publicat la 08.05.2017
publicat la 08.05.2017
publicat la 02.05.2017
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Crap pe pat de zacusca, la cuptor
Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare. După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de sare şi o mai dam intr-un clocot. Aruncăm şi cea de-a doua apă, apoi o punem in...
Crap cu spanac
Bucatile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei de masline si sos de soia. Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor. Tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita. In timp ce pestele este la cuptor ne ocupam de spanac....
Crap prajit cu sos gremaolata
Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos. Patrunjelul se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Usturoiul se curata ,se spala si apoi se taie rondele....
Somn in crusta de branza
Fileurile de peste spalate si scurse se condimenteaza cu sare,piper,boia si cimbru , se stropesc cu zeama de lamaie si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Intr-un bol facem "toppingul" de branza .............dam branza pe razatoarea marea si o amestecam cu...
Somn marinat in sos mediteranean
Spalam fileurile de peste si le lasam la scurs. Intre timp ne ocupam de sos. Intr-un vas amestecam uleiul de masline ,cateii de usturoi feliati subtire,sarea,piperul,coaja si zeama de lamaie,vinul,mararul si caperele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare. In acest sos marinam bucatile de...
Crap prajit cu sos de rosii si capere
Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de circa 1,5-2 cm si apoi se lasa la scurs. Capatana si coada o pastram pentru un bors de peste. Fiecare bucata in parte se condimenteaza cu sare si piper dupa gust dupa care se da prin faina.Scuturam feliile de peste pentru a...
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs. In acest timp facem urmatorul amestec: zeama de lamaie, ulei, sare si piper macinat. Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il face dupa propriul gust. Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile....
Crap în crusta de nuci
Bucatile de peste se spala, se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare. Pe o alta farfurie amestecam pesmetul cu nucile maruntite (eu am folosit sucitorul). Incingem ulei intr-un ceaun. Dam...
Crap la punga Maggi
Se face un sos din sare, piper, usturoi zdrobit, ulei de masline, zeama de lamaie si sos de soia. Cu aceast sos se unge bine fiecare bucata de peste. In fiecare punga punem cate 3 bucati de peste. Cum a mai ramas sos l-am impartit in cele doua pungi. Inchidem pungile la gura ,facem cateva...
PASTRAV "IMBRACAT"IN BACON
"Confectionam" o maioneza de usturoi din usturoiul zdrobit peste care adaugam putina sare ,apoi ulei de masline si zeama de lamaie.Amestecam bine pentru o buna omogenizare si potrivim de sare si piper. Pestele curatat,spalat si scurs il ungem bine,bine atat la exterior cat si pe...
Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor
Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs. Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu acest amestec ungem pestele atat pe interior cat si pe exterior. Asezam pestele pe gratarul...
Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia
Bucatile de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam legumele(ardeiul gras,pastarnacul,morcovul) si apoi le taiem dupa preferinta-eu am taiat pastarnacul si...
Crap in crusta de rosii deshidratate
Pestele se curata de solzi si de intestine,se spala si se lasa la scurs dupa care se condimenteaza cu sare .atat pe exterior cat si in interior.Rosiile deshidratate se pun intr-o cana peste care adaugam apa atat cat sa le acopere.Tinem circa 10 min dupa care scurgem apa si amestecam rosiile cu...
Plachie de somon by Ruxy
Intr-o tigaie calim ceapa in cateva linguri de ulei incins .Curatam intre timp ardeiul ,il taiem cubulete si il adaugam si pe el in tigaie.Lasam 2-3 minute pana cand ardeiul se inmoaie si adaugam usturoiul curatat si taiat rondele ,apoi vinul,foile de dafin,zaharul si la final...
Crap prajit cu lamaie
Se spala bucatile de peste si se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant Facem un sos din ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper si turnam peste bucatile de peste. Dam la frigider pentru circa 30 minute, apoi scoatem pe rand bucatile de peste, le dam prin faina, scuturam...
Somn in crusta de mustar Dijon
Curatam pestele,il spalam si apoi il lasam la scurs.Stropim pestele cu zeama de lamaie si apoi il condimentam cu sare .Facem un amestec din mustar, ulei de masline,cimbru,rosmarin si piper macinat cu care ungem din belsug pestele.Asezam pestele intr-un vas impreuna cu gogosarii taiati...
