Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI344
Retete

Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa

In Porc la 23 Oct 2024

Cum se prepara Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa Pregatim carnea, o spalam si o condimentam cu sare si piper. Curatam si legumele, le spalam apoi le taiem, nu foarte marunt. Intr-o oala cu presiune punem uleiul de masline, un catel de usturoi...

Gaufres vanilate cu iaurt - Reteta gustoasa si aromata

In Dulciuri la 22 Oct 2024

    Cum se prepara aceste Gaufres vanilate cu iaurt - Reteta gustoasa si aromata  Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, amestecam bine, apoi punem vanilia, iaurtul si laptele si mixam pana obtinem o compozitie...

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

In Torturi la 2 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le mixam cu...

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

In Prajituri la 11 Dec 2022

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura cu cafea si bailey's Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam laptele,...

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

In Torturi la 27 Sep 2022

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar...

Desert tort aniversar Unicorn

In Torturi la 1 Sep 2022

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le mixam cu galbenusurile, vanilia, adaugam si uleiul in fir subtire, apoi adaugam apa clocotita tot...

Desert tort cu ciocolata si caise

In Torturi la 1 Sep 2022

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel. Adaugam galbenusurile si le omogenizam de jos in sus, pe urma punem...

Desert bezele - reteta simpla

In Dulciuri la 2 Iul 2022

Albusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam foarte bine pana nu mai avem pic de zahar.  !!! Dupa prima transa de zahar, adaugam si otetul...

Desert tort aniversar Pat Patrouille

In Torturi la 1 Iul 2022

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le mixam cu galbenusurile, vanilia, adaugam si uleiul in fir subtire, apoi adaugam apa clocotita...

Desert briose pufoase cu zmeura proaspata

In Dulciuri la 25 Mar 2022

Intr-un bol mixam untul cu zaharul, adaugam ouale, unul cate unul, adaugam si vanilia cu sarea si iaurtul, mai mixam putin apoi adaugam faina impreuna cu praful de copt in 2-3 transe si omogenizam bine. Vom obtine un aluat mult mai gros ca la clatitele americane, dar este mult mai usor de adaugat...

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

In Prajituri la 25 Mar 2022

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.        Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam...

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

In Prajituri la 21 Feb 2022

Pentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam laptele, uleiul si vanilia, mai amestecam putin, apoi adaugam faina si praful de copt cernute impreuna si...

Desert tort cu ciocolata si cirese

In Torturi la 16 Feb 2022

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam galbenusurile si le omogenizam de jos in sus, pe urma punem faina cu praful de copt cernute in 2...

Desert macarons cu crema de lamaie

In Dulciuri la 15 Feb 2022

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe...

Desert prajitura cu cirese si biscuiti oreo

In Prajituri la 13 Feb 2022

Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam laptele, uleiul si vanilia, mai amestecam putin, apoi adaugam faina cu cacaoa si praful de...

Hamburgeri de casa cu chiftele de vita

In Mancaruri cu carne la 20 Ian 2022

Chifla o taiem in 2 si o umplem dupa bunul plac cu ingrediente la indemana sau cu ingredientele enumerate mai sus. Fiecare face dupa preferinte si dupa bunul plac! Servim cu cartofi prajiti si o bere rece! Pofta buna!    

Chiftele din carne tocata de vita - Reteta de parjoale gustoase

In Vita la 20 Ian 2022

Cum se prepara Chiftele din carne tocata de vita - Reteta de parjoale gustoase Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam bine, bine si formam...

Paste coquillettes cu mazare si bacon

In Paste la 20 Ian 2022

Pentru inceput punem untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit punem baconul, prajim 1-2 minute, adaugam ceapa taiata marunt si cand s-a inmuiat punem smantana de gatit, mazarea scursa de apa ei si o cana mare de apa, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul...

Desert tort cu ciocolata si mandarine

In Torturi la 2 Ian 2022

Pentru blatul roz:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel. Adaugam galbenusurile si le omogenizam de jos in sus, pe urma punem faina cu praful de copt cernute in...

Desert tort aniversar cu ciocolata si crema Bailey's

In Torturi la 20 Dec 2021

Pentru blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute. Omogenizam si transferam totul intr-o tava de...

Desert macarons cu ganache de ciocolata cu aroma expresso si rom

In Prajituri la 12 Dec 2021

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care...

Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca

In Porc la 3 Dec 2021

Cum se prepara Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca Condimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit frumos, adaugam dafinul, usturoiul pisat, amestecam...

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

In Torturi la 1 Dec 2021

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru frisca si esenta de rom, mixam din nou, pe urma punem faina cu praful de copt, mixam pana omogenizam...

Blat de tort cu aroma de rom

In Torturi la 1 Dec 2021

Din aceasta compozitie ies 2 foi groase sau 3 subtiri la tava de 22 cm!!! Separam ouale ,  albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru frisca si esenta de rom, mixam din nou, pe urma...

Desert tort cu blat din albusuri, mousse de oreo si cafea

In Torturi la 11 Noi 2021

Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca. Intre timp cernem faina cu...

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

In Oaie la 11 Noi 2021

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul taiat rondele. Amestecam bine, iar in acest amestec adaugam bucatile de cotlet de miel, dar sa fie bine...

Desert invartita (Melc) cu mere

In Dulciuri la 11 Noi 2021

  Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina cernuta cu un praf de sare si dam deoparte 10 minute, timp in care drojdia se activeaza. Laptele ramas il incalzim impreuna cu zaharul,...

Desert tort cu ciocolata si afine

In Torturi la 31 Oct 2021

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel. Adaugam galbenusurile si le omogenizam de jos in sus, pe urma punem faina cu praful de copt...

Desert prajitura pufoasa cu iaurt si zmeura

In Prajituri la 7 Oct 2021

Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu un tel impreuna cu uleiul, iaurtul grecesc si vanilia, iar albusurile le mixam bine cu putina sare, pana devin spuma, apoi turnam zaharul putin cate putin pana obtinem o bezea lucioasa. Turnam compozitia de galbenusuri peste bezea si mixam cateva...

Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii

In Penne la 7 Oct 2021

Pentru inceput punem la incins uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, iar cand s-a inmuiat punem baconul taiat fasii mici, boiaua si lasam sa scada toata apa, amestecand din cand in cand.    Adaugam si sucul de rosii, mazarea si apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc incet...

Afisate 1 - 30 din 450 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]