alldaycooking

1

Bucataras
incepator

Sag

Bucataras din 08.04.2011

RETETE162
PRIETENI150
Retete

Tort cu alune caramelizate

In Torturi la 22 Oct 2012

Pentru blat am batut spuma albusurile, am adaugat treptat zaharul si apoi galbenusurile unul cate unul mixat in continuare. In final am adaugat alunele macinate si faina si am amestecat cu grija pentru a obtine o compozitie aerata. Am copt blatul la 170 grade Celsius pana cand a trecut proba cu...

Sandwich picant cu omleta

In Sandvisuri la 20 Oct 2012

Painea de secara am prajit-o. Din 1 ou am pregatit o omleta. Pe felia de paine prajita am asezat omleta pliata. Am adaugat o felie de cascaval peste omleta. Sunca am prajit-o putin in ulei de masline, apoi am asezat-o peste cascaval si in final am presarat ardeiul iute taiat bucatele mici.

Sandwich Mickey

In Sandvisuri la 20 Oct 2012

Doua dintre feliile de paine le-am uns cu crema Ceva Fin. Am adaugat cate o felie de sunca. Am acoperit cu cate o felie de paine. Am obtinut astfel 2 dandwich-uri. Unul dintre sandwich-uri l-am decupat cu ajutorul unei forme circulare de dimensiune ceva mai mare (pentru fata lui Mickey). Din...

Sandwich cu vinete, cascaval si sunca

In Sandvisuri la 20 Oct 2012

Vanata bine spalata, am taiat-o rondele si am presarat putina sare pe fiecare felie. Am lasat vinetele 30 de minute, apoi le-am prajit pe ambele parti. Chifla taiata in 2 doua jumatati, am stropit-o cu putin ulei de masline, am presarat busuioc maruntit si putin cascaval ras. Am introdus...

Sandwich cu Ceva fin, legume, pastrama si ou

In Sandvisuri la 20 Oct 2012

Chifla se taie in jumatate pe orizontala, as uns o felie cu crema Ceva fin si am adaugat feliute de gogosar. Am adaugat o felie de pastrama. Apoi oul fiert feliat si rondele de rosie.

Sandwich cu Miez de lapte

In Sandvisuri la 20 Oct 2012

Miezul de lapte l-am taiat pe orizontala si am obtinut 3 felii de branzica. Am trecut feliile de branza prin faina, apoi prin ou batut si le-am prajit pe ambele parti aprox 2 minute. Chifla am taiat-o pe orizontala si am obtinut 2 felii. Am uns feliile de paine cu mustar apoi pe una dintre ele am...

Paine dulce cu piersici si migdale

In Prajituri la 17 Oct 2012

Intr-un castron am pus faina, iar la mijlocul acesteia am facut o adancitura in care am adaugat drojdia maruntia, fructoa si apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald.   Am adaugat treptat la compozitia de mai sus oul batut, apoi untul topit, piure-ul de piersica si in final migdalele...

Galuste cu piersici

In Dulciuri la 20 Sep 2012

Cartofii i-am zdrobit cu furculita. Am pus la fiert o cratita cu apa in care urma sa fierb galustele. Am adaugat untul taiat feliute, oul, sarea, fructoza si am amestecat compozitia. In final am adaugat 160 gr faina si am obtinut un aluat destul de moale, pe care l-am pus pe planul de lucru...

Grisine

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2012

Cele 2 tipuri de faina le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu putina sare. La mijlocul fainii am pus drogdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat aprox 15 minute. Dupa 15 minute am adaugat untul topit impreuna cu uleiul si am framantat. Am adaugat treptat si restul de apa...

Rol cu scortisoara

In Dulciuri la 10 Sep 2012

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si am facut o gropita la mijlocul acesteia. Am pus drojdia maruntita si o lingura de fructoza, apoi am turnat 100 ml apa calduta. Am lasat 15 minute. Am adaugat treptat restul de apa calduta si uleiul si am framantat un aluat destul de...

