Visinele se spala bine sub apa rece,si se scot samburii.
Visinele curatate se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se pune la fiert,la foc mic,se aduna spuma cand se face,adaugam si esenta si pliculetul de zahar vanilat.
Se...
Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert circa 20 minute,sau se pot fierbe in coaja.Morcovul se fierbe separat si se taie cubulete.
Se scurg cartofii de apa si se pun intr-un castron,impreuna cu morcovul taiat,ceapa taiata marunt,porumbul scurs de apa si rosia cubulete.
Se condimenteaza...
Carnea de vita se amesteca cu cea de porc,se pun condimentele si se formeaza burgeri rotunzi si turtiti.Se pun pe o farfurie.
In tigaie punem untul si bucatiile de burgeri impreuna cu untul.Se lasa cate putin pe fiecare parte.(Eu am flosit 2 tigai pentru 8 bucati de burger,dar s-au restrans si...
Salata o spalam foarte bine,o rupem sau o taiem cu un cutit.
Rosia se feliaza,iar ceapa verde se toaca marunt.
Se amesteca toate ingredientele,se adauga si sfecla data pe razatoarea mare,punem ulei,otet,sare si piper si amestecam usor cu mana.
Se orneaza cu miez de lapte natur
Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare.
Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute adaugam si morcovul si stingem cu vinul.Adaugam si busuiocul tocat marunt.
Se adauga si pulpele de pui...
Vinetele se coc pe gratar pe ambele parti si se curata cat sunt inca calde.
Se paseaza cu blenderul si se lasa deoparte.
Ciuperciile le scurgem de apa si le taiem bucatele mici,le punem peste vinete,adaugam si ceapa alba si ceapa verde tocate marunt.
Se adauga 3-4 linguri de maioneza...
Pentru blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat.Galbenusurile se amesteca bine cu telul.Se rastoarna peste albusuri amestecandu-se incet,punem si faina amestecata cu praful de copt.Se mixeaza bine.
O forma rotunda se unge pe margini cu ulei,iar pe fund punem...
Pieptul de pui se clateste bine cu apa rece si se taie bucati potrivite si se pun in robotul de bucatarie.
Intr-un castron batem ouale,adaugam si pieptul de pui pasat,condimentele si amestecam bine.
Legumele le taiem cubulete,ceapa o taiem marunt,iar porumbul il scurgem de zeama.Se amesteca...
Sfecla se curata de coaja si se taie bucati.Morcovul il curatam si il taiem rondele.
Ingredientele se pun in robotul de bucatarie,se adauga sarea si piperul.Se mixeaza totul bine,daca pasta este prea groasa se mai adauga apa.
Rezultatul ar trebui sa fie un suc,mie mi-a iesit o pasta...
Caisele se taie feliute subtiri se pun intr-un castron,acoperite cu 1 lingura de zahar brun si se lasa in frigider pana a doua zi.
Albusurile se separata de galbenusuri,se pun in castroane diferite.Albusurile se bat spuma cu esenta de vanilie si zaharul,iar galbenusurile se amesteca cu uleiul....
Pieptul de pui se taie cuburi si se spune intr-un castron cu apa.
Ceapa se taie feliute subtiri,iar usturoiul il pisam.
Intr-o tigaie punem pieptul de pui la calit in 2 linguri de ulei de masline pentru circa 5 minute,iar in ceaun punem ceapa si usturoiul cu alte 2 linguri de ulei pana se...
Se clateste rosia si se taie rondele,la fel si sfecla rosie.
Se pun intr-un castron,se adauga uleiul,otetul,sarea si piperul,se amesteca incet cu mana si se aranjeaza pe farfurii.
Se presara putin praf de usturoi.
Se serveste in loc de muraturi
Carnea se spala si se taie cuburi potrivite.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adauga si carnea si boia dulce.
Se lasa circa 5 minute si se stinge cu vinul rose.
Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mic,pentru circa 30 minute.
Se...
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine.
Se taie in bucati mai mici(dupa preferinta).Se pun intr-o oala mare,se pune zaharul,coaja de portocala,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat.Se lasa in frigider pana...
Ardeii se coc pe gratar,se scot intr-o craticioara,se acopera cu sare si se pune un capac pentru circa 10 minute.
Se curata de coaja si de codita,si usor de samburi .Zeama care se scurge pastrati-o in castronul in care puneti ardeii curatati.
Se stropesc cu putin ulei de masline,se adauga...
Legumele se curata si se pun intregi la fiert impreuna cu pieptul de pui.
Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,iar zeama se strecoara.
Ceapa se arunca,iar restul legumelor le taiem cubulete si le punem cateva minute la calit in ulei de masline(pentru ai da o culoare frumoasa ciorbitei)se...
Ciresele se spala bine si se scot samburii.
Intr-un bol inalt amestecam ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana se face o pasta mai groasa (4-5 minute). Se adauga uleiul, se amesteca incontinuu dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt.
O tava (eu am folosit rotunda + o...
Midiile se curata bine cu ceva aspru,pentru a se curata bine.Se clatesc sub jet de apa rece.
Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in putin unt.Adaugam busuioc,sare,piper.Si usturoiul strivit.
Se pune ceapa calita si usturoiul intr-o craticioara,adaugam si midiile,si vinul...
Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul si ceapa tocate marunt. Se pune putin vin rose, se pune carnea condimentata si restul de vin se pune deasupra carnii.
Se prajeste pe ambele parti, se adauga rosiile decojite pasate la robotul de bucatarie, caperele,...
Ardeii se pun intr-un vas cu apa rece, se spala bine si se incepe curatarea lor de nervuri si seminte.
Se taie in bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie (al meu nu marunteste asa de bine).
Intr-o oala se pune otetul impreuna cu zaharul pe foc. Cand se formeaza un sirop se adauga...
Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele.
Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15...
Scarita de porcse taie bucatele, se stropeste cu ulei de masline,vinul alb,piper si curcuma.Se lasa la marinat peste noapte,acoperita cu o folie de aluminiu si bagata in frigider.
Intr-un ceaun se pune putin ulei si se pune scarita cateva minute la prajit.Se scoate pe o farfurie,iar...
Salata o spalam bine sub jet de apa rece, o rupem sau o taiem fasii.
Varza se da pe razatoarea mare sau o taiem fasii cu cutitul.
Punem fasolea scursa de zeama si clatita cu apa rece,iar ceapa verde o taiem feliute subtiri.
Se amesteca totul bine, punem uleiul de masline si otetul sau...
Capsuniile se curata de codita,se clatesc sub apa rece si se pune in robotul de bucatarie.
Adaugam zaharul pudra,scortisoara si laptele.
Se mixeaza totul foarte bine,se pune compozitia in pahare si se orneaza cu bucati de capsuni
Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga laptele si faina cu praful de copt se adauga treptat.
Ciresele se curata de samburi si se taie bucatele.
Se amesteca ciresele impreuna cu aluatul.
Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam cate 1 polonic din compoztie.
Clatita se intinde foarte...
Crevetii se curata de cap,se clatesc bine si se pun intr-un castron la marinat.Stropim cu ulei de masline,vin alb,sare,piper si curcuma pentru 30 minute.
Punem crevetii la prajit in sosul lasat de la marinat si ii lasam pe ambele parti cateva minute.Adaugam untul,busuiocul,sucul de...
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20 minute.
Se scot pe o farfurie si se curata de coaja cat inca sunt calzi.Se taie cubulete si se aseaza intr-un castron.
Ceapa rosie si cea verde o taiem feliute,le asezam in castron,impreuna cu fasolea rosie scursa de zeama si...
Ceapa verde se taie feliute, salamul se taie fasii potrivite, branza o taiem cubulete.
Jumatate din compozitie se pune intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline, iar cealalta jumatate se pune in castron dupa ce am batut ouale bine.
Se condimenteaza, punem cascavalul ras si rosia...
Feliile de pui se condimenteaza si se pun putin la prajit in unt.Se lasa pe fiecare parte iar dupa 5 minute se scot pe o farfurie.
Se aseaza feliile de piept de pui intr-un vas termorezistent sau o tava,se pune cate o felie de rosie,adaugam putina sare deasupra si la final punem feliile de...
Intr-un vas termorezistent se pun legumele congelate, se adauga untul taiat feliute si bucatile de carne condimentate. Legumele se condimenteaza dupa gust
Punem si vinul alb si usturoiul taiat feliute, se acopera cu o folie de aluminiu, se pune la cuptorul preincalzit.
Legumele se scot...
Dulceata de visine
Visinele se spala bine sub apa rece,si se scot samburii. Visinele curatate se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert,la foc mic,se aduna spuma cand se face,adaugam si esenta si pliculetul de zahar vanilat. Se...
Salata de cartofi cu cirese
Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert circa 20 minute,sau se pot fierbe in coaja.Morcovul se fierbe separat si se taie cubulete. Se scurg cartofii de apa si se pun intr-un castron,impreuna cu morcovul taiat,ceapa taiata marunt,porumbul scurs de apa si rosia cubulete. Se condimenteaza...
