Gogosi

de babi5 in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 4053 vizualizari

 

Cred ca este cel mai popular desert. Cu siguranta ca fiecare dintre voi le-ati incercat, fiindca sunt spornice si gustoase, cu tot felul de dulceturi, ciocolata alaturi. Am folosit un kg de faina fiindca sunt copilasi multi care abia apuca sa-si puna o lingura de finetti pe gogosica si sa o savureze cu mare placere. Dintr-un kg de faina au iesit 45 bucati potrivite ca marime

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • razatura de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 700 ml lapte
  • 500 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • zahar praf
  • 1 praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune  faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune putin lapte cald, zaharul, praful de sare si drojdia. Se omogenizeaza (se face o maia) si se lasa 10 minute la loc cald sa creasca, dupa care adaugam razatura de lamaie, zaharul vaniliat si galbenusurile. Framantam bine. Lasam sa creasca bine. Dupa ce a crescut intindem aluatul si taiem gogosile cu un cerc de inox sau cu un pahar. Le mai lasam sa creasca 10 minute, asa taiate, dupa care le punem la prajit in uleiul deja incins bine. Le intoarcem pe ambele parti, le scoatem pe o tava pe care am pus hartie absorbanta (pentru surplusul de ulei ) apoi le pudram cu zahar praf sau dupa preferinta se servesc cu dulceata sau crema de ciocolata.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se servesc pudrate cu zahar praf sau diverse dulceturi sau crema de ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi