Cand m-am apucat de aceasta reteta, initial am vrut sa fac un chec, dar m-am gandit ca daca il pun in tava de tort, nu mi-ar iesi un blat de tort??? Si iata rezultatul!
Compozitia pentru blat este mai grosuta, ca la pancakes, iar in timpul coacerii, blatul a crescut uniform si dupa racire nu s-a lasat deloc. Este prima incercare de acest gen de blat si va pot spune ca a iesit tare pufos, aromat, gustos si ce sa zic ca se face si foarte usor.
Din aceasta compozitie ies 2 foi groase sau 3 subtiri la tava de 22 cm!!!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru frisca si esenta de rom, mixam din nou, pe urma punem faina cu praful de copt, mixam pana omogenizam bine toata compozita, iar la final untul ( trebuie sa fie moale, pentru a se omogeniza mai usor in compozitie). Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul tavii si unsa cu ulei si faina pe margini, apoi o damla cuptorul preincalzit la 160°C pentru circa 1 ora.