Aluatul l-am decongelat la temperatura camerei.
Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul, esenta, nucsoara si scortisoara. Am omogenizat din nou foarte bine toate ingredientele....
Am pregatit aluatul pt clatite din oua, apa minerala, sare, zahar si faina. Cand am obtinut consistenta dorita am inceput sa coc fiecare clatita.
Am umplut clatitele cu dulceata, le-am asezat pe farfurie si am servit cu inghetata si fructe confiate deasupra.
Delicioooooss! :)
Am taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos.
Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am framantat bine un aluat omogen si tare.
L-am pus la frigider 30 de minute (cu aproximatie)....
Pentru ca am avut mere mai mari, le-am taiat pe jumatate si le-am scos cotoarele. Pentru mere mai mici putem sa le lasam intregi si doar sa le indepartam cotoarele.
Daca nu este scobitura destul de mare, mai adancim cu o lingurita.
Punem in fiecare jumatate de mar un praf de...
Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul.
Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou.
Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat...
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit.
Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt.
Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si...
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat.
Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine.
Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am...
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile bine pana au devenit spuma, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si uleiul si am amestecat din nou foarte bine. Am adaugat...
Am insiropat blatul cu sampanie.
Primele 2 straturi le-am umplut cu gem de zmeura, iar deasupra am pus frisca.
Pe margine am asezat piscoturi taiate pe jumatate.
Am decorat cu ornamente de ciocolata, capsuni si buburuze de cioco.
Am legat piscoturile cu funda rosie.
Enjoy it!
Am spalat capsunile si le-am taiat pe jumatate. Am curatat mango si l-am taiat cuburi. Bananele le-am taiat felii.
Am asezat fructele intr-un bol, am pus peste ele sucul de la mandarina.
Am servit cu mare pofta!
Enjoy it!
Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert impreuna cu o cana de apa. Am fiert pana s-a evaporat toata apa, amestecand continuu sa nu se prinda orezul de cratita.
Am adaugat apoi laptele amestecat cu sarea, zaharul vanilat si zaharul si am lasat sa fiarba amestecand permanent cam...
Margarina am taiat-o bucati si am pus-o intr-un bol mare. Am adaugat peste ea zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa calduta. Am amestecat pana cand margarina a inceput sa se topeasca.
Am adaugat apoi faina, praful de copt (direct fara sa-l sting in otet), oul si am amestecat...
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se amesteca mai intai drojdia cu 2-3 linguri de zahar, apoi se amesteca cu putina faina si putin lapte caldut astfel incat sa se obtina un aluat nu prea gros. Se acopera cu un prosop si se pune la crescut intr-un loc...
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar si zahar vanilat pana s-a topit zaharul.
Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu...
Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul.
Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu...
Am pregatit intai frisca si am lasat-o la rece.
Apoi am facut siropul din 100 ml apa, 1/2 esenta de vanilie si 4 linguri de zahar. Le-am pus pe foc 5 minute si am amestecat pana cand s-a topit complet zaharul, apoi am lasat la racit.
Fructele de padure le-am scos din congelator cam...
Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.
Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.
Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos....
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina.
Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...
Ouale se freaca cu zaharul, se amesteca cu laptele, zaharul bourbon si se pune compozitia la fiert in bain-marie, amestecand permanent sa nu se faca cocoloase. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine.
Cand compozitia are consistenta unei creme se da jos vasul de...
Blatul de tort se taie in 3 parti egale pe orizontala. Se prepara un sirop din 4 linguri de zahar si esenta de rom. Crema de ciocolata cu rom si trufe se prepara amestecand praful din 2 pachete cu 500 ml lapte si 6 linguri de zahar. Se insiropeaza prima felie de blat, se adauga apoi un...
La inceput, pentru compozitia lichida, am folosit un vas pentru mixer. Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul. Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt...
Am decongelat aluatul si apoi am intins pe toata suprafata crema din branza dulce, stafide, zahar si esente. L-am rulat si l-am pus in cuptor timp de 15 minute.
Cand s-a rumenit, am scos din cuptor, am taiat si am pudrat cu zahar.
Am servit placinta calda, alaturi de o cana cu ceai...
