babi5

1

Bucataras
incepator

Timisoara Adresa de buletin este cea mentionata (Actualmente locuiesc la Denta nr,855 )

Bucataras din 01.02.2013

RETETE351
PRIETENI282
Retete / Dulciuri

Cozonac cu nuca si mac

In Dulciuri la 23 Dec 2013

Se pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si incepem sa framantam (am precizat faina cat cuprinde) bine pana devine o coca elastica. Acoperim vasul...

Karamel Schmite

In Prajituri la 23 Dec 2013

Punem faina intr-un castron, adaugam bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, apoi frecam bine cu margarina sau untul. Adaugam zaharul vaniliat, zaharul, oul intreg si smantana si framantam o coca elastica, ca sa se poata intinde bine. Lasam la o parte pentru 30 minute. Intre timp...

Kokos Schmite

In Prajituri la 23 Dec 2013

Pentru blat amestecam bine zaharul, zaharul vaniliat, mierea, margarina si mixam bine totul, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza un picut apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava (35/30) si introducem in cuptorul incalzit la 180 grade .Cand blatul este...

Foietaj cu gem de prune si Ceva fin dela Delaco

In Dulciuri la 6 Dec 2013

Am lasat foietajul la decongelat ,apoi am golit gemul din borcan si l-am amestecat  cu pesmetul  (ca sa nu curga din aluat  la copt ) Apoi am intins foietajul,  nu prea subtire, si l-am taiat in 8  bucati mai maricele. Fiecare bucata am taiat-o fisiute pe lateral...

Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata

In Prajituri la 16 Noi 2013

Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de  amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura. Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua  (cu tot cu albus). Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte...

Chec marmorat

In Prajituri la 13 Noi 2013

Am separat ouale, apoi cu mixerul am batut bine albusurile pana s-a format spuma tare. Am adaugat zaharul pe rand mixind incontinuu, apoi am adaugat uleiul si laptele rece. Am mai mixat putin apoi am adaugat galbenusurile, continuind sa mixez bine. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si...

Tort de ciocolata cu visine

In Torturi la 13 Noi 2013

Pentru blat folosim: 12 oua pe care le separam albusul de galbenus. Intr-un castron mai mare punem albusurle in care adaugam un varf de cutit de sare si doua linguri de apa rece, apoi batem bine cu mixerul pana se intareste bine. Luam 13 linguri de zahar si adaugam treptat in albus mixind...

Desertul saracului

In Dulciuri la 10 Noi 2013

Se pune apa cu sarea la fiert. Cand apa clocoteste adaugam faina in ploaie amestecind continuu sa nu faca cocoloase. Lasam sa fiarba 15 minute, apoi punem in formele de silicon putin umede, lasand sa se raceasca putin pentru a se modela dupa forma. Intoarcem formele pe un platou de desert cu...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

In Torturi la 3 Noi 2013

Prima data caramelizam 150 gr zahar cu 300 ml apa . Apoi punem la fiert 1 l de lapte cu 300 gr zahar si zaharul vaniliat ,intr-un castron omogenizam praful de budinca cu 300 ml lapte rece ,apoi cind laptele clocoteste turnam budinca si lasam sa fiarba 5 min . Amestecind continu. Lasam...

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

In Prajituri la 16 Oct 2013

Se pune faina intr-un castron, amestecam cu praful de copt si putina sare. Adaugam untura si frecam cu faina bine, apoi adaugam zaharul, Ceva Fin de la Delaco, zaharul vaniliat, esenta de lamaie si coaja de lamaie confiata si framantam un aluat elastic, ca sa poata fi intins. Punem coca obtinuta...

Fursecuri cu rahat

In Prajituri la 14 Oct 2013

Punem faina intr-un castron si amestecam cu sarea, zaharul vaniliat si praful de copt, apoi adaugam untul. Frecam bine, dupa care adaugam galbenusurile de ou, zaharul si smantana sau laptele. Framantam un aluat care sa nu fie nici prea tare, nici prea moale, sa se poata lucra cu aparatul de...

Compot de gutui

In Sirop / Compot la 3 Oct 2013

Am curatat gutuile le-am  taiat felii  le-am spalat  ,  apoi  am facut  siropul din apa si zaha, am dat in clocot apoi am adaugat  gutuile  si scortisoara ,lasam sa fiarba pina se inmoaie adaugam conservantul si mai lasam sa dea un clocot . Apoi l-am pus...

Pariziene cu magiun de prune

In Dulciuri la 3 Oct 2013

Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea, am adaugat drojdia, sarea si zaharul peste care am pus laptele cald, am facut o maia si am lasat 10 minute sa creasca. Apoi am topit margarina, am adaugat zaharul vaniliat, 2 galbenusuri, razatura de lamaie si margarina topita. Am ...

Prajitura cu branza dulce si Ceva fin de la Delaco

In Prajituri la 2 Oct 2013

Intr-un castron spargem 2 oua, adaugam 9 linguri de zahar si mixam bine pina devine albicios. Adaugam si 9 linguri ulei mixand in continuare, apoi adaugam zaharul vaniliat si laptele. Mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata bine cu praful de copt. Adaugam faina in ploaie amestecand-o ...