File de curcan cu dovlecel si rosie

In Mancaruri cu carne la 5 Aug 2012

Pieptul de curcan l-am prajit fara ulei in tigaie. Dovlecelul curatat de coaja l-am taiat in felii lungi. Am prajit in putin ulei de masline feliile de dovlecel si felii de rosii. Pe o farfurie am asezat 2 felii de dovlecel,una in continuarea celeilalte. Am pus la mijlocul feliei de...

Tort cu migdale, vanilie si fructe

In Dulciuri la 4 Aug 2012

Pentru bezea am batut spuma albusurile, am adaugat treptat zaharul brun mixand pana la dizolvarea acestuia.   La final am adaugat cream tartar-ul si apoi migdalele macinate. Am pus in cuptor la 100 grade Celsius.  Am scos bezeaua din cuptor cand marginile au inceput sa...

Paine cu seminte si rozmarin

In Piine la 4 Aug 2012

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si la nijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita. Peste drojdie am adaugat fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat drojdia cam 10-15 minuta pana cand au aparut basicute la suprafata acesteia. Restul de apa...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 4 Aug 2012

Afinele le-am pus intr-un vas ceramic si am adaugat fructoza. Am amestecat afinele si fructoza si le-am lasat 3-4 ore pentru a se forma un sirop. Am adaugat boabele de tonka si putin cardamon si am introdus vasul in cuptor la 200 grade Celsius. Am lasat sa fiarba aprox 2 ore, dupa care am...

Clatite cu vanilie si ciocolata

In Dulciuri la 3 Aug 2012

Pentru clatite am amesetecat foarte bine laptele cu ou, am adaugat apoi semintele de vanilie, fructoza si faina si am mixat bine compozitia. Din aceasta compozitie am facut 3 clatite. Restul de aluat l-am amestecat cu ciocolata topita si am facut inca 3 clatite.   Pe o farfurie am asezat...

Chutney de sfecla rosie cu stafide

In Conserve la 3 Aug 2012

Sfecla coapta am taiat-o cubulete. Ceapa rosie tocata am calit-o in ulei timp de 1-2 minute. Am adaugat fructoza si stafidele si am lasat inca 1-2 minute sa se caleasca putin. Am adaugat sfecla rosie taiata cubule, otetul si condimentele.  Am lasat sa fiarba pana cand s-a evaporat otetul,...

Ciocolata alba cu coacaze

In Dulciuri la 3 Aug 2012

Untul de cacao si untul le-am pus la topit pe baie de aburi. Nu am asteptat sa se topeasca complet untul, am luat de pe foc si am amestecat pana cand s-au topit. Am adaugat laptele praf, cateva picaturi extract de stevia si miezul de la jumatate de vanilie. Am amestecat cu ajutorul telului pana...

Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide

In Prajituri la 3 Aug 2012

Untul l-am topit in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde.  L-am amestecat apoi cu zahar brun, fulgi de ovaz si ou. Am amestecat foarte bine si am obtinut o coca moale si lipicioasa. Am adaugat putin extract de vanilie, scortisoara, faina, stafidele si praful de copt. Am modelat...

Rulada cu inghetata capuccino

In Dulciuri la 2 Aug 2012

Pentru pandispan am batut spuma cele 3 albusuri, am adaugat treptat zaharul brun, apoi galbenusurile si in final am pus faina si am amestecat usor. Am copt la 180 de grade Celsius timp de 12 minute. Pentru inghetata am pus galbenusurile, laptele si ciocolata rupta bucati la bain marie si am...

Somon cu sos de coacaze

In Somon la 2 Aug 2012

Somonul l-am taiat felii groase de aprox 2 cm. Deasupra somonului am stors o jumatate de lamaie si am presarat piper, ghimbir si cardamon. Am lasat sa stea 2 ore la rece. Am asezat feliile de somon intr-o tava si le-am pus in cuptor la 200 grade Celsius.  Am scos somonul din cuptor cand era...

