Tiramisu reţetă cu frisca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 9138 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • coniac(optional)
  • 350-400 g piscoturi
  • 400 ml cafea indulcita
  • rom
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Intr-un vas se mixeaza galbenusurile de ou cu 100 g zahar pana ce acesta se topeste si galbenusurile au consistenta cremoasa(aprox 15 min);se adauga branza mascarpone si se omogenizeaza.Intr-un vas separat se bate frisca tare.Frisca se incorporeaza in crema.Se adauga coniac(optional).

Cafeaua preparata si indulcita dupa gust se amesteca cu rom si se toarna intr-un vas incapator.Fiecare piscot se trece prin cafea pentru cateva secunde si se aseaza pe o tava dreptunghiulara.Piscoturile se aseaza paralele cu latura mare a tavii pentru a putea fi taiat.Pe tava se aseaza un strat de piscoturi,apoi 1/2 din crema,piscoturi si restul de crema.

Deasupra se pudreaza cu cacao din abundenta.Se de la frigider pentru cel putin 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

lia maria 1

11.01.2011, 08:46

MIUTA 1

11.01.2011, 12:21

naomy 1

27.04.2011, 22:30

arata super ,tocmai acum la-m facut si eu,....abia astept sa-l scot din frigider

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi