Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara

de babi5 in Dulceata / Gem, 6 Aug 2013 | 6053 vizualizari

 

Am facut si citeva borcane de dulceata ,manopera fiind aproape indentica ..

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata de 10 l de ringlote (prune)
  • 3 plicuri de gel fix dr. Oetker
  • sucul de la o lamie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 kg de zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara:

Am spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix  cu sase linguri de zahar , sucul de lamie   si scortisoara.

Am amestecat bine si am pus la fiert 20 min, apoi am adaugat restul zaharului si am mai lasat sa clocoteasca la foc mare trei minute. Am spumat, apoi am pus  compozitia in borcanele bine sterilizate .. Le-am intors dupa inchidere pe fiecare cu capacul in jos pentru 5 min .

Pofta mare ! si sa va fie camarile pline ..

TIPS-URI

1

Bun cred eu la clatite ,la mic dejun,la prajituri..

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ianculubita 1

07.08.2013, 09:54

trebuie sa fie buna,dar pe la noi aceste fructe se chiama corcoduse sau sunt alta ceva???

Rocsi 1

07.08.2013, 12:00

Harnicuto

babi5 1

07.08.2013, 21:22

Mai de sila bucuros rocsi ,,,glumeam chiar am facut cu placere de acuma trec la dulceturi marmelade de prune ca se rup crengile ,facem si zeama de prune .. si vine buulionul si zacusca ..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]