Crap in crusta de susan
Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum veti vedea. Spalam bucatile de peste, le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare si...
Rondele de crap umplute cu sunca si cascaval
Rondelele trebuie sa fie ceva mai mari ........de aproximativ 4-5 cm.Acestea se condimenteaza cu sare ,se stropesc cu zeama de lamaie si apoi se dau prin malai.Incingem ulei intr-o tigaie si punem rondelele sa se rumeneasca circa 3 min pe o parte si alte 3 min pe cealalta parte.Scoatem rondelele...
Pastrav cu rosii deshidratate si capere
Se spala pestele, se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper atat pe exterior cat si in interior, dupa care stropim cu zeama de la o lamaie. In burta fiecarui peste punem cate o lingura de capere si una de rosii deshidratate (rosiile deshidratate...
Crap in crusta crocanta
Pestele se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Din ouale batute si faina facem un aluat ca cel de clatite pe care il condimentam cu sare si piper.Taiem marunt mararul si il adaugam in aluatul de mai sus, amestecand bine. Dam pestele prin acest aluat ar apoi prin...
Crap umplut cu orez
Pestele se curata de solzi, il golim de intestine, se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper macinat si boia de ardei, atat pe exterior cat si in interior. Se da la rece atata timp cat pregatim umplutura. Pregatim deci umplutura: curatam ceapa si o taiem marunt;...
Rasol de stiuca
Curatam legumele,le spalam si apoi le taiem dupa placul nostru(eu am taiat morcovii pe jumatate in latime apoi in sferturi pe lungime,cepele le-am crestat,telina cubulete mai mari iar cartofii fiind mai mici i-am lasat intregi. De fapt imi plac cartofii asa intregi,sunt mai aspectuosi,dau mai...
Supa de peste-pentru Adina si Nicoleta
Intr-o oala in care urmeaza sa preparam supa incingem uleiul si punem la sotat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat.Lasam circa 2-3 min dupa care adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul gras taiat cubulete.Mai lasam circa 5 min ,avand grija sa amestecam din cand in cand . Taiem...
Crap la cuptor pe pat de morcov
Curatam si apoi spalam morcovii.Ii taiem rondele mai groase si ii asezam apoi intr-o tava. Ii stropim cu putin ulei de masline si presaram peste ei cimbru uscat. Bucatile de peste dupa ce le-am spalat bine, le stergem cu ajutorul unui prosop absorbant, le condimentam dupa gustul fiecaruia cu sare...
Crap pe varza la cuptor-for boss
Taiem varza fideluta, o frecam cu putina sare dupa care adaugam piper macinat , boia de ardei si marar (dupa placul fiecaruia) Amestecam bine si apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei.Presaram cateva boabe de piper , stropim varza cu o lingura de ulei si cu vinul ,asezam un ardei iute peste varza...
Rulada cu ton si capere in foietaj
Punem intr-un bol tonul( 2 conserve cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si marar verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena. Adaugam apoi cealalta cutie de ton scursa de ulei, zeama...
Scrumbie la cuptor in folie de aluminiu
Curatam si apoi spalam scrumbiile.Facem un amestec (dupa placul fiecaruia..........asta este motivul pentru care nu am scris cantitatile) din zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin, marar , sare si piper cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte atat pe exterior cat si in interior....
Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi
Bucatile de peste se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Facem un amestec din ulei de masline,vin,zeama de lamaie,oregano,boabe de piper, sare , piper macinat si boia cu care ungem bine fiecare bucata de peste in parte.Asezam bucatile de peste intr-o tava iar sosul...
Rondele de crap picante, la teflon, special pentru Ruxy
Intr-un bol amestecam toate ingredientele .Rondelele de crap le spalam , le lasam la scurs si apoi le ungem pe fiecare in parte cu amestecul de mai sus.Asezam rondelele intr-un vas , turnam sosul care a ramas peste ele si dam la frigider pentru circa 1 ora. Incingem tigaia de teflon si inainte...
Crap la gratar cu sos de capere
Fileurile de peste se spala apoi se lasa la scurs.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se aseaza pe gratarul incins.Se lasa sa se rumeneasca bine pe o parte dupa care se intoarc pe cealalta parte.Cand sunt gata facute se iau de pe...