Am amestecat laptele praf cu zaharul pudra si le-am frecat cu untul (la temperatura camerei). Am adaugat plicurile de ness si am omogenizat bine compozitia. Am lasat-o apoi la rece cam o jumatate de ora.
Am modelat bomboanele, am pus in fiecare o aluna la mijloc si le-am dat prin alune...
Salam de biscuiti reteta
Prima operatiune: am maruntit biscuitii. Dureaza ceva timp, dar daca va ganditi la rezultatul final merita efortul.
Am pus pe foc laptele, apa, esenta si am topit in ele zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit am adaugat cele 4 linguri de cacao. Eu am...
Am amestecat laptele praf cu zaharul pudra si le-am frecat cu untul (la temperatura camerei). Am adaugat esenta, zaharul vanilat, zeama de lamaie si am omogenizat bine compozitia. Am lasat-o apoi la rece cam o jumatate de ora. Am modelat bomboanele, am pus in fiecare o aluna la mijloc si...
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina.
Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...
Apa am incalzit-o putin si am dizolvat in ea drojdia, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Faina am asezat-o intr-un bol si am adaugat apa calduta cu drojdia, iaurtul, 3 linguri de ulei, un praf de sare, un ou si coaja de lamaie.
Am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca 1 ora....
Am pregatit cele 2 budinci separat,conform instructiunilor de pe pachet. Am pus esente, zahar vanilat si cate 2 linguri de zahar in fiecare budinca. Apoi am adaugat cate un cub de unt, am amestecat si am scos pe balcon 10 min.
Am umplut foile cu budinca si le-am lasat din nou pe balcon...
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina.
Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...
Ştrudel cu dovleac
Aluatul l-am decongelat la temperatura camerei. Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul, esenta, nucsoara si scortisoara. Am omogenizat din nou foarte bine toate ingredientele....
Clătite cu dulceaţă de smochine şi ingheţată
Am pregatit aluatul pt clatite din oua, apa minerala, sare, zahar si faina. Cand am obtinut consistenta dorita am inceput sa coc fiecare clatita. Am umplut clatitele cu dulceata, le-am asezat pe farfurie si am servit cu inghetata si fructe confiate deasupra. Delicioooooss! :)
Biscuiti fragezi cu lamaie
Am taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am framantat bine un aluat omogen si tare. L-am pus la frigider 30 de minute (cu aproximatie)....
Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata
Pentru ca am avut mere mai mari, le-am taiat pe jumatate si le-am scos cotoarele. Pentru mere mai mici putem sa le lasam intregi si doar sa le indepartam cotoarele. Daca nu este scobitura destul de mare, mai adancim cu o lingurita. Punem in fiecare jumatate de mar un praf de...
Tartă cu frişcă şi fructe
Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul. Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou. Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat...
Brioşe cu ciocolată
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt. Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si...
Savarine
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine. Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am...
Red velvet cupcakes
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile bine pana au devenit spuma, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si uleiul si am amestecat din nou foarte bine. Am adaugat...
Tortul de ziua mea
Am insiropat blatul cu sampanie. Primele 2 straturi le-am umplut cu gem de zmeura, iar deasupra am pus frisca. Pe margine am asezat piscoturi taiate pe jumatate. Am decorat cu ornamente de ciocolata, capsuni si buburuze de cioco. Am legat piscoturile cu funda rosie. Enjoy it!
Salată de fructe
Am spalat capsunile si le-am taiat pe jumatate. Am curatat mango si l-am taiat cuburi. Bananele le-am taiat felii. Am asezat fructele intr-un bol, am pus peste ele sucul de la mandarina. Am servit cu mare pofta! Enjoy it!
Orez cu lapte şi fructe
Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert impreuna cu o cana de apa. Am fiert pana s-a evaporat toata apa, amestecand continuu sa nu se prinda orezul de cratita. Am adaugat apoi laptele amestecat cu sarea, zaharul vanilat si zaharul si am lasat sa fiarba amestecand permanent cam...
Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure
Margarina am taiat-o bucati si am pus-o intr-un bol mare. Am adaugat peste ea zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa calduta. Am amestecat pana cand margarina a inceput sa se topeasca. Am adaugat apoi faina, praful de copt (direct fara sa-l sting in otet), oul si am amestecat...
Pască
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca mai intai drojdia cu 2-3 linguri de zahar, apoi se amesteca cu putina faina si putin lapte caldut astfel incat sa se obtina un aluat nu prea gros. Se acopera cu un prosop si se pune la crescut intr-un loc...
Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar si zahar vanilat pana s-a topit zaharul. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu...
Chec
Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul. Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu...
Desert cu frişcă şi fructe de pădure
Am pregatit intai frisca si am lasat-o la rece. Apoi am facut siropul din 100 ml apa, 1/2 esenta de vanilie si 4 linguri de zahar. Le-am pus pe foc 5 minute si am amestecat pana cand s-a topit complet zaharul, apoi am lasat la racit. Fructele de padure le-am scos din congelator cam...
Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos
Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent. Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat. Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos....
Ruladă cu ciocolată, arahide şi stafide
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...
Şarlotă de ciocolata (cacao)
Ouale se freaca cu zaharul, se amesteca cu laptele, zaharul bourbon si se pune compozitia la fiert in bain-marie, amestecand permanent sa nu se faca cocoloase. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine. Cand compozitia are consistenta unei creme se da jos vasul de...
Tort cu cremă de ciocolată şi frişcă
Blatul de tort se taie in 3 parti egale pe orizontala. Se prepara un sirop din 4 linguri de zahar si esenta de rom. Crema de ciocolata cu rom si trufe se prepara amestecand praful din 2 pachete cu 500 ml lapte si 6 linguri de zahar. Se insiropeaza prima felie de blat, se adauga apoi un...
Prajitura cu nuci si stafide
La inceput, pentru compozitia lichida, am folosit un vas pentru mixer. Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul. Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt...
Placinta cu branza si stafide
Am decongelat aluatul si apoi am intins pe toata suprafata crema din branza dulce, stafide, zahar si esente. L-am rulat si l-am pus in cuptor timp de 15 minute. Cand s-a rumenit, am scos din cuptor, am taiat si am pudrat cu zahar. Am servit placinta calda, alaturi de o cana cu ceai...
Bilute cu ness
Am amestecat laptele praf cu zaharul pudra si le-am frecat cu untul (la temperatura camerei). Am adaugat plicurile de ness si am omogenizat bine compozitia. Am lasat-o apoi la rece cam o jumatate de ora. Am modelat bomboanele, am pus in fiecare o aluna la mijloc si le-am dat prin alune...
Clătite cu gem de căpşuni
Am batut ouale, le-am amestecat cu lapte, sare, zahar vanilat, esenta si faina. Am copt clatitele si apoi le-am umplut cu gem. Va invit la o portie!
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Prima operatiune: am maruntit biscuitii. Dureaza ceva timp, dar daca va ganditi la rezultatul final merita efortul. Am pus pe foc laptele, apa, esenta si am topit in ele zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit am adaugat cele 4 linguri de cacao. Eu am...
Bomboane "Raffaello"
Am amestecat laptele praf cu zaharul pudra si le-am frecat cu untul (la temperatura camerei). Am adaugat esenta, zaharul vanilat, zeama de lamaie si am omogenizat bine compozitia. Am lasat-o apoi la rece cam o jumatate de ora. Am modelat bomboanele, am pus in fiecare o aluna la mijloc si...
Rulada cu gem de gutui si nuci
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...
Gogosi cu iaurt
Apa am incalzit-o putin si am dizolvat in ea drojdia, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Faina am asezat-o intr-un bol si am adaugat apa calduta cu drojdia, iaurtul, 3 linguri de ulei, un praf de sare, un ou si coaja de lamaie. Am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca 1 ora....
Prajitura "Cat paws"
Am pregatit cele 2 budinci separat,conform instructiunilor de pe pachet. Am pus esente, zahar vanilat si cate 2 linguri de zahar in fiecare budinca. Apoi am adaugat cate un cub de unt, am amestecat si am scos pe balcon 10 min. Am umplut foile cu budinca si le-am lasat din nou pe balcon...
Rulada cu piersici
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...