Murele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider.
Albusurile se bat spuma impreuna cu lingura de zahar,dupa adaugam si ouale intregi si untul si amestecam bine.
Jumatatea...
Marul il curatam de coaja si il taiem rondele.Se curata mijlocul inainte de a taia rondele sau dupa.
Miezul de lapte se scoate din cutie si se taie la fel,rondele.
Se aranjeaza pe o farfurie cate o felie de mar si una de miez de lapte,pana se termina.
Deasupra se pune dulceata de capsuni...
Se amesteca bine oul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie,faina si laptele,pana se formeaza o compozitie subtire-groasa pentru clatite.Daca mai este nevoie se mai adauga lapte.
Adaugam si merisoarele si un strop de ulei,se amesteca bine.
Cu un polonic luam din compozitia formata si punem...
Cartofii se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10 minute.Se scot intr-un castron.
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem feliute,se pun intr-o strecuratoare la scurs.
Ungem o tava cu ulei de...
Intr-o craticioara punem apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca apa adaugam pastele,lasam cat scrie pe punga.
Se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
Mazarea o scurgem de zeama si o adaugam peste paste.
Rosia o taiem cubulete,la fel si branza,iar ceapa verde o taiem...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
Ceapa o tocam marunt,iar ficatul il curatam de pielite si il taiem cubulete.
Punem ceapa la calit,dupa cateva minute adaugam si ficatul de porc si stingem cu vinul alb.
Punem ficatul si ceapa intr-o craticioara punem condimentele si 2 pahare...
Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete,se pun la fiert in apa cu sare,impreuna cu morcovii intregi curatati de coaja.
Castravetii si gogosarii se taie cubulete si se pun la scurs de zeama.
Cartofii cand s-au fiert se scurg de apa si se pun intr-un castron mare.Morcovii ii taiem...
Se unge o forma de silicon cu ulei.Se pune jumatate de cantitate de zmeura iar cealalta se pastreaza,se pune deasupra.
Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul,am pus si zeama lasata de zmeura,punem faina si laptele putin cate putin.Se adauga si esentele.
Se toarna rezultatul in forma...
Muschiuletul de porc se clateste bine sub apa rece,se usuca pe niste prosoape de hartie.
Patrunjelul si busuiocul se toaca marunt,se pun intr-un castron impreuna cu uleiul de masline.
Muschiuletul de pune in castron,se unge pe ambele parti si se lasa la marinat in frigider 1 ora.
Se...
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.
Se pune intr-o craticioara impreuna cu uleiul si curcuma,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin,se adauga inima de vita curatata de pielite si taiata cubulete.
Se stinge cu vinul alb,adaugam fasolea curata,spalata si rupta in doua(daca sunt...
Bucatiile de inima de condimenteaza cu ghimbir,piper si boia dulce,se stropesc cu ulei de masline si cu putin vin alb si se lasa la marinat.
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline si cimbru.Cand s-a inmuiat putin adaugam morcovul taiat rondele.
Se pun si bucatiile de...
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat cubulete, punem putina boia dulce si piper alb. Cand s-au inmuiat legumele putin se adauga in oala cu apa pentru ciorba.
Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in doua,...
Salata o spalam foarte bine si o rupem cu mana in bucatele mici sau o taiem marunt si o punem intr-un castron.
Taiem rosiile feliute si le asezam peste salata,adaugam si ceapa taiata feliute subtiri si branza taiata cubulete.
Adaugam condimentele,uleiul si zeama de lamaie.Punem...
Intr-un castron punem untul taiat cubulete,zaharul,sarea si oul.Se ameseteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana se formeaza o coca destul de tare.
Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute....
Dovlecelul se curata de coaja si de seminte.
Se da pe razatoarea mare si se lasa putin deoparte.Cand si-a lasat zeama se stoarce bine si se pune in alt castron.
Se adauga oul,patrunjelul tocat marunt,faina si susanul si se amesteca bine.
Cu o lingura se pune aluat in tigaie in forma de...
Pieptul de pui se feliaza.
Fiecare bucata se pune in folie alimentara pe un fund de lemn si se bat cu batatorul de snitele pe ambele parti.
Se condimenteaza ,se dau prin oul prin faina,prin oul batut bine ,prin parmezan si prin pesmet.
Se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un...
