Paine cu seminte si rozmarin

de alldaycooking in Piine, 4 Aug 2012 | 3123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 220 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de cocos
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita fructoza
  • sare
  • 1 mana seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura seminte de in
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si rozmarin:

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si la nijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita. Peste drojdie am adaugat fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat drojdia cam 10-15 minuta pana cand au aparut basicute la suprafata acesteia.

Restul de apa calduta am amestecat-o cu leiul de cocos. Am adaugat treptat din amestecul de lichide si am framantat aluatul. 

Am lasat la dospit la loc caldut. 

Dupa ce si-a dublat volumul am framantat pentru scurt timp  si am lasat din nou la dospit.

Cand si-a dublat din nou volumul am adaugat semintele, rozmarinul si uleiul de masline si am modelat o painica pe care am asezat-o intr-o tava de chec. 

Am facut 3 crestaturi la supra fata painicii si am lasat-o sa mai creasca inainte de a o pune la copt. Dupa 15 minute am introdus painea in cuptor la 180 grade Celsius. 

Cand a fost frumos rumenita am scos painea din cuptor si am stropit crusta cu putina apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:37

Super arata painica ta! Abia astept sa mai treaca caldurile astea sa fac o painica de casa..

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:48

Cea mai gustoasa!

alldaycooking 1

07.08.2012, 21:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa