Se spala pieptul de pui,se taie fasii si se pune pe servete de hartie sa se usuce.
Se pun bucatiile de pui uscate intr-un bol,se adauga condimentele.
Se amesteca ouale cu berea rece,faina si amidonul.Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanii.
Se toarna compozitia peste bucatiile de...
Se spala bine cartofii, se fierb in apa, se curata de coaja si se paseaza.
Se adauga susanul, smantana, 2 oua si 200 g faina.
Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, ghimbir si piper alb dupa gust.
O sa iasa o pasta omogena. Se ia cu 1 lingura din compozitie se formeaza chiftele, se dau...
Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs.
Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se mixeaza cateva minute si se lasa la frigider.
Gelatina se amesteca cu 6 linguri de compot,se lasa...
Intr-un castron punem untul si coaja rasa de la lamaie si jumatate de compozitie de zahar.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul ramas.Se adauga si galbenusurile,untul si coaja de lamaie si se mixeaza bine pana devine o crema.
Se stoarce toata zeama de la lamaie,se...
Ceapa o tocam marunt.
Morcovul il dam pe razatoarea mica si amestecam toate ingredientele cu carnea tocata.
Se adauga condimentele dupa gust si mararul tocat marunt.
Se formeaza bilute de chiftele si se trec prin faina,se turtesc putin si se scutura de surplusul de faina.
Se pun...
Scarita de porc se transeaza in bucati potrivite si se pune in oala cu apa la fiert.
Ceapa se toata marunt,morcovul il taiem rondele iar telina o taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adaugam si ardeiul taiat cubulete.
Dupa ce s-au calit se adauga...
Untul se pune intr-o tigaie impreuna cu tarhonul uscat si coaja rasa de la portocala.
In tava se pun morcovii taiati fasii,punem pulpele de curcan deasupra,le crestam si le ungem cu sosul de unt.
Portocala se taie felii si se pune in tava pe langa pulpe.
Stropim cu ulei de masline,punem...
Pepenele galben il curatam de seminte si de coaja si il taiem cubulete.
Se pune intr-un castron impreuna cu piersica curatata de sambure si taiata feliute.Punem si o lingura de whisky si se lasa acoperit in frigider peste noapte.
A doua zi taiem banana feliute subtiri,iar grefruitul il...
Ouale se amesteca bine,impreuna cu condimentele.
Patrunjelul se toaca marunt,iar branza se taie cubulete.
Se amesteca bine toate ingredientele.
Intr-o tigaie punem putin unt,punem ouale pentru omleta,se prajeste pe ambele parti dupa care se scoate pe o farfurie si se taie felii.
Luam...
Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se pune peste faina.
Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se...
Baconul il taiem in bucati potrivite nu foarte mici.
Pepenele se curata de seminte si se scobesc bilute cu ajutorul unei cupe de inghetata sau o alta forma rotunda.
La fel se procedeaza si cu mozzarella,se fac bilute.
Se aseaza pe 2 farfurii feliile de bacon,pepenele galben si...
Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert in apa cu sare.
Fasolea pastai se scurge de zeama si se pune intr-un castron.Ceapa o taiem solzisori,o punem deasupra,iar castravetele il taiem cuburi si il lasam putin sa se scurga zeama care o lasa.
Puiul cand s-a fiert se taie...
Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in bucati mai mici si se pun intr-un castron cu apa rece.Se clatesc bine si se pun la fiert 20 minute.
Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline cu boia dulce,praf de curcuma.Cand s-a inmuiat se pun aripile de pui crestate.
Se...
Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic.
Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline cu putina sare si praf de ghimbir.Dupa cateva minute se pune...
Dulceata de capsuni reteta
Capsuniile se curata,se clatesc sub apa rece si se paseaza in blender.
Se pun intr-o oala ,se pune jumatate de plic finesse (coaja de portocala) si un plic de gelfix se lasa la foc mic sa fiarba si se amesteca continuu,se fierbe cam 15 minute.
Kiwi se...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi ca de piure.
Ardeiul kapia il taiem cubulete ,iar ceapa o taiem marunt si le punem la calit in uleiul de masline.
Dupa cateva minute se adauga si cartofii clatiti bine in apa rece si scursi.
Se pun condimentele si 1 pahar de apa si se lasa la...
Pulpele se cresteaza si se condimenteaza.
Intr-o tigaie punem ulei si punem pulpele la prajit.Se acopera cu un capac pentru a nu stropii cu ulei si se intorc pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce s-au prajit putin se adauga jumatate de pahar de apa si frunzele de busuioc.
Tot timpul...
Ceapa se taie feliute subtiri,la fel si usturoiul si se pun la calit in sosul lasat de la o carne care ati prajit-o.Se adauga condimentele si se lasa pana se inmoaie ceapa.
Se adauga smantana,busuiocul si zeama de lamaie si se lasa pana mai scade sosul putin.
La sfarsit se adauga mararul...
Crevetii se curata de coaja,se pastreaza doar codita(arata mai frumos).
Se dau sub jet de apa rece si se pun la scurs.
Se pun condimentele pe ei si se lasa deoparte 10 minute.
Se prepara aluatul din 2 oua si faina,se amesteca bine iar daca mai este nevoie se mai pune faina.Aluatul...
Se amesteca toate ingredientele pentru blat,se framanta si se formeaza o bila.
Se pune intr-o folie alimentara si se da la rece 30 minute.
Tava de tarta o acoperim cu hartie de copt,punem aluatul intins si dam la cuptor 10 minute.
Branza de vaci se amesteca cu...
Pestele se condimenteaza pe ambele parti cat si inauntru.
Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline,cand incepe sa se inmoie putin se adauga cutia de rosii cuburi.,
Se lasa cateva minute dupa care se toarna intr-o tava toata compozitia.
Pestele se pune...
Humus reteta
Scurgem nautul de zeama si il punem in blender,adaugam apa,sare si piper si usturoiul taiat feliute.
Se mixeaza bine pana devine o pasta.
Deasupra punem ulei de masline,boia dulce si curcuma.
Se serveste cu paine prajita sau lipii
Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic.
Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca.
Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si se formeaza 5 bile.
Se intinde fiecare bila,cu un sucitor,se face o foaie subtire.
Se pune o...
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru stropim cu vinul alb si lasam la frigider cateva ore(eu am lasat-o cam 2 ore).
Muschiuletul il...
Cartofii se pun la fiert in coaja cu sare.Se scot pe o farfurie se lasa putin sa se raceasca si se curata de coaja.
Ii taiem rondele si ii punem intr-un castron.
Ouale se pun pun si ele la fiert cu un praf de sare,se lasa circa 5-6 minute.Se scot,se curata de coaja si se taie cubulete...
Aripile de pui se spala bine si se pun in oala de ciorba la fiert impreuna cu 2 linguri de vegeta si piper alb.
Ceapa se taie marunt,ardeiul kapia il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mica.Se pun intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline la calit.Adaugam piper si boia dulce....
O cratita o punem pe foc cu apa si sare,cand incepe sa clocoteasca apa adaugam pastele(5-8 minute depinde cat scrie pe punga).
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si usturoiul strivit,adaugam si fulgii de chilli,dupa cateva minute punem si ceapa verde tocata marunt si tonul scurs de zeama....
Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu orezul,sare,piper si cimbru si uleiul de masline.Se lasa cateva minute sa se inmioaie putin ceapa si se...
Frunzele de salata le spalam bine si le taiem fasii sau le rupem cu mana si le punem intr-un castron.
Sfecla rosie se da pe razatoarea mare si se pune peste salata.
Asezonam cu sare si piper si putin ulei de masline.
Rosia o taiem feliute subtiri si o aranjam deaupra.
Punem si feliute...
Murele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs.
Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie.Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi o punem la fiert la foc...
Tempura de pui
Se spala pieptul de pui,se taie fasii si se pune pe servete de hartie sa se usuce. Se pun bucatiile de pui uscate intr-un bol,se adauga condimentele. Se amesteca ouale cu berea rece,faina si amidonul.Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanii. Se toarna compozitia peste bucatiile de...
Chiftelute de cartofi
Se spala bine cartofii, se fierb in apa, se curata de coaja si se paseaza. Se adauga susanul, smantana, 2 oua si 200 g faina. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, ghimbir si piper alb dupa gust. O sa iasa o pasta omogena. Se ia cu 1 lingura din compozitie se formeaza chiftele, se dau...
Tort diplomat cu crema de lamaie si mure
Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs. Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se mixeaza cateva minute si se lasa la frigider. Gelatina se amesteca cu 6 linguri de compot,se lasa...
Chec cu lamaie si afine
Intr-un castron punem untul si coaja rasa de la lamaie si jumatate de compozitie de zahar. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul ramas.Se adauga si galbenusurile,untul si coaja de lamaie si se mixeaza bine pana devine o crema. Se stoarce toata zeama de la lamaie,se...
Chiftelute de curcan cu morcov
Ceapa o tocam marunt. Morcovul il dam pe razatoarea mica si amestecam toate ingredientele cu carnea tocata. Se adauga condimentele dupa gust si mararul tocat marunt. Se formeaza bilute de chiftele si se trec prin faina,se turtesc putin si se scutura de surplusul de faina. Se pun...
Ciorba de cartofi cu afumatura
Scarita de porc se transeaza in bucati potrivite si se pune in oala cu apa la fiert. Ceapa se toata marunt,morcovul il taiem rondele iar telina o taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adaugam si ardeiul taiat cubulete. Dupa ce s-au calit se adauga...
Pulpe de curcan cu tarhon si portocala
Untul se pune intr-o tigaie impreuna cu tarhonul uscat si coaja rasa de la portocala. In tava se pun morcovii taiati fasii,punem pulpele de curcan deasupra,le crestam si le ungem cu sosul de unt. Portocala se taie felii si se pune in tava pe langa pulpe. Stropim cu ulei de masline,punem...
Salata de fructe
Pepenele galben il curatam de seminte si de coaja si il taiem cubulete. Se pune intr-un castron impreuna cu piersica curatata de sambure si taiata feliute.Punem si o lingura de whisky si se lasa acoperit in frigider peste noapte. A doua zi taiem banana feliute subtiri,iar grefruitul il...
Rulouri de omleta cu bacon
Ouale se amesteca bine,impreuna cu condimentele. Patrunjelul se toaca marunt,iar branza se taie cubulete. Se amesteca bine toate ingredientele. Intr-o tigaie punem putin unt,punem ouale pentru omleta,se prajeste pe ambele parti dupa care se scoate pe o farfurie si se taie felii. Luam...
Savarine
Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se pune peste faina. Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se...
Bacon cu mozzarella si pepene galben
Baconul il taiem in bucati potrivite nu foarte mici. Pepenele se curata de seminte si se scobesc bilute cu ajutorul unei cupe de inghetata sau o alta forma rotunda. La fel se procedeaza si cu mozzarella,se fac bilute. Se aseaza pe 2 farfurii feliile de bacon,pepenele galben si...
Salata de pui cu fasole pastai si branza
Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert in apa cu sare. Fasolea pastai se scurge de zeama si se pune intr-un castron.Ceapa o taiem solzisori,o punem deasupra,iar castravetele il taiem cuburi si il lasam putin sa se scurga zeama care o lasa. Puiul cand s-a fiert se taie...
Fasole pastai cu ciuperci si aripi de pui la cuptor
Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in bucati mai mici si se pun intr-un castron cu apa rece.Se clatesc bine si se pun la fiert 20 minute. Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline cu boia dulce,praf de curcuma.Cand s-a inmuiat se pun aripile de pui crestate. Se...
Ciorba de perisoare cu os de vita
Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic. Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline cu putina sare si praf de ghimbir.Dupa cateva minute se pune...
Dulceata de capsuni reteta in straturi cu capsuni si kiwi
Dulceata de capsuni reteta Capsuniile se curata,se clatesc sub apa rece si se paseaza in blender. Se pun intr-o oala ,se pune jumatate de plic finesse (coaja de portocala) si un plic de gelfix se lasa la foc mic sa fiarba si se amesteca continuu,se fierbe cam 15 minute. Kiwi se...
Cartofi taranesti cu ardei kapia
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi ca de piure. Ardeiul kapia il taiem cubulete ,iar ceapa o taiem marunt si le punem la calit in uleiul de masline. Dupa cateva minute se adauga si cartofii clatiti bine in apa rece si scursi. Se pun condimentele si 1 pahar de apa si se lasa la...
