Se separa albusul de galbenus, apoi se mixeaza albusul bine pana devine o spuma lucioasa. Se adauga zaharul treptat mixind in continuare. Galbenusurie se freaca bine cu uleiul, zaharul vaniliat, razatura de lamaie si iaurtul, apoi se amesteca cu albusul si se mai mixeaza 5 minute. Faina se...
Prima data am spalat borcanele si le-am sterilizat in cuptor 10 minute. Apoi am pus visinele intr-un vas mai mare si am turnat apa peste ele (in caz ca au si "carne" sa iasa afara) Apoi am inceput sa scot samburii (care a durat vreo trei ore) Dupa ce am terminat am pus zaharul si...
Se curata capsunile, se spala bine si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine apa, apoi se paseaza bine. Frisca se pune intr-un castron o mixam bine pana isi mareste volumul, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam capsunile si mai mixam 2-3 minute.
Inghetata...
Intr-un castron punem faina cernuta ,amestecam cu praful de sare cacao si praful de copt ,apoi frecam bine cu margarina adaugam zaharul si ouale intregi si esenta de rom si facem un aluat care sa-l putem lucra (la nevoie adaugam 1-2 linguri lapte ).
Punem la frigider pentru 30...
Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide. Se farimiteaza biscuitii cu un facalet (se pune intr-o punga de plastic sa nu cada pe jos )zaharul il caramelizam si il dizolvam cu 200 ml apa ,margarina o topim .Intr-un castron punem biscuitii farimitati, amestecam...
Separam ouale albusul de galbenus, apoi punem un praf sare in albusuri si incepem sa mixam bine pana devine o spuma tare. Adaugam 100 gr zahar treptat cu zaharul vaniliat si mixam in continuare pana zaharul se dizolva bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in albus de sus in...
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 150 gr zahar praf (jumatate din cantitate). Se mixeza bine ca o bezea, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Cu cealalata jumatate de zahar mixam bine galbenusurile cu zaharul vaniliat, esenta...
Se pune laptele la fiert cu 2 zahar vaniliat si 6 linguri zahar. Cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu, sa nu se faca cocoloase. Intr-o tava unsa cu putin unt (eu am tapetat cu hartie de copt, dar nu recomand, datorita grisului se dezlipeste greu), se...
Se pune faina cernuta intr-un castron, se face un cuib, se pune laptele cald, zaharul si sarea. Se pune si drojdia si se face o maia, care se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga uleiul si razatura de lamaie si doua galbenusuri de ou. Se framinta bine ca si aluatul de cozonoac (daca...
Se pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune putin lapte cald, zaharul, praful de sare si drojdia. Se omogenizeaza (se face o maia) si se lasa 10 minute la loc cald sa creasca, dupa care adaugam razatura de lamaie, zaharul vaniliat si galbenusurile. Framantam bine. Lasam sa...
Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga praful de sare si putin lapte. Se face o coca care se subtiaza cu laptele ramas, pana se obtine...
Se bat galbenusele cu zaharul pina se albesc, se adauga untul topit si racit, apoi treptat se adauga laptele amestecind continuu cu mixerul la viteza mica .
Se adauga aromele .
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao, amestecind incet,de jos in sus...
Mai intii pregatim compzitia pentru pandispan .
Separam albusurile de galbenusuri ,apoi albusurile le punem cu un praf de sare in ele si incepem sa le mixam bine.
Cind spuma este sticloasa adaugam zaharul treptat mixind in continuare bine ,adaugam galbenusurile si mixam in continuare...
Prima data macinam macul si-l amestecam cu iaurtul si zaharul vaniliiat si stafidele il lasam la o parte .
Spargem ouale intr -un castron, le mixam bine apoi adaugam treptat zaharul si mixam pina devine cremos.
Adaugam treptat si uleiul si mai mixam in continuare, apoi...
Se fac trei blaturi in urmatorul mod: 5 oua se separa, albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu 2 linguri de apa si putina sare. Cand albusul devine sticlos se adauga treptat 6 linguri zahar, un zahar vaniliat, se mixeaza bine, apoi se adauga galbenusurile. Se mai mixeaza pana compozitia...
Prima data separam 10 oua, albusul de galbenus. Apoi albusul il mixam bine pana devine sticlos, adaugam 10 linguri de zahar treptat si mixam in continuare pana zaharul se topeste. Adaugam si 2 zahar vaniliat, adaugam galbenusurile treptat si mixam mai departe. Apoi se adauga faina...
