Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1825
PRIETENI299
Retete

Cornulete fragede cu osanza

In Dulciuri la 23 Feb 2016

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza si le-am omogenizat, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat bine, la final am pus faina cernuta si am...

Costita afumata cu cartofi si usturoi la cuptor

In Porc la 21 Feb 2016

Costita o taiem bucati, apoi curatam cartofii ii spalam si ii taiem pe orizontala in felii mai grosute. Cartofii ii condimentam cu sare, piper si cimbru si ii ungem cu ulei. Luam o tava ceramica asezam pe margine cartofii, apoi alternam cartofii cu costita, deasupra presaram usturoi taiat...

Urzici cu ou si sunca prajita

In Mancaruri de legume la 18 Feb 2016

Mai intai curatam de impuritati si spalam bine fiecare buchetel de urzicute, pisca, dar nu murim din asa ceva. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa fiarba, apoi punem urzicile si le lasam cca 20 min, apoi le scurgem de zeama, nu aruncam zeama, o parte o folosim la mancarica iar restul...

Briose cu visine

In Dulciuri la 18 Feb 2016

Am scos visinele de la congelator cu o seara inainte si le-am pus intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga zeama din ele. Intr-un castron am pus ouala, am adaugat zaharul si vanilia bourbon si am mixat pana si-au marit volumul.Apoi am adaugat uleiul ca la maioneza, putin cate putin...

Cotlet de porc cu rosii cherry la cuptor

In Porc la 17 Feb 2016

Feliem cotletul, am taiat 9 felii de cotlet le-am condimentat  ( am primit doua rajnite cu condimente si m-am dat si eu in barci)pe o parte si pe alta si le-am lasat cca 20 min sa se odihneasca. Am pus wok-ul pe foc sa se incinga, am adaugat 50 g de unt si am pus bucatile de cotlet, le-am...

Tort Alin

In Torturi la 15 Feb 2016

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si continuam sa batem pana ce zaharul se...

Tort cu mascarpone, ciocolata si visine

In Torturi la 12 Feb 2016

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametru de 27 cm, am imbracat-o u hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata si faina si am omogenizat....

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

In Porc la 9 Feb 2016

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare. Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am adaugat uleiul si apoi ceapa cu ardeiul, am pus un pic de sare si am lasat la calit cca 5-6 min, apoi am...

Orez cu lapte

In Mancare copii la 9 Feb 2016

Mai intai am masurat orezul si l-am spalat sub un jet de apa, l-am pus intr-o cratita cu fund dublu si am presarat un praf de sare, apoi am adaugat laptele si zaharul. Am asezat pe ochiul de la argaz o dura, am lasat focul mic si am asezat cratita pe foc. Din cand in cand am amestecat sa nu...

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata

In Dulciuri la 4 Feb 2016

Pregatim ingredientele sa le avem la indemana cand ne apucam de treaba. Spargem alunele le prajim si curatam de coaja, apoi le taiem mai grosier. Scurgem visinele de visinata si apoi le scoatem samburii si le taiem. Luam o tava si o imbracam cu folie alimentara si asezam o foaie de...

Rulada de porc cu ciuperci si carnat de casa

In Porc la 3 Feb 2016

Din start spun ca si carnea si carnatul e facut in casa, traditional, sarate si afumate in afumatoare special pentru afumaturi de sarbatori. Luam bucata d ecarne afumata si o intindem pe hartie de copt, separat amestecam scurgem ciupercile din conserva, apoi le punem in castron si le amestecam cu...

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si alune de padure

In Dulciuri la 3 Feb 2016

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si alune de padure Mai intai pregatim ingredientele.Spargem alunele si le punem la prajit, apoi le curatam de coaja si le taiem mai grosier. Rahatul il taiem cubulete mai mici. Intr-un castron incapator rupem biscuitii in bucati mai mici, adaugam...

Mini chec cu cacao si nuca

In Dulciuri la 28 Ian 2016

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa, apoi le incorporam in bezeaua obtinuta, amestecam cu miscari lente, la final...

Prajitura Greta Garbo

In Dulciuri la 28 Ian 2016

Foi: Intr-un castron am pus zaharul pudra si drojdia si am frecat pana ce drojdia s-a lichefiat, apoi am adaugat untul moale, am omogenizat, dupa care am adaugat ouale, unul, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am presarat sarea, coaja de lamaie si am adaugat smantana,la finam am...

Muschiulet de pui in crusta de cascaval si mustar

In Pui la 26 Ian 2016

Mai intai pregatim masa de lucru, intr-o farfurie intinsa punem pesmet, in alta faina, intr-o farfurie adanca batem ouale cu sare, piper si mustar, radem cascavalul. Apoi luam fiecare bucatica de muschiulet si o trecem prin faina, scuturam surplusul de faina, trecem prin ou, cascaval si la...

Briose cu ciocolata si coacaze rosii

In Dulciuri la 24 Ian 2016

Mai intai topim margarina impreuna cu ciocolata si-o lasam sa se raceasca  cat timp frecam galbenusurile cu zaharul. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Faina o amestecam cu praful de copt. Peste galbenusurile frecate cu zahar adaugam margarina si ciocolata topite si mixam...

