Desfacem foile,am avut 12 bucati pe care le-am impartit in 3 parti a cate 4 foi, le-am uns cu ulei pe fiecare in parte si le-am intins pe masa, formand un ''sir'' mai lung.
Branza dulce, cutia cu "Ceva fin", zaharul se omogenizeaza, se adauga ouale se incorporeaza bine, apoi adaugam...
Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta...
Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va...
Intr-o forma de tarta (diametru 30 cm) se pune o hartie de copt si se aseaza blatul din aluat de foitaj, apoi se inteapa cu o furculita.
Apoi pregatim umplutura: ouale cu zaharul se amesteca bine, se adauga smantana si grisul si se omogenizeaza. La final se pun stafidele si se toarna...
Zaharul , cacaoa si apa se amesteca pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand bine. Se imparte compozitia in doua, intr-o parte se pun cele 3 linguri de faina si apoi se adauga...
Tiramisu reţetă originală
Blatul de tort,gasiti retetea aici -..http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-nuca-49614.html
Crema:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza pana devin o crema spumoasa.Se adauga crema mascarpone...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se...
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devine o spuma, apoi adaugam nuca si faina si omogenizam. La final amestecam cu albusurile spuma, de jos in sus, cat mai aerat, pana se incorporeaza toata spuma de...
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza,pana devine ca o spuma omogena,adaugam faina si la final albusurile spuma,mestecand de jos in sus pana incorporam tot...
Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu zaharul.Se lasa cca o ora pana-si lasa zeama apoi se pune la fiert,la foc domol pana se inmoaie rubarba si...
Pentru gem alegem piersicile foarte coapte,le curatam de coaja si indepartam samburii,apoi le taiem in bucati mai mici sau le pasam cu mana,sa ramana si bucatele mai mari.Eu fierb gemul intr-un tuci ca asa am pomenit de la bunici.Deci punem piersicile in tuci adaugam zaharul,amestecam bine si...
Se aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se aseaza intr-o cratita inalta in care am pus un prosop se pune apa in cratita pana sub nivelul...
Spalam afinele de impuritati( frunzulite,betisoare),le punem intr-o cratita cu fundul mai gros si turnam zaharul peste ele.Le lasam pana a doua zi cand le punem la fiert,la foc domol,avand gija sa ridicam spuma formata.Cand este suficient de legata,sa curga picatura de sirop dupa lingurita la...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile iar galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam branza mascarpone ,omogenizam si adaugam faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor se jos in...
Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in compozitia de ou,amestecand usor sa nu facem cocoloase (...
Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul capacului se se lasa la foc...
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi iaurtul si se omogenizeaza bine. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava (cca 28/22) cu hartie de copt, turnam amestecul, deasupra punem zmeura si presaram 2-3 linguri de zahar. Dam tava...
Blat:
Se bat albusurile spuma tare,galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza bine,apoi se adauga uleiul ca la maioneza,apoi adaugam faina si omogenizam.La final adaugam albusurile ,amestecand usor se jos in sus pana se omogenizeaza.Tapetam o forma de tort cu inel detasabil( diametrul 18...
Aluat:
Intr-un castron am pus faina,zaharul ouale,praful de sare si untul maruntit si am framantat foarte repede pana am omogenizat toate ingredientele.Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat la rece cca 1 ora.Apoi am uns forma de tarta si am tapetat-o cu faina( 25 cm...
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana acesta se topeste ,adaugam uleiul ca la maioneza. Separat albusurile le batem bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam albusurile amestecand usor de jos in sus. Oprim cateva linguri din compozitie in care...
Se oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut foarte dulce,imi place dulce acrisor ,si am amestecat bine.Am pus o dura pe ochiul de la aragaz,am pus...
Sfaramam biscuitii, untul il topim si il amestecam cu biscuitii sfaramati. Intr-o forma de tort detasabila punem folie alimentara (nu e neaparat nevoie, eu am pus), forma mea este de 18 cm diametrul, asezam blatul de biscuiti si lasam la rece cat pregatim crema.
Ouale impreuna cu zaharul pe...
Blatul:
Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si...
Se spala visinele, in apa ies eventuali locatari din ele, se scobesc de samburi. Se pun in cratita cu zaharul si se lasa pana a doua zi.
A doua zi cand si-au lasat sirop se pun la fiert, cu focul domol, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se leaga siropul, incercam pe o farfurioara, daca de...
Ales zmeurica cea mai frumoasa.Batut smantana bine pana s-a intarit,adaugat zaharul brun.Asezat in pahare zmeura frisca,cum vreti voi si aveti rabdare sau o mancati asa fara sa mai ormati in caz ca pofta-i mare....
Taiem banana in bucatele.Intr-o tigaie punem untul sa se topeasca,adaugam bucatile de banana si zaharul brun si lasam sa se caramelizeze.Asezam ingetata pe farfurie,apoi bananele si miezul de lapte si stropim din belsug cu siropul de cirese amare.Se serveste pe repede inainte.......
Se curata ciresele de codite se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mai inalta se pun ciresele, se adauga zaharul si apa. Pentru ca ele nu sunt zemoase, le fierbem imediat, nu trebuiesc lasate de pe o zi pe alta. Avem grija sa luam spuma formata, lasam sa se lege, in functie de cat de...
Spalam si scobim ciresele,le punem in cratita cu zahar pana a doua zi.Pentru acest tip de cirese nu este foarte zemos e nevoie sa adaugam si cca 200 ml apa.Punem cratita pe foc,cu focul domol si din cand in cand luam spuma formata.Aceasta duoceata imi place sa o leg un pic mai mult,fiecare face...
Am ales ciresele cele mari si fara pete,le-am spalat si curatat de codite si le-am asezat in borcane,deasupra am pus cate 3 linguri de zahar ,nu pline,rase am umplut cu apa.Pus capacul la borcan,fiert in baie de abur cca 15-20 minute.
Scos borcanele asezate intr-o tava si acoperite pana a doua...
Margarina lasata sa se inmoaie la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema omogena.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste margarina.La final punem ''aschiile''...
Spirala cu Ceva fin si stafide
Desfacem foile,am avut 12 bucati pe care le-am impartit in 3 parti a cate 4 foi, le-am uns cu ulei pe fiecare in parte si le-am intins pe masa, formand un ''sir'' mai lung. Branza dulce, cutia cu "Ceva fin", zaharul se omogenizeaza, se adauga ouale se incorporeaza bine, apoi adaugam...
Prajitura cu gem si nuca
Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta...
Fursecuri cu zmeura
Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va...
Tarta cu smantana si stafide
Intr-o forma de tarta (diametru 30 cm) se pune o hartie de copt si se aseaza blatul din aluat de foitaj, apoi se inteapa cu o furculita. Apoi pregatim umplutura: ouale cu zaharul se amesteca bine, se adauga smantana si grisul si se omogenizeaza. La final se pun stafidele si se toarna...
Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca
Zaharul , cacaoa si apa se amesteca pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand bine. Se imparte compozitia in doua, intr-o parte se pun cele 3 linguri de faina si apoi se adauga...
Tiramisu reţetă cu blat de nuca
Tiramisu reţetă originală Blatul de tort,gasiti retetea aici -..http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-nuca-49614.html Crema: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza pana devin o crema spumoasa.Se adauga crema mascarpone...
Tort cu blat de nuca si crema de zmeura
Blat: Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se...
Desert blat de tort cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devine o spuma, apoi adaugam nuca si faina si omogenizam. La final amestecam cu albusurile spuma, de jos in sus, cat mai aerat, pana se incorporeaza toata spuma de...
Rulada cu gem de piersici
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza,pana devine ca o spuma omogena,adaugam faina si la final albusurile spuma,mestecand de jos in sus pana incorporam tot...
Dulceata cu rubarba si ghimbir
Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu zaharul.Se lasa cca o ora pana-si lasa zeama apoi se pune la fiert,la foc domol pana se inmoaie rubarba si...
Gem de piersici
Pentru gem alegem piersicile foarte coapte,le curatam de coaja si indepartam samburii,apoi le taiem in bucati mai mici sau le pasam cu mana,sa ramana si bucatele mai mari.Eu fierb gemul intr-un tuci ca asa am pomenit de la bunici.Deci punem piersicile in tuci adaugam zaharul,amestecam bine si...
Compot de piersici
Se aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se aseaza intr-o cratita inalta in care am pus un prosop se pune apa in cratita pana sub nivelul...
Dulceata de afine
Spalam afinele de impuritati( frunzulite,betisoare),le punem intr-o cratita cu fundul mai gros si turnam zaharul peste ele.Le lasam pana a doua zi cand le punem la fiert,la foc domol,avand gija sa ridicam spuma formata.Cand este suficient de legata,sa curga picatura de sirop dupa lingurita la...
