![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 12.05.2021
publicat la 12.05.2021
publicat la 15.04.2021
Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de legume
Spalam legumele si le taiem in forma dorita si marimea dorita . Usturoiul trebuie maruntit sau taiat fulgi . Punem legumele ( fara rosii ) intr-un bol ,asezonam cu sare , lamaie si ulei de arahide si amestecam . Adaugam rosiile si cascavalul , mai punem putin ulei si amestecam . Se serveste...
Shake de pepene galben
Pepenele il curatam si taiem bucati . Il punem in blender , peste el punem laptele, smantana pentru frisca si gheata (daca doriti ) si mierea (sau zahar si in cantitatea dorita ) daca va place mai dulce atunci mai puneti . Pornim blenderul si cand e gata turnam in pahare , ornam cu frisca...
Ciocanele cu sos de vin si lapte de cocos
Curatam ciocanelele si le punem sa stea putin cu sare si piper . Incingem o tigaie si punem putin ulei . Punem pulpele si le lasam putin la rumenit. Adaugam vinul alb si lasam sa fiarba. Cand sunt pe jumatate facute adaugam laptele de cocos, usturoiul asa mare ( eventual crapat), si daca mai...
Smoothie de nectarine cu lapte de cocos
Spalam nectarinele , scoatem saburele si le punem in blender , peste ele punem mierea laptele de cocos, laptele si cuburi de gheata. Le blenduim pana ajung la consistenta dorita , si le punem in pahare sau cupe . Ornam cu frisca . Se mai pot adauga cuburi de gheata .
Rulada de napolitana cu nuca si nuca de cocos
Pregatim foaia de napolitana ( o punem pe un prosop ) eu asa am facut. Facem prima crema astfel : punem la topit zaharul , cand este topit si a capatat o culoare buna turnam apa peste si lasam pana se topeste tot zaharul ; vom adauga nuca macinata si daca doriti esente . Trebuie sa...
Vinete pane cu usturoi
Vinetele le spalam si le stergem , le taiem pe lung cam de un deget grosime . Le presarm cu sare si le lasam sa stea asa catva timp ( cand sunt gata lasa un suc ) . Intr-un castron batem ouale cu putina sare . Pregatim o tigaie in care sa prajim vinetele , punem ulei . Vinetele le dam...
Chiftele din carne de vita cu multe legume la cuptor
Carnea se toaca , legumele la fel si se pun intr-un castron mai inalt ( ca sa putem sa amestecam bine ) . Adaugam oul , sare , piper si pesmetul . Amestecam bine si lasam putin sa se odihneasca . Pregatim o tava in care punem hartie de copt , si pornim cuptorul Formam chiftelele ( de...
Piept de pui imbracat in bere
Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem fasii subtiri ( cam de un deget grosime ) . Intr-un castron punem pieptul de pui, sare si piper dupa gust si zeama de lamaie si il lasam la macerat cat timp va permiteti . Facem crusta de bere astfel: oul il batem cu putina sare , adaugam...
Biscuiti cu frisca si fulgi de migdale
Pentru inceput mixam untul cu zaharul pana se omogenizeaza bine . Adaugam oul , frisca ( eu am folosit smantana pentru frisca, dar merge si cu frisca vegetala ) , sarea si vanilia si mixam in continuare . La sfarsit adaugam faina in care am amestecat praful de copt si fulgi de migdale....
Legume la cuptor cu branza si mezel
Legumele se spala si se curata. Se taie cartoful, morcovul si dovleacul rondele subtiri, ceapa cum o preferati sau daca nu va place o puteti lasa deoparte. Un vas de iena sau altceva care se poate pune la cuptor se unge bine cu unt. Se aseaza in el cartofii si presaram putina sare,...
Ciorba de vara
Legumele se spala si se curata. Se taie toate si se pun in castronase separat. Eu tai ceapa pestisori, morcovii rondele, cartofii si dovlecii cubulete, varza fasii subtiri, rosia decojita se taie cubulete mici si patrunjelul marunt . Intr-o oala se pune uleiul si se caleste putin ceapa, cand...
Crema de zahar ars pe pat de piscot
Incalzim cuptorul la 180 grade Intr-o forma de tort sau o cratita pe care o puteti pune in cuptor se pun 3 linguri de zahar care se topesc. Se tapeteaza forma cu zaharul topit si il punem deoparte . Separam albusul de galbenus. Albusul il batem spuma tare cu 8 linguri de zahar, putina...
Prajitura rapida cu fructe (zmeura)
Ouale intregi le punem intr-un vas si le batem cu putina sare , zahar si zahar vanilat pana cand se fac ca si o crema . Usor adaugam uleiul avand grija sa nu se taie compozitia (in fir subtire amestecand continu ), se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt . Ungem...
Paine cu spanac
Faina se pune intr-un castron mai maricel , in mijloc se face o gaurica in care vom pune drojdia amestecata in prealabil cu laptele caldut , sarea , uleiul . Le amestecam putin , acoperim cu un prosop si lasam asa cam 30 minute . Intre timp spanacul se spala , se opareste in apa cu sare...
Briose cu caise si ciocolata
Pornim cuptorul la 180 grade. Ouale cu zaharul si zaharul vaniliat se pun intr-un bol si se mixeaza pana cand se fac spuma , se adauga in fir subtire uleiul ( ca si la maioneza); se amesteca pana se incorporeaza bine . Se adauga faina ( daca este prea subtire atunci se mai pot pune 1-2 linguri...
Biscuiti cu tarate de ovaz
Aprindem cuptorul la 180 grade, tapetam o tava cu hartie de copt . Intr-un castron punem toate ingredientele , le amestecam bine si formam din el bilute pe care le punem in tava. Dupa aproximativ 15 minute biscuitii sunt gata Daca doriti puteti sa-i glazurati, mie personal imi plac asa...