Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de 4 zile si se amesteca de cate 4-5 ori pe zi. A patra zi se storc bine lamaile si socul, apoi se...
Portionam pieptul de porc in bucati potrivite,saram si condimentam.Le asezam intr-o tava pe care am imbracat-o cu hartie de copt,acoperim totul cu hartie de copt si dam tava la cuptor cca 40 min.Dupa 40 min,scoatem tava si adaugam rosiile taiate,usturoiul si cartofii, presaram si peste cartofi...
Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de cosulet, ca sa pot sa le umplu cu crema. Fiecare ''margareta'' am intepat-o cu un bat de frigaruie....
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.
Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim...
Tocam varza marunt si o amestecam cu putina sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeiul il taiem cubulete mai mici. Punem intr-o cratita putin ulei, il lasam sa se incinga,apoi adaugam ceapa si ardeiul.Le lasam sa se inmoaie putin si apoi adaugam rosiile cubulete, adaugam putina sare si...
Mai intai punem margarina si o topim, apoi o lasam la racit,nu de tot,cat sa fie inca lichida. Apoi spalam capsunile si le punem pe un servetel sa se absoarba apa. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare,...
Pentru ca avem toate ingredientele la indemana treaba merge foarte repede.
Doar smantana o mixam cu zahar farin si obtinem frisca. Intr-o cupa asezam capsuni taiate bucatele, o cupa de inghetata de vanilie, o cupa inghetata de capsuni, frisca si sos de ciocolata, fiecare le aseaza cum doreste...
Intr-un bol am cernut faina,am adaugat zaharul pudra si praful de copt.Apoi margarina taiata cubulete si galbenusul si am framantat pana am obtinut un aluat moale,dar care se poate intinde.Am presarat faina pe blatul de lucru,cu ajutorul sucitorului am intins o foaie de cca 3-4 mm si am decupat...
Mai intai,dupa ce s-a dezghetat,portionam bucata de sira.Spalam bucatile si le punem la fiert cu 3 l apa si o lingurita sare.Cand incepe sa se ridice spuma o adunam cu spumarul.Cat fierbe carnea ,curatam ceapa,loboda,le maruntim,spalam orezul si mai maruntim un pic amestecum de radacinoase ( au...
Spalam frunzele de ceapa si usturoi, le tocam marunt si le punem peste carne. Inmuiem chifla in lapte, o stoarcem si o punem peste carne. Dam cartofii pe razatoarea mica, ii stoarcem, dar nu foarte mult si ii adaugam peste carne, ceapa si chifla, omogenizam totul, apoi adaugam sare si piper dupa...
Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam carnea si 1 lingurita de boia.Mai lasam la calit 10-15 min,apoi lasam sa se raceasca cat timp pregatim...
Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6 galbenusuri, unul cate unul. Aceasta compozitie o impartim in doua parti egale. Intr-o parte adaugam faina si...
Curatam si spalam pulpele le transam si le asezam intr-un vas ceramic, presaram condimente pentru pui, sos soia si putin ulei. Dam tava la cuptor cca 30 min.
Intre timp spalam bine cartofii ii taiem in patru si ii condimentam cu condimente pentru cartofi si cimbru. Ii lasam 30 min si...
Blat cacao:
Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le frecam cu margarina moale, adaugam faina, cacaoa si praful de copt, cernute, omogenizam. Apoi turnam laptele, esenta se rom si la final albusurile. Compozitia obtinuta...
Mai intai pregatim crema de ciocolata pentru ca trebuie sa stea la rece.
Crema ciocolata cu lapte: maruntim tabletele de ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe foc pana se topeste ciocolata,atentie ,nu trebuie sa dea in clocot,decat sa se incalzeasca cat sa topeasca ciocolata.Se trage...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana...
Spalam salata frunza cu frunza,apoi scuturam fiecare frunza de apa si apoi rupem frunzele mai marunt.
Curatam castravetii de coaja,ii taiem bucatele rotunde, ridichiile le spalam si le taiem mai marunt,la fel si ceapa verde iar morcovul fasioare subtiri.
Amestecam toate legumele,mai putin...
Mai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat legumele si apoi le-am taiat,morcovul bucatele rotunde,ardeiul si cartoful cubulete iar ceapa...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.
Separat cernem faina si o amestecam cu praful copt,apoi o adaugam peste amestecul de branza si mascarpone. Obtinem un aluat usor moale,pe care...
Mai intai asteptam sa crape crapul,ca era viu si misca. N-a murit pana am ajuns acasa, asa ca am fost nevoita sa fiu kilaroasa si i-am dat una-n capatana.
L-am curatat de solzi, l-am spintecat pe burta si i-am scos maruntaiele, am constatat ca este un EL, avea lapti, buni si aia la prajit....
Cu atatea bunatati de la Delaco nici nu se putea sa nu iasa sendvisuri aratoase si gustoase, doar ca al meu a fost mai trendy-flendy si a iesit castigator.
Totul e atat de simplu cand ai la indemana produse de calitate.
Acum chiar e simplu, paine, produse Delaco si putina imaginatie, restul...
Foi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena. Impartim coca in doua si intindem doua foi pe care le coacem pe fundul tavii, tava de 24/34 cm. Coacem foile...
Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca macinata. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (24/34) se toarna compozitia in tava si se da tava la...
Blat galben :
Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se tapeteaza o forma de copt cu diametrul de 28 cm, se toarna blatul in forma si se da forma la cuptorul...
Intindel aluatul foitaj, dupa ce a fost lasat sa se dezghete la temperatura camerei.
Impartim aluatul in patratele mici, cca 40 mi-au iesit.
Apoi radem branza si cascavalul si le framantam cu cele 2 albusuri.
Apoi asezam pe fiecare patratel din umplutura.Ungem marginile cu apa, apoi...
Am intins pastrama ,am asezat cabanosul,am rulat strans si am legat bine,apoi am rulat si-n hartie de copt,am format o potcoava din ruloul respectiv,am asezat potcoava intr-un vas si am turnat o cana de apa peste.Am bagat vasul la cuptor cca 2 ore la foc moderat.Am servit cu mamaliga calda.
Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai...
Mai intai punem la fiert ficatul, dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca si-l taiem cubulete mici. Taiem ceapa marunt, apoi leurda si ardeiul capia taiat cubulete.
Punem un tuci pe foc lasam sa se incinga, adaugam 1 cescuta cu ulei si calim pana se inmoaie ceapa, leurda si ardeiul. La final...
Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa framantam bine.Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.Apoi intindem o...
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si omogenizam.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Imbracam o forma...
Sirop de soc
Intr-o oala inalta de peste 5 l se pune zaharul, sarea de lamaie, socul, apa si lamaile taiate rondele. Se amesteca bine, se storc putin lamaile si se acopera cratita cu un servet. Se lasa timp de 4 zile si se amesteca de cate 4-5 ori pe zi. A patra zi se storc bine lamaile si socul, apoi se...
Piept de porc la cuptor cu rosii si cartofi noi
Portionam pieptul de porc in bucati potrivite,saram si condimentam.Le asezam intr-o tava pe care am imbracat-o cu hartie de copt,acoperim totul cu hartie de copt si dam tava la cuptor cca 40 min.Dupa 40 min,scoatem tava si adaugam rosiile taiate,usturoiul si cartofii, presaram si peste cartofi...
Desert cu fragi
Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de cosulet, ca sa pot sa le umplu cu crema. Fiecare ''margareta'' am intepat-o cu un bat de frigaruie....
Desert chec pufos
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine. Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim...
Varza calita cu frigarui si carnati proaspeti
Tocam varza marunt si o amestecam cu putina sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeiul il taiem cubulete mai mici. Punem intr-o cratita putin ulei, il lasam sa se incinga,apoi adaugam ceapa si ardeiul.Le lasam sa se inmoaie putin si apoi adaugam rosiile cubulete, adaugam putina sare si...
Prajitura cu capsuni
Mai intai punem margarina si o topim, apoi o lasam la racit,nu de tot,cat sa fie inca lichida. Apoi spalam capsunile si le punem pe un servetel sa se absoarba apa. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare,...
Desert rapid cu capsuni
Pentru ca avem toate ingredientele la indemana treaba merge foarte repede. Doar smantana o mixam cu zahar farin si obtinem frisca. Intr-o cupa asezam capsuni taiate bucatele, o cupa de inghetata de vanilie, o cupa inghetata de capsuni, frisca si sos de ciocolata, fiecare le aseaza cum doreste...
Biscuiti Linzer
Intr-un bol am cernut faina,am adaugat zaharul pudra si praful de copt.Apoi margarina taiata cubulete si galbenusul si am framantat pana am obtinut un aluat moale,dar care se poate intinde.Am presarat faina pe blatul de lucru,cu ajutorul sucitorului am intins o foaie de cca 3-4 mm si am decupat...
Ciorba de miel reteta cu loboda
Mai intai,dupa ce s-a dezghetat,portionam bucata de sira.Spalam bucatile si le punem la fiert cu 3 l apa si o lingurita sare.Cand incepe sa se ridice spuma o adunam cu spumarul.Cat fierbe carnea ,curatam ceapa,loboda,le maruntim,spalam orezul si mai maruntim un pic amestecum de radacinoase ( au...
