Varza se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare, punem putina sare si stoarcem zeama care se lasa. Se muta intr-un alt castron si se presara praf de ghimbir deasupra.
Ciolanul il punem la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si putin piper.
Ceapa se toaca marunt, telina se da pe...
Se bate oul cu telul,se adauga zaharul pudra,faina si laptele.Se amesteca totul foarte bine.
Adaugam uleiul si coaja de portocala.
Se fac clatitele,se scot pe o farfurie si se acopera cu folie alimentara.
Cand s-au inmuiat clatitele,se pune cate una intr-un castronel,se adauga feliute de...
Intr-un bol se pune faina,impreuna cu praful de copt.
Separat se bate oul cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat,se adauga uleiul,esentele si laptele.
Se pune deasupra faina impreuna cu prafuld e copt.
Capsuniile se taie bucatele(se opresc cateva),se adauga peste compozitie si se...
Reteta de chiftelute o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-de-pui-imbulinate-46796.html
Pentru sos:
Se pune untul intr-o tigaie,se adauga si faina sa se prajeasca,se amesteca bine dupa care se ia de pe foc.Se adauga supa rece,se pune pe foc si se lasa 5 minute sa...
Se spala carnea si se taie bucati.
Se da prin masina de tocat,impreuna cu ceapa verde,usturoiul.
Se amesteca totul cu ouale batute bine,se adauga condimentele si painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine.Adaugam si mararul tocat marunt.
Se omogenizeaza totul,se umezesc mainile cu apa...
Tonul se scurge de ulei ,se pune intr-un castron.
Se adauga deasupra crema de branza,se amesteca bine,
Ceapa si patrunjelul se taie marunt.
Se adauga peste compozitie,impreuna cu condimentele si mustarul.
Se serveste pe paine prajita
Se curata frunzele de pe firul de leustean si se pun intr-un castron mare cu apa.
Se clatesc bine si se baga in robotul de bucatarie,impreuna cu sarea si 2 linguri de ulei de masline.
Se mixeaza bine,pana devine totul o pasta.Se umple borcanul(iese un borcanel de 250 g cred ca e).Deasupra...
Se pune o oala cu apa si sare pe foc,cand incepe sa fiarba se adauga pastele,se lasa cat scrie pe punga.
Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si usturoiul taiate feliute subtiri.Se adauga uleiul din cutia de ton,adaugam si tonul si vinul alb.Se aduga capele scurse de zeama,porumbul si...
Pieptul de pui se fierbe impreuna cu morcovii circa 20 minute.
Pieptul de pui,morcovii,castravetele se taie cubulete,iar ceapa verde o taiem cat mai marunt.
Se pun intr-un castron,se adauga si fasolea pastai scursa de zeama,impreuna cu porumbul,maioneza si condimentele.
Se amesteca totul...
Morcovul se taie felii subtiri,iar ceapa o tocam marunt.
Orezul il clatim cu apa rece si il punem intr-o tigaie,impreuna cu morcovul si ceapa la calit in ulei de masline,cu putina sare.
Punem o oala de apa adaugam legumele calite,punem si borcanul de fasole pastai cu tot cu...
Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete.
Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile.
Intr-un ceaun punem legumele la calit, adaugam si pipotele, vinul, iar ciuperciile le adaugam dupa vreo 15 minute.
Se acopera totul cu apa si...
Se pune untul impreuna cu uleiul de masline intr-o tigaie, cand s-a incins se pun bucatiile de peste condimentate inainte.
Se lasa circa 5 minute pe fiecare parte.
Se servesc cu zeama de lamaie deasupra si cu garnitura de orez sau cartofi
Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie.
Laptele se incalzeste in cuptorul cu microunde (dar sa nu fiarba).si se adauga peste aluat,impreuna cu untul topit,se amesteca...
Rosia se taie feliute subtiri,se aranjeaza intr-un castron,se adauga porumbul scurs de apa si mazarea.
Punem maslinele taiate felii si tonul in ulei,se adauga sare si piper,zeama de lamaie si se amesteca bine.
Se poate servii si cu 1 lingura de maioneza,se orneaza cu feliile de ceapa
Rosiile si mozzarella se taie cubulete, se pun intr-un castron, adaugam porumbul, condimentele si ulei de masline si le dam la rece 30 minute.
Cabanosul il taiem feliute si le punem cateva minute la prajit.
Painea se stropeste cu ulei de masline si se adauga compoztitia formata,iar deasupra...
Orezul se spala sub apa rece, de toate impuritatiile, se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Se verifica, cand nu mai este tare se strecoara de apa. Se pune intr-o tigaie, se adauga untul, condimentele si legumele scurse de apa. Ceapa verde o taiem marunt, o adaugam in tigaie impreuna cu vinul....
