Tort din orez cu pere

de babi5 in Torturi, 7 Dec 2014 | 2788 vizualizari

 

Pe langa caietul meu cu retete am mai adunat si o gramada de decupaje din diferite reviste si ziare cu diverse retete. Cautand printre ele am descoperit aceasta reteta decupata dintr-un ziar cred ca din Agenda. Nu am facut-o niciodata, acum o testez si cred ca este o bunatate, rea nu poate fi fiindca are la ingrediente numai bunatati. Inca nu am taiat-o fiindca nu s-a racit dar pana termin de postat sper sa o pot taia. Iiiiim miroase atat de bine!
UPDATE: Fetelor l-am taiat, este o minunatie, dar sa puneti drojdie neaparat si cred ca ar trebui cu 100 ml lapte mai mult cand se fierbe orezul fiindca se simte un picut

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 200 gr. orez
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 2 linguri coniac (eu am pus rom)
  • 1 portocala, coaja (eu am pus 1 lingurita esenta lamaie)
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita drojdie uscsta (eu am pus praf de copt)
  • 200 gr. pesmet
  • 3 pere (eu am pus 4 ca mi s-au parut mici)
  • 2 linguri ulei (pentru uns tava)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din orez cu pere:

Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare. Cand devin suficient de tari adaugam zaharul treptat si mixam pana la dizolvare, apoi adaugam galbenusurile mixand in continuare pana devine albicioasa la culoare.

180 gr pesmet amestecam cu drojdia uscata (eu, praf de copt) punem in ouale batute, adaugam esenta de lamaie sau coaja de portocala, cele doua linguri de coniac (eu am pus rom), se adauga si orezul. Se amesteca bine apoi adaugam si perele, le incorporam cu ajutorul paletei.

Ungem o tava de tort cu pereti detasabili (eu am folisit o cratita fiindca tava mi s-a defectat), o tapetam cu 20 grame pesmet, punem compozitia obtinuta si introducem  in cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Scoatem, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf.

Tortuletul este gata pentru a fi servit. Sa va fie de  folos si reteta mea

TIPS-URI

1

Reteta originala prevede coaja de portocala si 2 linguri de coniac. Eu am adaptat-o cu ce am avut, in loc de coniac am pus rom si in locul cojii de portocala am pus esenta lamaie

2

De asemenea prevede 1 lingurita drojdie uscata, eu am pus un praf de copt (dar cred ca tebuie respectat cu drojdie fiindca am impresia ca nu a crescut sufiicient)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din orez cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu prune uscate