinga, adaugam ulei, nu foarte mult, apoi adaugam ceapa verde, un praf de sare, apoia daugam si legumele deshidratate, amestecam si lasam la calit 5-6 min. Apoi adaugam rosiile, cartofii si...

Pateuri cu carne si cascaval

In Piine la 3 Dec 2015

Dureaza mai mult dezghetatul aluatului decat prepararea pateurilor. Deci lasam aluatul s ase dezghete la temperatura camerei. Cat timp se dezgheata pregatim umplutura ca sa nu avem timpi morti in productie. Taiem ceapa marunt si impreuna cu carnea tocata o punem in tigaia incinsa si calim timp...

Prajitura cu foi si mere calite

In Dulciuri la 1 Dec 2015

Foi: Intr-un castron cernem faina, adaugam, sarea, zaharu, nuca si amoniacul, amestecam. Apoi adaugam oul, margarina si laptele, incepem sa framantam bine, pana obtinem un aluat care se poate intinde. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la rece cca 1 ora. Apoi impartim aluatul in 5 parti...

Afisate 1021 - 1050 din 1825 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Râsul elimină stresul şi tensiunea. Acum te uiţi la monitor şi râzi. Nu-i aşa că te simţi mai bine?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]