Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 5389 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Diana_K.....

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana ( dimensiuni 36/26)
  • 62 biscuiti petite beure
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 250 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 150 g biscuiti macinati
  • cca 600 g gem de piersici
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti:

Crema: Apa cu zaharul si margarina le punem intr-o cratita pe foc, amestecam pana se topeste zaharul si margarina. Adaugam nuca macinata, biscuitii macinati si cacaoa. Omogenizam bine.

Intr-o tava de dimensiunile foilor de napolitana (36/26) asezam niste folie alimentara. Asezam o foaie de napolitana cu partea cu gaurele mari deasupra, ungem cu jumatate din gem, peste asezam biscuitii, 32 de bucati, apoi intindem crema, peste crema asezam restul de 32 de biscuiti si ultima foaie de napolitana unsa cu gem, tot peste parte cu gaurele mai mari. Asezam peste prajitura niste greutati ca sa presam bine prajitura. Dupa cateva ore o portionam si glazuram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu doua creme