Perisoare cu tarhon si marar

de Ela68 in Curcan, 28 Mar 2013 | 8988 vizualizari

 

Din pacate, tarhonul l-am descoperit destul de tarziu si imi dau seama cat am avut de pierdut. Pe langa parfumul bogat, puternic, are si proprietati benefice organismului. N-am sa le prezint aici, eu doar va recomand sa incercati macar o data aceasta minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de curcan ( se poate si cu vita )
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 4 legaturi marar
  • 2 legaturi tarhon
  • 5 rosii sau 1/2 cutie rosii in suc propriu
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu tarhon si marar:

Am avut o pulpa superioara de curcan pe care am dezosat-o si la care am aruncat pielea. 

Tocam carnea impreuna cu ceapa si adaugam sarea si piperul.

Lasam la inmuiat 10 minute orezul si il adaugam peste carnea tocata.

Apoi oul si amestecam pana se omogenizeaza.

Curatam frunzele de marar si tarhon de pe codite si le spalam bine.

Formam perisoare pe care le punem la fiert in apa clocotita in care am adaugat sare si le lasam 10 minute, culegand spuma care se formeaza.

Tocam  verdeata si o punem la fiert in zeama in care au fiert perisoarele.Cand e aproape fiert, cam in 15 minute,adaugam perisoarele.

Decojim si pasam rosiile si le turnam peste perisoare. Daca nu aveti rosii, se poate adauga jumatate conserva de rosii in bulion. Tot acum punem si uleiul si mai lasam pana perisoarele s-au fiert.

Se servesc cu smantana sau iaurt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu tarhon si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa