Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1819
PRIETENI332
Retete

Negresa de post cu lapte de cocos

In Dulciuri la 8 Apr 2016

Intr-un castron punem laptele de cocos (trebuie agitat bine inainte sa fie scos din conserva, este gros) adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Separat amestecam faina cernuta cu cacaoa, bicarbonatul amestecat cu praful de copt si...

Spaghette integrale cu sos iute si carne de porc

In Spaghete la 6 Apr 2016

Mai intai am taiat carnea cubulete mici am condimentat-o cu sare de mare si ierburi de Provance si am lasat-o la frigider 1 ora.  Tigaia wok am asezat-o pe aragaz, am lasat sa se incinga si am rasturnat conserva cu rosii, am clatit cutia cu putina apa si am turnat-o in tigaie. Am adaugat,...

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

In Dulciuri la 6 Apr 2016

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit 8 forme de ceramica in care am pus zaharul caramelizat, ne miscam repede ca se intareste cat...

Rulouri rapide

In Dulciuri la 3 Apr 2016

Mai intai lasam sa se dezghete aluatul ( eu nu prea am avut timp de asa ceva), il taiem in fasii lungi de grosimea degetului mare. Infasuram fiecare fasie pe forma de rulou si o asezam in tava speciala pentru rulouri ( adica niste cuie infipte intr-o placa care sa incapa in tava de la aragaz,...

Prajitura rapida cu visine si nuca

In Dulciuri la 1 Apr 2016

Intr-un castron punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si zaharul valinilat si mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn, dupa ce am omogenizat bine, adaugam untul topit , amestecam...

Chiftelute cu de toate, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2016

Mai intai pregatim toate ingredientele, curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Ceapa verde si leurda le taiem marunt, taiem si maraul marunt. Intr-un castron incapator punem carnea de vita si de porc si o amestecam, adaugam sare, apoi...

Pulpa de porc cu leurda si rosii galbene

In Porc la 31 Mar 2016

Bucata de pulpa o portionam, apoi presaram sare si condimente de Provance, asezam intr-un vas de ceramica, acoperim cu hartie de copt si bagam la cuptor la foc mediu cca 1 ora, apoi scoatem din cuptor, dam deoparte hartia de copt, eliminam spuma formata. Leurda o taiem marunt, apoi o asezam peste...

Ciorba de vitel cu bors

In Ciorbe la 31 Mar 2016

Pentru inceput spalam carnea si o punem la fiert in cca 4 l apa si un pic de sare. Avem grija sa adunam spuma formata. Lasam sa fierba cca 1 ora ( fiind vitel carnea este foarte cruda). Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din zeama si o taiem bucatele marunt, scoatem si maduva din os si carnea de...

Ficatei de pui cu leurda la wok

In Ficat la 31 Mar 2016

Mai intai spalam si scurgem de apa ficateii de pui. Separat spalam leurda si o taiem marunt, decojom rosioarele si le pasam. Punem tigaia wok pe foc,  lasam sa se incinga punem uleiul si leurda si o calim putin, apoi adaugam ficatul de pui, adaugam sare si piper, amestecam bine. Adaugam si...

Clatite cu nuca macinata in compozitie

In Dulciuri la 28 Mar 2016

Intr-un castron cernem faina, adaugam praful se sare, nuca macinata,ouale,zaharul si uleiul, incepem sa amestecam si sa diluam cu laptele si apa minerala. Punem tigaia de clatite pe foc sa se incinga, adaugam cativa stropi de ulei, apoi luam cu polonicul si turnam compozitia in tigaie. Lasam sa...

Strudele cu branza dulce si stafide aurii

In Dulciuri la 20 Mar 2016

Mai intai pregatim umplutura. Intr-un castron punem branza dulce, adaugam zaharul si vanilia, omogenizam, apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine. Separat, intindem cate trei foi de placinta, le ungem pe fiecare in parte cu ulei, apoi le taiem in 3 parti egale, asezam pe fiecare parte...

Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde

In Porc la 19 Mar 2016

Bucata de spata o portionam, apoi presaram sare si prajim in ulei incins fiecare bucata, cat sa s erumeneasca pe o parte si pe alta. Apoi asezam bucatile intr-un vas de ceramica, presaram piper , turnam paharul de vin, acoperim vasul cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 1 ora. Cat...

Budinca de vanilie cu dulceata de cirese semiamare

In Dulciuri la 17 Mar 2016

Intr-o cratita cu fundul dublu punem coninutul plicului, adaugam zaharul si laptele, amestecam bine sa nu facem cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe a fiarba si se ingroasa. cand s-a ingrosat tragem cratite de pe foc adaugam untul si omogenizam. Turnam...

Varza calita picanta

In Porc la 17 Mar 2016

Mai intai scoatem varza de la butoi si o punem in apa pana a doua zi, sa mai iasa din sare si acreala. A doua zi scurgem bine varza de apa, impaturim fiecare foaie dupa ce am taiat coatorul si taiem foarte fin, ca niste taitei de casa. Separat curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt....

Placinta Primavara

In Dulciuri la 16 Mar 2016

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, apa, sarea si smantana si mixam bine. Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si drojdia uscata. Prima data adaugam doar 700 g faina apoi mai plusam daca este nevoie, la  mine a fost nevoie si am adaugat inca 100 g. Framantam...

