Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit.
Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta concentrata de lamaie si zaharul vanilat.
Am pus pe foc din nou, am omogenizat cu un tel si am...
Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici).
Le-am asezat in borcanele curate si uscate.
Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac.
Am infiletat si am strans bine capacele.
In cratite mai mari am pus...
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de vanilie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.
Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute....
Blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cu cat sunt mai bine batute albusurile cu atat este mai pufoasa rulada.
Galbenusurile le amestecam cu cele 8 linguri de zahar si le frecam pana devin...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.
Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema.
Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula....
Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.
Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.
Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.
Cu restul compozitiei...
Am separat cele 6 oua. Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare si zaharul vanilat.
Galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana au devenit crema.
Am pus apoi treptat albusurile peste galbenusuri, amestecand usor cu o spatula.
Cand au fost incorporate definitiv...
Am batut ouale cu un praf de sare si zahar cateva minute.
Am adaugat apa minerala, esentele si apoi faina.
Am omogenizat bine compozitia.
Am incins tigaia la foc mic, am uns-o cu un strop de ulei (asta la prima clatita, apoi nu mai este nevoie) si am...
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.
Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de...
Am pus branza dulce intr-un bol. Am amestecat-o cu zaharul cu ajutorul unei linguri, apoi am pus cele 2 oua.
Am dizolvat drojdia in laptele caldut si am adaugat-o peste amestecul de branza si oua. Am pus si zaharul vanilat si esenta.
Compozitia este foarte moale,...
Pentru pregatirea blatului am folosit 8 oua pe care le-am tinut cateva ore la temperatura camerei.
Le-am separat, apoi albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana au devenit crema.
Peste galbenusuri am adaugat...
Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul.
Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai...
Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.
Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.
Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic. ...
Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de vanilie. Am amestecat bine.
Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu...
Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine.
Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din...
Blatul: Batem cele 6 oua cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Adaugam faina si o incorporam, apoi praful de copt stins in otet si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in ea si lasam la cuptor la foc mic 40 de minute. Incercam spre final cu o scobitoare sa fim siguri ca e...
Intr-un bol am amestecat branza dulce cu zaharul, galbenusurile, uleiul, vanilia si praful de sare. Am folosit o furculita pentru a omogeniza amestecul. Am pus apoi faina, praful de copt, 1 lingura de pesmet si stafidele.
Separat am batut albusurile spuma. Le-am adaugat in...
Eu am cumparat mucenici fiindca nu am avut forma sa-i tai si nici timp sa impletesc la ei.
Daca aveti forma (sau rabdare) aluatul pt mucenicii fierti este urmatorul: 250 grame faina, 120 ml apa calda si sare. Se omogenizeaza ingredientele pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul...
Am batut cele 4 oua impreuna cu 250 gr de zahar.
Intr-o cratita am caramelizat restul de zahar (50 gr), cand s-a topit am luat cratita de pe foc si am adaugat ouale batute cu zaharul, margarina, esenta si nuca.
Am amestecat bine pana s-au omogenizat ingredientele, apoi am lasat crema...
Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus zaharul si am amestecat pana s-a topit.
Am adaugat si banana pasata in blender.
Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta si zaharul vanilat.
Am pus pe foc din nou, am omogenizat...
Reteta de preparare a papanasilor
Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura.
Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si zaharul Bourbon.
Am adaugat si branza dulce.
Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, exact...
Am pus faina in bol si am facut o adancitura in mijloc.
In adancitura am pus osanza, coaja de lamaie si portocala si le- am amestecat bine cu faina.
Intr-un alt bol am pus apa calduta in care am dizolvat drojdia, zaharul, esentele si zaharul vanilat. Am lasat 10 minute amestecul, apoi...
Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra.
Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.
Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.
Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de...
Pentru trifle folosim forme individuale, de preferat transparente (cupe, pahare, cesti, etc). Eu mi-am achizitionat 2 canite si le-am folosit pe acestea :)
Primul strat a fost unul de frisca, apoi fructe si piscoturi taiate marunt. Repetam operatiunea pana se umple cana, paharul, etc....
Blatul de tort taiat in 3 felii de orizontala l-am insiropat si l-am umplut pe 2 straturi cu frisca si felii de mandarina.
Deasupra l-am imbracat in frisca, cu ajutorul sablonului am pudrat cacao si am realizat pisica.
I-am facut ochii din frisca si colorant albastru.
Mustatile cu zahar...
Am taiat blatul in 3 si l-am insiropat cu sirop din: 200 ml apa, zahar vanilat, 150 gr zahar, esenta de rom.
Plicurile de creme ole le-am amestecat cu restul de zahar si 600 ml lapte (pe plic scrie 400 ml x 2 = 800, dar eu va recomand doar 600 ml ca sa fie mai tare crema). Cand s-au...
Ouale se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, faina, praful de copt si zaharul vanilat si se mixeaza pana la omogenizare.
Se pune compozitia in tava pe hartie de copt si se tine 15 minute la foc mediu.
Se scoate apoi din tava se ruleaza intai pe...
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina.
Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...
Am amestecat untul rece taiat cubulete cu faina, praful de copt, sare si zahar.
Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare.
L-am pus 30 de minute la frigider, apoi am modelat biscuitii.
I-am copt la foc mediu 15 minute....
Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut.
Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine.
Am pus si esenta de lamaie.
Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se...
Panna cotta de lamaie cu fructe de padure
Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit. Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta concentrata de lamaie si zaharul vanilat. Am pus pe foc din nou, am omogenizat cu un tel si am...
Compot de pere
Am spalat perele, le-am curatat cotorul si le-am taiat bucati (nici mari, nici mici). Le-am asezat in borcanele curate si uscate. Am adaugat zaharul, z. vanilat, apoi apa pana aproape de capac. Am infiletat si am strans bine capacele. In cratite mai mari am pus...
