Perisoare:
Carnea de pui se marunteste si se condimenteaza.Ceapa se poate pune in robot sau se poate toca foarte marunt cu un cutit.Carnea se amesteca cu ceapa,oul si orezul!Se amesteca bine.
Intr-o oala incapatoare se pune apa si delikat si se pune la fier.Cand da in clocot,se da focul...
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste in cateva linguri de ulei.Cand s-a rumenit carnea se scoate pe o farfurie.In uleiul in care am rumenit carnea se caleste ceapa si ardeiul,apoi se adauga carnea.Cartofii se curata si se taie cubulete,se pun peste legume si...
Puiul se condimenteaza cu sare,piper si chili si se prajeste in ulei.Cand este gata se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.Din ceaun se mai da deoparte ulei(daca este prea mult) si se pune ceapa inmpreuna cu usturoiul tocat.Se calesc 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga sucul de rosii si...
Puneti carnea la fiert aprox 1h;verificati daca e fierta cat de cat.Adaugati ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul cubulete si lasati la foc pana se fierb legumele.
Daca au fiert legumele adaugati fideaua si mariti focul.Spre final adaugati borsul si...
Ciocolata se topeste impreuna cu untul si se omogenizeaza;se lasa la racit.Cand amestecul de unt si ciocolat este rece se adauga cele doua oua pe rand,mixand bine dupa fiecare.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna intr-o tava(28x18),tapetata cu hartie...
Carnea se fierbe aprox 30 de minute.Intr-o tigaie se calesc legumele pana se inmoaie(morcovul si ardeiul cubulete,ceapa tocata marunt,pastarnacul dat pe razatoare).Legumele calite se pun in ciorba impreuna cu orezul.Se mai fierbe ciorba pana ce orezul si zarzavaturile sunt fierte. Smantana...
Intr-o tigaie adanca se pun ficateii condimentat, fara ulei si se lasa pe foc, intorcandu-i pe toate partile pana se evapora toata apa, apoi se pun 3 linguri de ulei. Dupa ce se rumenesc putin ficateii se adauga ceapa si usturoiul si se inabuse impreuna. Peste ficatei se pun ciupercile...
Intr-o tigaie fara coada sau cu o coada detasabila se pune carnea de pui condimentata si kaizerul sa se rumeneasca. Ouale se bat cu un praf de sare si piper si se toarna in tigaie (focul dat la minim). Peste oua se aseaza ardeiul taiat fasii, ciupercile taiate felii si cascavalul taiat felii...
Blat:
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Ouale se separa.Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina,cacaua...
Aluat:
Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga uleiul,laptele si vanilia.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt;se omogenizeaza.Compotitia se lasa la frigider cel putin 15 minute.
O tava de teflon se unge cu ulei si se inchinge.Se pune cate...
Se lasa fasolea la inmuiat pana a doua zi. Fasolea se fierbe 10 minute in apa cu sare,apoi se arunca apa in care a fiert si se inlocuieste cu alta. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie boabele. In paralele punem carnea la fiert cu sare pana se inmoaie putin si apoi o adaugam la fasole....
Blat:
Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt. Se lasa aprox 30 minute la...
Cum se prepara Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa
Intr-un ceaun se pun 2-3 linguri ulei si se calesc ceapa si usturoiul,tocate marunt.Cand se inmoaie ceapa se pune pieptul de pui,taiat cubulete si condimentat.Se lasa pe foc pana se albeste pe toate...
Cartofii(se aleg mai mari) se fierb in coaja.Cand sunt fierti se lasa la racit,apoi se curata si se taie pe lungime.apoi se scobesc putin.
Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul,se adauga ciupercile tocate si ardeiul.Se calesc 5 minute impreuna pana se inmoaie.Se adauga...
Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si se rumeneste ceapa impreuna cu usturoiul.Ciupercile se curata,se spala si se toaca marunt,se pun si ele in tigaie impreuna cu ardeiul taiat cubulete.
Se lasa sa se caleasca impreuna,apoi se adauga...
Blat:
Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(28x18),tapetata cu hartie de copt.
Se lasa aprox 20 minute...
Aluat: Faina se amesteca cu drojdia,sarea si zaharul.Peste faina se adauga treptat apa calduta si lingura de ulei.Se framanta un aluat elastic.Se lasa 30 de minute la dospit.Peste 30 minute se intinde aluatul intr-o forma cu diametrul de 26 cm.
Topping: Ardeiul se taie fasii,ciupercile se...
Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit.
Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga laptelesi vanilia si se omogenizeaza.Se incorporeaza faina,avand grija sa nu ramana cocoloase.La sfarsit...
Legumele se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si ulei.
Intre timp preparam galustele :intr-un castron batem ouale cu sare si ulei,apoi se adauga grisul in ploaie,Este posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin gris.Trebuie sa rezulte o compozitie nici tare nici moale,sa...
Cartofii se fierb in coaja,se lasa la racit,se curata si se taie cubulete.Morcovul se curata si se fierbe,apoi se taie cubulete.Castravetii si gogosarul se taie cubulete.Se pun legumele intr-un vas si se amesteca cu grija;se condimenteaza.Peste salata se pune maioneza si se amesteca.Se serveste...
Intr-un castron incapator se pune 250 g faina,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine.In castron se adauga treptat apa calduta si uleiul amestecand incontinuu.Dupa ce am incorporat toata apa adauga treptat restul de faina.Framantam 10 minute.Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi...
Foietajul se lasa la dezghetat pana se inmoaie.In tava mare de la aragaz se pune hartie de copt si se stropeste cu apa rece;deasupra se pune o foaie din foietaj si se coace pana se rumeneste.La fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie.
Crema:
Laptele se pune la incalzit...
1. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga uleiul,laptele,apa si aromele si se omogenizeza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt
Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei se pune un polonic din compozitie si se lasa aprox.2 min pe o parte,apoi se...
Aluat:
Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se aduga untul/margarina topita si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios.Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de...
Din sos de soia,miere,ulei de masline si un catel de usturoi pisat se prepara o marinata in care va sta muschiuletul timp de 1 ora.
Dupa o ora se scoate din marinata,se cresteaza din loc in loc si se impana cu usturoi si se condimenteaza!
Ceapa se taie solzisori mai mari si se caleste in...
Carnea se bate putin cu ciocanul pentru snitele,se sareaza si se pipereaza.Pe suprafata fleicii se aseaza feliile de sunca,2 catei de usturoi zdrobiti,iar in margine un carnat.Carnea se ruleaza cat mai strans si se leaga cu o ata de bucatarie.Rulada se imbraca in bacon si se infasoara in fasii de...
Pieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper.Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.Ceapa se taie solzisori,iar morcovul cubulete.
Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa la racit.Legumele se pun in apa in care a fiert carnea impreuna cu orezul spalat si...
Blat bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si zeama de lamaie.Trebuie sa rezulte o spuma rigida.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie de coptsi se aseaza bezeaua formand valuri cu ajutorul unei linguri.Deasupra se presara cacao si...
Blat:
Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase.Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de...
Tiramisu reţetă cu frisca
Intr-un vas se mixeaza galbenusurile de ou cu 100 g zahar pana ce acesta se topeste si galbenusurile au consistenta cremoasa(aprox 15 min);se adauga branza mascarpone si se omogenizeaza.Intr-un vas separat se bate frisca tare.Frisca se incorporeaza in crema.Se...
Perisoare de pui in sos bechamel
Perisoare: Carnea de pui se marunteste si se condimenteaza.Ceapa se poate pune in robot sau se poate toca foarte marunt cu un cutit.Carnea se amesteca cu ceapa,oul si orezul!Se amesteca bine. Intr-o oala incapatoare se pune apa si delikat si se pune la fier.Cand da in clocot,se da focul...
