Cris2711

1

Bucataras
incepator

Cristian-Sibiu

Bucataras din 26.11.2010

RETETE147
PRIETENI138
Retete

Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra

In Prajituri la 25 Aug 2018

Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius. Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si mixam in continuare. Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se mai mixeaza 2-3 minute, apoi...

Aperitiv bilute de branza Feta

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2017

Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne. Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele mici in care se pun arpagicul, migdalele si nuca de cocos. Mainile se umezesc cu apa rece, apoi se...

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

In Prajituri la 25 Mai 2017

Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul. Cand devin ca o crema galbena fina, se adauga faina,...

Prajitura cu mere

In Dulciuri la 5 Noi 2016

Pregatirea aluatului fraged: Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai tare.Daca aveti aparat,atunci se pun toate ingredientele din start impreuna. Aluatul se da apoi la...

Tocanita cu ceapa si pulpite de pui

In Pui la 24 Sep 2016

Pulpitele de pui  se calesc in ulei de masline ,apoi se scot intr-un castronel. Ceapa se taie Julienne apoi se caleste in uleiul in care s-au calit si pulpitele. Cand este calita se adauga sucul de rosii si rosiile cherry taiate pe jumatate. Toate acestea cand sunt calite se sting...

Sandwich Flammkuchen-Toast

In Sandvisuri la 22 Mai 2016

Ceapa verde se taie rondele. Cuptorul se pregateste la 175° C. Intr-un castron, de marime mijlocie, se combina ingredientele de mai sus. Se formeaza  o crema mai consistenta. Se pun feliile de Toast pe tava de cuptor, apoi se pune cu lingura crema deasupra. Se dau la...

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

In Dulciuri la 14 Mai 2016

Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul. In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele. Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare. Intai se amesteca compozitiile oua-lapte cu cea unt-zahar dar cu grija, sa nu se taie. Apoi se incorporeaza cu...

Somon prajit de Vinerea Mare

In Somon la 25 Mar 2016

Cele 10 bucati de somon se pregatesc pentru prajit. Intr-o tava se pune faina.Vezi poze. Somonul se sareaza si pipereaza pe dinauntru si pe dinafara. Apoi se tavalesc prin faina. Apoi in doua tigai mari se incinge bine Rama,impartita pentru cele doua tavi. Se prajeste bine,doua...

Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys

In Dulciuri la 24 Mar 2016

Intr-un castron inalt, special  pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca. Mascarponele se pune intr-un castron cu 3 linguri de zahar, se mixeaza bine apoi se adauga frisca si ciocolata rasa. Eu am pus in 9...

O intalnire delicioasa intre visine si lichior de oua

In Dulciuri la 20 Feb 2016

Intr-un castron se mixeaza branza de vaci,laptele,mierea,vanilia si lichiorul de oua,pana se obtine o consistenta cremoasa. Smantana lichida se mixeaza cu intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. In pahare de desert se orneaza intai cu crema de branza de vaci ,peste se presara visine apoi...

Ratatouille

In Mancaruri de legume la 3 Ian 2016

1)Pentru inceput se taie ardeii ,dovlecelul ,vanata si rosiile  cubulete,iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. 2)Intr-o tigaie Wok se pune uleiul de masline la foc mediu,in care se caleste ardeiul cu putina sare,piper si un varf de lingurita cu zahar. Apoi se pune intr-un castron...

Eierpunsch Mamma Mia

In Bauturi la 29 Dec 2015

Intai se pregateste frisca din smantana lichida, intaritor de frisca si un zahar vanilat.Se pune la rece. Zaharul brun si lichiorul se pun intr-o oala la foc mijlociu. Se mixeaza in oala in timpul prepararii. Apoi se adauga vinurile si scortisoara si se mixeaza in continuare pana devine...

Pilaf de orez cu parmesan si piept de pui pane

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2015

Pregatirea pilafului: Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu. Apoi se adauga orezul, supa,cimbrul, rosiile in sos propriu, piperul mozaic si cayenne, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic....

Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2015

Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok. Se pune sare si piper dupa gust. Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente. Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline. Apoi se...

Sparanghel in foi de Lasagne

In Lasagna la 24 Oct 2015

1. Sparanghelul se curata de coaja si se pune intr-o oala cu apa clocotita .Se adauga si putina sare.La foc mediu se fierbe 10-15 minute.Apoi se scoate din oala si se scurge pe un prosop de bucatarie. 2.Foile de lasagne se fierb cam trei minute in apa in care s-a fiert sparanghelul.Apoi se pun...

Friganele cu scortisoara

In Dulciuri la 17 Oct 2015

Intr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara. Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita. Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi cu un sucitor se intind . Apoi se ia din compozitia unt,zahar si scortisoara si se unge pe toata...

Prajitura cu dulceata de capsuni si migdale macinate

In Dulciuri la 6 Oct 2015

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza ouale cu un praf de sare. Apoi se adauga laptele, faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Forma in care se coace, se unge cu margarina sau unt. Apoi se toarna compozitia in forma si se da la cuptorul incins la 180° C. Se lasa...

Ricotta Flammeri

In Dulciuri la 18 Sep 2015

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana...

Desert Sweet Dreams

In Dulciuri la 8 Aug 2015

Intr-o craticioara am topit ciocolata la  foc mic,am adaugat galbenusul ,mascarpone,zaharul si cacao. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza si se pune la la frigider. Eu am lasat ca. 20 de minute. Am preparat si frisca din smantana lichida,intaritorul de frisca si zaharul. Am...

Salata de ardei copti

In Salate la 5 Aug 2015

Eu am copt ardeii la cuptor deoarece nu am avut la indemana gratarul . La 200 de grade i-am lasat sa se coaca pana si-au format o crusta. Apoi se scot de la cuptor si se pun intr-un castron acoperit cu un prosop curat de bucatarie, pentru circa o jumatate de ora . Apoi se curata de...

Prajitura cu prune si bezea

In Prajituri la 29 Iul 2015

Prunele se spala,se taie pe jumatate si se scot samburii. Untul lasat cel putin o ora la temperatura camerei se mixeaza bine cu 80 gr. zahar. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190° C. In crema de unt se adauga galbenusurile rand pe rand si oul intreg. Atentie : Nu se taie...

Prajitura cu mascarpone

In Prajituri la 18 Iul 2015

Cuptorul se preincalzeste la 160°C. Pregatirea blatului: Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar si zahar vanilat Bourbon....

Chec rapid

In Dulciuri la 13 Iun 2015

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza. Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare. Tava se unge cu ulei si cu faina....

Pulpite de pui pane

In Pui la 6 Iun 2015

Intai se condimenteaza pulpitele de pui cu sare,piper mozaic si piper cayenne. In trei castronele sau farfurii late se impart oul,faina si pesmetul. Untul sau uleiul se incing in tigaie. Pulpitele se dau intai prin faina,apoi prin ou iar pe urma prin pesmet si se pun in tigaia cu unt sau...

Prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 15 Mai 2015

Merele se spala,curata de coaja,se dau pe razatoarea mare si apoi se calesc intr-o tigaie in doua linguri de zahar si putina scortisoara.   Se separa ouale .   Din galbenusuri se face o crema ,se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana crema este deschisa la culoare.Apoi aveti...

Spuma de capsuni cu frisca

In Dulciuri la 14 Mai 2015

Se spala capsunii ,se curata de coditele verzi si se maruntesc intr-un castron cu blenderul.Doar asa pe jumatate,sunt mai buni cand nu sunt mixati la greu. In alt castron se mixeaza frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Cand este gata se incorporeaza capsunii in...

Prajitura cu capsuni

In Dulciuri la 14 Mai 2015

Albusurile se separa de galbenusuri. Apoi intr-un castron inalt pentru mixat albusuri ,se mixeaza cu un praf de sare,pe viteza cea mai mare a mixerului. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se formeaza ca o bezea. Apoi se adauga galbenusurile,se mixeaza in continuare dar pe...

Gogosi a la Mena

In Dulciuri la 9 Mai 2015

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon. Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat. Cand este gata se formeaza cu...

Tocanita de vitel

In Vita la 9 Mai 2015

Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas. Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta. Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline incins,apoi am adaugat boia si piper mozaic. Apoi se adauga carnea care se caleste in ceapa cam 3...

Spaghete cu sos Basilico, Emmentaler si Gouda

In Spaghete la 2 Mai 2015

Intai se pune apa la fiert ,intr-o oala mijlocie, pentru spaghete. Cand fierbe se introduc spaghetele in ea si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachet. Se fierb la foc mediu, cand sunt gata se strecoara de apa. Intr-o oala se pune ulei de masline,cam doua linguri si cand s-a...

Afisate 1 - 30 din 147 retete    

Postari recente

publicat la 30.10.2017

Aperitiv bilute de branza Feta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]