Prajiturele cu ciocolata

In Prajituri la 2 Aug 2012

Ciocolata rupta bucatele am topit-o in cuptorul cu microunde impreuna cu uleiul. Am amestecat bine ciocolata pentru a nu ramane bucatele intregi, apoi am adaugat extractul de vanilie, oul si iaurtul rece si am omogenizat compozitia.  La final am pus faina si praful de copt si am amestecat...

Tort ciocolatos

In Torturi la 1 Aug 2012

Pentru blat am topit in cuptorul cu microunde untul si cele 150 gr ciocolata.Imediat le-am amestecat cu apa fierbinte, Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat cele 2 oua. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incorporat in compozitia cu ciocolata. Am turnat compozitia...

Pui cu varza la cuptor

In Pui la 1 Aug 2012

Pe jumatatea de pui am pus bucatele de unt si am presarat mixul lamaie si piper si putin cimbru. Am acoperit tava cu pui cu hartie de copt si am introdus in cuptor la 200 grade Celsius. Dupa 30-35 de minute puiul avea o culoare usor aurie. Varza am taiat-o fideluta si am amestecat-o cu ceapa,...

Prajitura cu fructe si bezea

In Prajituri la 1 Aug 2012

Untul l-am topit in microunde timp de 30 de secunde, apoi l-am amestecat cu fructoza. Am adaugat galbenusurile si am omogenizat compozitia. Am pus iaurtul si faina impreuna cu praful de copt si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie consistenta. Am copt la 180 de grade...

Prajitura cu branza si merisoare

In Prajituri la 31 Iul 2012

Pentru coca am amestecat ingredientele enumerate si am obtinut un aluat elastic pe care l-am lasat la rece pana cand am pregatit umplutura. Branza de vaci am amestecat-o cu cele 2 oua, fructoza, coaja de lamaie, vanilie si gris. La final am adaugat merioasoarele deshidratate. Coca am asezat-o...

Tocanita cu vin

In Porc la 31 Iul 2012

Carnea am taiat-o bucatele pe care le-am rumenit in 1 lingura ulei de masline. Cand bucatelele de carne s-au rumenit putin pe toate partile, am adaugat ceapa verde taiata marunt si rosiile cherry intregi. Imediat am adaugat vinul si condimentele si am lasat sa fiarba la foc mic. Cand vinul a...

Clatite cu prune caramelizate

In Dulciuri la 31 Iul 2012

Am amestecat ingredientele pentru coca de clatite si am omogenizat foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Am copt clatitele in tigaie. Am pus zaharul la caramelizat, apoi am adaugat prunele taiate felii. Am amestecat pentru ca prunele sa ajunga in contact cu caramelul si am adaugat...

Dulceata de coacaze rosii

In Dulceata / Gem la 31 Iul 2012

Am presarat fructoza peste coacazele fara codite. Am amestecat bine si am lasat sa stea 2,5-3 ore. Intre timp s-a format o cantitate destul de mare de sirop. Am fiert coacazele impreuna cu boabele de tonka timp de jumatate de ora.  Am scos boabele de tonka si am mai fiert aproximativ 1 ora,...

Ciocolata neagra cu migdale si merisoare

In Dulciuri la 30 Iul 2012

Untul de cacao l-am pus impreuna cu untul sa se topeasca pe baie de aburi. Nu am asteptat ca toate bucatile da fie topite, am luat de foc si am amestecat pana cand au fost topite integral toate bucatile de unt de cacao. Ideea e sa nu se incalzeasca prea mult amestecul. Am adaugat cacao si extract...

Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)

In Zacusca la 30 Iul 2012

In oala sub presiune am pus uleiul, ceapa si ardeiul tocat, dovlecelul fara samburi feliat. Am inchis oala si am lasat sa fiarba 30 de minute. Dupa 30 de minute am pasat amestecul cu ardei si dovlecel cu ajutorul blender-ului stick. Am adaugat foile de dafin, piperul macinat si boabe. Am pus...

Afisate 31 - 60 din 162 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Astazi reusesti sa iti uiti iarasi PIN-ul. Noroc cu astrele ca te ajuta si ti-l zic. Acesta este ****.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]