anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete

Biscuiti fragezi cu scortisoara

In Prajituri la 18 Sep 2013

Faina o cernem impreuna cu praful de copt . Untul(la temperatuta camerei) se freaca cu 150gr  zahar pana devine spuma . Adaugam esenta de vanilie , oul batut cu un praf de sare si faina amestecata inainte cu praful de copt. Framantam pana obtinem un aluat bine legat . Acest aluat...

Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)

In Prajituri la 17 Sep 2013

Pornim cuptorul la 180 grade Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul . Amestecam continuu. Punem si laptele .  Adaugam faina cernuta  si amestecata cu praful...

Placinta din piept de pui

In Pui la 17 Sep 2013

  Pieptul de pui il dam printr-un jet de apa rece, il taiem in fasii cam de grosimea unui deget si il punem intr-un bol cu putina sare si piper . In alt vas batem ouale cu putina sare si piper , punem laptele si faina si amestecam pana avem o compozitie omogena . Pregatim o...

Prajitura cu fructe (mure) si nutella

In Prajituri la 17 Sep 2013

Pornim cuptorul sa se incalzeasca Untul il tinem la temperature camerei pana cand se inmoaie. Intr-un bol punem untul si zaharul si il amestecam bine (cu mana sau mixerul ) pana cand se face ca si o crema. Faina , praful de copt si praful de sare le cernem si le adaugam peste untul...

Saleuri cu branza - reteta de la Gaby

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2013

Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are...

Dovlecel cu branza telemea

In Mancaruri de legume la 26 Aug 2013

Pregatim ingredientele :  dovleacul il curatam de coaja ; branza o razuim sau o zdrobim cu furculita ; untul il taiem cubulete , mararul il tocam marunt . Dovleacul il taiem rondele mai groase. Intr-o tava punem untul taiat bucati si peste asezam dovleacul . Deasupra punem piper si...

Bruschete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2013

Pregatim ciupercile : Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare . Usturoiul il curatam si tocam marunt . Intr-o tigaie punem la incins untul cu 1 lingura...

Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli

In Prajituri la 22 Aug 2013

Aluatul :  Pornim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron punem faina cernuta , praful de copt, zaharul, untul la temperatura camerei, smantana si amestecam bine . Vom obtine un aluat nelipicios si usor de intins .Intr-o tava (eu am folosit o tava de 30x20) , intind cu mana aluatul astfel...

Sos de usturoi cu rosii coapte

In Pt. carne la 21 Aug 2013

Rosiile le punem pe gratar la copt , sau intr-o tava pe aragaz . Usturoiul il curatam si zdrobim . Intr-un bol punem usturoiul si il frecam cu putina sare si ulei de masline , rosiile le curatam de coaja si le taiem cubulete mici sau o zdrobim si o adaugam peste usturoi. Peste taiem...

Sfecla rosie la cuptor cu carne de porc si sos de branza a la Jamie Oliver

In Jamie Oliver la 21 Aug 2013

Sfecla rosie coapta: - spalam bucatile de sfecla bine , si le punem in folie de aluminiu la cuptor sau in jar(asa a facut-o Jamie) pana cand se coace (o verificam :daca intra furculita atunci e oke) . -cand este coapta , o scoatem din cuptor si o decojim . Merge foarte usor coaja . -o...

Tofu in crusta crocanta

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Branza tofu o scoatem din cutie si o taiem bucati , mai groase (cam cat e grosimea unui deget). Dam bucatile rezultate prin faina , oul batut si fulgi de porumb sfarmati . Punem la incins intr-o tigaie ulei si punem bucatile de tofu. Le lasam sa se rumeneasca bine (cam 2 minute pe-o parte ,...

Bomboane de pandispan

In Dulciuri la 20 Aug 2013

Blatul :  Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul . Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de sare , adaugam galbenusurile amestecand usor . Punem si faina amestecata cu praful de copt si cacao ....

Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane

In Dulciuri la 20 Aug 2013

Blatul :  Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si putina sare , la ele adaugam zaharul vaniliat. , faina cu praful de copt si cacao si lingurile de...

Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi

In Peste la 19 Aug 2013

Macroul Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora . Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le batem . Pregatim o tigati antiaderenta in care punem ulei la incalzit . Fileurile de macrou le...

Gem de fructe (amestec)

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2013

Am curatat pepenele de coaja si l-am taiat bucati, perele le-am curatat de samburi si de coaja si le-am facut si pe ele bucati. Din prune am scos samburii si le-am lasat asa in jumatati, piersicile fara sambure taiate , in functie de cat au fost de mari in sferturi sau mai mici. Am razuit...

Liptauer in frunze de andive cu somon afumat (pasta de branza de vaci)

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2013

Branza de vaci se zdrobeste cu o furculita bine , se adauga smantana si branza sarata . Ardeiul se taie cubulete si se pune si el peste branza. Ceapa o razuim pe razatoarea mica . Mai putem adauga dupa dorinta frunze de patrunjel , marar , usturoi Le amestecam bine pe toate si o dam...

