Frunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori.
Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cca 50 ml ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se...
Punem cateva linguri de ulei in oala interioara a aparatului. Selectam programul FRY si setam timpul la 10 minute. Punem legumele si le calim in uleiul incins amestecand din cand in cand. Aproape de sfarsitul programului adaugam orezul si amestecam.
Turnam 3 cani de apa deasupra legumelor,...
Pastele cu spanac:
Punem la fiert putina apa cu sare. Cand da in clocot punem frunzele de spanac si dam cateva clocote, pana se inmoaie. Rasturnam intr-o sita si lasam la scurs si racit.
Pasam frunzele de spanac cu furculita, adaugam uleiul de masline, sarea si apoi faina, pana obtinem...
Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumatate, atat cat sa se inmoaie putin. Ii scurgem de apa si punem intr-un castron.
Usturoiul se piseaza cu putina sare. Adaugam uleiul putin cate putin formand o pasta, ca pentru...
Cartofii se curata si se spala foarte bine. Daca sunt prea mari se taie in jumatate.
Se pun intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin, cimbru si usturoi zdrobit. Se toarna si uleiul si se amesteca bine.
Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la...
Cartofii se curata de coaja cu ajutorul unui burete de sarma, sub jet de apa rece. Se prajesc usor, doar cat sa se aureasca putin, intr-un ceaun, in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald.
Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de...
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand devine sticloasa se adauga rosiile taiate marunt si sucul din conserva. Se omogenizeaza, apoi se adauga ardeii si vinetele tocate.
Se potriveste gustul de sare si piper, se omogenizeaza si se lasa la fiert la foc...
Fasolea inmuiata cateva ore in apa rece, se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta. Se repeta operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa se pune la fiert si 1 morcov si 1 ceapa, taiate in 4.
Cand fasolea este fiarta se scurge bine de zeama...
Chifle:
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare ,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul.
Am folosit programul de framantare+dospire....
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline. Cand a devenit sticloasa se adauga ciupercile curatate si marunt tocate. Morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l adaugam peste ciuperci. Turnam sucul de rosii si omogenizam. Punem si orezul, potrivim gustul de sare si piper si...
Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline impreuna cu morcov si pastarnac. Adaugam rosiile tocate marunt sau blenduite ( ca in cazul meu:) ) si sucul de rosii.
Punem si dovlecel, apoi vinete coapte si tocate marunt si gogosarii.
Daca mai este nevoie adaugam 1 pahar de apa,...
Cartofii curatati si taiati in sferturi,se aseaza intr-o tava teflonata.
Se presara cu sare,piper,cimbru si rozmarin,dupa preferinta.
Repartizam si pesmetul si stropim cu ulei. Amestecam totul cu o lingura,astfel incat toate bucatile de cartofi sa fie acoperite de pesmet.
Dam tava la...
Fasolea muiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert.Se schimba apa dupa primul clocot,se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata.Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.
Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de...
Vanata,ardeiii si rosiile le punem la copt pe un gratar.
Lasam la racit,intr-un vas acoperit,astfel se formeaza aburii si se vor curata mai usor.
Ceapa o tocam f marunt si o inabusim in cateva linguri de ulei de masline.
Legumele le tocam marunt (eu le-am robotit) si le adaugam peste...
Cartofii curatati se sareaza,se pipereaza dupa gust.Deasupra se toarna cateva linguri de ulei de masline si se aseaza cateii de usturoi necuratati.Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade. Dupa acest interval de timp se scot, se curata usturoiul de coaja si impreuna cu...
Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci
Frunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cca 50 ml ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se...
Pilaf cu legume la Multicooker
Punem cateva linguri de ulei in oala interioara a aparatului. Selectam programul FRY si setam timpul la 10 minute. Punem legumele si le calim in uleiul incins amestecand din cand in cand. Aproape de sfarsitul programului adaugam orezul si amestecam. Turnam 3 cani de apa deasupra legumelor,...
Paste cu spanac si rosii (de post)
Pastele cu spanac: Punem la fiert putina apa cu sare. Cand da in clocot punem frunzele de spanac si dam cateva clocote, pana se inmoaie. Rasturnam intr-o sita si lasam la scurs si racit. Pasam frunzele de spanac cu furculita, adaugam uleiul de masline, sarea si apoi faina, pana obtinem...
Cartofi picanti
Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumatate, atat cat sa se inmoaie putin. Ii scurgem de apa si punem intr-un castron. Usturoiul se piseaza cu putina sare. Adaugam uleiul putin cate putin formand o pasta, ca pentru...
Cartofi noi la cuptor
Cartofii se curata si se spala foarte bine. Daca sunt prea mari se taie in jumatate. Se pun intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin, cimbru si usturoi zdrobit. Se toarna si uleiul si se amesteca bine. Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la...
Cartofi noi cu masline
Cartofii se curata de coaja cu ajutorul unui burete de sarma, sub jet de apa rece. Se prajesc usor, doar cat sa se aureasca putin, intr-un ceaun, in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald. Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de...
Mancarica de ardei copti
Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand devine sticloasa se adauga rosiile taiate marunt si sucul din conserva. Se omogenizeaza, apoi se adauga ardeii si vinetele tocate. Se potriveste gustul de sare si piper, se omogenizeaza si se lasa la fiert la foc...
Fasole batuta
Fasolea inmuiata cateva ore in apa rece, se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta. Se repeta operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa se pune la fiert si 1 morcov si 1 ceapa, taiate in 4. Cand fasolea este fiarta se scurge bine de zeama...
Fasole in paine
Chifle: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare ,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul. Am folosit programul de framantare+dospire....
Sarmale de post
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline. Cand a devenit sticloasa se adauga ciupercile curatate si marunt tocate. Morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l adaugam peste ciuperci. Turnam sucul de rosii si omogenizam. Punem si orezul, potrivim gustul de sare si piper si...
Ghiveci de toamna
Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline impreuna cu morcov si pastarnac. Adaugam rosiile tocate marunt sau blenduite ( ca in cazul meu:) ) si sucul de rosii. Punem si dovlecel, apoi vinete coapte si tocate marunt si gogosarii. Daca mai este nevoie adaugam 1 pahar de apa,...
Cartofi picanti la cuptor
Cartofii curatati si taiati in sferturi,se aseaza intr-o tava teflonata. Se presara cu sare,piper,cimbru si rozmarin,dupa preferinta. Repartizam si pesmetul si stropim cu ulei. Amestecam totul cu o lingura,astfel incat toate bucatile de cartofi sa fie acoperite de pesmet. Dam tava la...
Iahnie de fasole uscata
Fasolea muiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert.Se schimba apa dupa primul clocot,se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata.Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori. Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de...
Ghiveci de legume
Vanata,ardeiii si rosiile le punem la copt pe un gratar. Lasam la racit,intr-un vas acoperit,astfel se formeaza aburii si se vor curata mai usor. Ceapa o tocam f marunt si o inabusim in cateva linguri de ulei de masline. Legumele le tocam marunt (eu le-am robotit) si le adaugam peste...
Cartofi condimentati la cuptor
Cartofii curatati se sareaza,se pipereaza dupa gust.Deasupra se toarna cateva linguri de ulei de masline si se aseaza cateii de usturoi necuratati.Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade. Dupa acest interval de timp se scot, se curata usturoiul de coaja si impreuna cu...