Prajitura cu afine si mascarpone
Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile iar galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam branza mascarpone ,omogenizam si adaugam faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor se jos in...
Briose cu stafide si ciocolata
Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in compozitia de ou,amestecand usor sa nu facem cocoloase (...
Compot de zarzare( corcoduse)
Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul capacului se se lasa la foc...
Prajitura cu iaurt si zmeura
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi iaurtul si se omogenizeaza bine. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava (cca 28/22) cu hartie de copt, turnam amestecul, deasupra punem zmeura si presaram 2-3 linguri de zahar. Dam tava...
Tort cu crema de lamaie
Blat: Se bat albusurile spuma tare,galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza bine,apoi se adauga uleiul ca la maioneza,apoi adaugam faina si omogenizam.La final adaugam albusurile ,amestecand usor se jos in sus pana se omogenizeaza.Tapetam o forma de tort cu inel detasabil( diametrul 18...
Tarta cu zmeura
Aluat: Intr-un castron am pus faina,zaharul ouale,praful de sare si untul maruntit si am framantat foarte repede pana am omogenizat toate ingredientele.Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat la rece cca 1 ora.Apoi am uns forma de tarta si am tapetat-o cu faina( 25 cm...
Prajitura cu caise si zmeura
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana acesta se topeste ,adaugam uleiul ca la maioneza. Separat albusurile le batem bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam albusurile amestecand usor de jos in sus. Oprim cateva linguri din compozitie in care...
Gem de caise
Se oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut foarte dulce,imi place dulce acrisor ,si am amestecat bine.Am pus o dura pe ochiul de la aragaz,am pus...
Zmeura si atat...
Sfaramam biscuitii, untul il topim si il amestecam cu biscuitii sfaramati. Intr-o forma de tort detasabila punem folie alimentara (nu e neaparat nevoie, eu am pus), forma mea este de 18 cm diametrul, asezam blatul de biscuiti si lasam la rece cat pregatim crema. Ouale impreuna cu zaharul pe...
Tortulet ''6''
Blatul: Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si...
Dulceata de visine
Se spala visinele, in apa ies eventuali locatari din ele, se scobesc de samburi. Se pun in cratita cu zaharul si se lasa pana a doua zi. A doua zi cand si-au lasat sirop se pun la fiert, cu focul domol, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se leaga siropul, incercam pe o farfurioara, daca de...
Desert cu zmeura si frisca
Ales zmeurica cea mai frumoasa.Batut smantana bine pana s-a intarit,adaugat zaharul brun.Asezat in pahare zmeura frisca,cum vreti voi si aveti rabdare sau o mancati asa fara sa mai ormati in caz ca pofta-i mare....
Desert cu Miez de lapte 2
Taiem banana in bucatele.Intr-o tigaie punem untul sa se topeasca,adaugam bucatile de banana si zaharul brun si lasam sa se caramelizeze.Asezam ingetata pe farfurie,apoi bananele si miezul de lapte si stropim din belsug cu siropul de cirese amare.Se serveste pe repede inainte.......
Dulceata de cirese galbene
Se curata ciresele de codite se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mai inalta se pun ciresele, se adauga zaharul si apa. Pentru ca ele nu sunt zemoase, le fierbem imediat, nu trebuiesc lasate de pe o zi pe alta. Avem grija sa luam spuma formata, lasam sa se lege, in functie de cat de...
Dulceata de cirese pietroase
Spalam si scobim ciresele,le punem in cratita cu zahar pana a doua zi.Pentru acest tip de cirese nu este foarte zemos e nevoie sa adaugam si cca 200 ml apa.Punem cratita pe foc,cu focul domol si din cand in cand luam spuma formata.Aceasta duoceata imi place sa o leg un pic mai mult,fiecare face...
Compot de cirese pietroase
Am ales ciresele cele mari si fara pete,le-am spalat si curatat de codite si le-am asezat in borcane,deasupra am pus cate 3 linguri de zahar ,nu pline,rase am umplut cu apa.Pus capacul la borcan,fiert in baie de abur cca 15-20 minute. Scos borcanele asezate intr-o tava si acoperite pana a doua...
Prajitura cu visine altoite si pepite de ciocolata
Margarina lasata sa se inmoaie la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema omogena.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste margarina.La final punem ''aschiile''...