Se pune praful de chec impreuna cu laptele,untul moale si (eu am pus ulei ),se mixeaza putin la viteza minima apoi 3 min. la viteza maxima.
Se adauga fulgi de ciocolata si compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina .
Se introduce tava in cuptorul in...
Am pus apa, sarea si uleiul intr-o cratita si am pus la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus faina toata si am amestecat repede pana s-a obtinut un aluat bine legat. Am dat de-o parte si am amestecat mereu sa iasa cat mai mult aburul din aluat. Apoi se adauga ouale pe rand mixand mereu cu...
Se spala bine orezul apoi se pune la fiert cu praful de sare si cu apa. Cand apa a scazut se adauga laptele fierbinte si smochinele taiate bucatele mici. Se adauga 2 zahar vaniliat si 200 gr zahar. Cand orezul este bine fiert se da la o parte si se lasa sa se raceasca.
Intre timp separam...
Amestecam faina cernuta cu praful de copt , dupa care adaugam margarina si untura si frecam bine impreuna cu faina.
Adaugam galbenusurile de ou,200 gr.zahar (il macinam ),esenta de lamaie si smintina.
Framintam pina obtinem un aluat suficient de elastic sa poata fi intins (daca mai...
Prima data faramitam cu facaletul biscuitii, apoi caramelizam 200 gr zahar cu 200 ml apa. Lasam sa se dizolve zaharul bine, stafidele le punem intr-un castronel la inmuiat, apoi margarina o taiem marunt si frecam bine cu biscuitii. Adaugam cacaoa, stafidele, zaharul vaniliiat, esenta de rom si...
Se pune faina, cacaoa si un praf copt intr-un castron si se amesteca bine, apoi se taie bucatele mici margarina si se freaca bine impreuna cu faina, cacaoa si praful de copt. Se adauga 2 galbenusuri, 150 gr zahar, esenta de migdale si iaurtul Activia. Se framanta un aluat care sa se poata intinde...
Prima data lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei .
Apoi se taie dreptunghiuri.
Crestam cu ajutorul unui cutit fiecare dreptunghi in parte ,brinzica o amestecam cu grisul fiindca este putin fluida, apoi punem pe fiecare dreptunghi cite o lingura si-l rulam .
Asezam intr-o...
Se pune faina amestecata cu praful de copt intr-un castron ,se adauga untura si margarina si se freaca bine cu faina.
Se adauga zaharul ,oul intreg ,nuca de cocos,zaharul vaniliat ,esenta si lingura de smintintina.
Se framinta un aluat mai consistent in asa fel incit sa se poata...
Mai intai ne ocupam de aluat: intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi adaugam untura, margarina si coaja de lamaie. Se freaca faina bine cu margarina si untura, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si putin lapte si se framanta bine pana...
Se curata merele si se dau prin razatoare. Apoi se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul, zaharul vaniliat si esenta de lamaie si se mixeaza in continuare pana devine ca si o crema. Se adauga apoi uleiul treptat mixand in continuare, apoi adaugam laptele si faina...
Prima data am tapetat peretii tavilor de chec cu foile de napolitane, peretii laterali si fundul tavii.
Apoi am topit ciocolata cu 350 ml frisca. Dupa topire dam la o parte si lasam sa se raceasca. Intre timp inmuiem gelatina in 100 ml apa si lasam sa se dizolve (sa-si mareasca volumul) Mixam...
Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi adaugam uleiul la galbenusuri si se mixeaza si ele bine. Se amesteca albusurile cu galbenusurile,...
Prima data am spalat ouale, apoi le-am separat albusul de galbenus. Intr-un castron in care am pus albusurile adaugam un varf de cutit sare si incepem sa mixam bine. cand albusul devine sticlos adaugam treptat 8 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vaniliat si mixam bine pana la dizolvarea...
Se lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua.
Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine o crema albicioasa. Adaugam uleiul treptat, treptat si mixam in continuare, adaugam apoi grisul...
Chec cu visine
Se separa albusul de galbenus, apoi se mixeaza albusul bine pana devine o spuma lucioasa. Se adauga zaharul treptat mixind in continuare. Galbenusurie se freaca bine cu uleiul, zaharul vaniliat, razatura de lamaie si iaurtul, apoi se amesteca cu albusul si se mai mixeaza 5 minute. Faina se...
