Ela68

2

Bucataras
junior

CACIULATI

Bucataras din 27.09.2011

RETETE236
PRIETENI241
Retete / Mancaruri cu carne

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

In Curcan la 3 Mai 2018

Mod de preparare crusta : 1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se dezlipeste de pe maini. Inveliti in folie alimentara si dati la rece 30 minute. Mod de preparare...

Pulpe de rata la cuptor

In Rata la 26 Mar 2018

1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie. 2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos. 3. Adaugati apa, sucul de portocale, coniacul si Mirodenia. Apoi usturoiul in coaja, taiat transversal si stropiti cu ulei. Aranjati ramurelele...

Snitel crocant cu tarate de ovaz

In Curcan la 15 Feb 2018

1. Amestecati condimentele cu taratele de ovaz. 2. Taiati fasii carnea, dati-o cu sare si treceti-o prin ou batut, apoi prin amestecul de condimente. 3. Asezati intr-o tava o folie de copt, puneti snitelele si coaceti in cuptorul preincalzit cam 40-50 minute, la 180 grade C. 4. Le puteti...

Sarmalute in foi de vita

In Vita la 14 Apr 2015

1. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei cu o lingurita Mirodenia. Se adauga orezul spalat in cateva ape si scurs  si se mai lasa cateva minute la calit pana devine translucid. Se lasa la racit. 2. Carnea o tocam si adaugam ardeiul kapia taiat marunt ( noua ne place pentru...

Drob de miel

In Oaie la 23 Apr 2014

1. Se spala bine prapurul si se lasa intr-un vas cu apa calduta si putin otet. 2. Curatam bine organele :  rinichii se taie in doua si se elimina partea alba din interior, inima se curata de sangele din interior, apoi se pun impreuna cu plamanii si ficatul la fiert in apa cu sare, culegand...

Gulas din carne de curcan

In Curcan la 14 Mar 2014

1. Ceapa alba si rosie se taie solzisori, se da cu sare si se pune la calit in ulei. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mari. Lasam trei patru minute pana ce se inmoaie ceapa ( eu n-o las sa se faca aurie, tin la ficatul meu ), apoi adaugam ardeiul gras taiat julienne si mai lasam...

Mititei din vita si oaie

In Oaie la 11 Dec 2013

 1.Carnea de vita si oaie se toaca folosind sita cu gauri mari. Prima data cand am facut mici in casa, folosind reteta de la Carul cu bere am utilizat sita cu gauri mici si mi s-au parut cam prea fini. 2. Se amesteca apoi carnea cu usturoiul pisat ( eu il pregatesc cu putin ulei pana...

Stufat de miel

In Oaie la 31 Mai 2013

Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete.   Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora. Carnea trebuie sa fie fiarta, intrucat, impreuna cu ceapa nu va mai sta mult pe foc sau la cuptor. Ceapa...

Cordon bleu

In Pui la 25 Apr 2013

Se taie pe lungime 4 fasii de pui, cat se poate de subtire. Pentru asamblare se presara sare si piper peste fasia de pui, punand alternativ cate o felie de sunca si una de cascaval . Cred ca mi-ar fi placut cu mai mult cascaval, data viitoare voi incerca cu portie dubla. Acoperim si fixam...

Perisoare cu tarhon si marar

In Curcan la 28 Mar 2013

Am avut o pulpa superioara de curcan pe care am dezosat-o si la care am aruncat pielea.  Tocam carnea impreuna cu ceapa si adaugam sarea si piperul. Lasam la inmuiat 10 minute orezul si il adaugam peste carnea tocata. Apoi oul si amestecam pana se omogenizeaza. Curatam...

Ostropel de cocos

In Pui la 17 Mar 2013

Carnea deja fiarta, am asezat-o intr-un vas termorezistent si am adaugat usturoiul pisat, uleiul, sarea, cimbrul, frunzele de dafin si rosiile taiate cubulete. Pe timp de iarna putem folosi rosii la cutie. Turnam deasupra zeama, acoperim cu un capac si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30...

Musaca de vinete si cartofi

In Vita la 26 Feb 2013

 Se spala vinetele si se taie pe grosime in felii de 1 cm. Se pun intr-un castron si se presara 1 lingurita de sare si se lasa 30 minute sa-si lase zeama. Se sterg cu un servet si se prajesc in ulei pe ambele parti.  Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii...

Pui cu mango

In Pui la 24 Ian 2013

Se taie carnea cubulete si se caleste in ulei. Cand e rumenita, se adauga sare si piper Pregatim inte timp legumele. Ghimbirul il curatam si-l dam pe razatoarea mica. Ardeiul gras il taiem julienne. Curatam mango si il taiem patratele. Morcovul il vom da prin razatoare la momentul potrivit....

Praz cu limba si masline

In Vita la 14 Ian 2013

Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Se adauga sare si piper si se caleste 10 minute in putin ulei. Se adauga un pahar cu apa si se lasa la fiert 20-25 minute, acoperit, la foc mediu. Cand prazul este aproape facut  punem rosiile cubulete si...

Ficat de vita marinat si prajit

In Ficat la 22 Noi 2012

Pentru bait, se amesteca toate ingredientele, apoi se pun 500 gr ficat de vita taiat fasiii  in sosul rezultat. Se lasa cateva ore la frigider, intr-un castron acoperit. Se toarna in tigaie 2-3 linguri ulei de masline iute ( eu prepar in casa uleiul de masline cu chilli si...

Rosii, ardei si dovlecei umpluti

In Vita la 1 Noi 2012

Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu mararul, patrunjelul si carnea tocata.  Adaugam orezul ,  apa si uleul si omogenizam.( pentru cine foloseste carne de porc nu e necesara adaugarea uleiului ). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Se spala ardeii, dovleceii si rosiile. Se...

Ciuperci sote cu ficat prajit

In Ficat la 31 Oct 2012

Spalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase. Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc iute. Cand incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplsul de lichid, astfel incat sa nu asteptam...

Ciulama de inimi si pipote de pui

In Pui la 12 Oct 2012

Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert.  Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai...

Cotlet de vita la tava

In Vita la 3 Oct 2012

Se spala carnea, apoi se sterge cu servete de bucatarie. Se ung cotletele cu ulei si se presara sare, piper si cimbru Alta metoda pentru a obtine o carne frageda, inafara de marinarea ei, ar fi coacerea acesteia in pungile speciale pentru friptura. Asadar, dupa ce-am...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Desert tort Pralina-Ciocolata

publicat la 19.03.2019

Tarta cu linte rosie

publicat la 11.03.2019

Chiftele din ovaz si quinoa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]