Se ia un pahar inalt,se pun cuburile de gheata,punem tequilla masurata.
Punem deasupra sucul de portocale si siropul de rodii.
Se amesteca inainte de a se servii.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,iar deasupra presaram oregano.
Se adauga si carnea spalata si taiata fasii lungi.Se lasa cateva minute sa se inmoaie carnea si ceapa.
Se adauga morcovul taiat feliute subtiri si ardeiul kapia taiat cubulete.Adaugam si vinul si...
Ciuperciile se scurg de zeama,si se taie in bucatele mai mici.
Se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline,adaugam condimentele si lasam la foc mic.
Se piseaza si usturoiul adaugam si busuiocul si vinul alb.
Se lasa pana scade toata zeama.
Intre timp painea se pune in...
Pulpele de pui se taie in doua,se cresteaza,se condimenteaza si se pun intr-un castron cu ulei de masline si laptele de cocos.
Se amesteca toate ingredientele,in zonele crestate se pun feliute de usturoi.
Se aseaza pulpe de pui in vasul roman impreuna cu sosul format,se presara piper rosu...
Intr-un castron punem ouale si condimentele.Se amesteca foarte bine.
Ceapa o taiem cat mai marunt iar miezul de lapte cubulete.
Se amesteca toate ingredientele.
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se lasa sa se incinga.Se toarna compozitia de oua,se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti....
Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec.
Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de...
Se prepara mamaliguta:
Intr-un ceaun punem apa si sare si punem la foc.Cand incepe sa fiarba apa se pune malaiul in ploaie,dupa ochi..fiecare dupa cum preapara mamaliguta.
Se amesteca continuu dupa care se lasa la foc mic sa se faca.
In vasul roman punem putin ulei.ungem vasul,adaugam...
Cartofii se curata de coaja si se taie ca pentru cartofii prajiti.Se clatesc bine si se pun la fiert(sa nu se sfarame),pentru 10 minute.Cand sunt inca tari pe jumatate se scot intr-un castron.
Punem putina vegeta si piper si ghimbir.
Intr-o tigaie punem ulei si punem cartofii scursi de apa....
Pieptul de pui se transeaza in felii potrivite.Se pune fiecare felie de pui in folie alimentara si se bate cu ciocanul pe ambele parti.
Se condimenteaza fiecare felie,se aseaza cate o felie de sunca(sau jumatati de felii) si o felie de cascaval.Se ruleaza bine,se dau prin faina,ou si pesmet....
Intr-un castronel se pune drojdia,cu putina apa calda,zaharul si 3 linguri de faina. Se amesteca foarte bine.
Intr-un bol inalt se pune faina,se face o gaura in mijloc si de adauga drojdia omogenizata,se lasa 10 minute la cald.
Se adauga sarea,uleiul,se aduna faina in jurul drojdiei si se...
Ouale se amesteca pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,esentele faina si praful de copt si lapte.
Se adauga si zmeura,si se amesteca incet cu o lingura.Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat la clatitele normale.
Intr-o tigaie punem un strop de ulei si cu un polonic punem in...
Zmeura se clateste bine si se pune intr-un castron cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se lasa peste noapte in frigider.
Albusurile de ou se bat separat cu zaharul pana devin spuma,iar in alt castron se amesteca galbenusurile cu uleiul,laptele,faina si praful de copt.
Se adauga peste...
Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in jumatate de compozite de unt,se adauga sare,piper si ghimbir.Se lasa cateva minute,dupa care adaugam j&b,si zaharul,se amesteca ,adaugam si boia dulce si se mai...
Se pune lapte si inghetata in robotul de bucatarie si se mixeaza bine cateva secunde,dupa care adaugam si zmeura spalata bine,si mai mixam putin.
Se serveste rece,pe o caldura infernala:)))
Chec cu lamaie si mure
Murele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider. Albusurile se bat spuma impreuna cu lingura de zahar,dupa adaugam si ouale intregi si untul si amestecam bine. Jumatatea...
Desert de miez de lapte cu mar
Marul il curatam de coaja si il taiem rondele.Se curata mijlocul inainte de a taia rondele sau dupa. Miezul de lapte se scoate din cutie si se taie la fel,rondele. Se aranjeaza pe o farfurie cate o felie de mar si una de miez de lapte,pana se termina. Deasupra se pune dulceata de capsuni...
Clatite cu merisoare,inghetata si mure
Se amesteca bine oul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie,faina si laptele,pana se formeaza o compozitie subtire-groasa pentru clatite.Daca mai este nevoie se mai adauga lapte. Adaugam si merisoarele si un strop de ulei,se amesteca bine. Cu un polonic luam din compozitia formata si punem...
Legume la cuptor gratinate
Cartofii se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10 minute.Se scot intr-un castron. Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem feliute,se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ungem o tava cu ulei de...
Salata de paste cu mazare si branza milkana
Intr-o craticioara punem apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca apa adaugam pastele,lasam cat scrie pe punga. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Mazarea o scurgem de zeama si o adaugam peste paste. Rosia o taiem cubulete,la fel si branza,iar ceapa verde o taiem...
Tocana de cartofi cu ficat de porc
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa o tocam marunt,iar ficatul il curatam de pielite si il taiem cubulete. Punem ceapa la calit,dupa cateva minute adaugam si ficatul de porc si stingem cu vinul alb. Punem ficatul si ceapa intr-o craticioara punem condimentele si 2 pahare...
Salata de Boeuf cu sfecla rosie
Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete,se pun la fiert in apa cu sare,impreuna cu morcovii intregi curatati de coaja. Castravetii si gogosarii se taie cubulete si se pun la scurs de zeama. Cartofii cand s-au fiert se scurg de apa si se pun intr-un castron mare.Morcovii ii taiem...
Clafoutis cu zmeura
Se unge o forma de silicon cu ulei.Se pune jumatate de cantitate de zmeura iar cealalta se pastreaza,se pune deasupra. Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul,am pus si zeama lasata de zmeura,punem faina si laptele putin cate putin.Se adauga si esentele. Se toarna rezultatul in forma...
Muschiulet de porc in crusta de verdeturi la cuptor
Muschiuletul de porc se clateste bine sub apa rece,se usuca pe niste prosoape de hartie. Patrunjelul si busuiocul se toaca marunt,se pun intr-un castron impreuna cu uleiul de masline. Muschiuletul de pune in castron,se unge pe ambele parti si se lasa la marinat in frigider 1 ora. Se...
Fasole pastai cu inima de vita
Ceapa se curata de coaja si se taie marunt. Se pune intr-o craticioara impreuna cu uleiul si curcuma,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin,se adauga inima de vita curatata de pielite si taiata cubulete. Se stinge cu vinul alb,adaugam fasolea curata,spalata si rupta in doua(daca sunt...
Inima de vita la cuptor
Bucatiile de inima de condimenteaza cu ghimbir,piper si boia dulce,se stropesc cu ulei de masline si cu putin vin alb si se lasa la marinat. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline si cimbru.Cand s-a inmuiat putin adaugam morcovul taiat rondele. Se pun si bucatiile de...
Ciorba de fasole pastai cu dovlecei
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul taiat rondele si ardeiul kapia taiat cubulete, punem putina boia dulce si piper alb. Cand s-au inmuiat legumele putin se adauga in oala cu apa pentru ciorba. Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in doua,...
Salata cu branza milkana si busuioc
Salata o spalam foarte bine si o rupem cu mana in bucatele mici sau o taiem marunt si o punem intr-un castron. Taiem rosiile feliute si le asezam peste salata,adaugam si ceapa taiata feliute subtiri si branza taiata cubulete. Adaugam condimentele,uleiul si zeama de lamaie.Punem...
Tarta cu mere si crema de vanilie
Intr-un castron punem untul taiat cubulete,zaharul,sarea si oul.Se ameseteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute....
Chiftelute de dovlecei cu susan
Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se da pe razatoarea mare si se lasa putin deoparte.Cand si-a lasat zeama se stoarce bine si se pune in alt castron. Se adauga oul,patrunjelul tocat marunt,faina si susanul si se amesteca bine. Cu o lingura se pune aluat in tigaie in forma de...
Snitele de pui cu parmezan si pesmet
Pieptul de pui se feliaza. Fiecare bucata se pune in folie alimentara pe un fund de lemn si se bat cu batatorul de snitele pe ambele parti. Se condimenteaza ,se dau prin oul prin faina,prin oul batut bine ,prin parmezan si prin pesmet. Se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un...
