babi5

1

Bucataras
incepator

Timisoara Adresa de buletin este cea mentionata (Actualmente locuiesc la Denta nr,855 )

Bucataras din 01.02.2013

RETETE351
PRIETENI282
Retete / Dulciuri

Negresa cu spuma si smochine

In Prajituri la 8 Ian 2015

Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin otet, laptele si faina ( daca este cazul mai adaugati lapte sau faina, compozitia sa fie ca si la chec)...

Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela

In Prajituri la 31 Dec 2014

Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare  apoi incepem sa mixam bine pina devine  o spuma consistenta. Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus  cu...

Rotite cu miere

In Prajituri la 24 Dec 2014

500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri de miere fierbinte si framantam un aluat care sa poata fi usor intins. Il acoperim si il lasam 3 ore...

Prajitura Ana Schmitte

In Prajituri la 24 Dec 2014

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o...

Prajitura cu caramel a la merisor

In Prajituri la 23 Dec 2014

Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru...

Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat

In Prajituri la 13 Dec 2014

Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat...

Tort din orez cu pere

In Torturi la 7 Dec 2014

Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare....

Prajitura Gherman Schmith

In Prajituri la 5 Dec 2014

Faina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si galbenusurle de ou si framantam un aluat elastic, sa poata fi bine intins (daca este nevoie punem putin lapte)....

Fursecuri cu alune de padure si nuca

In Prajituri la 1 Dec 2014

Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de...

Chec pufos in doua culori

In Prajituri la 30 Noi 2014

Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml  apa si   esenta rom.Separam galbenusurile  de albusuri. Albusurile impreuna cu 5 linguri  apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare. Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina...

Placinta cu ( ludaie) dovleac

In Dulciuri la 24 Noi 2014

Faina se pune cernuta intr- un castron se  face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat  elastic. Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub  forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30...

Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos

In Prajituri la 22 Noi 2014

Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si  faina si amestecam bine; punem la o parte. Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si...

Cornuri cu alune de padure si nuca

In Prajituri la 19 Noi 2014

Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut. Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar,  iaurtul si  inca 100 ml lapte caldut, punem si...

Prajitura cu dovleac

In Prajituri la 19 Oct 2014

Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute. Intre timp...

Cornulete fragede cu gem de prune

In Prajituri la 19 Oct 2014

Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam...

Tort aniversar cu crema de ness

In Torturi la 18 Oct 2014

Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2...

Prajitura cu brinza dulce si fructe

In Prajituri la 11 Oct 2014

Faina se freaca  intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou. Se framinta un aluat  apoi se introduce in frigider  pentru 30 min. Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema...

Zwic puslen

In Prajituri la 3 Oct 2014

Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie  si-l punem la frigider pentru 30 min. Intre  timp...

Melcisori cu nuca si mac insiropati

In Dulciuri la 30 Sep 2014

Punem faina cernuta intr-un castron cu sarea si doua linguri zahar. Faramitam drojdia si o dizolvam cu putin lapte cald, facem o maia si o lasam sa creasca 10 minute. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar si incepem sa framantam. Cand suntem aproape spre terminare adaugam razatura de lamaie si untul topit....

Strudel cu mere si scortisoara

In Prajituri la 25 Sep 2014

Foile  de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt. Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.La capatul foilor punem...

Prajitura cu malai si fructe

In Prajituri la 20 Sep 2014

Se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, razatura de lamaie. Cand devine o compozitie cremoasa adaugam uleiul mixand in continuare, apoi adaugam iaurtul si mai mixam putin pana se incorporeaza bine. Faina alba si cea de malai le amestecam cu praful de...

Chec cu zahar ars si visine

In Prajituri la 6 Sep 2014

Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina  in ploaie  si albusele...

Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe

In Prajituri la 15 Aug 2014

Separam albusurile de galbenusuri, apoi  mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat. Galbenusurile  le mixam cu  4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa. Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam  putin apoi...

Prajitura Tango Schmitte

In Dulciuri la 14 Aug 2014

Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu...

Clatite

In Dulciuri la 12 Aug 2014

Se pune faina intr-un  castron, se adauga sarea , zaharul,zaharul vanilinat,razatura de lamie , ouale si laptele si incepem sa mixam adaugand apa minerala pina aducem  compozitia la consistenta  ( cum este frisca lichida). Mixam bine apoi lasam 15 min. aluatul  la...

Salata de pepene galben

In Dulciuri la 10 Aug 2014

Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un bol, se adauga zaharul si coniacul, se amesteca si se pune la rece. Se poate servi ca atare sau cu frisca sau inghetata. Pofta sa aveti.

Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata

In Prajituri la 2 Aug 2014

Pentru blaturi folsim cate 6 albusuri care se bat bine cu un varf de cutit de sare pana devin o spuma tare. Apoi se adauga treptat 6 linguri de zahar si un zahar vaniliat si mixam bine pana devine ca o bezea. Amestecam macul cu trei linguri faina si o jumatate praf de copt si incorporam cu o...

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 26 Iul 2014

Pregatim totul : fructele le spalam le lasam la scurs  , le feliem si le amestecam cu pesmetul.., faina o amestecam cu praful de copt. Ouale le separam albusul de galbenus, margarina o topim, si o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam bine  cu 300 gr zahar  si zaharul...

Prajitura cu ananas si piersici

In Dulciuri la 12 Iul 2014

Prima data am curatat persicile  apoi le-am feliat.Apoi am scurs ananasul, intr-o tava cu peretii mdi inaltin(45/35cm a mea) am asezat foile am avut trei bucati una am  sacrificato pentru a acoperii bine fundul tavi pe margini  am asezat piscoturile apoi cu sucul de la ananas...

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 6 Iul 2014

Foile de  placinta se lasa sa se dezghete la  temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul. Intr-o tava tapetata cu hartie de...

Afisate 1 - 30 din 104 retete    

Postari recente

publicat la 08.01.2015

Negresa cu spuma si smochine

publicat la 08.01.2015

Ciocanele cu lamie in Dry Cooker

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]