Ficat de vita marinat si prajit

de Ela68 in Ficat, 22 Noi 2012 | 18458 vizualizari

 

Pentru cine nu agreeaza ficatul de vita prajit, marinarea lui este cea mai buna solutie, ii schimba radical gustul.

 

INGREDIENTE

  • pentru bait :
  • 100 ml ulei de masline,
  • 3-4 linguri de soya,
  • 2 lingurite mustar,
  • 1 linguritra rozmarin,
  • condimentul "7 piperuri" il gasiti la magazinele arabesti
  • piper verde,
  • usturoi,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 1 lingura miere
  • 500 gr ficat de vita
  • pentru calit :
  • 2 cepe rosii,
  • 2 morcovi medii,
  • 1 ardei gras rosu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vita marinat si prajit:

Pentru bait, se amesteca toate ingredientele, apoi se pun 500 gr ficat de vita taiat fasiii  in sosul rezultat. Se lasa cateva ore la frigider, intr-un castron acoperit.

Se toarna in tigaie 2-3 linguri ulei de masline iute ( eu prepar in casa uleiul de masline cu chilli si ienibahar iar pe masura ce trece timpul devine tot mai iute ), apoi cepele , ardeiul gras si morcovii taiati sub forma de bastonase subtiri.

Se adauga putina sare si se lasa 3-4 minute la calit.

Apoi adaugam ficatul , amestecand pana ce s-a evaporat apa si s-a prajit.

Se poate servi cu pilaf sarbesc.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vita marinat si prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ela68 1

23.11.2012, 19:14

multumesc

Cris2711 1

30.11.2012, 01:03

imi place

Ela68 1

30.11.2012, 09:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de vita cu ceapa si ardei rosu