Tequilla Sunrise
Se ia un pahar inalt,se pun cuburile de gheata,punem tequilla masurata. Punem deasupra sucul de portocale si siropul de rodii. Se amesteca inainte de a se servii.
Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,iar deasupra presaram oregano. Se adauga si carnea spalata si taiata fasii lungi.Se lasa cateva minute sa se inmoaie carnea si ceapa. Se adauga morcovul taiat feliute subtiri si ardeiul kapia taiat cubulete.Adaugam si vinul si...
Bruschete cu ciuperci,oregano si smantana
Ciuperciile se scurg de zeama,si se taie in bucatele mai mici. Se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline,adaugam condimentele si lasam la foc mic. Se piseaza si usturoiul adaugam si busuiocul si vinul alb. Se lasa pana scade toata zeama. Intre timp painea se pune in...
Pulpe de pui in lapte de cocos in vasul roman
Pulpele de pui se taie in doua,se cresteaza,se condimenteaza si se pun intr-un castron cu ulei de masline si laptele de cocos. Se amesteca toate ingredientele,in zonele crestate se pun feliute de usturoi. Se aseaza pulpe de pui in vasul roman impreuna cu sosul format,se presara piper rosu...
Omleta cu ceapa verde si miez de lapte
Intr-un castron punem ouale si condimentele.Se amesteca foarte bine. Ceapa o taiem cat mai marunt iar miezul de lapte cubulete. Se amesteca toate ingredientele. Intr-o tigaie se pune putin ulei si se lasa sa se incinga.Se toarna compozitia de oua,se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti....
Prajitura Merisor
Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec. Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de...
Mamaliga cu branza de burduf si miez de lapte la cuptor
Se prepara mamaliguta: Intr-un ceaun punem apa si sare si punem la foc.Cand incepe sa fiarba apa se pune malaiul in ploaie,dupa ochi..fiecare dupa cum preapara mamaliguta. Se amesteca continuu dupa care se lasa la foc mic sa se faca. In vasul roman punem putin ulei.ungem vasul,adaugam...
Cartofi prajiti cu ceapa,marar si cascaval
Cartofii se curata de coaja si se taie ca pentru cartofii prajiti.Se clatesc bine si se pun la fiert(sa nu se sfarame),pentru 10 minute.Cand sunt inca tari pe jumatate se scot intr-un castron. Punem putina vegeta si piper si ghimbir. Intr-o tigaie punem ulei si punem cartofii scursi de apa....
Cordon bleu
Pieptul de pui se transeaza in felii potrivite.Se pune fiecare felie de pui in folie alimentara si se bate cu ciocanul pe ambele parti. Se condimenteaza fiecare felie,se aseaza cate o felie de sunca(sau jumatati de felii) si o felie de cascaval.Se ruleaza bine,se dau prin faina,ou si pesmet....
Painici Laugenbrot
Intr-un castronel se pune drojdia,cu putina apa calda,zaharul si 3 linguri de faina. Se amesteca foarte bine. Intr-un bol inalt se pune faina,se face o gaura in mijloc si de adauga drojdia omogenizata,se lasa 10 minute la cald. Se adauga sarea,uleiul,se aduna faina in jurul drojdiei si se...
Pancakes cu zmeura si miere
Ouale se amesteca pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,esentele faina si praful de copt si lapte. Se adauga si zmeura,si se amesteca incet cu o lingura.Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat la clatitele normale. Intr-o tigaie punem un strop de ulei si cu un polonic punem in...
Prajitura cu zmeura
Zmeura se clateste bine si se pune intr-un castron cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se lasa peste noapte in frigider. Albusurile de ou se bat separat cu zaharul pana devin spuma,iar in alt castron se amesteca galbenusurile cu uleiul,laptele,faina si praful de copt. Se adauga peste...
Cartofi nature trasi in unt cu ceapa caramelizata si marar
Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in jumatate de compozite de unt,se adauga sare,piper si ghimbir.Se lasa cateva minute,dupa care adaugam j&b,si zaharul,se amesteca ,adaugam si boia dulce si se mai...
Smoothie de inghetata cu lapte si zmeura
Se pune lapte si inghetata in robotul de bucatarie si se mixeaza bine cateva secunde,dupa care adaugam si zmeura spalata bine,si mai mixam putin. Se serveste rece,pe o caldura infernala:)))