Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI270
Retete

Rulouri din pulpe de pui cu legume

In Mancaruri cu carne la 21 Feb 2016

Spalam carnea,o lasam la scurs, o batem usor cu ciocanul de snitele apoi o condimentam cu sare si piper macinat. Asezam carnea intr.un vas. Facem un amestec din ulei de masline,vin,mustar,cimbru si boabe de piper pe care il turnam peste carne . Amestecam bine, acoperim vasul si il dam la...

Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

In Dulciuri la 13 Dec 2015

Blatul Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat. Adaugam apa, lingura cu...

Ciorba cu carne de porc si afumatura

In Ciorbe la 11 Noi 2015

Se taie pulpa de porc sub forma de cuburi si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote si spumam. Tragem de pe foc ,scurgem de apa ,spalam carnea si o punem inapoi in oala. Adaugam apa cat...

Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat

In Dulciuri la 11 Noi 2015

Cum se prepara Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat: Amestecam drojdia cu un pic de lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii  si punem amestecul de lapte cu drojdie. Lasam la crescut circa 10...

Spaghetti cu telemea

In Spaghete la 31 Oct 2015

Fierbem pastele si le dam apoi printr-un jet de apa rece.Scurgem din nou. Intr-o tigaie topim untul si adaugam pastele.Tragem de pe foc si amestecam.Adaugam busuiocul si piperul macinat. Amestecam. Radem telemeaua. Servim calde cu telemea rasa deasupra.  

Budinca cu fidea si branza de vaci

In Paste la 28 Oct 2015

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare. Punem fideaua intr-un vas mai incapator si adaugam rand pe rand(amestecand de fiecare data usor),smantana,branza de...

Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel

In Paste la 27 Oct 2015

Punem putin ulei la incins si calim usturoil taiat rondele. Scoatem usturoiul si in uleiul din tigaie calim pastrama de pui, taiata cubulete.Tinem pe foc pana aceasta isi schimba culoarea. Dovleceii ii taiem rondele subtiri,presaram sare pe ei si ii asezam pe un prosop absorbant.Tinem asa...

Trandafiri din aluat foietaj si mere

In Dulciuri la 25 Oct 2015

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem  zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere...

Gogosari in otet

In Conserve la 19 Oct 2015

Se spala,se curata  si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin. Potrivim de sare si acru dupa gust. Amestecam si aducem la fierbere acest amestec. In saramura fierbinte...

Tarta cu capsuni

In Dulciuri la 17 Oct 2015

Aluatul Pregatim aluatul de pe o zi pe alta Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul. Incorporam oul si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Framanatam si facem o bila din aluatul astfel...

Pulpe de pui imbracate in bacon

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2015

Pulpele de pui se spala si apoi se pun intr.in vas cu apa rece (punem apa cat sa le acopere) si un praf de sare. Dam la foc si cand incepe sa fiarba ,spumam. Lasam pe foc pana cand pulpele sunt bine fierte. Scoatem pulpele din apa ,le stergem cu un prosop de bucatarie,le stropim cu ulei si...

Pulpe de pui cu sos de rosii si rozmarin

In Pui la 11 Oct 2015

Curatam si spalam pulpele. Punem pulpele intr.in vas cu apa rece in care am adaugat un strop de sare.Lasam sa dea in fiert,spumam si apoi lasam la fiert circa 8-10 min. Scoatem carnea,o condimentam cu sare si piper  si o asezam intr.o tava. Pasta de rosii se amesteca cu supa si o...

Budinca cu paste si carne tocata

In Fusilli la 7 Oct 2015

Fierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare. Separate,tocam carnea. Incingem ulei intr.o cratita mai inalta si sotam ardeiul kapia taiat cubulete. Adaugam carnea tocata...

Ardei iuti ciresica in otet

In Conserve la 5 Oct 2015

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura rasa de sare si una de zahar in fiecare borcan. Deasemeni mai adagam cate o frunza de dafin ,1-2 frunze de visin si  cateva boabe de piper. Deasupra punem...

Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane

In Porc la 2 Oct 2015

Trecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam, folosind un cutit, miezul dovleceilor. Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt. Incorporam oul, adaugam sare si piper dupa gust si amestecam bine. Formam bilute din carnea...

Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500

In Dulciuri la 1 Oct 2015

Blatul este by GabyDuceag de la Papa Bun  http://retetepapabun.ro/blat-de-tort-perfect-fara-praf-de-copt/ Separam albusurile de galbenusuri.Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si...

Prajitura cu caise si iaurt

In Dulciuri la 30 Sep 2015

Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam circa 10 min. si adaugam in acest timp si zaharul vanilat. Adaugam treptat uleiul (fara a ne opri din mixat)si mai  apoi incorporam iaurtul (lingura cu lingura).Adaugam si esenta de...

Dulceata de capsune cu gelfix

In Dulceata / Gem la 4 Aug 2015

Indepartam coditele. Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu. Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi. Stropim capsunele cu zeama de lamaie. Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe. Taiem lamaia...

Tort cu crema de ciocolata neagra

In Dulciuri la 7 Iul 2015

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe care il adaugam treptat), zaharul vanilat si praful de sare, circa 12-15 min. Cernem faina si o...

Tort marmorat cu crema de unt de arahide

In Dulciuri la 1 Iul 2015

Mai intai ne ocupam de blat......eu l.am facut de pe o zi pe alta . Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in amestecul de mai sus.Mixam. Cernem faina si o amestecamcu praful de copt. Incepem sa adaugam faina...

Desert placinta cu iaurt

In Dulciuri la 30 Iun 2015

Aluat: Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam smantana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea. Incorporam putin cate putin faina si framantam. Trebuie sa rezulte un aluat moale, dar nelipicios. Punem aluatul pe...

Prajitura cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 14 Iun 2015

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu sarea si  incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Dizolvam...

Mujdei de usturoi verde

In Sosuri la 12 Iun 2015

Curatam usturoiul (lasand bulbul, tija si frunzele) si apoi il spalam. Taiem usturoiul in bucati mici (de aproximativ 1-2 cm) si mixam. Adaugam rand pe rand uleiul, apa minerala si otetul sau zeama de lamaie si mixam. Transferam mujdeiul intr-un bol si adaugam sare dupa gust. Amestecam cu...

Prajitura cu frisca si capsune

In Prajituri la 8 Iun 2015

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam  frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam treptat faina peste amestecul de mai sus. Amestecam folosind o lingura de lemn. Dizolvam praful de copt in zeama de...

Pasca cu aluat de cozonac

In Dulciuri la 6 Iun 2015

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Preparare maia Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una de zahar si amestecam. Lasam la crescut 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul. Cernem faina....

Ciorba de stevie cu omleta

In Ciorbe la 2 Iun 2015

Curatam stevia indepartand nervura principala a acesteia si apoi o spalam frunza cu frunza. Curatam si spalam legumele. Morcovul, pastarnacul si telina le taiem cubulete mici si le punem la fiert intr-o oala cu apa (circa 3 l) in care am pus un strop de sare. Lasam sa fiarba circa 10 min...

Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

In Dulciuri la 31 Mai 2015

Mixam  bine ouale cu un strop de sare. Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu ajutorul unei linguri de lemn. Curatam capsunile de codite,le spalam si apoi le taiem in 2-3...

Tarta cu ciocolata si cirese

In Dulciuri la 26 Mai 2015

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut  si coaja de portocala. Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el. Amestecam. Adaugam putin cate putin  faina si framantam...

Cozonac cu crema de nuca

In Dulciuri la 18 Mai 2015

Pregatim mai intai maiaua. Intr-un bol amestecam drojdia faramitata cu o lingura  de zahar si una de faina. Adaugam circa 1/2 cana de lapte caldut si amestecam.. Lasam la crescut circa 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul. Cernem faina printr-o sita cu gauri mici. Punem zaharul si zaharul...

Pasta de ardei iuti

In Conserve la 17 Mai 2015

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati. Lasam 48 de ore avand grija insa ca din cand in cand sa mai amestecam. Punem ardeii intr-o...

Afisate 31 - 60 din 544 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Retete preferate
Kedgeree

Voturi:6

Sufleu de spanac

Voturi:14

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]