Tarta cu dovleac
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de vanilie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute....
Rulada cu crema caramel
Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cu cat sunt mai bine batute albusurile cu atat este mai pufoasa rulada. Galbenusurile le amestecam cu cele 8 linguri de zahar si le frecam pana devin...
Chec cu struguri si cacao
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare. Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema. Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula....
Negresa cu nuci si ness
Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm. Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot. Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic. Cu restul compozitiei...
Prajitura cu struguri si nuci
Am separat cele 6 oua. Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare si zaharul vanilat. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana au devenit crema. Am pus apoi treptat albusurile peste galbenusuri, amestecand usor cu o spatula. Cand au fost incorporate definitiv...
Clatite cu ciocolata si topping de capsuni
Am batut ouale cu un praf de sare si zahar cateva minute. Am adaugat apa minerala, esentele si apoi faina. Am omogenizat bine compozitia. Am incins tigaia la foc mic, am uns-o cu un strop de ulei (asta la prima clatita, apoi nu mai este nevoie) si am...
Placinta cu mere/ Apple Pie
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de...
Gogosi cu branza dulce
Am pus branza dulce intr-un bol. Am amestecat-o cu zaharul cu ajutorul unei linguri, apoi am pus cele 2 oua. Am dizolvat drojdia in laptele caldut si am adaugat-o peste amestecul de branza si oua. Am pus si zaharul vanilat si esenta. Compozitia este foarte moale,...
Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!
Pentru pregatirea blatului am folosit 8 oua pe care le-am tinut cateva ore la temperatura camerei. Le-am separat, apoi albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana au devenit crema. Peste galbenusuri am adaugat...
Gogosi pufoase si rapide
Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul. Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai...
Negresa
Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm. Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot. Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic. ...
Tort - cheesecake
Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de vanilie. Am amestecat bine. Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu...
Cheesecake cu ananas
Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine. Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din...
Prajitura Amandina
Blatul: Batem cele 6 oua cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Adaugam faina si o incorporam, apoi praful de copt stins in otet si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in ea si lasam la cuptor la foc mic 40 de minute. Incercam spre final cu o scobitoare sa fim siguri ca e...
Pasca fara aluat ~reteta 200~
Intr-un bol am amestecat branza dulce cu zaharul, galbenusurile, uleiul, vanilia si praful de sare. Am folosit o furculita pentru a omogeniza amestecul. Am pus apoi faina, praful de copt, 1 lingura de pesmet si stafidele. Separat am batut albusurile spuma. Le-am adaugat in...
Mucenici
Eu am cumparat mucenici fiindca nu am avut forma sa-i tai si nici timp sa impletesc la ei. Daca aveti forma (sau rabdare) aluatul pt mucenicii fierti este urmatorul: 250 grame faina, 120 ml apa calda si sare. Se omogenizeaza ingredientele pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul...
Napolitane cu crema caramel
Am batut cele 4 oua impreuna cu 250 gr de zahar. Intr-o cratita am caramelizat restul de zahar (50 gr), cand s-a topit am luat cratita de pe foc si am adaugat ouale batute cu zaharul, margarina, esenta si nuca. Am amestecat bine pana s-au omogenizat ingredientele, apoi am lasat crema...
Panna cotta cu banane si capsuni
Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si banana pasata in blender. Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta si zaharul vanilat. Am pus pe foc din nou, am omogenizat...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de gutui
Reteta de preparare a papanasilor Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura. Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si zaharul Bourbon. Am adaugat si branza dulce. Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, exact...
Cornuri pufoase cu ciocolata
Am pus faina in bol si am facut o adancitura in mijloc. In adancitura am pus osanza, coaja de lamaie si portocala si le- am amestecat bine cu faina. Intr-un alt bol am pus apa calduta in care am dizolvat drojdia, zaharul, esentele si zaharul vanilat. Am lasat 10 minute amestecul, apoi...
Bomboane Raffaello
Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra. Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat. Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos. Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de...
Trifle
Pentru trifle folosim forme individuale, de preferat transparente (cupe, pahare, cesti, etc). Eu mi-am achizitionat 2 canite si le-am folosit pe acestea :) Primul strat a fost unul de frisca, apoi fructe si piscoturi taiate marunt. Repetam operatiunea pana se umple cana, paharul, etc....
Tort 'Pisica'
Blatul de tort taiat in 3 felii de orizontala l-am insiropat si l-am umplut pe 2 straturi cu frisca si felii de mandarina. Deasupra l-am imbracat in frisca, cu ajutorul sablonului am pudrat cacao si am realizat pisica. I-am facut ochii din frisca si colorant albastru. Mustatile cu zahar...
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Am taiat blatul in 3 si l-am insiropat cu sirop din: 200 ml apa, zahar vanilat, 150 gr zahar, esenta de rom. Plicurile de creme ole le-am amestecat cu restul de zahar si 600 ml lapte (pe plic scrie 400 ml x 2 = 800, dar eu va recomand doar 600 ml ca sa fie mai tare crema). Cand s-au...
Rulada cu gem de mere
Ouale se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, faina, praful de copt si zaharul vanilat si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune compozitia in tava pe hartie de copt si se tine 15 minute la foc mediu. Se scoate apoi din tava se ruleaza intai pe...
Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...
Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si miere
Am amestecat untul rece taiat cubulete cu faina, praful de copt, sare si zahar. Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare. L-am pus 30 de minute la frigider, apoi am modelat biscuitii. I-am copt la foc mediu 15 minute....
Cremă de zahăr ars
Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut. Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine. Am pus si esenta de lamaie. Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se...