Tort doua inimi gemene

de luminita20_2006 in Torturi, 15 Feb 2011 | 7869 vizualizari

 

Un tort delicios, pentru indragostiti si nu numai :P, realizat intr-un timp relativ foarte scurt, fara pasta de zahar ornat cu crema.Chair daca exteriorul nu este foarte reusit(isi merita scuzele e facaut la o ora f. tarzie) interiorul e foarte foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • -3 oua
  • -200 gr zahar
  • -200 gr smantana
  • -300gr faina
  • -1 praf de copt
  • - 1 plic capucino/ 3 in 1
  • Blat 2:
  • -100 gr unt
  • -3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 50 ml lapte
  • -250 gr faina
  • - 1lingura mac
  • -1 praf de copt
  • Crema 
  • - 3 oua
  • - 300 ml lapte
  • -2 linguri amidon
  • -200 ml frisca
  • -50 ml sheridan's
  • - 1 plic gelatina
  • - clorant rosu
  • sirop:
  • -100 ml apa
  • -100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort doua inimi gemene:

Blat 1: se bat ouale cu zahar se aduga smantana, faina amestecata cu praf de copt si capucino se amesteca bine sa se omogenizeze se da la cuptor 35-40 min. se face testul cu scobitoarea.

Blat 2: se bat ouale cu zahar se aduga untul topit, laptele, faina cu praf de copt, maxul . Se coace ~ 35 min se face testul cu scobitoarea.

Crema: se amesteca galbenusurile cu amidon , zahar si un pic de lapte se pune pe foc se mesteca sa nu se lipeasca cand se ingroase (dupa ce da in clocot) se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. Se amesteca crema de oua cu gelatina hidratata (dupa intructiunile de pe ambalaj) cu frisca, albsurile batute bine, si sheridan's.

Se impart blaturile in doua se insiropeaza se pune crema mai mult de jumate apoi al doilea blat. In crema ramasa se pune colorant si cu aceasta se imbraca tortul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort doua inimi gemene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "Senzatii tari"