Burgeri cu sos
Carnea de vita se amesteca cu cea de porc,se pun condimentele si se formeaza burgeri rotunzi si turtiti.Se pun pe o farfurie. In tigaie punem untul si bucatiile de burgeri impreuna cu untul.Se lasa cate putin pe fiecare parte.(Eu am flosit 2 tigai pentru 8 bucati de burger,dar s-au restrans si...
Salata de vara cu sfecla rosie si miez de lapte
Salata o spalam foarte bine,o rupem sau o taiem cu un cutit. Rosia se feliaza,iar ceapa verde se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele,se adauga si sfecla data pe razatoarea mare,punem ulei,otet,sare si piper si amestecam usor cu mana. Se orneaza cu miez de lapte natur
Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta
Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute adaugam si morcovul si stingem cu vinul.Adaugam si busuiocul tocat marunt. Se adauga si pulpele de pui...
Salata de vinete cu ciuperci si maioneza
Vinetele se coc pe gratar pe ambele parti si se curata cat sunt inca calde. Se paseaza cu blenderul si se lasa deoparte. Ciuperciile le scurgem de apa si le taiem bucatele mici,le punem peste vinete,adaugam si ceapa alba si ceapa verde tocate marunt. Se adauga 3-4 linguri de maioneza...
Tort de vanilie cu cirese
Pentru blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat.Galbenusurile se amesteca bine cu telul.Se rastoarna peste albusuri amestecandu-se incet,punem si faina amestecata cu praful de copt.Se mixeaza bine. O forma rotunda se unge pe margini cu ulei,iar pe fund punem...
Chec aperitiv cu pui
Pieptul de pui se clateste bine cu apa rece si se taie bucati potrivite si se pun in robotul de bucatarie. Intr-un castron batem ouale,adaugam si pieptul de pui pasat,condimentele si amestecam bine. Legumele le taiem cubulete,ceapa o taiem marunt,iar porumbul il scurgem de zeama.Se amesteca...
Detoxifiant de sfecla
Sfecla se curata de coaja si se taie bucati.Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ingredientele se pun in robotul de bucatarie,se adauga sarea si piperul.Se mixeaza totul bine,daca pasta este prea groasa se mai adauga apa. Rezultatul ar trebui sa fie un suc,mie mi-a iesit o pasta...
Pandispan cu caise
Caisele se taie feliute subtiri se pun intr-un castron,acoperite cu 1 lingura de zahar brun si se lasa in frigider pana a doua zi. Albusurile se separata de galbenusuri,se pun in castroane diferite.Albusurile se bat spuma cu esenta de vanilie si zaharul,iar galbenusurile se amesteca cu uleiul....
Pui in lapte de cocos si curry
Pieptul de pui se taie cuburi si se spune intr-un castron cu apa. Ceapa se taie feliute subtiri,iar usturoiul il pisam. Intr-o tigaie punem pieptul de pui la calit in 2 linguri de ulei de masline pentru circa 5 minute,iar in ceaun punem ceapa si usturoiul cu alte 2 linguri de ulei pana se...
Salata de rosii cu sfecla
Se clateste rosia si se taie rondele,la fel si sfecla rosie. Se pun intr-un castron,se adauga uleiul,otetul,sarea si piperul,se amesteca incet cu mana si se aranjeaza pe farfurii. Se presara putin praf de usturoi. Se serveste in loc de muraturi
Papricas de porc cu galuste
Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adauga si carnea si boia dulce. Se lasa circa 5 minute si se stinge cu vinul rose. Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mic,pentru circa 30 minute. Se...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunile se curate de codite,se pun intr-un castron de apa si se clatesc foarte bine. Se taie in bucati mai mici(dupa preferinta).Se pun intr-o oala mare,se pune zaharul,coaja de portocala,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat.Se lasa in frigider pana...
Salata de ardei kapia cu sos de usturoi si iaurt
Ardeii se coc pe gratar,se scot intr-o craticioara,se acopera cu sare si se pune un capac pentru circa 10 minute. Se curata de coaja si de codita,si usor de samburi .Zeama care se scurge pastrati-o in castronul in care puneti ardeii curatati. Se stropesc cu putin ulei de masline,se adauga...
Ciorba radauteana
Legumele se curata si se pun intregi la fiert impreuna cu pieptul de pui. Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,iar zeama se strecoara. Ceapa se arunca,iar restul legumelor le taiem cubulete si le punem cateva minute la calit in ulei de masline(pentru ai da o culoare frumoasa ciorbitei)se...
