Se pune carnea de iepure intr-o oala de ciorba la fiert. Dupa circa vreo 1 ora se adauga legumele congelate si se lasa la fiert la foc mic, se adauga si ceapa intreaga si telina data pe razatoarea mare. Iepurele este fiert cam dupa 1 ora-1 ora jumatate. Se adauga vegeta si piper dupa gust....
Se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile batute separat. Se adauga coaja de lamaie, untul topit si se omogenizeaza bine toata compozitia. Se adauga lapte caldut si faina amestecata cu praful de copt. Se lasa sa...
Intr-un castron se pune branza de vaci, sarea, zaharul vanilat, esentele, coaja rasa si scortisoara. Se amesteca totul foarte bine cu un tel, se adauga ouale, amestecand mereu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand continuu. Se incepe sa se framante, aluatul...
Se spala bine puiul, se pune la fiert impreuna cu piperul boabe. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul.
Cand e bine fiarta carnea ,se scoate, iar zeama se strecoara, carnea se taie fasii, se adauga impreuna cu zarzavatul calit in...
Rosiile se taie cubulete si se pun intr-un castron, se adauga condimentele si ulei de masline si se lasa 10 minute sa intre condimentele in rosii. Baconul se taie cubulete si se pun intr-o tigaie la prajit fara ulei, se lasa cateva minute dupa care se poate opri focul. Feliile de paine se...
Carnea se taie cuburi si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se lasa circa 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie. Ceapa se da pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar usturoiul se striveste. Se pune ceapa impreuna cu morcovul la calit unde a fost...
Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si zaharul. Ouale se bat separat cu un praf de sare, cu uleiul si treptat cu laptele, adaugam esentele si coaja de lamaie si faina amestecata cu zaharul. Visinele se lasa la decongelat de dimineata.
O tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu...
Cartofii se pun la fiert in aoa cu sare circa 20 minute.Intre timp se taie ceapa feliute subtiri se pune intr-un castron ,cu sare si piper,ulei si otet.Se adauga rosiile taiate cubulete,castravetele se taie in doua si felii subtiri.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Se adauga si oul...
Midiile se curata si se spala foarte bine.Cele care sunt desfacute sau crapate se arunca,nu se mananca!!!!!!Intr-o oala mare,se pune untul cu ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit.Se lasa timp de 5 minute.Se adauga condimentele.Intr-un mojar se pune usturoiul pisat,se face pasta...
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja cu sare.Cand s-au fiert,se scurg,se curata cat sunt calzi si se dau pe razatoarea mare,impreuna cu ouale fierte.Se adauga usturoiul pisat,ceapa data pe razatoarea mica,patrunjelul tocat marunt,condimentele si un ou,se omogenizeaza si se lasa sa se...
Punem laptele la fiert si lasam la foc mic pana incepe sa fiarba. Orezul se spala in prealabil, se scurge, adaugam esentele, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se pune orezul in oala, adaugam si batonul de scortisoara si se lasa la foc mic pana se inmoaie si e aproape gata. Se amesteca...
Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie.
Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii...
Bucatiile de pangasius de taie in doua si se pun la marinat cu zeama de lamaie, ulei de masline si tarhon timp de 30 minute. Intr-o farfurie se pun egal faina si malai, se amesteca si se dau feliile de peste prin compozitie. Se pun la prajit pe ambele parti. Se scot pe un servet de hartie.
Se...
Se spala bine crevetii si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa.Intr-o tigaie punem unt,usturoiul il pisam si mararul il tocam marunt.Se adauga in tigaie impreuna cu condimentele.Adaugam si crevetii si lasam 5-10 minute pana se fac si prind gustul amestecului.
Ceapa se curata marunt, se caleste in ulei de masline pana se inmoaie, se adauga carnea amestecand frecvent si se caleste pana devine alba. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano, cimbru, adaugam vinul rosu si se lasa la foc mic 10 minute. Se adauga usturoiul pasat, pasta de tomate si se mai lasa...
Legumele: morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras, pastarnacul se dau pe razatoarea mare. In oala de ciorba se pun la calit in ulei de masline. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Separat se amesteca carnea de curcan cu oul, sare, piper, ceapa tocata marunt. Se adauga laptele, pesmetul si...
Zaharul se amesteca bine cu ouale, se adauga untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam esentele, coaja de lamaie, crema de lamaie si cocosul, se amesteca foarte bine. Reteta de crema de lamaie o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-lamaie-40998.html...
Ficatul se taie felii potrivite,se clatesc bine sub jet de apa se pun intr-un castron si se lasa in lapte cel putin 30 minute pentru a devenii mai fraged,sa nu fie uscat.Pe o farfurie se pune hartie,se aseaza feliile de ficat si se tamponeaza cu o alta hartie.Se pun la prajit in ulei de...
Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce incep sa fiarba se lasa inca 10 minute(nu trebuie sa fie foarte fierti,pentru ca se sfarama).Intr-o tigaie punem ulei de masline,adaugam cartofii scursi de apa si asezonam cu condimentele de mai sus.Se lasa la inceput la foc mare...
Pulpele de pui se pun impreuna cu laptele intr-o farfurie adanca. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa in frigider cel putin 1 ora (asa carnea e mai frageda). Se scot din lapte se pun pe un servet de hartie, se sterg si se pun intr-o tava termorezistenta. Se stropesc cu ulei de masline pe...
Mod de preparare aluat: Ouale se mixeaza cu zaharul, pe rand se adauga uleiul, laptele si praful de bicarbonat stins in otet. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina, pana se obtine o coca care sa poata sa fie intinsa cu facaletul. Se intind 2 foi, care se coc pe dosul tavii unsa cu...
Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece.
Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de...
Intr-un ceaun punem ceapa taiata feliute subtiri cu ulei de masline la calit. Dupa cateva minute adaugam si carnea taiata fasii potrivite. Se lasa circa 5 minute dupa care se adauga vinul rosu (dupa gust), asezonam cu vegeta, piper, boia dulce, fulgii de chilli si cimbru. Fasolea se pune...
Drojdia se amesteca cu 1 lingura de faina,3 linguri de apa si zaharul,se amesteca pana se face o pasta.Se pune pasta in bolul cu faina in mijloc,se lasa acoperit timp de 15 minute.Se adauga apa,uleiul,1 praf de sare,si se amesteca pana devine un aluat moale si elastic,dar sa nu fie lipicios.Pe...
Midiile se scot din timp din congelator si se lasa cateva ore sa se decongeleze.Intr-o tigaie wok se pune untul,usturoiul strivit,si midiile,cateva minute dupa care asezonam cu,condimentele de mai sus,si adaugam ceapa taiata feliute subtiri.Se stropeste cu vinul alb,iar cand sunt gata se pune...
Pregatim compozitia de clatite,amestecam bine toate ingredientele si incepem sa facem clatitele.Se prejesc pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie,pe care o acoperim.Dupa ce am terminat cu clatitele,incepem sa pregatim budinca.
Praful se pune intr-un bol,cu zaharul,esenta de vanilie si...
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Separat intr-o oala se pune carnea de porc,morcovii,pastarnacul,telina la fiert.Cand sunt fierte se lasa la racit.Cartofii,morcovii,carnea,pastarnacul se taie cubulete,se adauga intr-o oala mai mare,adaugam mazarea si fasolea pastai scursa si clatita cu apa...
Pieptul de pui nu se taie bucatatele mici,se lasa bucata mai mare,se pune intr-o folie si se bate cu batatorul de snitele.Se asezoneaza cu sare si piper,se da prin faina,prin oul batut bine si prin pesmet.Intr-o tigaie wok punem cateva linguri de ulei si prajim pe ambele parti la foc mic.La...
Untul se topeste si se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si vanilia,adaugam ouale zaharul vanilat.Faina amestecata cu praful de copt dupa care adaugam si laptele si coaja de lamaie.Formele de unica folosinta se ung cu ulei,se pune compozitia,se lasa cca 1 deget(pentru a nu da pe...
Se pune o oala cu apa la fiert, cand clocoteste adaugam pastele, punem sare si lasam cca 5-7 minute, in functie de cat scrie pe cutie sau punga.
Fasolea rosie se scurge de zeama si se da sub jet de apa rece. Se pune intr-un castron, adaugam ceapa rosie taiata feliute subtiri, mozzarella rasa,...
Ciorba de iepure cu legume
Se pune carnea de iepure intr-o oala de ciorba la fiert. Dupa circa vreo 1 ora se adauga legumele congelate si se lasa la fiert la foc mic, se adauga si ceapa intreaga si telina data pe razatoarea mare. Iepurele este fiert cam dupa 1 ora-1 ora jumatate. Se adauga vegeta si piper dupa gust....
Mini guguluf cu bucati de ciocolata alba
Se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile batute separat. Se adauga coaja de lamaie, untul topit si se omogenizeaza bine toata compozitia. Se adauga lapte caldut si faina amestecata cu praful de copt. Se lasa sa...
Papanasi cu dulceata de afine si smantana
Intr-un castron se pune branza de vaci, sarea, zaharul vanilat, esentele, coaja rasa si scortisoara. Se amesteca totul foarte bine cu un tel, se adauga ouale, amestecand mereu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand continuu. Se incepe sa se framante, aluatul...
Ciorba de pui a la grec
Se spala bine puiul, se pune la fiert impreuna cu piperul boabe. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul. Cand e bine fiarta carnea ,se scoate, iar zeama se strecoara, carnea se taie fasii, se adauga impreuna cu zarzavatul calit in...
Bruschete cu rosii,bacon si mozzarella
Rosiile se taie cubulete si se pun intr-un castron, se adauga condimentele si ulei de masline si se lasa 10 minute sa intre condimentele in rosii. Baconul se taie cubulete si se pun intr-o tigaie la prajit fara ulei, se lasa cateva minute dupa care se poate opri focul. Feliile de paine se...
Vitel in sos picant
Carnea se taie cuburi si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se lasa circa 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie. Ceapa se da pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar usturoiul se striveste. Se pune ceapa impreuna cu morcovul la calit unde a fost...
Prajitura cu visine by Laura
Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si zaharul. Ouale se bat separat cu un praf de sare, cu uleiul si treptat cu laptele, adaugam esentele si coaja de lamaie si faina amestecata cu zaharul. Visinele se lasa la decongelat de dimineata. O tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu...
Salata orientala cu rosii si cascaval
Cartofii se pun la fiert in aoa cu sare circa 20 minute.Intre timp se taie ceapa feliute subtiri se pune intr-un castron ,cu sare si piper,ulei si otet.Se adauga rosiile taiate cubulete,castravetele se taie in doua si felii subtiri.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Se adauga si oul...
Midii marinate cu smantana
Midiile se curata si se spala foarte bine.Cele care sunt desfacute sau crapate se arunca,nu se mananca!!!!!!Intr-o oala mare,se pune untul cu ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit.Se lasa timp de 5 minute.Se adauga condimentele.Intr-un mojar se pune usturoiul pisat,se face pasta...
Chiftelute de cartofi
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja cu sare.Cand s-au fiert,se scurg,se curata cat sunt calzi si se dau pe razatoarea mare,impreuna cu ouale fierte.Se adauga usturoiul pisat,ceapa data pe razatoarea mica,patrunjelul tocat marunt,condimentele si un ou,se omogenizeaza si se lasa sa se...
Orez cu lapte si vanilie by ela
Punem laptele la fiert si lasam la foc mic pana incepe sa fiarba. Orezul se spala in prealabil, se scurge, adaugam esentele, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se pune orezul in oala, adaugam si batonul de scortisoara si se lasa la foc mic pana se inmoaie si e aproape gata. Se amesteca...
Creveti in sos de usturoi
Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie. Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii...
File de pangasius crocant
Bucatiile de pangasius de taie in doua si se pun la marinat cu zeama de lamaie, ulei de masline si tarhon timp de 30 minute. Intr-o farfurie se pun egal faina si malai, se amesteca si se dau feliile de peste prin compozitie. Se pun la prajit pe ambele parti. Se scot pe un servet de hartie. Se...
Creveti trasi in unt cu marar si usturoi
Se spala bine crevetii si se pun pe un servet de hartie sa absoarba apa.Intr-o tigaie punem unt,usturoiul il pisam si mararul il tocam marunt.Se adauga in tigaie impreuna cu condimentele.Adaugam si crevetii si lasam 5-10 minute pana se fac si prind gustul amestecului.
Musaca de vinete si cartofi
Ceapa se curata marunt, se caleste in ulei de masline pana se inmoaie, se adauga carnea amestecand frecvent si se caleste pana devine alba. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano, cimbru, adaugam vinul rosu si se lasa la foc mic 10 minute. Se adauga usturoiul pasat, pasta de tomate si se mai lasa...
Ciorba cu perisoare de curcan
Legumele: morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras, pastarnacul se dau pe razatoarea mare. In oala de ciorba se pun la calit in ulei de masline. Se adauga apa si se lasa sa fiarba. Separat se amesteca carnea de curcan cu oul, sare, piper, ceapa tocata marunt. Se adauga laptele, pesmetul si...
Briose cu crema de lamaie si frisca
Zaharul se amesteca bine cu ouale, se adauga untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam esentele, coaja de lamaie, crema de lamaie si cocosul, se amesteca foarte bine. Reteta de crema de lamaie o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-lamaie-40998.html...
Ficat de porc cu sos
Ficatul se taie felii potrivite,se clatesc bine sub jet de apa se pun intr-un castron si se lasa in lapte cel putin 30 minute pentru a devenii mai fraged,sa nu fie uscat.Pe o farfurie se pune hartie,se aseaza feliile de ficat si se tamponeaza cu o alta hartie.Se pun la prajit in ulei de...
Cartofi aurii cu usturoi
Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce incep sa fiarba se lasa inca 10 minute(nu trebuie sa fie foarte fierti,pentru ca se sfarama).Intr-o tigaie punem ulei de masline,adaugam cartofii scursi de apa si asezonam cu condimentele de mai sus.Se lasa la inceput la foc mare...
Pulpe de pui la cuptor cu curry si usturoi
Pulpele de pui se pun impreuna cu laptele intr-o farfurie adanca. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa in frigider cel putin 1 ora (asa carnea e mai frageda). Se scot din lapte se pun pe un servet de hartie, se sterg si se pun intr-o tava termorezistenta. Se stropesc cu ulei de masline pe...
Prajitura cu crema de lamaie
Mod de preparare aluat: Ouale se mixeaza cu zaharul, pe rand se adauga uleiul, laptele si praful de bicarbonat stins in otet. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina, pana se obtine o coca care sa poata sa fie intinsa cu facaletul. Se intind 2 foi, care se coc pe dosul tavii unsa cu...
Crema de lamaie
Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece. Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de...
Tocanita de fasole rosie cu carne de porc
Intr-un ceaun punem ceapa taiata feliute subtiri cu ulei de masline la calit. Dupa cateva minute adaugam si carnea taiata fasii potrivite. Se lasa circa 5 minute dupa care se adauga vinul rosu (dupa gust), asezonam cu vegeta, piper, boia dulce, fulgii de chilli si cimbru. Fasolea se pune...
Pizza prosciutto funghi cu masline si porumb
Drojdia se amesteca cu 1 lingura de faina,3 linguri de apa si zaharul,se amesteca pana se face o pasta.Se pune pasta in bolul cu faina in mijloc,se lasa acoperit timp de 15 minute.Se adauga apa,uleiul,1 praf de sare,si se amesteca pana devine un aluat moale si elastic,dar sa nu fie lipicios.Pe...
Midii in sos de unt si vin cu ceapa si usturoi
Midiile se scot din timp din congelator si se lasa cateva ore sa se decongeleze.Intr-o tigaie wok se pune untul,usturoiul strivit,si midiile,cateva minute dupa care asezonam cu,condimentele de mai sus,si adaugam ceapa taiata feliute subtiri.Se stropeste cu vinul alb,iar cand sunt gata se pune...
Tort de clatite cu budinca de vanilie,dulceata de afine si mure
Pregatim compozitia de clatite,amestecam bine toate ingredientele si incepem sa facem clatitele.Se prejesc pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie,pe care o acoperim.Dupa ce am terminat cu clatitele,incepem sa pregatim budinca. Praful se pune intr-un bol,cu zaharul,esenta de vanilie si...
Salata de boeuf cu carne de porc si fasole pastai
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Separat intr-o oala se pune carnea de porc,morcovii,pastarnacul,telina la fiert.Cand sunt fierte se lasa la racit.Cartofii,morcovii,carnea,pastarnacul se taie cubulete,se adauga intr-o oala mai mare,adaugam mazarea si fasolea pastai scursa si clatita cu apa...
Snitel de pui vienez
Pieptul de pui nu se taie bucatatele mici,se lasa bucata mai mare,se pune intr-o folie si se bate cu batatorul de snitele.Se asezoneaza cu sare si piper,se da prin faina,prin oul batut bine si prin pesmet.Intr-o tigaie wok punem cateva linguri de ulei si prajim pe ambele parti la foc mic.La...
Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata
Untul se topeste si se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si vanilia,adaugam ouale zaharul vanilat.Faina amestecata cu praful de copt dupa care adaugam si laptele si coaja de lamaie.Formele de unica folosinta se ung cu ulei,se pune compozitia,se lasa cca 1 deget(pentru a nu da pe...
Salata de paste cu fasole rosie si carne de vacuta
Se pune o oala cu apa la fiert, cand clocoteste adaugam pastele, punem sare si lasam cca 5-7 minute, in functie de cat scrie pe cutie sau punga. Fasolea rosie se scurge de zeama si se da sub jet de apa rece. Se pune intr-un castron, adaugam ceapa rosie taiata feliute subtiri, mozzarella rasa,...