Pulpe de curcan prajite
Pulpele se cresteaza si se condimenteaza. Intr-o tigaie punem ulei si punem pulpele la prajit.Se acopera cu un capac pentru a nu stropii cu ulei si se intorc pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au prajit putin se adauga jumatate de pahar de apa si frunzele de busuioc. Tot timpul...
Sos de ceapa cu smantana si marar
Ceapa se taie feliute subtiri,la fel si usturoiul si se pun la calit in sosul lasat de la o carne care ati prajit-o.Se adauga condimentele si se lasa pana se inmoaie ceapa. Se adauga smantana,busuiocul si zeama de lamaie si se lasa pana mai scade sosul putin. La sfarsit se adauga mararul...
Creveti pane
Crevetii se curata de coaja,se pastreaza doar codita(arata mai frumos). Se dau sub jet de apa rece si se pun la scurs. Se pun condimentele pe ei si se lasa deoparte 10 minute. Se prepara aluatul din 2 oua si faina,se amesteca bine iar daca mai este nevoie se mai pune faina.Aluatul...
Tarta cu branza si afine
Se amesteca toate ingredientele pentru blat,se framanta si se formeaza o bila. Se pune intr-o folie alimentara si se da la rece 30 minute. Tava de tarta o acoperim cu hartie de copt,punem aluatul intins si dam la cuptor 10 minute. Branza de vaci se amesteca cu...
Dorada la cuptor cu rosii si lamaie
Pestele se condimenteaza pe ambele parti cat si inauntru. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline,cand incepe sa se inmoie putin se adauga cutia de rosii cuburi., Se lasa cateva minute dupa care se toarna intr-o tava toata compozitia. Pestele se pune...
Humus reteta
Humus reteta Scurgem nautul de zeama si il punem in blender,adaugam apa,sare si piper si usturoiul taiat feliute. Se mixeaza bine pana devine o pasta. Deasupra punem ulei de masline,boia dulce si curcuma. Se serveste cu paine prajita sau lipii
Lipii libaneze cu chimen
Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca. Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si se formeaza 5 bile. Se intinde fiecare bila,cu un sucitor,se face o foaie subtire. Se pune o...
Muschiulet de porc cu sos de smantana
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru stropim cu vinul alb si lasam la frigider cateva ore(eu am lasat-o cam 2 ore). Muschiuletul il...
Salata de cartofi cu oua si salata verde
Cartofii se pun la fiert in coaja cu sare.Se scot pe o farfurie se lasa putin sa se raceasca si se curata de coaja. Ii taiem rondele si ii punem intr-un castron. Ouale se pun pun si ele la fiert cu un praf de sare,se lasa circa 5-6 minute.Se scot,se curata de coaja si se taie cubulete...
Ciorba cu aripi de pui ,dovlecel si legume
Aripile de pui se spala bine si se pun in oala de ciorba la fiert impreuna cu 2 linguri de vegeta si piper alb. Ceapa se taie marunt,ardeiul kapia il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mica.Se pun intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline la calit.Adaugam piper si boia dulce....
Spaghete cu ton,ceapa verde si smantana
O cratita o punem pe foc cu apa si sare,cand incepe sa clocoteasca apa adaugam pastele(5-8 minute depinde cat scrie pe punga). Intr-o tigaie punem uleiul de masline si usturoiul strivit,adaugam si fulgii de chilli,dupa cateva minute punem si ceapa verde tocata marunt si tonul scurs de zeama....
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu orezul,sare,piper si cimbru si uleiul de masline.Se lasa cateva minute sa se inmioaie putin ceapa si se...
Salata cu piersici si branza brie
Frunzele de salata le spalam bine si le taiem fasii sau le rupem cu mana si le punem intr-un castron. Sfecla rosie se da pe razatoarea mare si se pune peste salata. Asezonam cu sare si piper si putin ulei de masline. Rosia o taiem feliute subtiri si o aranjam deaupra. Punem si feliute...
Dulceata de mure
Murele le-am spalat sub un jet de apa si le-am pus la scurs. Se pun intr-o oala mare jumatate de cantitate,se acopera cu zahar iar deasupra se pun restul de mure.Deasupra punem esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie.Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi o punem la fiert la foc...