Visine pentru prajituri
Prima data am spalat borcanele si le-am sterilizat in cuptor 10 minute. Apoi am pus visinele intr-un vas mai mare si am turnat apa peste ele (in caz ca au si "carne" sa iasa afara) Apoi am inceput sa scot samburii (care a durat vreo trei ore) Dupa ce am terminat am pus zaharul si...
Inghetata de capsuni
Se curata capsunile, se spala bine si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine apa, apoi se paseaza bine. Frisca se pune intr-un castron o mixam bine pana isi mareste volumul, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam capsunile si mai mixam 2-3 minute. Inghetata...
Prajitura cu crema de vanilie
Intr-un castron punem faina cernuta ,amestecam cu praful de sare cacao si praful de copt ,apoi frecam bine cu margarina adaugam zaharul si ouale intregi si esenta de rom si facem un aluat care sa-l putem lucra (la nevoie adaugam 1-2 linguri lapte ). Punem la frigider pentru 30...
Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide
Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide. Se farimiteaza biscuitii cu un facalet (se pune intr-o punga de plastic sa nu cada pe jos )zaharul il caramelizam si il dizolvam cu 200 ml apa ,margarina o topim .Intr-un castron punem biscuitii farimitati, amestecam...
Chec cu fulgi de ciocolata si cacao
Separam ouale albusul de galbenus, apoi punem un praf sare in albusuri si incepem sa mixam bine pana devine o spuma tare. Adaugam 100 gr zahar treptat cu zaharul vaniliat si mixam in continuare pana zaharul se dizolva bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in albus de sus in...
Briose cu visine
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 150 gr zahar praf (jumatate din cantitate). Se mixeza bine ca o bezea, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Cu cealalata jumatate de zahar mixam bine galbenusurile cu zaharul vaniliat, esenta...
Placinta saseasca
Se pune laptele la fiert cu 2 zahar vaniliat si 6 linguri zahar. Cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu, sa nu se faca cocoloase. Intr-o tava unsa cu putin unt (eu am tapetat cu hartie de copt, dar nu recomand, datorita grisului se dezlipeste greu), se...
Cornuri cu rahat
Se pune faina cernuta intr-un castron, se face un cuib, se pune laptele cald, zaharul si sarea. Se pune si drojdia si se face o maia, care se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga uleiul si razatura de lamaie si doua galbenusuri de ou. Se framinta bine ca si aluatul de cozonoac (daca...
Gogosi
Se pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune putin lapte cald, zaharul, praful de sare si drojdia. Se omogenizeaza (se face o maia) si se lasa 10 minute la loc cald sa creasca, dupa care adaugam razatura de lamaie, zaharul vaniliat si galbenusurile. Framantam bine. Lasam sa...
Clatite cu gem de prune
Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga praful de sare si putin lapte. Se face o coca care se subtiaza cu laptele ramas, pana se obtine...
Prajitura desteapta cu cacao
Se bat galbenusele cu zaharul pina se albesc, se adauga untul topit si racit, apoi treptat se adauga laptele amestecind continuu cu mixerul la viteza mica . Se adauga aromele . Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao, amestecind incet,de jos in sus...
Cuburi cu cocos
Mai intii pregatim compzitia pentru pandispan . Separam albusurile de galbenusuri ,apoi albusurile le punem cu un praf de sare in ele si incepem sa le mixam bine. Cind spuma este sticloasa adaugam zaharul treptat mixind in continuare bine ,adaugam galbenusurile si mixam in continuare...
Placinta cu mac, stafide si iaurt
Prima data macinam macul si-l amestecam cu iaurtul si zaharul vaniliiat si stafidele il lasam la o parte . Spargem ouale intr -un castron, le mixam bine apoi adaugam treptat zaharul si mixam pina devine cremos. Adaugam treptat si uleiul si mai mixam in continuare, apoi...
Prajitura Petre Roman
Se fac trei blaturi in urmatorul mod: 5 oua se separa, albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu 2 linguri de apa si putina sare. Cand albusul devine sticlos se adauga treptat 6 linguri zahar, un zahar vaniliat, se mixeaza bine, apoi se adauga galbenusurile. Se mai mixeaza pana compozitia...
Tort de ciocolata
Prima data separam 10 oua, albusul de galbenus. Apoi albusul il mixam bine pana devine sticlos, adaugam 10 linguri de zahar treptat si mixam in continuare pana zaharul se topeste. Adaugam si 2 zahar vaniliat, adaugam galbenusurile treptat si mixam mai departe. Apoi se adauga faina...
