Denissa

1

Bucataras
incepator

Rasnov, jud. Brasov

Bucataras din 20.02.2011

RETETE67
PRIETENI317
Retete / Dulciuri

Raffaello

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Untul moale se amesteca cu toate celelalte ingrediente: zaharul pudra, laptele praf, nuca de cocos si vanilia. Se formeaza bilute in mijlocul carora se introduce o aluna. Se tavalesc prin nuca de cocos. Se pastreaza la rece pana cand se servesc.

Boccacio

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Blatul Se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile si apa. Se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cele 2 compozitii incorporand treptat albusurile spuma si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu...

Croissant cu ciocolata

In Prajituri la 17 Ian 2013

Aluatul foietaj se dezgheata in frigider. Se intinde pe masa de lucru si se taie in forma de triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune ciocolata maruntita (circa 1 lingurita). Se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii.

Prajitura "Blana de urs"

In Prajituri la 17 Ian 2013

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa apana devine o crema. Se adauga faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu compozitia de mai sus. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se...

Prajitura cu gratii

In Prajituri la 17 Ian 2013

Aluatul Se freaca faina cu untul adaugand rand pe rand si celelalte ingrediente. Aluatul obtinut se da la rece 1 ora si apoi se imparte in 2 parti egale. Umplutura Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie precum si nuca macinata. Separat albusurile se bat...

Prajitura cu mac

In Prajituri la 17 Ian 2013

Grisul se pune la inmuiat cu laptele cald o jumatate de ora. Ouale se bat tare, se adauga treptat uleiul, zaharul, macul si grisul impreuna cu laptele. Totodata se adauga si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se toarna in tava unsa cu ulei...

Prajitura ungureasca

In Prajituri la 10 Ian 2013

Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina. Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt. Peste foaia se intinde gemul in strat subtire. Pentru crema se separa albusurile de...

Gogale

In Prajituri la 7 Noi 2012

Biscuitii se macina cu robotul. Se pun intr-un vas incapator. Peste se adauga zaharul cacaua, nuca macinata, romul si oul. Separat margarina se topeste si se toarna peste compozitia de mai sus. (In cazul in care compozitia nu este destul de umeda pentru a forma bilutele se poate adauga...

Prajitura cu foi Lica si Nutella

In Prajituri la 7 Noi 2012

Cele 200 gr. unt se freaca bine cu 200 gr. zahar pudra. Se adauga galbenusul, nuca de cocos si laptele praf (nedizolvat). Se aseaza o foaie de napolitana deasupra compizitia cu nuca de cocos, alta foaie si peste aceasta Nutela. Deasupra cremei de ciocolata se aseaza ultima foaie de...

Briose

In Prajituri la 18 Oct 2012

Intr-un vas incapator se pun mai intai toate ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga ingredientele lichide si se amesteca din nou pana se incorporeaza. Se pun in tavile de briose in care am pus in prealabil cupele din hartie. Se coc in cuptorul incalzit in prealabil circa 20 de...

Pricomigdale

In Prajituri la 24 Feb 2012

Migdalele se prajesc putin in cuptorul incins, amestecand din cand in cand. Se scot se racesc si se macina prin masina de nuca. Albusurile se amesteca cu migdalele macinate si se mixeaza adaugand putin cate putin din zaharul pudra. Cand spuma s-a intarit se adauga vanilia si esenta de migdale....

Foi Lica (reteta mamei)

In Prajituri la 23 Feb 2012

Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta). Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate. Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de...

Rulada Moni

In Prajituri la 23 Feb 2012

Laptele se pune la incazit cu zaharul si cacaua si se lasa pana da intr-un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Separat biscuitii se macina fin peste care se adauga compozitia de lapte care s-a racit. Se amesteca bine. Separat untul se freaca bine cu zaharul pudra si se pune apoi si nuca de...

Tort de 3 ani

In Torturi la 23 Feb 2012

Blat Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, apa si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema pufoasa. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Separat se bat albusurile spuma tare (sa se tina...

Placinta cu mere

In Prajituri la 20 Noi 2011

Se amesteca margarina, apa minerala, praful de copt stins si faina. Se framanta un aluat care se da la rece pentru 2 ore. Intre timp facem umplutura de mere rase la care adaugam zahar, zahar vanilat, scortisoara. Scoatem aluatul de la rece si intindem 2 foi. Asezam o foaie intr-o tava peste...

Placinta cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 20 Noi 2011

Se amesteca  untura cu ouale zaharul, amoniacul stins in cele 12 linguri de lapte. Se adauga faina si se framanta in continuare. Se da aluatul la rece pentru circa 2 ore. Intre timp se pregateste umplutura de branza. Se pune branza intr-un castron, se adauga ouale, stafidele...

Savarine

In Prajituri la 19 Oct 2011

Se face intai maiaua. Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar , lapte cald si 50 gr. faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte cald se dizolva 150 gr. zahar si 1 plic de zahar vanilat. Intr-un vas se pun faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut amestecat cu zaharul. Se...

Cum se face coliva

In Dulciuri la 5 Oct 2011

Cum se face coliva. Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa. Se fierbe cu capacul pus pe oala. Cand a inflorit (adica e fiert bine) se da capacul jos si se adauga 1 lingurita rasa de sare si se lasa sa mai fiarba pana se evapora toata...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 27 Sep 2011

Se separa albusurile de galbenusuri. Din 100 ml apa si zahar se face un sirop fierbinte. Albusurile cu sarea si zaharul vanilat se bat spuma tare. Peste spuma se toarna siropul si se omogenizeaza pana devine lucioasa, apoi se incorporeaza galbenusurile amestecate bine, in prealabil, cu uleiul....

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 17.01.2014

Raffaello

publicat la 17.01.2014

Boccacio

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Poti avea treaba de facut si poti gasi satisfactie prin servicii pe care le prestezi in contul cuiva care are nevoie de ajutor

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]