Ciorba de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 23 Ian 2016

Mai intai am pus la fiert afumatura, din cand in cand am avut grija sa ridic spuma formata. Separart am curatat legumele. Am taiat ceapa marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat cubulete mici, apoi cu putin ulei le-am pus la calit cca 10 min, cat sa se inmoaie putin. Cand carnea de...

Cozonacei cu rahat si ciocolata

In Dulciuri la 22 Ian 2016

Mai intai avem grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le punem in bucatarie de seara. Intr-un castron incapator cernem faina, facem in mijloc o gropita unde punem drojdia sfaramata, o lingurita de zahar si sarea, apoi adaugam putin lapte caldut, omogenizam si lasam sa creasca...

Ceafa de porc cu sos, la cuptor

In Porc la 21 Ian 2016

Mai intai luam feliile de ceafa le dam sare, presaram piper si le lasam acoperite cca 30 min, apoi le asezam intr-un vas de lut presaram cimbru si acoperim cu hartie de copt, dam vasul la cuptor pentru cca 1 ora. Apoi ridicam hartia de copt si adaugam amestecul de rosii si ardei, presaram...

Prajitura Minunata

In Dulciuri la 21 Ian 2016

Foi: Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul o amestecam bine, apoi adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina, iar la final incorporam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari...

Ficat de porc cu praz la wok

In Ficat la 18 Ian 2016

Mai intai taiem ficatul in bucatele mici, apoi prazul in rondele. Punem wok-ul pe foc lasam sa se incinga, adaugam uleiul si prazul taiat rondele, presaram sare si piper, lasam sa se caleasca, cand s-a inmuiat bine, adaugam vinul si lasam sa fiarba pana scade. Adaugam ficatul , lasam 10 min, apoi...

Pernite cu gem de gutui

In Dulciuri la 18 Ian 2016

Intr-un castron am pus osanza, am adaugat sarea, praful de copt si coaja de lamaie, apoi am pus otetul si am inceput sa amestec, am adaugat si apa si la final faina cernuta. Am framantat cu mana pana am obtinut un aluat nelipicios, l-am lasat sa se odihneasca 10 min, apoi am intins aluatul,...

Piept de porc la cuptor

In Porc la 16 Ian 2016

Mai intai am crestat pieptul de porc in bucatele mici, l-am sarat, piperat, am presarat cimbru si l-am lasat cca 1 ora, sa intre condimentele in el. Am luat un vas in care am asezat hartie de copt, suficienta cat sa si acopar pieptul de porc. Apoi am asezat pieptul de porc,l-am impanat cu...

Macrou la cuptor cu morcovi si cartofi

In Peste la 11 Ian 2016

Curatam pestele, avem grija sa scoatem si branhiile, presaram sare si-n interior si pe exterior. Separat curatam morcovii si cartofii si ii taiem rondele mai groase. Intr-o tava punem hartie de copt, asezam morcovii si cartofii, presaram putina sare , apoi asezam pestele, taiem rondele de lamaie,...

Lasagna

In Lasagna la 10 Ian 2016

Taiem ceapa marunt si o punem in tuciulet cu ulei sa se caleasca, amestecam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o punem peste ceapa si o lasam cca 10 min, amestecand, adaugam pulpa de rosii si lasam focul mai mic, cca 20 min sa scada bine.Punem intr-o cratita cu apa clocotita foile de lasagna...

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

In Porc la 9 Ian 2016

Taiem marunt ceapa si o punem intr-un vas de yena, adaugam legumele deshidratate, fasolea fideluta, amestecam si apoi turnam bulionul. Deasupra punem bucatile de piept de porc afumat, asezam peste vasul de yena hartie de copt si bagam vasul la cuptor, pentru cca 2 ore, la foc mic.Cu 20 de minute...

Gogosi cu iaurt

In Dulciuri la 9 Ian 2016

Intr-un castron cernem faina, in centru faramitam drojdia, adaugam o lingura de zahar si un pic de lapte caldut, amestecam putin si lasam sa creasca cca 10 min. In restul de lapte, punem zaharul, sarea, zaharul vanilat si ouale, omogenizam, apoi adaugam iaurtul. Tot acest amestec il rasturnam...

Panna cotta cu fragi si nuci caramelizate

In Dulciuri la 7 Ian 2016

Mai intai pregatim jeleul , punem intr-o craticioara, fragii,zaharul,apa si lasam sa fiarba in 2-3 clocote apoi adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam foaia de gelatina hidratata in apa rece si stoarsa bine, omogenizam. Jeleul obtinut...

Snitele din piept de pui

In Pui la 6 Ian 2016

Mai intai pregatim pieptul de pui, il portionam si apoi il batem pe o parte si pe alta. Intr-un castron batem ouale cu sare si piper. Punem intr-o farfurie faina iar in alta pesmet si ne apucam de treaba. Trecem bucata de piept prin faina, scuturam surplusul, apoi o trecem prin ou si la final...

Cornulete cu nuca by Dia

In Dulciuri la 5 Ian 2016

Intr-un castron cernem faina, adaugam, zaharul, sarea,nuca,praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie, amestecam, apoi adaugam oul si cele doua galbenusuri si radem untul rece, scos din frigider,pe razatoarea mare. Incepem sa framantam atat cat sa formam o coca compacta, nu framantam mai mult...

Afisate 991 - 1020 din 1825 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Râsul elimină stresul şi tensiunea. Acum te uiţi la monitor şi râzi. Nu-i aşa că te simţi mai bine?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]