Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă clocotită, ușor sărată; după ce au fiert le scurgem și le clătim sub jet de apă rece).
Înt-o tigaie rumenim cârnăciorii. După ce s-au prăjit suficient îi scoatem pe șervete absorbante....
Fierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece.
Într-un vas încăpător punem pastele, peştele tăiat bucăţele, usturoiul, măslinele, sosul de roşii, busuiocul uscat,...
Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor.
Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de...
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Punem ouăle la fiert (le fierbeţi cum vă plac, mai moi...
Fasolele se aleg de impurităţi, se spală în mai multe ape reci şi se lasă la înmuiat peste noapte (folosiţi un vas încăpător pentru că fasolele se vor umfla dar şi cantitatea de apă trebuie să fie suficient de mare).
A doua zi o scurgem de apă şi o clătim din...
Se fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs.
Preîncălzim cuptorul.
Într-un castron desfacem brânza (dacă e mai tare se poate rade, dacă e mai moale se adaugă 2...
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( le gătim în apă clocotită cu sare timp de 10-11 minute, până când se înmoaie uşor; le clătim cu apă rece şi se scurg bine).
Se scoate carnea de pe oase şi se toacă mărunt.
Se amestecă ingredientele...
Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi scurgem de apă şi începem să-i curăţăm.
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe...
Pregătim pastele conform instruţiunilor de pe ambalaj (punem apa la înfierbântat; când ajunge în punctul de fierbere adăugăm sarea, după care turnăm pastele; fierbem conform timpului de pe ambalaj, consistenţa să fie al dente, după care le clătim cu apă rece şi...
Spalam cartofii dupa care ii punem intr-o oala cu apa cat sa ii acopere si ii dam la foc. Ii lasam sa fiarba ocupandu-ne de celelalte ingrediente.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Infierbantam cateva linguri de ulei in tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana devine sticloasa, amestecand ori...
Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă clocotită, ușor sărată; după ce au fiert le scurgem și le clătim sub jet de apă rece). Înt-o tigaie rumenim cârnăciorii. După ce s-au prăjit suficient îi scoatem pe șervete absorbante....
Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii
Fierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece. Într-un vas încăpător punem pastele, peştele tăiat bucăţele, usturoiul, măslinele, sosul de roşii, busuiocul uscat,...
Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu
Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor. Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de...
Salată de paste (risone) cu ton
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Punem ouăle la fiert (le fierbeţi cum vă plac, mai moi...
Mâncărică de fasole cu paste
Fasolele se aleg de impurităţi, se spală în mai multe ape reci şi se lasă la înmuiat peste noapte (folosiţi un vas încăpător pentru că fasolele se vor umfla dar şi cantitatea de apă trebuie să fie suficient de mare). A doua zi o scurgem de apă şi o clătim din...
Budincă de spaghete cu brânză dulce şi stafide
Se fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs. Preîncălzim cuptorul. Într-un castron desfacem brânza (dacă e mai tare se poate rade, dacă e mai moale se adaugă 2...
Salată de paste cu carne de pui şi maioneză
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( le gătim în apă clocotită cu sare timp de 10-11 minute, până când se înmoaie uşor; le clătim cu apă rece şi se scurg bine). Se scoate carnea de pe oase şi se toacă mărunt. Se amestecă ingredientele...
Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi
Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi scurgem de apă şi începem să-i curăţăm. Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe...
Salată de paste cu somon afumat
Pregătim pastele conform instruţiunilor de pe ambalaj (punem apa la înfierbântat; când ajunge în punctul de fierbere adăugăm sarea, după care turnăm pastele; fierbem conform timpului de pe ambalaj, consistenţa să fie al dente, după care le clătim cu apă rece şi...
Salata de paste cu cartofi (de post)
Spalam cartofii dupa care ii punem intr-o oala cu apa cat sa ii acopere si ii dam la foc. Ii lasam sa fiarba ocupandu-ne de celelalte ingrediente. Curatam ceapa si o tocam marunt. Infierbantam cateva linguri de ulei in tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana devine sticloasa, amestecand ori...