Crap în crusta de nuci

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 21 Dec 2012 | 3931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 portii de crap (sau orice alt peste)
  • o mana miez de nuca
  • 2 oua
  • 2 linguri cu pesmet
  • cimbru uscat
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap în crusta de nuci:

Bucatile de peste se spala, se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare. Pe o alta farfurie amestecam pesmetul cu nucile maruntite (eu am folosit sucitorul).

Incingem ulei intr-un ceaun. Dam fiecare bucata de peste mai intai prin ou si apoi prin amestecul de pesmet/nuci.

Inainte de a face urmatorul pas fac o paranteza. Trebuie sa spun ca am folosit pentru prajire un ceaun si o cantitate mai mare de ulei astfel incat crusta de nuca sa nu se arda, iar pestele a fiert ca sa zic asa in ulei. Uleiul trebuie bine incins astfel incat  bucatile de peste sa nu se prinda.

Asaaaaaaa...deci, mergem mai departe cu prepararea. Se lasa la foc moderat, iar cand bucatile de peste sunt frumos rumenite pe o parte se intorc cu ajutorul unei spatule pe cealalta parte. Cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant, iar apoi se aseaza frumos pe farfurie alaturi de o garnitura sau o salata. George a preferat o garnitura de ciuperci cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap în crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii