Dana_Retetegg

3

Bucataras
talentat

Piteşti

Bucataras din 21.11.2010

RETETE319
PRIETENI275
Retete / Dulciuri

Panna cotta de lamaie cu fructe de padure

In Dulciuri la 22 Noi 2012

Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit. Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta concentrata de lamaie si zaharul vanilat. Am pus pe foc din nou, am omogenizat cu un tel si am...

Compot de pere

In Sirop / Compot la 20 Noi 2012

Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici). Le-am asezat in borcanele curate si uscate.   Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac.   Am infiletat si am strans bine capacele.   In cratite mai mari am pus...

Tarta cu dovleac

In Prajituri la 19 Noi 2012

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de vanilie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.   Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute....

Rulada cu crema caramel

In Prajituri la 18 Noi 2012

Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cu cat sunt mai bine batute albusurile cu atat este mai pufoasa rulada. Galbenusurile le amestecam cu cele 8 linguri de zahar si le frecam pana devin...

Chec cu struguri si cacao

In Prajituri la 17 Noi 2012

Am separat albusurile de galbenusuri.   Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.   Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema.   Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula....

Negresa cu nuci si ness

In Prajituri la 15 Noi 2012

Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm. Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.  Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic. Cu restul compozitiei...

Prajitura cu struguri si nuci

In Prajituri la 15 Noi 2012

Am separat cele 6 oua. Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare si zaharul vanilat.   Galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana au devenit crema.   Am pus apoi treptat albusurile peste galbenusuri, amestecand usor cu o spatula.   Cand au fost incorporate definitiv...

Clatite cu ciocolata si topping de capsuni

In Dulciuri la 13 Noi 2012

Am batut ouale cu un praf de sare si zahar cateva minute.    Am adaugat apa minerala, esentele si apoi faina.    Am omogenizat bine compozitia.   Am incins tigaia la foc mic, am uns-o cu un strop de ulei (asta la prima clatita, apoi nu mai este nevoie) si am...

Placinta cu mere/ Apple Pie

In Dulciuri la 13 Noi 2012

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.   Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de...

Gogosi cu branza dulce

In Dulciuri la 12 Noi 2012

Am pus branza dulce intr-un bol. Am amestecat-o cu zaharul cu ajutorul unei linguri, apoi am pus cele 2 oua.    Am dizolvat drojdia in laptele caldut si am adaugat-o peste amestecul de branza si oua. Am pus si zaharul vanilat si esenta.   Compozitia este foarte  moale,...

Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!

In Torturi la 12 Noi 2012

Pentru pregatirea blatului am folosit 8 oua pe care le-am tinut cateva ore la temperatura camerei.    Le-am separat, apoi albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.   Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana au devenit crema.   Peste galbenusuri am adaugat...

Gogosi pufoase si rapide

In Dulciuri la 10 Noi 2012

Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul. Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai...

Negresa

In Prajituri la 10 Noi 2012

Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.   Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.    Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.  ...

Tort - cheesecake

In Prajituri la 26 Mai 2012

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de vanilie. Am amestecat bine. Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu...

Cheesecake cu ananas

In Prajituri la 24 Mai 2012

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine. Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din...

Prajitura Amandina

In Prajituri la 24 Apr 2012

Blatul: Batem cele 6 oua cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Adaugam faina si o incorporam, apoi praful de copt stins in otet si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in ea si lasam la cuptor la foc mic 40 de minute. Incercam spre final cu o scobitoare sa fim siguri ca e...

Pasca fara aluat ~reteta 200~

In Dulciuri la 5 Apr 2012

Intr-un bol am amestecat branza dulce cu zaharul, galbenusurile, uleiul, vanilia si praful de sare. Am folosit o furculita pentru a omogeniza amestecul.   Am pus apoi faina, praful de copt, 1 lingura de pesmet si stafidele.   Separat am batut albusurile spuma. Le-am adaugat in...

