Preparare aluat:
Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.
Se...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele, coaja de citrice iar la sfarsit faina. Daca branza este mai umeda s-ar putea sa mai fie nevoie de faina. Aluatul trebuie sa fie usor de...
Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa.
Crema: Peste cacaoa amestecata cu...
Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie.
Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se...
Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma.
Se adauga smantana , uleiul, esentele, praful de copt,sare si faina pana devine o coca buna de intins.
Se lasa la figider o jumatate de ora pentru a fi mai usor de intins.
Intre timp se curata de coaja merele, se taie felii. Intr-o cratita se...
Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie...
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, esente, praful de copt stins, coaja de lamaie si le adaugam peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus....
Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita.
Blat: Albusul cu praful de sare se...
Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar, sare, drojdie si faina se framanta o coca care se lasa o ora la crescut.
Dupa ce a crescut, se fac strudele in forma dorita, se dau la cuptor pana se rumenesc si cand se scot, se presara...
Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele si se amesteca bine. Se toarna laptele cu drojdia putin cate putin peste faina. Se framanta 10-15 minute Se caramelizeaza intr-o tava de tort sau cratita cele 10-12 linguri...
Pentru aluatul de savarine puneti faina intr-un castron, amestecati laptele cu drojdia uscata si cu zaharul si turnati-l peste faina. Adaugati apoi ouale si uleiul si amestecati alulatul cu o lingura pentru ca el va fi foarte moale. Adaugati si sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute apoi...
Merele se curata si se dau pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama. Se lasa la racit.
Se amesteca faina cu praful de copt si untul taiat cubulete,zaharul,sarea, esentele si coaja de lamaie, galbenusurile si smantana si se framanta...
mod preparare aluat:
Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza faina in unt ,apoi se adauga oul ,esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se...
1. Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul.
2. Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute...
Placinta cu branza sarata
Preparare aluat: Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul. Se...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele, coaja de citrice iar la sfarsit faina. Daca branza este mai umeda s-ar putea sa mai fie nevoie de faina. Aluatul trebuie sa fie usor de...
Nuci umplute
Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa. Crema: Peste cacaoa amestecata cu...
Foi de napolitana cu crema caramel
Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se...
Tarta cu mere caramelizate
Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana , uleiul, esentele, praful de copt,sare si faina pana devine o coca buna de intins. Se lasa la figider o jumatate de ora pentru a fi mai usor de intins. Intre timp se curata de coaja merele, se taie felii. Intr-o cratita se...
Tarta cu mango
Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie...
Chec
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, esente, praful de copt stins, coaja de lamaie si le adaugam peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus....
Tort cu crema de zahar ars
Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita. Blat: Albusul cu praful de sare se...
Strudel cu mere, de post
Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar, sare, drojdie si faina se framanta o coca care se lasa o ora la crescut. Dupa ce a crescut, se fac strudele in forma dorita, se dau la cuptor pana se rumenesc si cand se scot, se presara...
Cozonac Rosenkranz
Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele si se amesteca bine. Se toarna laptele cu drojdia putin cate putin peste faina. Se framanta 10-15 minute Se caramelizeaza intr-o tava de tort sau cratita cele 10-12 linguri...
Savarine
Pentru aluatul de savarine puneti faina intr-un castron, amestecati laptele cu drojdia uscata si cu zaharul si turnati-l peste faina. Adaugati apoi ouale si uleiul si amestecati alulatul cu o lingura pentru ca el va fi foarte moale. Adaugati si sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute apoi...
Placinta cu mere
Merele se curata si se dau pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama. Se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt si untul taiat cubulete,zaharul,sarea, esentele si coaja de lamaie, galbenusurile si smantana si se framanta...
Tarta cu caise
mod preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza faina in unt ,apoi se adauga oul ,esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se...
Prajitura cu nuca si fructe
1. Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul. 2. Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute...