Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete

Pui manastiresc a la Gaby

In Pui la 10 Mai 2013

Bucatiile de pui se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si curcuma. Intr-un ceaun punem untul la topit, adaugand si bucatile de pui pentru a se rumeni. Se pune 1 cana si jumatate de apa si se lasa la fiert cu capac pe foc mic 30 minute. Intre timp se taie ceapa...

Spaghete cu ton si capere

In Spaghete la 9 Mai 2013

Se pune o oala pe foc cu apa si sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele. Intre timp se taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie wok impreuna cu usturoiul strivit si ulei de masline.Se adauga si caperele dupa cateva minute. Se adauga condimentele si tonul scurs de apa sau...

Cartofi cu sos de mustar

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua daca sunt mai mici,daca nu ii taiem felii mai groase.Se pun la fiert pentru 20 minute,se adauga si sare. Cand sunt gata se scot intr-o strecuratoare,pentru a nu ramane apa deloc si se pun intr-un castron. Imediat se prepara sosul,amestecand...

Supa de salata cu tarhon

In Supe la 9 Mai 2013

Salata se spala bine in apa,dupa care o taiem fasii.Se pune o oala de inox,se adauga apa cu sare si salata si se pune la fiert. Slaninuta de la kaizer se taie cubulete mici,se pune putin pe foc la prajit,se adauga foarte putin ulei,ceapa verde taiata marunt,si morcovul taiat fasii subtiri.Se...

Oua umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2013

Ouale le aveam deja fierte (cele care au ramas de la Paste), se curata de coaja si se taie pe lung in doua. Galbenusurile se adauga in robotul de bucatarie, se opreste unul pentru maioneza. Ciuperciile se scurg de apa din conserva si se pun in intr-o tigaie la prajit cu putin ulei. Adaugam...

Drob cu ciuperci si pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2013

Se spala ciuperciile bine, se da coaja jos si se pun la fiert circa 30 minute. Intr-o oala separata se pune la fiert pieptul de pui, ficatul de porc si morcovul. Ceapa verde se taie rondele si se pune la calit in ulei de masline. Ciuperciile se pun in robotul de bucatarie, impreuna cu...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Ouale se spala bine cu detergent de vase dupa care le clatim foarte foarte bine. Cine doreste sa inlature scrisul de pe ou se poate sterge cu otet. Se pun la fiert in apa cu sare (pentru a nu se crapa coaja) si se lasa la fiert circa 3 minute. Se scot pe un prosop de hartie, dupa care...

Aperitiv cu ardei gras si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Ardeii se spala bine, se taie cu grija pentru a le scoate capacul usor, se clatesc si se pun la uscat. Branza de burduf se striveste cu o furculita, se pune smantana, ceapa verde si mararul tocat marunt. Se amesteca bine si se umple fiecare ardei gras. Se pun fiecare intr-o punguta si se...

Pasca fara aluat a la Jamila

In Dulciuri la 4 Mai 2013

Intr-un castron se pun ouale si zaharul, se bat timp de 3-5 minute, adaugam si esenta de vanilie. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu un mixer impreuna cu branza. Crema formata se pune peste oua. Se amesteca totul bine si se adauga faina impreuna cu grisul si...

Ciuperci pleurotus cu legume de post

In Mancaruri de post la 4 Mai 2013

Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline. Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie fasii potrivite (fiecare cum doreste) si se pun in tigaie. Orezul se clateste, se strecoara de apa...

Miez de lapte cu portocala si frisca

In Dulciuri la 2 Mai 2013

Se curata portocala de coaja,se curata de pielite si se taie rondele. Miezul de lapte se scoate din cutie si se taie rondele potrivite. Se pune o felie de miez de lapte,una de portocala si iar miez de lapte.Se orneaza cu frisca  

Salata Caprese cu miez de lapte

In Salate la 2 Mai 2013

Se spala rosia bine si se taie rondele (sa nu fie nici foarte subtiri ,nici foarte groase).Se stropesc cu ulei de masline,sare,piper si busuioc. Se taie rondele si branzica de miez de lapte si se aranjeaza pe o farfurie.Se pune o felie de rosie si una de branzica.

Salata orientala cu miez de lapte

In Salate la 2 Mai 2013

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, se adauga jumatate de lingurita de sare si se lasa la fiert circa 20 minute. Se scot pe o farfurie se lasa cateva minute sa se raceasca dupa care se curata coaja. Ceapa verde se curata, se spala sub jet de apa rece si se taie rondele, se pune...

Ceafa de porc cu curcuma si capere

In Porc la 2 Mai 2013

Se clateste carnea sub jet de apa rece, se sterge cu un prosop de hartie, se condimenteaza cu sare, piper si curcuma, pe ambele parti. Se pun bucatile de carne in tigaie, se stropesc cu ulei de masline, se pune ceapa verde taiata rondele, se adauga 1 pahar de apa si se acopera...

Mancarica de fasole pastai cu cartofi si ardei gras

In Pui la 29 Apr 2013

Se pregatesc legumele:ceapa o taiem marunt,ardeiul gras si morcovul se taie cubulete  mici,iar cartofii cuburi.Intr-o oala punem uleiul de masline,adaugam ceapa si o lasam cateva minute sa se caleasca.Se adauga ardeiul gras si morcovul,iar dupa cateva minute se adauga si cartofii.Punem si...

Salata "primavera"

In Salate la 18 Apr 2013

Se pune pe foc o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca apa se pun pastele la fiert, se lasa circa 12 minute (cat scrie pe punga), se scot in strecuratoare si se dau sub jet de apa rece. Se pun intr-un castron mare, se adauga tonul scurs de apa, castravetele taiat feliute subtiri, rosia...

Clatite cu scortisoara si zahar

In Dulciuri la 17 Apr 2013

Intr-un bol punem faina,in mijloc se face o gaura si se pune oul.Cu un tel amestecam incet,adaugand laptele,scortisoara,zaharul vanilat,1 lingura de ulei si apa cat cuprinde.Se formeaza o pasta subtire. Punem tigaia pe foc sa se incinga,adaugam un strop de ulei si il intindem pe toata...

Mazare cu aripi de pui

In Pui la 17 Apr 2013

Ceapa o tocam marunt,o punem la calit intr-o oala de inox,adaugam morcovul taiat rondele si aripile de pui.Se stinge cu vinul rosu,adaugam mazarea si punem apa cat sa acopere.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa fiarba.Cand e aproape gata se adauga rosia taiata cubulete si usturoiul...

Tocanita de cartofi cu pui

In Pui la 5 Mar 2013

Ceapa se toata marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si pulpele de pui si morcovul taiat feliute subtiri. Dupa cateva minute se adauga condimentele, se mai lasa putin sa se caleasca bine si se stinge cu vin. Se adauga cartofii taiati cuburi, se pune apa cat sa acopere si se lasa...

Pizza cu kaizer si ardei gras

In Pizza la 21 Feb 2013

Drojdia se amesteca cu 3 linguri de apa si 1 de faina si zaharul. Pasta se pune peste faina si se acopera timp de 20 minute. Dupa se adauga uleiul, sare si se amesteca foarte bine, se adauga treptat apa calduta cat este nevoie. Daca mai trebuie mai adaugam si faina, aluatul nu trebuie sa se...

Sos fin de usturoi cu mustar

In Clasice la 19 Feb 2013

Intr-un mojar se pune usturoiul pisat, se adauga sare, putin ulei si se face o pasta .Se pune intr-un blender impreuna cu albusul, incet se adauga ulei putin cate putin si se mixeaza la viteza mare, se adauga zeama de lamaie si jumatate de lingurita de mustar. Se mixeaza circa 5 minute. Se...

Sos picant pentru pizza

In Clasice la 19 Feb 2013

Se adauga cutia de rosii decojite in blender, punem putin ulei de masline, busuiocul, sare, piper, chilli si amestecam cateva secunde, pana devine o pasta. Se lasa la rece si se serveste pe pizza sau pentru a unge blatul de pizza

Ciorba de salata (2)

In Ciorbe la 19 Feb 2013

Salata se spala foarte bine si se taie fasii mici, se pune la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si ceapa alba intreaga. Cand se inmoaie ceapa se scoate si se arunca. Morcovul il taiem in doua si felii subtiri, telina se taie si ea cuburi si se adauga impreuna cu morcovul la fiert. Intr-o tigaie...

Cottage pie cu carne de curcan

In Curcan la 19 Feb 2013

Cartofii se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie wok punem ceapa tocata marunt la calit, adaugam si morcovul dat pe razatoare. Adaugam ulei de masline si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, adaugam carnea si condimentele. Amestecam foarte bine ingredientele,...

Pulpe de pui cu sos de capere

In Pui la 18 Feb 2013

Intr-o tigaie wok punem unt si ulei de masline si adaugam pulpele condimentate,le lasam cca 20 minute sa se prajeasca bine pe ambele parti.Se scot  pe o farfurie cand sunt gata si se acopera. Se adauga usturoiul strivit in untul ramas,adaugam si caperele si le lasam cateva minute ,se...

Tochitura cu mamaliguta, ou si telemea

In Porc la 16 Feb 2013

Carnea se taie cubulete, cabanosul il taiem marunt. Intr-un ceaun se pune ulei de masline si se pune carnea la calit, se lasa cateva minute sa se caleasca bine, se stinge cu vinul rosu, se asezoneaza cu condimente ,pune 1 pahar de apa si lasam la foc mic sa fiarba. Usturoiul se striveste ,se taie...

Supa de varza cu ciolan afumat (2)

In Supe la 16 Feb 2013

Intr-o oala punem ciolanul afumat la fiert in apa cu sare, adaugam si pastarnacul intreg. Morcovul il dam pe razatoarea mare impreuna cu telina si ceapa. Se pun la calit in ulei de masline, cu sare si boia dulce. Se adauga in oala de ciorba dupa 30 minute. Varza se da pe razatoarea mare, se...

Pulpe de curcan cu dovlecel la dry cooker

In Curcan la 15 Feb 2013

Pulpele de pui se condimenteaza, se stropesc cu ulei de masline si vin si se lasa la marinat la rece circa 1 ora. Se pun pulpele in tigaia Dry Cooker impreuna cu sosul in care a stat la marinat. Se mai adauga apa si se lasa la foc mic la facut. Cand sunt aproape gata se adauga dovlecelul taiat...

Tort Valentine's Day

In Torturi la 14 Feb 2013

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si cu zahar in ploaie pana se intareste.Cu zaharul ramas se amesteca bine galbenusurile,se adauga esentele,se amesteca cu albusurile spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si amidon,se adauga uleiul si...

Tocana de iepure cu ciuperci la cuptor

In Mancaruri cu carne la 13 Feb 2013

Iepurele l-am fiert la inceput in ciorba si am pastrat si zeama. Ceapa se pune la calit in ulei de masline, adaugam si usturoiul taiat marunt si ciupercile scurse de apa. Dupa ce s-au calit cateva minute se adauga pasta de rosii, se amesteca bine si se adauga intr-un vas...

Afisate 781 - 810 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Recunoaste, te pupi cand te vezi in oglinda! N-ai nevoie de afectiunea altcuiva, tu te iubesti singur. Uneori si de doua ori la rand.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]