Prajitura marmorata cu cirese
Ciresele se spala bine si se scot samburii. Intr-un bol inalt amestecam ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana se face o pasta mai groasa (4-5 minute). Se adauga uleiul, se amesteca incontinuu dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. O tava (eu am folosit rotunda + o...
Midii in sos de portocale
Midiile se curata bine cu ceva aspru,pentru a se curata bine.Se clatesc sub jet de apa rece. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in putin unt.Adaugam busuioc,sare,piper.Si usturoiul strivit. Se pune ceapa calita si usturoiul intr-o craticioara,adaugam si midiile,si vinul...
Pizzaiola alla callabresse
Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul si ceapa tocate marunt. Se pune putin vin rose, se pune carnea condimentata si restul de vin se pune deasupra carnii. Se prajeste pe ambele parti, se adauga rosiile decojite pasate la robotul de bucatarie, caperele,...
Dulceata de ardei iute
Ardeii se pun intr-un vas cu apa rece, se spala bine si se incepe curatarea lor de nervuri si seminte. Se taie in bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie (al meu nu marunteste asa de bine). Intr-o oala se pune otetul impreuna cu zaharul pe foc. Cand se formeaza un sirop se adauga...
Cartofi Dauphinoise by Oana
Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie. Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele. Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15...
Varza calita cu scarita afumata
Scarita de porcse taie bucatele, se stropeste cu ulei de masline,vinul alb,piper si curcuma.Se lasa la marinat peste noapte,acoperita cu o folie de aluminiu si bagata in frigider. Intr-un ceaun se pune putin ulei si se pune scarita cateva minute la prajit.Se scoate pe o farfurie,iar...
Salata cu varza,fasole si miez de lapte
Salata o spalam bine sub jet de apa rece, o rupem sau o taiem fasii. Varza se da pe razatoarea mare sau o taiem fasii cu cutitul. Punem fasolea scursa de zeama si clatita cu apa rece,iar ceapa verde o taiem feliute subtiri. Se amesteca totul bine, punem uleiul de masline si otetul sau...
Smoothie de capsuni
Capsuniile se curata de codita,se clatesc sub apa rece si se pune in robotul de bucatarie. Adaugam zaharul pudra,scortisoara si laptele. Se mixeaza totul foarte bine,se pune compozitia in pahare si se orneaza cu bucati de capsuni
Pancakes cu cirese
Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga laptele si faina cu praful de copt se adauga treptat. Ciresele se curata de samburi si se taie bucatele. Se amesteca ciresele impreuna cu aluatul. Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam cate 1 polonic din compoztie. Clatita se intinde foarte...
Creveti in sos de portocale
Crevetii se curata de cap,se clatesc bine si se pun intr-un castron la marinat.Stropim cu ulei de masline,vin alb,sare,piper si curcuma pentru 30 minute. Punem crevetii la prajit in sosul lasat de la marinat si ii lasam pe ambele parti cateva minute.Adaugam untul,busuiocul,sucul de...
Salata orientala cu sfecla rosie si fasole
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20 minute. Se scot pe o farfurie si se curata de coaja cat inca sunt calzi.Se taie cubulete si se aseaza intr-un castron. Ceapa rosie si cea verde o taiem feliute,le asezam in castron,impreuna cu fasolea rosie scursa de zeama si...
Omleta la cuptor cu porumb,ceapa verde si salam
Ceapa verde se taie feliute, salamul se taie fasii potrivite, branza o taiem cubulete. Jumatate din compozitie se pune intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline, iar cealalta jumatate se pune in castron dupa ce am batut ouale bine. Se condimenteaza, punem cascavalul ras si rosia...
Piept de pui cu rosii si cascaval la cuptor
Feliile de pui se condimenteaza si se pun putin la prajit in unt.Se lasa pe fiecare parte iar dupa 5 minute se scot pe o farfurie. Se aseaza feliile de piept de pui intr-un vas termorezistent sau o tava,se pune cate o felie de rosie,adaugam putina sare deasupra si la final punem feliile de...
Ceafa de porc cu legume la cuptor
Intr-un vas termorezistent se pun legumele congelate, se adauga untul taiat feliute si bucatile de carne condimentate. Legumele se condimenteaza dupa gust Punem si vinul alb si usturoiul taiat feliute, se acopera cu o folie de aluminiu, se pune la cuptorul preincalzit. Legumele se scot...