Chec rapid cu fulgi de ciocolata
Se pune praful de chec impreuna cu laptele,untul moale si (eu am pus ulei ),se mixeaza putin la viteza minima apoi 3 min. la viteza maxima. Se adauga fulgi de ciocolata si compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina . Se introduce tava in cuptorul in...
Eclere cu crema de vanilie
Am pus apa, sarea si uleiul intr-o cratita si am pus la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus faina toata si am amestecat repede pana s-a obtinut un aluat bine legat. Am dat de-o parte si am amestecat mereu sa iasa cat mai mult aburul din aluat. Apoi se adauga ouale pe rand mixand mereu cu...
Budinca de orez cu smochine
Se spala bine orezul apoi se pune la fiert cu praful de sare si cu apa. Cand apa a scazut se adauga laptele fierbinte si smochinele taiate bucatele mici. Se adauga 2 zahar vaniliat si 200 gr zahar. Cand orezul este bine fiert se da la o parte si se lasa sa se raceasca. Intre timp separam...
Cornulete fragede cu rahat
Amestecam faina cernuta cu praful de copt , dupa care adaugam margarina si untura si frecam bine impreuna cu faina. Adaugam galbenusurile de ou,200 gr.zahar (il macinam ),esenta de lamaie si smintina. Framintam pina obtinem un aluat suficient de elastic sa poata fi intins (daca mai...
Diplomat din biscuiti cu spuma caramel
Prima data faramitam cu facaletul biscuitii, apoi caramelizam 200 gr zahar cu 200 ml apa. Lasam sa se dizolve zaharul bine, stafidele le punem intr-un castronel la inmuiat, apoi margarina o taiem marunt si frecam bine cu biscuitii. Adaugam cacaoa, stafidele, zaharul vaniliiat, esenta de rom si...
Prajitura cu branza dulce si iaurt
Se pune faina, cacaoa si un praf copt intr-un castron si se amesteca bine, apoi se taie bucatele mici margarina si se freaca bine impreuna cu faina, cacaoa si praful de copt. Se adauga 2 galbenusuri, 150 gr zahar, esenta de migdale si iaurtul Activia. Se framanta un aluat care sa se poata intinde...
Buseuri din foietaj cu branza dulce, ananas si nuca
Prima data lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei . Apoi se taie dreptunghiuri. Crestam cu ajutorul unui cutit fiecare dreptunghi in parte ,brinzica o amestecam cu grisul fiindca este putin fluida, apoi punem pe fiecare dreptunghi cite o lingura si-l rulam . Asezam intr-o...
Cornulete cu nuca de cocos
Se pune faina amestecata cu praful de copt intr-un castron ,se adauga untura si margarina si se freaca bine cu faina. Se adauga zaharul ,oul intreg ,nuca de cocos,zaharul vaniliat ,esenta si lingura de smintintina. Se framinta un aluat mai consistent in asa fel incit sa se poata...
Prajitura cu mac
Mai intai ne ocupam de aluat: intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi adaugam untura, margarina si coaja de lamaie. Se freaca faina bine cu margarina si untura, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si putin lapte si se framanta bine pana...
Prajitura cu mere
Se curata merele si se dau prin razatoare. Apoi se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul, zaharul vaniliat si esenta de lamaie si se mixeaza in continuare pana devine ca si o crema. Se adauga apoi uleiul treptat mixand in continuare, apoi adaugam laptele si faina...
Prajitura Acoperis de casa
Prima data am tapetat peretii tavilor de chec cu foile de napolitane, peretii laterali si fundul tavii. Apoi am topit ciocolata cu 350 ml frisca. Dupa topire dam la o parte si lasam sa se raceasca. Intre timp inmuiem gelatina in 100 ml apa si lasam sa se dizolve (sa-si mareasca volumul) Mixam...
Chec marmorat
Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi adaugam uleiul la galbenusuri si se mixeaza si ele bine. Se amesteca albusurile cu galbenusurile,...
Prajitura Kinder
Prima data am spalat ouale, apoi le-am separat albusul de galbenus. Intr-un castron in care am pus albusurile adaugam un varf de cutit sare si incepem sa mixam bine. cand albusul devine sticlos adaugam treptat 8 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vaniliat si mixam bine pana la dizolvarea...
COZONAC CU MAC CU FOI DE PLACINTA
Se lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua. Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine o crema albicioasa. Adaugam uleiul treptat, treptat si mixam in continuare, adaugam apoi grisul...