Pentru aluat:
Se toarna apa minerala si laptele intr-un bol,se presara un praf de sare,si se adauga faina in ploaie.Se amesteca,apoi se adauga uleiul,ouale batute separat,se adauga si esentele si se da la frigider 15 minute.Se coc clatitele si se lasa deoparte.
Pentru umplutura:
Se...
Cartofii se curata de coaja si se taie in patru.Ceapa se taie rondele,iar ardeiul gras cubulete.
Se spala aripile de pui,se sterg cu un prosop de hartie si se pun la calit intr-o tigaie.In alta tigaie punem la calit si ceapa si ardeiul gras timp de 2-3 minute.
Intr-un vas...
Telemeaua de vaca se taie cuburi potrivite(nu foarte mici),se pun intr-un castron,se adauga condimentele deasupra,dupa care le punem intr-un borcan.
Se toarna ulei de masline,boabele de piper,si restul de condimente care le-am enumerat mai sus.
Se infileteaza bine,se lasa la macerat timp de...
Se pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si scortisoara ,punem putin ulei si incepem sa facem clatitele.
Le umplem cu dulceata de mure si le...
Cartofii noi se freaca bine cu un burete,dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 minute.
Intre timp pregatim sosul:adaugam maioneza,mustarul si putin iaurt,amestecam bine si adaugam si mararul tocat marunt.
Cartofii se scot intr-un castron,ii stropim cu o lingura de otet...
Carnea se curata de pielite,se spala bine,se usuca pe un prosop de hartie .Se taie,fara a se separa in bucati,se inveleste in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele.Punem condimentele si presaram jumatate din patrunjelul tocat marunt.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in...
Fasolea se lasa in apa peste noapte.
Se pune la fiert fasolea timp de 1.5 -2 ore.Se scurge de apa si se pune in robotul de bucatarie.Se adauga usturoiul pisat si ceapa verde taiata feliute.
Se adauga si sare si piper si se mixeaza bine.Se adauga cate 1 lingura de maioneza ca sa se mixeze...
Cartofii se curata de coaja,se spala bine,se taie cu feliatorul,se fac feliute subtiri(depinde cum le doriti).Se pun intr-un castron si se clatesc foarte bine.
Intr-un ceaun se pune ulei,iar cand s-a incins,se adauga feliutele de cartofi.Se pun pe rand nu foarte multe pentru a se prajii bine....
Visinele se lasa la dezghetat si se curata de samburi.
Ungeti un vas termorezistent sau o forma rontunda de tarta cu ulei sau unt si adaugati visinele curatate.
Ouale se bat bine cu mixerul impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat, adaugam si esenta de rom, pe urma adaugam faina...
Salata se spala foarte bine cu apa rece, se rupe bucatele si se aseaza in castron.
Rosia se taie feliute subtiri, la fel si ceapa verde si castravetele.
Pieptul de pui (eu l-am avut fiert, ca am facut supa) se taie felii mai groase si se pune putin la prajit in ulei de masline cu boia...
Usturoiul se piseaza cu pisatorul, se pune in mojar, se adauga sare si piper si putin ulei.
Se amesteca foarte bine pana depinde o pasta.
Se adauga smantana si mararul tocat marunt.
Feliile de paine de taie cubulete,nu foarte mici.
Se pun intr-un castron,se stropesc cu ulei de masline si condimentele.Se amesteca incet cu mana.
Intr-o tava se pune hartie de copt,iar deasupra se pun cuburile de paine.Se lasa la cuptor timp de 15 minute.
Tiramisu reţetă originală
Se pregateste cafeaua si se lasa la racit.Se pune intr-un castron si se amesteca cu limoncello.
Galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu zaharul,iar albusurile se bat cu un praf de sare pana devine spuma tare.In compozitia de galbenusuri se adauga si...
Cartofii se pun la fiert in coaja,se adauga sare si se lasa circa 20 minute.
Ceafa de porc se pune la fiert impreuna cu morcovii.
Mazarea se scurge de zeama si se adauga intr-un castron mare.Se taie castravetii si gogosarii feliute sau cuburi,se pun peste mazare,impreuna cu porumbul scurs....
Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat
Varza se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare, punem putina sare si stoarcem zeama care se lasa. Se muta intr-un alt castron si se presara praf de ghimbir deasupra. Ciolanul il punem la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si putin piper. Ceapa se toaca marunt, telina se da pe...