Placinta vesela

In Porc la 15 Mar 2016

Curatam ceapa, morcovul, le spalam, apoi taiem ceapa marunt si radem morcovul pe razatoarea mare. Punem tigaia wok pe foc, o incingem adaugam putin ulei si punem la calit ceapa, morcovul, presaram sare si piper. Cand s-au inmuiat putin adaugam si carnea tocata, amestecam bine si lasam cca...

Pui Shanghai

In Pui la 13 Mar 2016

Mai intai dezosam pulpele si taiem bucatele  mici, le asezam intr-un castron, presaram un pic de sare si turnam o lingura de sos de soia, amestecam, acoperim castronul si-l bagam la frigider pana a doua zi. A doua zi le pregatim. Intr-un castron sparcem ouale, adaugam sosul de soia,...

Prajitura cu ciocolata

In Dulciuri la 12 Mar 2016

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bana obtinem o bezea tare. Separat punem la topit ciocolata cu margarina, lasam 5 min sa se racoreasca si adaugam galbenusurile amestecand foarte repede. Transferam ciocolata cu galbenusuri intr-un...

Trandafiri din aluat de clatite

In Dulciuri la 7 Mar 2016

Am amestecat ouale cu sarea si zaharul valinilat, apoi am adaugat faina si am subtiat cu lapte, Am obtinut un aluat cu o consistenta mai mare decat cea a clatitelor, apoi am adaugat ciocolata maruntita. Am uns formele de silicon cu ulei apoi am adaugat in fiecare forma o lingura de compozitie,...

Jambon ''Godina Justitiarul''

In Porc la 5 Mar 2016

Scoatem jambonul de la congelator, ca acolo l-am avut, il asezam intr-un castron si il imbracam in condimente pentru carne se porc, stropim cu ulei de masline si sos de soia , acoperim castronul si lasam pana a doua zi sa se odihneasca impreuna cu condimentele. A doua zi pregatim tava, asezam o...

Pariziene cu mere calite

In Dulciuri la 3 Mar 2016

Intr-un castron incapator cernem faina si o amestecam cu cele doua plicuri de garant. Separat amestecam cele 2 oua si albusul, adaugam sare, zahar, coaja de lamaie si putin lapte caldut. Acest amestec il turnam in adancitura facuta in castronul cu faina si incepem sa amestecam, apoi...

Prajitura cu alune de padure si mascarpone

In Prajituri la 27 Feb 2016

Foaia 1 si 2 : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta si la final albusurile cu sare batute spuma tare. Avem grija sa amestecam cu miscari usoare de jos in sus. Tapetam o tava cu...

Supa crema de rosii cherry galbene

In Supe la 24 Feb 2016

Mai intai punem oasele la fiert cu un pic de sare, avem grija sa ridicam spuma formata, cand maduva din oase e aproape fiarta, adaugam si morcovul, mai lasam la fiert pana ce morcovul este patruns. Separat rosiile le decojim, le punem in blender, adaugam si morcovul fiert si le mixam bine. Punem...

Chec din albusuri cu merisoare

In Dulciuri la 23 Feb 2016

Albusurile cu sarea le-am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat faina cernuta si cu ajutorul unei linguri am incorporat-o in albusuri, avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am luat forma de chec ( una mica de silicon)...

Cornulete fragede cu osanza

In Dulciuri la 23 Feb 2016

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza si le-am omogenizat, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat bine, la final am pus faina cernuta si am...

Costita afumata cu cartofi si usturoi la cuptor

In Porc la 21 Feb 2016

Costita o taiem bucati, apoi curatam cartofii ii spalam si ii taiem pe orizontala in felii mai grosute. Cartofii ii condimentam cu sare, piper si cimbru si ii ungem cu ulei. Luam o tava ceramica asezam pe margine cartofii, apoi alternam cartofii cu costita, deasupra presaram usturoi taiat...

Urzici cu ou si sunca prajita

In Mancaruri de legume la 18 Feb 2016

Mai intai curatam de impuritati si spalam bine fiecare buchetel de urzicute, pisca, dar nu murim din asa ceva. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa fiarba, apoi punem urzicile si le lasam cca 20 min, apoi le scurgem de zeama, nu aruncam zeama, o parte o folosim la mancarica iar restul...

Briose cu visine

In Dulciuri la 18 Feb 2016

Am scos visinele de la congelator cu o seara inainte si le-am pus intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga zeama din ele. Intr-un castron am pus ouala, am adaugat zaharul si vanilia bourbon si am mixat pana si-au marit volumul.Apoi am adaugat uleiul ca la maioneza, putin cate putin...

Cotlet de porc cu rosii cherry la cuptor

In Porc la 17 Feb 2016

Feliem cotletul, am taiat 9 felii de cotlet le-am condimentat  ( am primit doua rajnite cu condimente si m-am dat si eu in barci)pe o parte si pe alta si le-am lasat cca 20 min sa se odihneasca. Am pus wok-ul pe foc sa se incinga, am adaugat 50 g de unt si am pus bucatile de cotlet, le-am...

Tort Alin

In Torturi la 15 Feb 2016

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si continuam sa batem pana ce zaharul se...

Afisate 961 - 990 din 1819 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]