Pandispan cu cacao - Reteta de baza

In Torturi la 14 Aug 2013

Cum se prepara Pandispan cu cacao - Reteta de baza Pornim cuptorul la 180 grade C si pregatim tava . Separam albusul de galbenus. Albusurille le batem spuma tare cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile, le incorporam bine, mai punem coaja rasa de lamaie si daca doriti esente si faina...

Fructe de mare cu capere

In Fructe de mare la 14 Aug 2013

Decongelam fructele de mare . Ardeiul il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem untul si uleiul de masline la incins , si adaugam ardeiul, lasam putin la calit si peste punem fructele de mare . Lasam putin (cam 5 minute ) , punem vinul si cand incepe sa clocoteasca punem bulionul si...

Pulpe de pui pe pat de sare cu cartofi acordeon , morcovi si ceapa la cuptor

In Pui la 13 Aug 2013

Pulpe pe sare Spalam pulpele si le uscam cu servetele . Acoperim fundul unei tavi cu sare ( de mare , mai grunjoasa daca gasiti ) . Asezam pulpele uscate si punem la cuptor tava . Nu trebuie intoarse si nici acoperite . In circa 20 minute sunt gata . Cartofi acordeon la...

Legume la cuptor ( TURNUL BABEL )

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Curatam dovleacul si vanata , le taiem rondele si le punem putin cu sare. Pregatim o tava si punem putin ulei , si vom asambla totul astfel : o felie dovleac , una vanata , inca una de dovleac . Deasupra se pune o feliuta de rosie . Punem tava la cuptor pana se fac legumele , cand sunt aprope...

Inghetata cu piersici

In Prajituri la 8 Aug 2013

Se fierbe laptele cu zaharul si cu faina pana cand devine consistent , lasam la racit . Intre timp curatam piersicile si zdrobim . Cand s-a racit laptele cu zaharul si faina adaugam piersicile , vanilia si alte ingrediente daca doriti. Se pune in forma , cutie la congelator .Dupa 2 ore...

Chec cu cacao si fructe ( ca la mama )

In Prajituri la 8 Aug 2013

Pregatim forma de chec si pornim cuptorul . Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuna tare cu zaharul si putina sare, vanilia si daca doriti esente .Cand sunt spuma tare si nu se mai simte zaharul adaugam galbenusurile , in fir subtire uleiul si laptele . Amestecam bine si...

Negresa

In Prajituri la 7 Aug 2013

Ciocolata cu untul le topim impreuna pe bain marin si lasam sa se raceasca. Cand sunt reci adaugam zaharul, zaharul vaniliat si  ouale unul cate unul , dupa fiecare amestecam ca sa se omogenizeze si sa nu se taie. Cand terminam de adaugat ouale punem faina cu praful de copt si turnam...

Bulete de branza in stil spaniol

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2013

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina ,omogenizam bine . Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze gogoloase , amestecam pana cand aluatul se leaga si se  gateste faina ( gustam sa nu aiba gust de faina cruda , daca are mai lasam putin pe foc ),...

Ficatei in vin

In Pui la 6 Aug 2013

Ficatei ii spalam in apa rece , si ii curatam bine . Ceapa curatata si taiata cubulete sau pestisori o calim in putin ulei de floarea soarelui , adaugam peste ea ficateii scursi de apa si lasam sa sa prajeasca si ei putin. Adaugam paharul de vin alb , punem capac si lasam sa se fiarba ....

Tocana Ratatouille

In Mancaruri de legume la 6 Aug 2013

Spalam legumele , le curatam si taiem fideluta vinetele, dovlecelul, morcovul . Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul de arahide (se poate folosi si alt ulei ), se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc putin , se adauga vinetele si dovleacul si calim in continuare ,...

Clatite cu bere ( umplute cu gem de smochine )

In Prajituri la 1 Aug 2013

Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu. O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti ( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine ....

Mancare de vinete si dovleac

In Mancaruri de post la 1 Aug 2013

Spalam si curatam legumele . Ceapa o taiem si o calim in putin ulei. Cand este transparenta adaugam ardeiul , vanata (eu nu o curat de coaja , doar o spal bine) si dovleacul. Asezonam cu sare si piper,adaugam rosia fara coaja taiata in cubulete si putin bulion daca va place  si lasam...

Tarta cu pere , piersici si ciocolata

In Prajituri la 1 Aug 2013

Aluatul : Migdalele se toaca si se pun intr-un castron cu faina cernuta , zaharul, apa , praful de sare si untul taiat cubulete. Amestecam pana obtinem un aluat sfarmicios. Din aluat formam o bila, il invelim in folie si dam la frigider pentru 30 minute dupa care il intindem intr-o forma...

Ciorba taraneasca de vacuta

In Ciorbe la 31 Iul 2013

Cantitatile depinde de cantitatea pe care doriti sa o pregatiti . Mod de preparare: Carnea o spalam cu apa rece si o taiem cubulete . O punem la fiert si cand face spume luam cu lingura spuma . Legumele se curata si se taie separat in boluri . Adaugam morcovi, patrunjelul ...

Afisate 541 - 570 din 586 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]