Tocanita de cartofi cu carne
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste in cateva linguri de ulei.Cand s-a rumenit carnea se scoate pe o farfurie.In uleiul in care am rumenit carnea se caleste ceapa si ardeiul,apoi se adauga carnea.Cartofii se curata si se taie cubulete,se pun peste legume si...
Pui in sos de rosii
Puiul se condimenteaza cu sare,piper si chili si se prajeste in ulei.Cand este gata se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.Din ceaun se mai da deoparte ulei(daca este prea mult) si se pune ceapa inmpreuna cu usturoiul tocat.Se calesc 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga sucul de rosii si...
Ciorba din carne de porc cu os
Puneti carnea la fiert aprox 1h;verificati daca e fierta cat de cat.Adaugati ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul cubulete si lasati la foc pana se fierb legumele. Daca au fiert legumele adaugati fideaua si mariti focul.Spre final adaugati borsul si...
Negrese indragostite
Ciocolata se topeste impreuna cu untul si se omogenizeaza;se lasa la racit.Cand amestecul de unt si ciocolat este rece se adauga cele doua oua pe rand,mixand bine dupa fiecare.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna intr-o tava(28x18),tapetata cu hartie...
Ciorba ardeleneasca din carne de porc
Carnea se fierbe aprox 30 de minute.Intr-o tigaie se calesc legumele pana se inmoaie(morcovul si ardeiul cubulete,ceapa tocata marunt,pastarnacul dat pe razatoare).Legumele calite se pun in ciorba impreuna cu orezul.Se mai fierbe ciorba pana ce orezul si zarzavaturile sunt fierte. Smantana...
Ficatei inabusiti cu sos aromat
Intr-o tigaie adanca se pun ficateii condimentat, fara ulei si se lasa pe foc, intorcandu-i pe toate partile pana se evapora toata apa, apoi se pun 3 linguri de ulei. Dupa ce se rumenesc putin ficateii se adauga ceapa si usturoiul si se inabuse impreuna. Peste ficatei se pun ciupercile...
Fritta(omleta la cuptor)
Intr-o tigaie fara coada sau cu o coada detasabila se pune carnea de pui condimentata si kaizerul sa se rumeneasca. Ouale se bat cu un praf de sare si piper si se toarna in tigaie (focul dat la minim). Peste oua se aseaza ardeiul taiat fasii, ciupercile taiate felii si cascavalul taiat felii...
Prajitura cu ciocolata
Blat: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Ouale se separa.Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina,cacaua...
Clatite pufoase reteta cu branza in sos de vanilie
Aluat: Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga uleiul,laptele si vanilia.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt;se omogenizeaza.Compotitia se lasa la frigider cel putin 15 minute. O tava de teflon se unge cu ulei si se inchinge.Se pune cate...
Ciorba de fasole cu afumatura
Se lasa fasolea la inmuiat pana a doua zi. Fasolea se fierbe 10 minute in apa cu sare,apoi se arunca apa in care a fiert si se inlocuieste cu alta. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie boabele. In paralele punem carnea la fiert cu sare pana se inmoaie putin si apoi o adaugam la fasole....
Tort sah
Blat: Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt. Se lasa aprox 30 minute la...
Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa
Cum se prepara Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa Intr-un ceaun se pun 2-3 linguri ulei si se calesc ceapa si usturoiul,tocate marunt.Cand se inmoaie ceapa se pune pieptul de pui,taiat cubulete si condimentat.Se lasa pe foc pana se albeste pe toate...
Altfel de pizza
Cartofii(se aleg mai mari) se fierb in coaja.Cand sunt fierti se lasa la racit,apoi se curata si se taie pe lungime.apoi se scobesc putin. Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul,se adauga ciupercile tocate si ardeiul.Se calesc 5 minute impreuna pana se inmoaie.Se adauga...
Mic dejun delicios
Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si se rumeneste ceapa impreuna cu usturoiul.Ciupercile se curata,se spala si se toaca marunt,se pun si ele in tigaie impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa se caleasca impreuna,apoi se adauga...
Prajitura cu ciocolata si musli
Blat: Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(28x18),tapetata cu hartie de copt. Se lasa aprox 20 minute...
Pizza cu sunca si ardei
Aluat: Faina se amesteca cu drojdia,sarea si zaharul.Peste faina se adauga treptat apa calduta si lingura de ulei.Se framanta un aluat elastic.Se lasa 30 de minute la dospit.Peste 30 minute se intinde aluatul intr-o forma cu diametrul de 26 cm. Topping: Ardeiul se taie fasii,ciupercile se...
Crema de mere
Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga laptelesi vanilia si se omogenizeaza.Se incorporeaza faina,avand grija sa nu ramana cocoloase.La sfarsit...
Supa cu galusti
Legumele se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Intre timp preparam galustele :intr-un castron batem ouale cu sare si ulei,apoi se adauga grisul in ploaie,Este posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin gris.Trebuie sa rezulte o compozitie nici tare nici moale,sa...
Salata de iarna
Cartofii se fierb in coaja,se lasa la racit,se curata si se taie cubulete.Morcovul se curata si se fierbe,apoi se taie cubulete.Castravetii si gogosarul se taie cubulete.Se pun legumele intr-un vas si se amesteca cu grija;se condimenteaza.Peste salata se pune maioneza si se amesteca.Se serveste...
Paine cu ceapa si patrunjel
Intr-un castron incapator se pune 250 g faina,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine.In castron se adauga treptat apa calduta si uleiul amestecand incontinuu.Dupa ce am incorporat toata apa adauga treptat restul de faina.Framantam 10 minute.Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi...
Cremsnit
Foietajul se lasa la dezghetat pana se inmoaie.In tava mare de la aragaz se pune hartie de copt si se stropeste cu apa rece;deasupra se pune o foaie din foietaj si se coace pana se rumeneste.La fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie. Crema: Laptele se pune la incalzit...
Saculeti cu pere si caramel
1. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga uleiul,laptele,apa si aromele si se omogenizeza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei se pune un polonic din compozitie si se lasa aprox.2 min pe o parte,apoi se...
Tarta cu mere si bezea
Aluat: Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se aduga untul/margarina topita si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios.Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de...
Muschiulet la cuptor cu ceapa caramelizata
Din sos de soia,miere,ulei de masline si un catel de usturoi pisat se prepara o marinata in care va sta muschiuletul timp de 1 ora. Dupa o ora se scoate din marinata,se cresteaza din loc in loc si se impana cu usturoi si se condimenteaza! Ceapa se taie solzisori mai mari si se caleste in...
Rulada din carne de porc
Carnea se bate putin cu ciocanul pentru snitele,se sareaza si se pipereaza.Pe suprafata fleicii se aseaza feliile de sunca,2 catei de usturoi zdrobiti,iar in margine un carnat.Carnea se ruleaza cat mai strans si se leaga cu o ata de bucatarie.Rulada se imbraca in bacon si se infasoara in fasii de...
Ciorba de pui a la grec
Pieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper.Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.Ceapa se taie solzisori,iar morcovul cubulete. Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa la racit.Legumele se pun in apa in care a fiert carnea impreuna cu orezul spalat si...
Tort cu sampanie si bezea
Blat bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si zeama de lamaie.Trebuie sa rezulte o spuma rigida.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie de coptsi se aseaza bezeaua formand valuri cu ajutorul unei linguri.Deasupra se presara cacao si...
Felie de ciocolata
Blat: Galbenusurile se separa de albusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase.Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de...
Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca Intr-un vas se mixeaza galbenusurile de ou cu 100 g zahar pana ce acesta se topeste si galbenusurile au consistenta cremoasa(aprox 15 min);se adauga branza mascarpone si se omogenizeaza.Intr-un vas separat se bate frisca tare.Frisca se incorporeaza in crema.Se...