Prajitura cu crema de vanilie si caramel

In Prajituri la 1 Oct 2013

Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara  procedam astfel : Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile  cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat  pina devine  cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa...

Sapca de cazac

In Prajituri la 27 Sep 2013

Se separa ouale  alulbusul de galbenus, punem albusul intr-un castron cu cele 10 linguri de apa si un virf de cutit de sare  si mixam bine  pina  albusurile devin spuma  tare. Apoi adaugam galbenusurile Se mai mixeaza un picut pina se incorporeaza bine ,apoi adaugam...

Budinca de capsuni si ciocolata

In Dulciuri la 4 Sep 2013

Se pun intr-o cratita 400 ml lapte cu 4 linguri zahar si apoi il punem la fiert. Cind clocoteste  adaugam  praful de budinca  dizolvat cu 100 ml lapte, lasam sa  clocoteasca 5 minute apoi turnam in formele dorite pe care le udam putin inainte de a turna budinca (se scoate mai...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 30 Aug 2013

Mai intii spalam merele si le dam prin razatoare, apoi adaugam 300 gr zahar si scortisoara si  le punem la calit. Lasam sa dea in clocot, apoi adaugam grisul, mai lasam 10 min pe foc impreuna cu grisul apoi le luam la o parte si lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem faina si o...

Galuste cu prune ca la Denta

In Dulciuri la 29 Aug 2013

Prima  data am curatat cartofii si i-am pus la fiert cu putina sare. Cat au fiert cartofii am pus grisul in ulei incins si l-am rumenit. Am adaugat scortisoara, 150 gr zahar si am adaugat apa calduta tot cate un picut, pana grisul se inmoaie bine si-si mareste volumul (trebuie sa ramana asa...

Prajitura rasturnata cu prune

In Prajituri la 24 Aug 2013

Prima data desimburim prunele,taiem nuca . Apoi intr-o cratita caramelizam 300 gr zahar si am tapetata o tava de 45/35 cm peste tot fundul tavii ,apoi am taiat fisiute de unt din 50 gr apoi am pus simburii de nuca dupa care am asezat prunele cu partea desimburita in jos. Dupa care am...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 20 Aug 2013

Am cules prunele,le-am spalat si le-am  desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi . A doua zi le-am pus la fiert. Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat  sa fiarba la foc mic . Eu am...

Compot de prune a la Mala

In Sirop / Compot la 19 Aug 2013

Am cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste prune. Am pus la fiert si din momentul cind incepe sa fiarba lasam sa dea un clocot si oprim. Apoi...

Tort cu fructe

In Torturi la 15 Aug 2013

Intr-o oala se pun la fiert 400 ml lapte cu 400 gr zahar. Separat se bat 5 oua. se bat bine cu 100 gr zahar si 100 ml lapte ,apoi se toarna peste  laptele fiert cu zaharul. Se mesteca in continuu sa nu se prinda de fund pina se ingroasa ca si o smintina(De preferat  este sa se...

Prajitura Baragan

In Prajituri la 15 Aug 2013

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se  framinta si se se pune la rece. Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi...

Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara

In Dulceata / Gem la 6 Aug 2013

Am spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix  cu sase linguri de zahar , sucul de lamie   si scortisoara. Am amestecat bine si am pus la fiert 20 min, apoi am adaugat restul zaharului si am mai lasat sa clocoteasca...

Prajitura rasturnata cu pere si piersici

In Prajituri la 1 Aug 2013

Prima  data am curatat fructele le-am taiat fisiute apoi cu un pahar de zahar le-am pus la fiert Nu le-am lasat sa fiarba prea tare fiindca mai stau si in cuptor .. Apoi  pahar de zahar am caramelizat si am tapetat   fundul tavii  cu el. Am lasat sa se raceasca apoi am...

Rasturnata cu banane a la Mala

In Prajituri la 24 Iul 2013

Am spart ouale intr-un castron si am frecat impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pina a devenit o spuma albicioasa, apoi am adaugat coaja de lamaie si uleiul. Am mai frecat 5 minute, am adaugat laptele, amestecand pina s-a incorporat bine, apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, am...

Chec marmorat cu visine din visinata

In Prajituri la 20 Iul 2013

Intr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar si zaharul vaniliat si am frecat bine pina  s-a dizolvat zaharul, am adaugat untul (sa fie suficient de moale )  sa se poata omogeniza bine  cu ouale si zaharul, am mai frecat pina devine spumant,apoi am adaugat...

Cirighele

In Dulciuri la 25 Iun 2013

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2013

 Am spalat bine  caisele  ,apoi le-am oparit  ca sa le pot curata pielita  sa nu pierd mult la  curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai  mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele  am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul ....

Afisate 61 - 90 din 104 retete    

Postari recente

publicat la 08.01.2015

Negresa cu spuma si smochine

publicat la 08.01.2015

Ciocanele cu lamie in Dry Cooker

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]