Clatite cu fructe si inghetata
Se bate oul cu telul,se adauga zaharul pudra,faina si laptele.Se amesteca totul foarte bine. Adaugam uleiul si coaja de portocala. Se fac clatitele,se scot pe o farfurie si se acopera cu folie alimentara. Cand s-au inmuiat clatitele,se pune cate una intr-un castronel,se adauga feliute de...
Muffins cu capsuni
Intr-un bol se pune faina,impreuna cu praful de copt. Separat se bate oul cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat,se adauga uleiul,esentele si laptele. Se pune deasupra faina impreuna cu prafuld e copt. Capsuniile se taie bucatele(se opresc cateva),se adauga peste compozitie si se...
Chiftele de Königsberg
Reteta de chiftelute o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-de-pui-imbulinate-46796.html Pentru sos: Se pune untul intr-o tigaie,se adauga si faina sa se prajeasca,se amesteca bine dupa care se ia de pe foc.Se adauga supa rece,se pune pe foc si se lasa 5 minute sa...
Chiftelute de pui imbulinate
Se spala carnea si se taie bucati. Se da prin masina de tocat,impreuna cu ceapa verde,usturoiul. Se amesteca totul cu ouale batute bine,se adauga condimentele si painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine.Adaugam si mararul tocat marunt. Se omogenizeaza totul,se umezesc mainile cu apa...
Pasta de ton cu branza si ceapa verde
Tonul se scurge de ulei ,se pune intr-un castron. Se adauga deasupra crema de branza,se amesteca bine, Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Se adauga peste compozitie,impreuna cu condimentele si mustarul. Se serveste pe paine prajita
Pasta de leustean
Se curata frunzele de pe firul de leustean si se pun intr-un castron mare cu apa. Se clatesc bine si se baga in robotul de bucatarie,impreuna cu sarea si 2 linguri de ulei de masline. Se mixeaza bine,pana devine totul o pasta.Se umple borcanul(iese un borcanel de 250 g cred ca e).Deasupra...
Spaghete cu ton,capere si porumb
Se pune o oala cu apa si sare pe foc,cand incepe sa fiarba se adauga pastele,se lasa cat scrie pe punga. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si usturoiul taiate feliute subtiri.Se adauga uleiul din cutia de ton,adaugam si tonul si vinul alb.Se aduga capele scurse de zeama,porumbul si...
Salata de pui cu fasole pastai si ceapa verde
Pieptul de pui se fierbe impreuna cu morcovii circa 20 minute. Pieptul de pui,morcovii,castravetele se taie cubulete,iar ceapa verde o taiem cat mai marunt. Se pun intr-un castron,se adauga si fasolea pastai scursa de zeama,impreuna cu porumbul,maioneza si condimentele. Se amesteca totul...
Supa de fasole pastai cu legume si orez(reteta cu nr 400)
Morcovul se taie felii subtiri,iar ceapa o tocam marunt. Orezul il clatim cu apa rece si il punem intr-o tigaie,impreuna cu morcovul si ceapa la calit in ulei de masline,cu putina sare. Punem o oala de apa adaugam legumele calite,punem si borcanul de fasole pastai cu tot cu...
Ciulama de pipote cu ciuperci
Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit, adaugam si pipotele, vinul, iar ciuperciile le adaugam dupa vreo 15 minute. Se acopera totul cu apa si...
File de pangasius in sos de unt si curcuma
Se pune untul impreuna cu uleiul de masline intr-o tigaie, cand s-a incins se pun bucatiile de peste condimentate inainte. Se lasa circa 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu zeama de lamaie deasupra si cu garnitura de orez sau cartofi
Gogosi pufoase cu stafide
Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie. Laptele se incalzeste in cuptorul cu microunde (dar sa nu fiarba).si se adauga peste aluat,impreuna cu untul topit,se amesteca...
Salata "Rio mare insalatissime"
Rosia se taie feliute subtiri,se aranjeaza intr-un castron,se adauga porumbul scurs de apa si mazarea. Punem maslinele taiate felii si tonul in ulei,se adauga sare si piper,zeama de lamaie si se amesteca bine. Se poate servii si cu 1 lingura de maioneza,se orneaza cu feliile de ceapa
Bruschete cu rosii,porumb si cabanos
Rosiile si mozzarella se taie cubulete, se pun intr-un castron, adaugam porumbul, condimentele si ulei de masline si le dam la rece 30 minute. Cabanosul il taiem feliute si le punem cateva minute la prajit. Painea se stropeste cu ulei de masline si se adauga compoztitia formata,iar deasupra...
Orez cu mazare,ciuperci si curcuma
Orezul se spala sub apa rece, de toate impuritatiile, se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Se verifica, cand nu mai este tare se strecoara de apa. Se pune intr-o tigaie, se adauga untul, condimentele si legumele scurse de apa. Ceapa verde o taiem marunt, o adaugam in tigaie impreuna cu vinul....
Minitort cu foi de clatite
Pentru aluat: Se toarna apa minerala si laptele intr-un bol,se presara un praf de sare,si se adauga faina in ploaie.Se amesteca,apoi se adauga uleiul,ouale batute separat,se adauga si esentele si se da la frigider 15 minute.Se coc clatitele si se lasa deoparte. Pentru umplutura: Se...
Aripi de pui cu masline si cartofi noi la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se taie in patru.Ceapa se taie rondele,iar ardeiul gras cubulete. Se spala aripile de pui,se sterg cu un prosop de hartie si se pun la calit intr-o tigaie.In alta tigaie punem la calit si ceapa si ardeiul gras timp de 2-3 minute. Intr-un vas...
Telemea in ulei de masline
Telemeaua de vaca se taie cuburi potrivite(nu foarte mici),se pun intr-un castron,se adauga condimentele deasupra,dupa care le punem intr-un borcan. Se toarna ulei de masline,boabele de piper,si restul de condimente care le-am enumerat mai sus. Se infileteaza bine,se lasa la macerat timp de...
Clatite cu dulce de leche si dulceata de mure
Se pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si scortisoara ,punem putin ulei si incepem sa facem clatitele. Le umplem cu dulceata de mure si le...
Salata de cartofi noi cu sos de mustar si marar
Cartofii noi se freaca bine cu un burete,dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 minute. Intre timp pregatim sosul:adaugam maioneza,mustarul si putin iaurt,amestecam bine si adaugam si mararul tocat marunt. Cartofii se scot intr-un castron,ii stropim cu o lingura de otet...
Rulada de porc umpluta cu ciuperci
Carnea se curata de pielite,se spala bine,se usuca pe un prosop de hartie .Se taie,fara a se separa in bucati,se inveleste in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele.Punem condimentele si presaram jumatate din patrunjelul tocat marunt. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in...
Fasole batuta cu ceapa verde si maioneza
Fasolea se lasa in apa peste noapte. Se pune la fiert fasolea timp de 1.5 -2 ore.Se scurge de apa si se pune in robotul de bucatarie.Se adauga usturoiul pisat si ceapa verde taiata feliute. Se adauga si sare si piper si se mixeaza bine.Se adauga cate 1 lingura de maioneza ca sa se mixeze...
Chipsuri de cartofi
Cartofii se curata de coaja,se spala bine,se taie cu feliatorul,se fac feliute subtiri(depinde cum le doriti).Se pun intr-un castron si se clatesc foarte bine. Intr-un ceaun se pune ulei,iar cand s-a incins,se adauga feliutele de cartofi.Se pun pe rand nu foarte multe pentru a se prajii bine....
Clafoutis cu visine
Visinele se lasa la dezghetat si se curata de samburi. Ungeti un vas termorezistent sau o forma rontunda de tarta cu ulei sau unt si adaugati visinele curatate. Ouale se bat bine cu mixerul impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat, adaugam si esenta de rom, pe urma adaugam faina...
Salata Caesar cu miez de lapte
Salata se spala foarte bine cu apa rece, se rupe bucatele si se aseaza in castron. Rosia se taie feliute subtiri, la fel si ceapa verde si castravetele. Pieptul de pui (eu l-am avut fiert, ca am facut supa) se taie felii mai groase si se pune putin la prajit in ulei de masline cu boia...
Mujdei de usturoi cu smantana si marar
Usturoiul se piseaza cu pisatorul, se pune in mojar, se adauga sare si piper si putin ulei. Se amesteca foarte bine pana depinde o pasta. Se adauga smantana si mararul tocat marunt.
Crutoane de paine
Feliile de paine de taie cubulete,nu foarte mici. Se pun intr-un castron,se stropesc cu ulei de masline si condimentele.Se amesteca incet cu mana. Intr-o tava se pune hartie de copt,iar deasupra se pun cuburile de paine.Se lasa la cuptor timp de 15 minute.
Tiramisu reteta cu limoncello
Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua si se lasa la racit.Se pune intr-un castron si se amesteca cu limoncello. Galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu zaharul,iar albusurile se bat cu un praf de sare pana devine spuma tare.In compozitia de galbenusuri se adauga si...
Salata de boeuf de vara
Cartofii se pun la fiert in coaja,se adauga sare si se lasa circa 20 minute. Ceafa de porc se pune la fiert impreuna cu morcovii. Mazarea se scurge de zeama si se adauga intr-un castron mare.Se taie castravetii si gogosarii feliute sau cuburi,se pun peste mazare,impreuna cu porumbul scurs....