Chiftelute cu ceapa verde si usturoi verde
Spalam frunzele de ceapa si usturoi, le tocam marunt si le punem peste carne. Inmuiem chifla in lapte, o stoarcem si o punem peste carne. Dam cartofii pe razatoarea mica, ii stoarcem, dar nu foarte mult si ii adaugam peste carne, ceapa si chifla, omogenizam totul, apoi adaugam sare si piper dupa...
Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei
Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam carnea si 1 lingurita de boia.Mai lasam la calit 10-15 min,apoi lasam sa se raceasca cat timp pregatim...
Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura
Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6 galbenusuri, unul cate unul. Aceasta compozitie o impartim in doua parti egale. Intr-o parte adaugam faina si...
Pulpe de pui si cartofi noi la cuptor
Curatam si spalam pulpele le transam si le asezam intr-un vas ceramic, presaram condimente pentru pui, sos soia si putin ulei. Dam tava la cuptor cca 30 min. Intre timp spalam bine cartofii ii taiem in patru si ii condimentam cu condimente pentru cartofi si cimbru. Ii lasam 30 min si...
Prajitura televizor
Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le batem bine,adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le frecam cu margarina moale, adaugam faina, cacaoa si praful de copt, cernute, omogenizam. Apoi turnam laptele, esenta se rom si la final albusurile. Compozitia obtinuta...
Prajitura cu jeleu de mure
Mai intai pregatim crema de ciocolata pentru ca trebuie sa stea la rece. Crema ciocolata cu lapte: maruntim tabletele de ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe foc pana se topeste ciocolata,atentie ,nu trebuie sa dea in clocot,decat sa se incalzeasca cat sa topeasca ciocolata.Se trage...
Prajitura cu mascarpone
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana...
Salata
Spalam salata frunza cu frunza,apoi scuturam fiecare frunza de apa si apoi rupem frunzele mai marunt. Curatam castravetii de coaja,ii taiem bucatele rotunde, ridichiile le spalam si le taiem mai marunt,la fel si ceapa verde iar morcovul fasioare subtiri. Amestecam toate legumele,mai putin...
Tocana cu pui crescut la curte
Mai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat legumele si apoi le-am taiat,morcovul bucatele rotunde,ardeiul si cartoful cubulete iar ceapa...
Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase. Separat cernem faina si o amestecam cu praful copt,apoi o adaugam peste amestecul de branza si mascarpone. Obtinem un aluat usor moale,pe care...
Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde
Mai intai asteptam sa crape crapul,ca era viu si misca. N-a murit pana am ajuns acasa, asa ca am fost nevoita sa fiu kilaroasa si i-am dat una-n capatana. L-am curatat de solzi, l-am spintecat pe burta si i-am scos maruntaiele, am constatat ca este un EL, avea lapti, buni si aia la prajit....
Sendvis Delaco castigator,''EL si EA''
Cu atatea bunatati de la Delaco nici nu se putea sa nu iasa sendvisuri aratoase si gustoase, doar ca al meu a fost mai trendy-flendy si a iesit castigator. Totul e atat de simplu cand ai la indemana produse de calitate. Acum chiar e simplu, paine, produse Delaco si putina imaginatie, restul...
Desert prajitura Budapesta
Foi : Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaua si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena. Impartim coca in doua si intindem doua foi pe care le coacem pe fundul tavii, tava de 24/34 cm. Coacem foile...
Prajitura cu ness si krant
Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca macinata. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (24/34) se toarna compozitia in tava si se da tava la...
Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata
Blat galben : Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se tapeteaza o forma de copt cu diametrul de 28 cm, se toarna blatul in forma si se da forma la cuptorul...
Mini pateuri cu cascaval si branza de oaie
Intindel aluatul foitaj, dupa ce a fost lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Impartim aluatul in patratele mici, cca 40 mi-au iesit. Apoi radem branza si cascavalul si le framantam cu cele 2 albusuri. Apoi asezam pe fiecare patratel din umplutura.Ungem marginile cu apa, apoi...
Rulada de pastrama cu cabanos
Am intins pastrama ,am asezat cabanosul,am rulat strans si am legat bine,apoi am rulat si-n hartie de copt,am format o potcoava din ruloul respectiv,am asezat potcoava intr-un vas si am turnat o cana de apa peste.Am bagat vasul la cuptor cca 2 ore la foc moderat.Am servit cu mamaliga calda.
Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua
Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai...
Drob invelit in foi de placinta
Mai intai punem la fiert ficatul, dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca si-l taiem cubulete mici. Taiem ceapa marunt, apoi leurda si ardeiul capia taiat cubulete. Punem un tuci pe foc lasam sa se incinga, adaugam 1 cescuta cu ulei si calim pana se inmoaie ceapa, leurda si ardeiul. La final...
Cornulete albe
Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa framantam bine.Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.Apoi intindem o...
Prajitura ''Primavara Florilor"
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si omogenizam.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Imbracam o forma...