publicat la 12.07.2017
publicat la 16.05.2017
publicat la 16.05.2017
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine
Se bat cu telul ouale, se pune zaharul si putina sare; se bat putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon, asa ca nu o ung, ci torn direct. Se da la cuptor pentru 20 min, dupa care se...
Tort cu blat de negresa, blat cu migdale, crema mascarpone
Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru Blat cu migdale reteta aici in care mai adaugati migdalele rasnite mediu Crema: Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, se bate frisca apoi se pune mascarpone, amestecam bine. Asamblare:...
Prajitura la rece cu mascarpone si afine
Gelatina se hidateaza dupa instructiunile de pe ambalaj. Piscoturile se insiripeaza cu compot de caise. Frisca se bate bine. Mascarpone se amesteca cu zahar si se bate putin. Afinele se spala si se paseaza la blender, eu am preferat sa las si cateva bucati mai maricele. Se topeste...
Prajitura cu piscoturi, mascarpone si mure
Se pun intr-o caricoara murele zdrobite putin cu furculita si zaharul se dau la foc mic doar cat sa se topeasca zaharul apoi se lasa la racit. Se adauga gelatina hidratata si topita pe baie de abur peste mure Se bate bine frisca apoi se pune mascrpone peste si murele. Se mixeaza. Intr-o tava...
Fursecuri cu unt
Untul se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul, Se adauga oualae si smantana se amesteca sa se incorporeze dupa care aromele laptele si faina. Se framanta repede un aluat, nu prea mult sa nu devina elastic. Se inveleste in folie si se da la frigider min. 2 ore. Dupa care se intinde o foaie...
Tort / prajitura " Cusma lui Guguta"
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, smantana si coniacul dupa care se adauga bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie si faina Se amesteca bine pana cand obtinem un aluat elastic dar moale.(ca cel de tarta). Se pune intr-o folie si se da la frigider 30 min....
Cornulete fragede
Untul(eu am folosit cel de 65% grasime) care trebuie sa fie la temperatura camerei (eu l-am topit un pic la microunde)se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine o crema, dupa care se adauga smantana si oul. Se amesteca bine sa se incorporeze apoi se adauga faina, praful de copt si...
Tort rapid cu crema de iaurt si capsuni
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste. Frisca se bate bine. Gelatina se prepara dupa instructiuni, apoi se amesteca cu iaurtul punand cate putin iaurt in gelatina apoi se combina toata. Capsunile se spala, (pastram cateva pentru decor) se indeparteaza partea verde si se taie...
Fursecuri nuci cu crema de finetti
Se amesteca toate ingredientele : margarina se framanta cu faina si zaharul+zaharul vanilat pana cand iese un aluat nelipicios. Se da la frigider 30 minute dupa care se scoate se fac niste mingiute de marimea unei nuci mici si se aseaza in forma. Se coc 15 minute Crema: untul moale se...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Biscutii se sfarama cu mana bucati mici, apoi se amesteca cu stafidele imuiate in rom. Intr-un vas punem laptele ~ jumatate din cantitatea totala si zaharul, apoi se pune pe foc sa fiarba cca.1 min. Se adauga untul se lasa sa se topesca si cacaoa amestecata cu restul...
Tort cu frisca si crema ganache
Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao. Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 minute. Se face testul cu scobitoarea....
Fursecuri Snikerdoodles
Se amesteca untul moale cu zaharul, ouale si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt, nucusoara si sarea si se cern.Se amesteca untul cu faina si nucile pana cand se incorporeaza bine. Vom obtine un aluat molcut. Se pune intr-o folie transparenta si se da la frigider timp de o ora....
Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate apoi pe un prosop foarte putin umed si se ruleaza. Crema : se mixeaza galbenusul cu zaharul pana...
Prajitura cu visine
Se separa albusul de galbenusul de albus, albusul se bate spuma se aduaga treptat zaharul, dupa ce s-a batut bine se pun galbenusurile pe rand, esenta si coaja de la lamaie rasa , faina. Se toarna intr-o tava compozitia mai mult de jumate , partea ramasa se amesteca cu cacao, se pune peste...
Tort de absolvire
Blat : se bat ouale bine cu zaharul apoi se adauga, iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, cacao. Se amesteca bine si se toarna in tava de copt . Se da la cuptor 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea. Crema 1 : Se bate frisca. Se scot samburii de la visine. Se pun intr-un vas cu...
Inghetata caramel cu ciocolata(fara ou)
Zaharul se pune la caramelizat, atentie sa nu se arda!. Cand e de culoare maronie se pune laptele si se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul. Se ia de pe foc si se pune la racit. Frisca se bate bine, se pune laptele caramel, racit, bucatile mici de ciocolata si se amesteca bine. Se...
Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni
Blat: ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema. Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt,nuca de cocos, se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste;se face...
Dulceata de nuci
Se folosesc nucile verzi inainte de a se intari coaja si miezul. Se curata de coaja verde pana la coaja propriu zisa(e alba) si se pun in apa rece( pe masurace se curata) se tin in apa, acoperite cu o farfurie ,o zi si se schimba acesta de 3 ori, apoi se scurg se limpezesc si se pun in...
Chec din albusuri cu cirese
Albusurile de ou se bat bine, cand sunt legate se adauga cate un pic de zahar.Dupa ce se obtine o bezea se pune faina cate un pic, uleiul si aromele. Se toarna in tava , apoi se pun ciresele trecute prin faina. Se coace la foc mediu la mine temp la 4, pana cand se rumeneste si se face testul cu...
Briose pufoase cu cirese
Se scot samburii de la cirese. Oulale se bat cu zahar, un varf de sare, se adauga untul topit, iartul, se amesteca bine, apoi se pune faina, iar spre sfarsit praful de copt sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Se pun in formele de briose , cate o lingura si jumate din aluat, apoi cate o...
Inghetata prajita
Cu ajutorul lingurii se modeleza niste bilute de inghetata si se dau la congelator. Trebuie sa se intareasca foarte bine. Cozonacul il taiem felii. Intr-o farfurie punem laptele si inmuiem feliile. In mijlocul feliei se pune inghetata si o impachetam bine in cozonac .Daca raman...
Briose cu crema de ciocolata (finetti)
Se bat ouale cu zaharul si un varf de sare. Se pune laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacaua , se omogenizeaza bine. Se pune in foma de briose hartie apoi se umple pe jumate, se adauga cate o lingurita de finetti si se pune iarasi aluat. Se da la cuptor 25 min.
Dulceata si gem de capsuni
Cantitatea de capsuni este cea care am folosit-o eu, ideea e ca atunci cand faceti sa puneti 1 la 1 . Capsunile se spala se rup coditele si se pun intr-un vas in care va fierbe, apoi punem zaharul . Se lasa asa pana cand se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat se pun la fiert la foc...
Prajitura cu ciocolata
Blat: Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga iaurt, ulei, un varf de sare, esenta de vanilie, se amesteca pana cand se omogenizeaza apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca compozitia se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 25-30 min. Se face testul cu...
Cornulete cu gem
Punem la topit margarina pe foc dupa care se da deoparte se pune zaharul . Eu topesc drojia cu putin zahar, Lena a amestecat-o cu oulale. Se bat ouale, se pun peste lapte si se combina cu margarina, se adauga faina si se framanta. Se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce a crescut aluatul se...
Prajitura cu nuca
Blat: Nucile se prajesc la cuptor (atentie sa nu le ardeti) apoi se piseaza, (reteta de baza zile sa fie maruntite praf, mie imi place sa simt nuca asa ca am lasat si bucati un pic mai mari). Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma apoi se aduga zaharul pudra, dupa care se pun...
Prajitura cu portocale (2)
Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna intr-o tava de tort si se coace 30 min. Crema : Intr-un vas se pun...
Prajitura cu portocale
Blat: Se mixeaza ouale cu sare apoi se pune zaharul, untul topit, laptele, faina, esenta de porocale , colorant rosu si praf de copt. Se toarna compozitia in tava se coace 30 min. Crema Se bate smantana cu zaharul, se pune sucul de la portocale . Gelatina se hidrateaza, se topeste,...
Tort doua inimi gemene
Blat 1: se bat ouale cu zahar se aduga smantana, faina amestecata cu praf de copt si capucino se amesteca bine sa se omogenizeze se da la cuptor 35-40 min. se face testul cu scobitoarea. Blat 2: se bat ouale cu zahar se aduga untul topit, laptele, faina cu praf de copt, maxul . Se coace ~...
Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao
Se bat ouale cu zahar apoi se pun la bain mare (pe baie de abur) la foc mic amestecand pana cand se topeste zaharul, dupa care adaugam margarina si se mai fierbe pa abur inca 20 min. Nu uitati sa amestecati! se pune cacao, ness si zaharul vanilat se amesteca . Cand se ingroase...