Mucenici

In Dulciuri la 9 Mar 2012

Eu am cumparat mucenici fiindca nu am avut forma sa-i tai si nici timp sa impletesc la ei. Daca aveti forma (sau rabdare) aluatul pt mucenicii fierti este urmatorul: 250 grame faina, 120 ml apa calda si sare. Se omogenizeaza ingredientele pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul...

Napolitane cu crema caramel

In Dulciuri la 5 Mar 2012

Am batut cele 4 oua impreuna cu 250 gr de zahar. Intr-o cratita am caramelizat restul de zahar (50 gr), cand s-a topit am luat cratita de pe foc si am adaugat ouale batute cu zaharul, margarina, esenta si nuca. Am amestecat bine pana s-au omogenizat ingredientele, apoi am lasat crema...

Panna cotta cu banane si capsuni

In Dulciuri la 3 Mar 2012

Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si banana pasata in blender. Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta si zaharul vanilat. Am pus pe foc din nou, am omogenizat...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de gutui

In Dulciuri la 9 Feb 2012

Reteta de preparare a papanasilor Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura. Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si zaharul Bourbon. Am adaugat si branza dulce. Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, exact...

Cornuri pufoase cu ciocolata

In Prajituri la 31 Ian 2012

Am pus faina in bol si am facut o adancitura in mijloc. In adancitura am pus osanza, coaja de lamaie si portocala si le- am amestecat bine cu faina. Intr-un alt bol am pus apa calduta in care am dizolvat drojdia, zaharul, esentele si zaharul vanilat. Am lasat 10 minute amestecul, apoi...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 21 Ian 2012

Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra. Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat. Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos. Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de...

Trifle

In Dulciuri la 14 Ian 2012

Pentru trifle folosim forme individuale, de preferat transparente (cupe, pahare, cesti, etc). Eu mi-am achizitionat 2 canite si le-am folosit pe acestea :) Primul strat a fost unul de frisca, apoi fructe si piscoturi taiate marunt. Repetam operatiunea pana se umple cana, paharul, etc....

Tort 'Pisica'

In Torturi la 7 Ian 2012

Blatul de tort taiat in 3 felii de orizontala l-am insiropat si l-am umplut pe 2 straturi cu frisca si felii de mandarina. Deasupra l-am imbracat in frisca, cu ajutorul sablonului am pudrat cacao si am realizat pisica. I-am facut ochii din frisca si colorant albastru. Mustatile cu zahar...

Tort cu ciocolata si fructe de padure

In Torturi la 3 Ian 2012

Am taiat blatul in 3 si l-am insiropat cu sirop din: 200 ml apa, zahar vanilat, 150 gr zahar, esenta de rom. Plicurile de creme ole le-am amestecat cu restul de zahar si 600 ml lapte (pe plic scrie 400 ml x 2 = 800, dar eu va recomand doar 600 ml ca sa fie mai tare crema). Cand s-au...

Rulada cu gem de mere

In Prajituri la 2 Ian 2012

Ouale se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, faina, praful de copt si zaharul vanilat si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune compozitia in tava pe hartie de copt si se tine 15 minute la foc mediu. Se scoate apoi din tava se ruleaza intai pe...

Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!

In Torturi la 20 Dec 2011

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...

Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si miere

In Prajituri la 13 Dec 2011

Am amestecat untul rece taiat cubulete cu faina, praful de copt, sare si zahar. Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare. L-am pus 30 de minute la frigider, apoi am modelat biscuitii. I-am copt la foc mediu 15 minute....

Cremă de zahăr ars

In Dulciuri la 8 Dec 2011

Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut. Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine. Am pus si esenta de lamaie. Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se...

Afisate 31 - 60 din 92 retete    

Postari recente

publicat la 31.01.2019

Tocana de legume cu vita

publicat la 29.01.2019

Milkshake de fructe de padure

publicat la 18.12.2018

Chiftele de vita si pui cu sos

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]