Pui manastiresc a la Gaby

de Bya Ralu in Pui, 10 Mai 2013 | 3944 vizualizari

 

reteta minunata a gabytzei o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/pui-manastiresc-33883.html

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui+4 aripi de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 g unt
  • 1 cutie de ciuperci
  • 200 ml smantana danone de 18%
  • 2 oua
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare/piper/boia dulce/curcuma si ghimbir/cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc a la Gaby:

Bucatiile de pui se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si curcuma.

Intr-un ceaun punem untul la topit, adaugand si bucatile de pui pentru a se rumeni.

Se pune 1 cana si jumatate de apa si se lasa la fiert cu capac pe foc mic 30 minute.

Intre timp se taie ceapa julien si se pune la calit in putin unt. Dupa ce s-a rumenit, se adauga si ciupercile scurse de zeama. Adaugam putin ghimbir si lasam cateva minute la calit. Se stinge cu vinul alb si se lasa sa scada.

Ceapa si ciupercile se adauga peste pui impreuna cu usturoiul pisat si cimbru si se lasa sa fiarba impreuna circa 10 minute.

Ouale se bat bine, se amesteca cu smantana si patrunjelul tocat marunt. Se ia cratita de pe foc, se pune compozitia de smantana, se amesteca pana se omogenizeaza. Se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote.

Se serveste cu mamaliga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc