Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1824
PRIETENI333
Retete / Dulciuri

Marmelada de gutui

In Dulceata / Gem la 21 Oct 2015

Dupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele fierte,in cazul nostru gutuile,apoi le-am pus in robot si le-am facut un piure.Peste acest piure am...

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 21 Oct 2015

Sa incepem cu inceputul. Adica gutuia, simbol al Toamnei,nume latinesc Cydonia Oblonga......avem gutui,bun pana aici....sa ne apucam de treaba...Pentru peltea avem nevoie de coaja si cotorul gutuii, dar nu sughita nici gutuia intreaga. Dar cum noi suntem gospodine bune, facem din rahat bici ca sa...

Prajitura cu ciocolata tiramisu

In Dulciuri la 17 Oct 2015

Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La final adaugam praful de crema si lingura de faina.Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua...

Placinta cu branza dulce si foi de casa

In Dulciuri la 16 Oct 2015

Pentru inceput punem stafidele la hidratat in apa amestecata cu coniac. Foi : Intr-un castron cernem faina,adaugam garantul si un praf de sare,amestecam ,adaugam ouale,apoi untul topit si smantana si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de intins.Lasam sa se odihneasca cat timp...

Prajitura dalmatian

In Dulciuri la 3 Oct 2015

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 38/38,...

Rasturnata cu struguri

In Dulciuri la 3 Oct 2015

Pregatim o tava cu dimensiunile de 28/18 cm cu hartie de copt,presaram 3 linguri de zahar si asezam boabele de struguri.Apoi pregatim blatul.topim margarina si o lasam sa se raceasca. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana devin o...

Dulceata de piersici rosii

In Dulceata / Gem la 2 Oct 2015

Mai intai culegem piersicile, pentru ca avem de unde. Apoi le curatam de coaja si le taiem felioare subtirele. Intr-o cratita punem zaharul si apa si punem pe foc, lasam sa se topeasca zaharul si sa dea intr-un clocot, apoi adaugam piersicile. Lasam focul la mediu si avem grija sa indepartam...

Prajitura cu nuca,ness si gem de caise

In Dulciuri la 25 Sep 2015

Daca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare. Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana acesta se topeste,apoi adaugam nuca si...

Fursecuri cu gem de caise si bezea

In Dulciuri la 24 Sep 2015

Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi...

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

In Dulciuri la 24 Sep 2015

Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa, ciocolata taiata bucatele si apa, punem cratita pe foc si amestecam pana incepe sa dea in clocot si s-a...

Tort cu dulceata de trandafiri

In Torturi la 17 Sep 2015

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le incorpozam in...

Desert prajitura ''vis de seara''

In Prajituri la 12 Sep 2015

Foi : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le adaugam in galbenusuri, omogenizam, apoi adaugam faina si praful de copt. La final incorporam...

Tarta cu prune si crumble

In Dulciuri la 6 Sep 2015

Mai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine. Apoi adaugam jumatate din cantitatea de faina,amestecam bine, restul de faina il punem pe blatul de lucru, rasturnam aluatul...

Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti

In Dulciuri la 26 Aug 2015

Crema: Apa cu zaharul si margarina le punem intr-o cratita pe foc, amestecam pana se topeste zaharul si margarina. Adaugam nuca macinata, biscuitii macinati si cacaoa. Omogenizam bine. Intr-o tava de dimensiunile foilor de napolitana (36/26) asezam niste folie alimentara. Asezam o foaie de...

Prajitura Maria-Elena

In Dulciuri la 26 Aug 2015

Blatul 1: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate din nou pana obtinem o bezea tare, se adauga galbenusurile unul cate unul. La final se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 28/40 cm, se...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 19 Aug 2015

Cernem faina intr-un castron, adaugam zaharul pudra, praful de copt si aschiile de ciocolata, amestecam si apoi adaugam ouale si untura. Incepem sa framantam turnand usor si laptele caldut, continuam sa framantam pana obtinem un aluat nu foarte tare. Cu ajutorul unui posh formam fursecurile, le...

Fursecuri cu cacao

In Dulciuri la 19 Aug 2015

Intr-un castron cernem faina, adaugam cacaoa,praful de copt si zaharul pudra, amestecam bine, apoi adaugam si ornamentele de ciocolata. Peste ingredientele uscate punem ouale, untura si coaja de lamaie, incepem sa framantam,adaugand laptele caldut. Framantam pana obtinem un aluat nu foarte...

Desert prajitura ''criminala''

In Prajituri la 17 Aug 2015

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le incorporam in albusuri. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, amestecam ingredientele uscate si...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 13 Aug 2015

Indepartam eventualele impuritati,adica codite,frunzulite,apoi punem afinele intr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si apa si le punem la fiert, la foc mediu, avand grija sa adunam spuma formata si sa o indepartam. Ca sa verificam daca-i suficient d elegata,luam cu lingura din sirop si...

Dulceata de mure de gradina

In Dulceata / Gem la 13 Aug 2015

Mai intai le culegem, ca avem de unde,din gradina mamei. Le asezam inrtr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si le lasam pana a doua zi sa-si lase zeama. Apoi  asezam cratita pe foc, la foc moderat, din cand in cand,cu o lingura adunam spuma foarmata si o indepartam din dulceata....

Prajitura cu jeleu de caise

In Prajituri la 8 Aug 2015

Ca sa mearga treaba ca pe roate si fara pana,pregatim toate ingredientele.Mai intai tapetam o tava ( sa fie la dimensiunile foilor de pandispan,pe cat posibil) cu folie alimentara,apoi asezam o foaie de pandispan si ne apucam de creme si jeleu. Crema de ciocolata amara Bucatelele de...

Prajitura cu caise si ciocolata

In Dulciuri la 26 Iul 2015

Galbenusurile le mixam cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, omogenizam si la final faina si praful de copt, cernute. Avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam o tava  cu...

Prajitura ''cheia sol''

In Dulciuri la 23 Iul 2015

Crema de ciocolata alba: O pregatim prima pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata alba impreuna cu frisca lichida o punem la topit,avem grija sa nu inceapa sa fiarba. Foile de gelatina le hidratam in apa rece,apoi le stoarcem si le adaugam in ciocolata topita, omogenizam si bagam cratita la...

Dulceata de coacaze negre

In Dulceata / Gem la 17 Iul 2015

Culegem coacazele,daca avem de unde,le spalam sub jet de apa.Zaharul cu 300 ml apa si vanilia bourbon se pun la fiert,pana incepe sa faca bule ,apoi se adauga coacazele si se lasa focul mic,sa fiarba incet sa nu se sfarame coacazele.Eu le-am scazut un pic mai mult ca asa mi-am dorit. Se pune...

Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )

In Dulciuri la 17 Iul 2015

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua obtinuta.Amestecam faina,cacaoa,praful de copt si capuccino,apoi incorporam in bezea,avand grija sa amestecam de...

Pavlova cu zmeura si frisca

In Dulciuri la 17 Iul 2015

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea tare,adaugam otetul,mixam,apoi amidonul,mixam si la final siropul,obtinem o culoare movulie.Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt,punem bezeaua intr-un posh si apoi formam baza...

Tort cu ciocolata,mascarpone si banane

In Torturi la 11 Iul 2015

Blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana devin o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga faina cernuta si praful de copt, se amesteca bine. La final adaugam albusul batut spuma tare, avand grija sa amestecam cu miscari lente, de jos in...

Mini clatite cu dovlecel si almette

In Dulciuri la 8 Iul 2015

Mai intai curatam dovlecelul de coaja si de seminte ,apoi il dam pe razatoarea mare,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat,amestecam bine.Apoi adaugam ouale si la final faina cernuta.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga bine,adaugam putin ulei,apoi cu o lingura luam din compozitie si punem...

Tarta cu zmeura

In Dulciuri la 4 Iul 2015

Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem o textura ca de pesmet.Trebuie sa lucram repede sa nu se incalzeasca untul.Apoi adaugam galbenusul si...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 4 Iul 2015

Pentru foi: Mixam ouale cu zaharul pana se topeste, adaugam o cana de faina si amoniacul stins cu otet. Dam la frigider pana a doua zi cand adaugam faina cat sa formam un aluat care se intinde bine. Impartim coca in 3 parti egale si intindem 3 foi cu dimensiunile de 24 /36 cm. Fiecare foaie o...

Afisate 661 - 690 din 1058 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Surprinzător, azi nu enervezi pe nimeni. Ceva e în mare neregulă. Poate şi pentru că Marte e în porumb.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]