Prajitura Merisor

de Bya Ralu in Prajituri, 17 Iul 2013 | 4344 vizualizari

 

reteta este luata de la merisor:))) http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-merisor-48292.html foarte buna,multumesc>:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 500 g iaurt cremosso danone
  • 12 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie si rom
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Pentru umplutura:
  • 450 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de merisoare deshidratate
  • coaja de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 4-5 nectarine sau alte fructe
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Merisor:

Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec.

Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de lamaie.

Intr-o tava punem hartie de copt, adaugam 3/4 din aluat si il punem la cuptor pentru 15 minute. Scoatem tava, punem compozitia de branza si deasupra aranjam nectarinele taiate felii rontunde sau bucati mai mici. Aluatul ramas se pune in jurul fructelor cu o lingura. Se da din nou la cuptor pentru 20-25 minute.

Se serveste rece

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte buna si foarte usor de facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza